Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przypnij sobie apki, z których korzystasz i nie płacz jak dziecko. A następny tv nie kupuj Samsunga.

Taptaptap Mlais M52

Edytowane przez radier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dwa tygodnie temu pisałem o swoich rozterkach z Samsungiem 55H6400. Okazało się za widoczny clouding. Reklamowałem i dziś dostałem nowy egzemplarz.

I jestem załamany.

http://zapodaj.net/82ab68c78f199.jpg.html

Czy wszystkie mają te pie....ne chmurki?

Porównując do tego pierwszego egzemplarza żałuję że go odesłałem. Teraz mam wszystkie cztery rogi w chmurach. Szczególnie na trybie Film widoczne wieczorem.

Czy to przypadłość tego modelu, wielkości matrycy ? Tyle kasy i takie badziewie.

Chyba spróbuję jeszcze raz reklamować bo mnie to wnerwia. Jak sie nie uda zostanę przy starej plaźmie i poczekam aż się zepsuje. Może będą kiedyś telewizory bez tej przypadłości ?

Szkoda bo pod względem jakości obrazu, obsługi i wszystkich innych bajerów telewizor mi bardzo odpowiada.

Co mi radzicie robić?

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Czy posiada ktoś ten telewizor i dekoder od UPC? Jaki posiadacie dekoder? Ponieważ ja dysponuję dekoderem UPC Mediabox HD i obraz jest taki sobie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, od 2 tygodni jestem posiadaczem tv. Od tygodnia przestał mi działac pilot smart, konkretnie sterowanie żyroskopowe pilotem. Nie wiem czy jakoś przypadkowo wyłączyłem tą opcję, czy samo z siebie przestało działać. Miał ktoś taki problem? Reklamować pilot?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard. Zdaża się co pewien czas. Wyjmij baterie z pilota i załaduj ponownie i zacznie znowu działać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dwa tygodnie temu pisałem o swoich rozterkach z Samsungiem 55H6400. Okazało się za widoczny clouding. Reklamowałem i dziś dostałem nowy egzemplarz.

I jestem załamany.

http://zapodaj.net/82ab68c78f199.jpg.html

Czy wszystkie mają te pie....ne chmurki?

Porównując do tego pierwszego egzemplarza żałuję że go odesłałem. Teraz mam wszystkie cztery rogi w chmurach. Szczególnie na trybie Film widoczne wieczorem.

Czy to przypadłość tego modelu, wielkości matrycy ? Tyle kasy i takie badziewie.

Chyba spróbuję jeszcze raz reklamować bo mnie to wnerwia. Jak sie nie uda zostanę przy starej plaźmie i poczekam aż się zepsuje. Może będą kiedyś telewizory bez tej przypadłości ?

Szkoda bo pod względem jakości obrazu, obsługi i wszystkich innych bajerów telewizor mi bardzo odpowiada.

Co mi radzicie robić?

Mam 40" też mam widoczne chmurki, ale po rogach. Da się przyzwyczaić :D

Witam. Czy posiada ktoś ten telewizor i dekoder od UPC? Jaki posiadacie dekoder? Ponieważ ja dysponuję dekoderem UPC Mediabox HD i obraz jest taki sobie :(

Nie posiadam dekodera, ale propo obrazu to według mnie jest bardzo ładny. Niestety ale mimo wszystko jestem zawiedziony tym TV bo SMART TV okazał się niewypałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Standard. Zdaża się co pewien czas. Wyjmij baterie z pilota i załaduj ponownie i zacznie znowu działać

Dzięki, że też nie pomyślałem o bateriach :)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś po ostatniej aktualizacji nie zauważył czegoś podobnego?

Normalnie do oglądania TV naziemnej przez amplituner mam ustawione na TV przesunięcie dźwięku na 170. Natomiast oglądając film z dysku np. mkv dźwięk z amplitunera jest rozjechany od tego z TV a OK jest przy przesunięciu na 0. Nie chce mi się za każdym razem wchodzić w opcje i przesuwać.

Mam wrażenie, że ten efekt jest bardziej dokuczliwy przy ścieżkach dwukanałowych.

Chyba wcześniej tego nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem z napisami rozwiązany, problem tkwił w ustawieniach napiprojekt. Przy wyborze podczas instalacji sprzętu na którym odtwarzane są filmy po prostu trzeba ustawić TV, a ja miałem wybrany BESTPLAYER dlatego w innym kodowaniu pobierało mi napisy. Dziękuję wszystkim za pomoc, pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

zastanawiam sie nad kupnem tego modelu interesuje mnie rozmiar 40,48,50 cali czy te rozmiarówki maja matryce z Samsunga?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50" ma matrycę CMO, 55" AUO I Samsung, 65 i 75" jest od Sharpa a reszta to szajsung.

Edytowane przez miruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba teraz bardzo uważać na 55 cali. Są juz jakieś końcówki i pewnie spora część ze zwrotów. Ja juz 3 tydzień bujam się ze swoim. Dziś przywieźli 3 egzemplarz. Clouding co raz to większy. Porażka. Nie wiem czy nie odpuszczę i kupię coś innego.

Wcześniej kupiłem 50 cali i wszystko było ok.

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyja jest matryca ? Stawiam wirtualną flaszkę na to że matryca jest Samsunga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widać loteria i trzeba trafić, ja ostatnio kupiłem 2 sztuki 55" każdy z innego źródła i nie mam się do czego przyczepić, a nawet zaczynam żałować zeszłorocznego zakupu 65HU7500 - mogłem kupić 75" H6400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde ja tez zaluje. I tak splacam i tak. A 75 by swoje zrobiło :) h6400 to jeden z bardziej udanych modeli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

55 cali to AUO. Flaszke wysyłaj ;)

Wysłane z mojego SM-G900F

Wysłał bym gdyby producent wsadzał tam tylko AUO niestety lub stety wsadza tam też swoją która ma słabszy kontrast i być może cierpi też bardziej na chmurki niż AUO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem dziwną przypadłość w aplikacji Player. Żona często ogląda tam między innymi "na wspólnej";-). Otóż po wybraniu w zakładce jakości obrazu opcji "HD" funkcjonuje ona tylko do momentu pierwszej reklamy która przerywa serial. Po zakończeniu reklam serial kontynuowany jest już w dużo gorszej jakości ,mimo iż cały czas podswietlona jest opcja"HD". Zmiany na inne i powrót do HD już nic nie dają. Spotkaliscie się u siebie z czymś takim???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś zamówiłem oled, więc jak ktoś by chciał to mam 55H6400, bez bandingu i innych niespodzianek. Ma 11 miesięcy. Dodatkowo dokładam diody led na caly tył (poprawia odbiór czerni). Kupiony w Media Expert. Jak coś to priv :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem dziwną przypadłość w aplikacji Player. Żona często ogląda tam między innymi "na wspólnej";-). Otóż po wybraniu w zakładce jakości obrazu opcji "HD" funkcjonuje ona tylko do momentu pierwszej reklamy która przerywa serial. Po zakończeniu reklam serial kontynuowany jest już w dużo gorszej jakości ,mimo iż cały czas podswietlona jest opcja"HD". Zmiany na inne i powrót do HD już nic nie dają. Spotkaliscie się u siebie z czymś takim???

U mnie jest ok.

Wysłane z mojego SM-G900F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłał bym gdyby producent wsadzał tam tylko AUO niestety lub stety wsadza tam też swoją która ma słabszy kontrast i być może cierpi też bardziej na chmurki niż AUO.

Aha, mam tym razem matrycę Samsunga. Szkoda, że wczesniej nie sprawdziłem.

Niestety podświetlenie znów kiepskie. Dodatkowo na środku ekranu martwy (martwe) piksel.

Znów odsyłam.

Wymienię teraz za dopłatą na Panasonic TX-55CX700.

Może będę miał więcej szczęścia ?

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi