Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

TV zostało zawieszone, wszystko ustawione i niby wszystko super ale...mam takie nieładnie podświetlenie matrycy. Stara plazma byla poprostu jednolicie czarna. Tu tzw. clouding.

Wyczytałem w innych watkach ze to nie powód do reklamacji. Czy to prawda ? Rozumiem ze to nie przejdzie i nie wymienia ? Kupilem w sklepe internetowym i mam chyba te 14 dni na zwrot ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tak to wygląda po ciemku na końcu filmu :

http://zapodaj.net/4a7873cfb5d65.jpg.html

http://zapodaj.net/a4544e4bc9803.jpg.html

http://zapodaj.net/dd709872a2529.jpg.html

Chmurki widać inaczej z każdej strony. Najbardziej z bliska, z boku, z góry i dołu. Na wprost z większej odległości najmniej. W dzień tak tego nie widać. Wieczorem przy zgaszonych światłach na ciemnych scenach najbardziej. ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuzior wygląda to nieciekawie zdecydowanie u mnie takie zjawisko nie występuje i pewnie u innych też nie ponieważ już coś by pisali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie poluje na 55'' poniżej 3000zł ktoś widział? Widziałem, że kolega na poprzednich stronach pisał, ale to chyba lokalna promocja. Jeśli nie to chyba wezmę 48 za 2300zł :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dość duża różnica między 48 a 55 więc dobrze się zastanów żebyś potem nie żałował że nie kupiłeś większego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Różnica jest spora. Ja kupiłem dwa Samsung, 50 i 55 cali. Zastanawiałem się dlugo nad 60-65 ale przeskok cenowy to już porażka. Między 48 a 55 to nsprawde duża rozbieżność. Możesz żałować.

Ps. Tydzień temu w jednym ze sklepów internetowych była promocja "bez VAT".

Udalo mi się 55H6400 kupić tak naprawdę za niecałe 2700 zł. Tylko teraz po 2 dniach złożyłem reklamacje na wymianę z uwagi na clouding. Ten drugi który tydzień wcześniej kupiłem 50H6400 tego nie ma. Loteria. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje chmurki to jeszcze nie tragedia w porównaniu z innymi które prezentują forumowicze rozlicznych portali. Niestety producent matryc i telewizorów oraz ich sprzedawcy mają to głęboko w tyle i losowanie będzie trwało tak długo aż nie rozlosują wszystkich, Twojego ze zwrotu też :)

Edytowane przez miruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda. Różnica jest spora. Ja kupiłem dwa Samsung, 50 i 55 cali. Zastanawiałem się dlugo nad 60-65 ale przeskok cenowy to już porażka. Między 48 a 55 to nsprawde duża rozbieżność. Możesz żałować.

Ps. Tydzień temu w jednym ze sklepów internetowych była promocja "bez VAT".

Udalo mi się 55H6400 kupić tak naprawdę za niecałe 2700 zł. Tylko teraz po 2 dniach złożyłem reklamacje na wymianę z uwagi na clouding. Ten drugi który tydzień wcześniej kupiłem 50H6400 tego nie ma. Loteria. :-(

Ty szczęściarzu ;)

No właśnie różnica 1tys. zł to dość sporo i chyba jednak 48'' pójdzie w ruch.

Chcę sobie też wymienić telefon na Samsunga, pewnie jakiegoś Galaxy i zsynchronizować. Czy Miracast najlepszy do tego typu rzeczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sparowałem klawiaturę Logitecha z padem i działa rewelacyjnie. Telefon SGS 5 i Tablet tez Samsunga płynnie odtwarzaja filmy HD i przesyłaja zdjęcia.

Można też z PC i laptopa udostępniać po sieci. Windows 8.1 lub 10 ma proste narzędzia.

Bylem w innej epoce ze swoją 8 letnia plazmą. Chociaż jakość wyświetlania bez porównania do LCD. Szkoda ze juz nie dostępne technologie .

Co do ceny i tak chciałem wydać 3500 do 4000 zł. Za tyle kupiłem Panasonica 8 lat temu. To inwestycja na lata. Warto dołożyć. Za nową komórkę place przecież prawie 2000 zl co dwa lata.

Ps.

Czekam wciaz na odpowiedź ze sklepu w sprawie reklamacji matrycy...

działek,

na Mall.pl do wczoraj była promocja na 50 cali H6400 za 2399. Ja kupiłem swoj dwa tygodnie temu za ponad 2600. Dziś cena wróciła do starej ...

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale coś pisaliście, że 50'' dziwną wielkością jest i chyba matryce się spotyka inne niż w 48'' i 55''?

Edytowane przez działek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to już niech koledzy się wypowiedzą. Ja się nie znam.

W 50tce trafiłem ładniejszą matrycę (podswietlanie) niż w 55 cali. Ale jak wspomniałem to loteria co dostaniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja mam telefon Asus Zenfon 6 i laptop Asus M50Vc oba urzadzenia lacze bez zadnych problemow z TV i mam obraz na ekranie UE55h6650

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siemanko,

panowie a co powiedzie o rozmiarze 40stu cali ? :) telewizor ma takie same specyfikacje jak 48plus ? czy są widoczne jakieś masakryczne różnice ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , znalazłem ten test całkiem przypadkowo i musze przyznać że to całkiem niezła propozycja

TV w większości do PS4 więc na plus matryca 120Hz i czytając ten temat niezbyt upierdliwy input lag 42ms , martwią mnie tylko te ciemne plamy a może inaczej loteria w ich występowaniu .

Może macie innego kandydata do PS4 ?

Edytowane przez lexusgs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały problem ze swoim 55H6200, model niewiele się różniący więc sprawa może być ogólniejsza. Od pewnego czasu tv sam się włącza, wstaję rano - obraz włączony, wracam z pracy - obraz włączony, ktoś miał podobne objawy może?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , znalazłem ten test całkiem przypadkowo i musze przyznać że to całkiem niezła propozycja

TV w większości do PS4 więc na plus matryca 120Hz i czytając ten temat niezbyt upierdliwy input lag 42ms , martwią mnie tylko te ciemne plamy a może inaczej loteria w ich występowaniu .

Może macie innego kandydata do PS4 ?

Plamy możesz mieć na każdym TV bez względu na markę. 120Hz Ci do konsoli akurat nie potrzebne, bo z PS4 i tak dostajesz maks. 60, a upłynniacza się nie używa podczas grania. Inny typ to np. W805C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plamy możesz mieć na każdym TV bez względu na markę. 120Hz Ci do konsoli akurat nie potrzebne, bo z PS4 i tak dostajesz maks. 60, a upłynniacza się nie używa podczas grania. Inny typ to np. W805C

podany przez Ciebie model W805C również brałem pod uwagę i zapewne rady posłucham , lecz po twoim wpisie że PS4 i tak ogarnie tylko do 60 to kwalifikuje się również cała seria tegorocznych samsungów które są od ju6000 do modelu ju6800

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie! Kupiłem dzisiaj 40" TV i niestety nie wyświetla mi napisów, a siedzię już nad tym godzinę. Pewne filmy odtwarza z napisami, ale ani jeden serial nie chce się wczytać z napisami , nie mam nawet opcji "napisy" do wyboru, a w menu napisy są wyszarzone. Próbowałem już odtworzyć w .srt i w .txt. Pomożecie? Bardzo o to prosże bo specjalnie kupiłem smart tv by odtwarzać filmy na tv nie mając podłączonego pod niego kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało informacji podałeś o jakie pliki chodzi. Ja jeszcze nie miałem filmu, serialu z którego napisami ten tv nie mógł sobie poradzić.

Edytowane przez huberus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o pliki w jakości 720p typu .mkv z napisami w formacie . srt lub .txt. Żaden serial nie odtwarza się z napisami, a tylko niektóre filmy odtwarzają się z napisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wina twoich plików. Jakieś badziewne, niescenowe wydanie robione przez amatorów to tak potem jest.

Taptaptap Mlais M52

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry, ale na komputerze odtwarza z napisami bez problemów, a na telewizorze który podobno jest smart to już nie, w jakiś sposób da się rozwiązać ten problem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi