Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Żona myślała że robię jej na złość i włączyłem specjalnie taki badziewny panel startowy smarthuba i zażądała natychmiastowego powrotu do tego fajnego co był :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakie pady działają z tym telewizorem. Oprócz wspomnianego z XBOXa. Testowałem z PS3 i nie działa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak mam poustawiać aby nie było takiej pikselozy przy podłączonym komputerze. Nie da się normalnie nic robić.

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sięgnij do instrukcji. Ustaw źrodlo na pc i prawidlowo ustaw karte graficzna. Zadnej pikselozy nie moze byc

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam, jeśli pytanie już było ale co oznacza określenie AK na końcu nazwy modelu. Na stronie agito.pl jest wystawiony tv Samsung UE55H6400AK. Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak mam poustawiać aby nie było takiej pikselozy przy podłączonym komputerze. Nie da się normalnie nic robić.

Dzięki.

Dzwoń do Wróżbity Macieja.

Wróżbita Maciej się zglasza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie do znawców tematu na moim 55h6400 pojawiła się dziwna ciemna plama na dole ekranu widoczna na załączonych zdjęciach. Co to może być i czy samo zniknie jak się pojawiło ?? Telewizor wisi na ścianie od listopada zeszłego bez żadnych problemów do teraz... Proszę o pomoc i z góry dziękuję.

Zdjęcia :

http://fotoo.pl/show.php?img=1034229_2a.jpg.html

http://fotoo.pl/show.php?img=1034228_1a.jpg.html

Edytowane przez Piekar80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to faktycznie zakurzenie matrycy to nie zniknie samoistnie i będzie się systematycznie powiększać. Trzeba dzwonić do serwisu aktualnie Samsung dał zielone światło na wymianę matryc cierpiących na ta przypadłość. Wcześniej usiłowali to czyścić ale jest to bardzo ryzykowny zabieg dla matrycy niewykluczone że w ramach oszczędności wrócą do tego rozwiązania albo już wrócili.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgłaszaj do serwisu , ja miałem to samo tylko u góry ekranu ,serwis błyskawica wymienili matryce na nową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam nietypowe pytanie do użytkowników h6400 i znających obecne modele z 2015 r.

Udalo mi się kupić kilka dni temu w promocji Samsung EU55H6400 za 2850 zł. Im dłużej czytam różne opinie i testy innych telewizorów 55 cali na forum zastanawiam się nad słusznością wyboru. Decyzję o zakupie podejmowałem w kilka minut mając aktywny kod rabatowy i majac w pamięci zeszłoroczne opinie o tym telewizorze. Nie zamierzałem zmieniać jeszcze starej plazmy (8-letniej 42 cale Panasonic) ale nadarzyła się okazja i jest. Mam teraz 14 dni na zwrot. Jeszcze go nie otworzyłem bo myślę co robić dalej. Czy warto moze dopłacić do czegoś innego czy za te pieniądze dać sobie juz spokój i pomyśleć o zmianie za następne kilka lat ? Nie wydam na razie 4000 zl na nowy TV. Szkoda mi kasy bo stary pięknie działa.

Oglądam głównie wieczorami jakieś filmy, publicystyka, dzieci trochę bajek i tyle. Nie gram. Nie oglądam sportu...

Sugerował się posiadanymi urządzeniami ( tablet i telefony domowników tez Samsung)

Podoba mi się obecna funkcja Smart TV. Odepnę wreszcie laptopa od TV. Obecna plazma nie miała jeszcze gniazda USB !

Wiem ze kupiłem juz stary model z 2014. Niedługo wyjdzie 2016 seria. Ale jeżeli główną nowinką będzie Android na pokładzie mogę sobie darować.

Chciałem zmienić w przyszlosci spokojnie TV, mając "porównywalny" (wiem ze to dość trudne ) obraz z plazmą plus jakieś dodatki na przyszłość (typu smartTV, gniazda USB itd).

Bardzo was proszę o poradę .

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie ten telewizor to bardzo dobry wybór. Miałem plazmę 51f5500 z 2013 roku pojawił się pasek na matrycy serwis poprosił o obfotografowanie problemu + fotkę plakietki z tyłu, dosłałem na maila fv i po 2-3 tygodniach przyjechał serwis zabrać stary i zostawić dokument z którym udałem się do sklepu by wymienić na wybrany przeze mnie z racji nie dostępności już plazm, 55h6400.

Kąty widzenia w stosunku co do plazmy są słabsze, liczba Hz niższa od poprzednia, ale wzrok się szybko przyzwyczaja,albo to zależy od dostawcy kablówki, bo już nie widzę różnicy, cała reszta na plus. Obraz dużo żywszy, jaśniejszy, szybciej działający smart, wyjście audio jack. Jeśli masz inne urządzenia samsunga to aplikacja samsung smart view2 na pewno Ci się przyda.

Za tv z 4k, 3d, curved raczej nie ma co przepłacać. Z 3D skorzystałem raptem 2x. Jakby jakiś 4k był w podobnej cenie i takimi parametrami to jako gagżeciarz może bym się skusił wiedząc już, że z 3D nie korzystam. Jak będziesz chciał używać androida to zawsze możesz dokupić dongla - taniej Ci wyjdzie.

Nie wiem co wyczytałeś o innych tv 55, ale ogólnie ten model polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo was proszę o poradę .

Cześć,

Mam porównanie z plazmą 42 cale panasonic'a, nie wiem jakie to dokładnie model, ale zawsze...

Jak dla mnie już za same multimedia ten TV samsunga jest wart uwagi, Tym bardziej za cenę taką jak Ty uzyskałeś.

Jeśli masz telefon z funkcją Miracast/Scren Mirroring, to jest to jedna z pierwszych funkcji, którą ja na prawdę wykorzystuję, klik, i mamy obraz komórki na TV (szybkie pokazanie zdjęć, jakiegoś filmiku, itp.).

Co do obrazu, to nie mam zastrzeżeń, jest na prawdę rewelacyjnie, jeśli nie jesteś przewrażliwiony na punkcie clouding'u (tak, da się zauważyć bez problemu), to będziesz mega zadowolony, dobrej jakości materiał robi fenomenalne wrażenie jakością, kontrastem i przyjemnością dla oka.

Za tą cenę zmieniaj TV i ciesz się wielkością oraz jakością :)

Co do 3D, ja się jaram :) Polecam "Strażnicy Galaktyki", jest świetnie zrealizowany w 3D.

PS. Też miałem dylemat czy iść już w UHD... jeśli nie siedzisz metr od TV, i nie dysponujesz dużo większym budżetem (UHD to tylko od serii 7000 jest ponoć z szybką matrycą), to w ogóle nie ma o czym dyskutować. Ja jestem nadal mega zaskoczony jakością obrazu w ue55h6400, oglądam z odelgłości 2,5-3m i jest rewelacyjnie.

PS2. W tym TV możesz na prawdę zacząć używać multimedialnych dodatków, obsługa dodatkowym pilotem "myszką" jest bardzo łatwa.

Edytowane przez PeWu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy da się sprawdzic jaka mam matrycę w tym modelu ? Bez menu serwisowego. W poście - jak sprawdzić matrycę Samsunga z 2011 roku użytkownicy radzą szukać przez jakieś otwory wentylacyjne bezpośrednio na matrycy bo naklejki z obudowy nie zawsze są zgodne.

Na "czarnym" forum polecają matrycę AUO . U was najlepiej jak będzie Samsung. To jak najlepiej? Co jeśli inna ? Odsyłać ? Nikt mi już nie wymieni bo brak podstaw do wymiany.

Edytowane przez kuzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja Ci polecałem matrycę AUO w tym modelu, fabrycznie występuje również Samsunga obie są dobre, AUO ma po prostu większy kontrast i to cała różnica, nie jest to oczywiście podstawa do dramatyzowania i odsyłania telewizora czas pokaże która jest lepsza na długie dystanse.Typ matrycy możesz sprawdzić pod lupą przy użyciu obrazków zawartych na tej stronie http://www.homecinema-fr.com/forum/ecrans-tv-full-hd/ep-3d-samsung-led-uexxf6400-f6500-h6200-h6400-h6500-h7000-t30042213.html lub przez wejście w menu serwisowe telewizora i odczytanie modelu.

Edytowane przez miruna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem ze chodzi o te kolorowe jodełki ?

Czy wchodzenie do menu serwisowego nie powoduje utraty gwarancji ? Takie wypowiedzi są na forum.

Dzieki.

Ps. Co jeśli to inna matryca niż te dwie polecane ? Zostawić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma możliwości zainstalowania innej matrycy niż te dwie wymienione, kształt pikseli ma być kwadratowy dla Samsunga i kwadratowy z klinem po środku dla AUO. Każde wejście do menu jest rejestrowane przez system oficjalnie nie wolno tego robić, nigdy nie słyszałem żeby serwis RTV odrzucił z tego powodu reklamację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

również polecam bez dwóch zdań ten TV a jeszcze za taką kaskę to już w ogóle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz dobry tv to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Po co ci 4K i zakrzywiony ekran w tym rozmiarze. Pewnie czytałeś moje posty więc nie będę się powtarzał. Będzie Pan zadowolony ;)

ps. kolega ostatnio kupił w rozmiarze 75 - to jest dopiero jazda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,

Czy 55H6400 obsługuje kodek audio Dolby TrueHD? Ostatnio próbowałem obejrzeć z dysku film w formacie mkv Helikopter w ogniu i pojawił się komunikat, że ten kodek audio nie jest obsługiwany. Czy aktualizacja oprogramowania możne pomóc w tej kwestii? Aktualnie mam wersję 2770, czy warto aktualizować do najnowszej?

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)

Edytowane przez peti1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie,

ja mam do was parę pytań, ponieważ zastanawiam się nad kupnem tego telewizorku, chodzi mi o ue48, chociaż zastanawiam się między h6400, a h6200, ponieważ przeczytałem na waszym forum, że h6200 ma lepszą obudowę, natomiast w h6400 wpada kurz(?). Chciałbym zapytać jak sprawuje się z konsolą ps4? Jak wygląda piłka nożna na konsoli oraz jeśli chodzi o mecze w TV ? Mógłby ktoś się wypowiedzieć na ten temat ? Zastanawiam się jeszcze nad ju6000 ale podobno jest słaby i lepszym wyborem jest h6400 , tylko czy 6400 czy 6200 ? są jakieś różnice ? :)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi