Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm... DTS NEO to raczej emulacja 5.1 na głośnikach 5.1 z źródła dwukanałowego. Jeżeli wrzuciłeś na pena film z ścieżką DTS i włączysz w telewizorze DTS to jest tak jak powinno być. Natomiast jak włączysz DTS NEO to emulujesz 5.1 do 5.1 i będzie kasznka.Natomiast jeżeli włączysz YOU TUBE na TV to tam sygnał jest stereo i wówczas gdy włączysz DTS NEO, to zagra to głośniej, żywiej i z wszystkich głośników, no chyba że uważasz, że co ma grać w stereo to niech gra w stereo to zostawiasz funkcje PCM.

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Koledzy za odpowiedzi. Mam stary amplituner PIONEER VSX918V z zestawem JBL Northridge e80 i odkąd wymieniłem tv na nasz pozbyłem się dekodera jak i usług nc+. Ostatnio byłem u kumpla i wtedy do mnie dotarło, że w sumie też mam kino domowe w domu (u kumpla brzmiało rewelacyjnie). Przypomniałem sobie, że resetowałem ampka jakiś czas temu i zapomniałem wszystko poustawiać na nowo. Teraz jest już zdecydowanie lepiej. Dotychczas miałem ustawione na stałe DTS neo, ale po Waszych sugestiach faktycznie jeśli kanał nie nadaje DD to wolę ustawić na PCM i wymusić dźwięk przestrzenny na ampku. Przy YT też miałem DTS neo i drażniło mnie urywanie dźwięku co jakiś czas. Kiedyś czytałem tu na forum o tym, ale kolejna aktualizacja nie wyeliminowała tego błędu. Nie miałem czasu dłużej protestować YT na ustawieniu PCM i stąd do Was pytanie czy tam też będą te problemy z dźwiękiem?
Wspomniany przeze mnie film z DTS w 3D na penie zrobił na mnie wrażenie. Jednakże po raz pierwszy tv nie odtwarzał materiału płynnie, tj. pierwszy raz miałem do czynienia z przerwami w obrazie i dźwięku jakbym leciał na streamie przy słabym łączu. Czy powodem tego jest pen usb 2.0? Nie pamiętam jego parametrów z transferem, ale to dość stary pen32 GB.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo pilota. Mój też kilka razy w tygodniu od nowości przestawał obsługiwać wskaźnik. Wyjęcie baterii pomagało. Dziecko wreszcie rzuciło pilotem i trzeba było kopic nowy - z nowym zero problemów od pół roku.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobre info bo ja gadałem z serwisem to mówili że wymiana pilota nic nie daje bo ten typ tak ma.

Edytowane przez emilioestewez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 15.09.2016 o 16:14, emilioestewez napisał:

To dobre info bo ja gadałem z serwisem to mówili że wymiana pilota nic nie daje bo ten typ tak ma.

Tchnięty nadzieją że nówka ośka pilot będzie śmigał wzorowo zakupiłem takowy. Pupa zbita - też znika wskaźnik :) Ale ćwiczenie wykonane - serwis jednak miał rację.

TV dzisiaj kwęknął że jest nowy soft 2860. Ktoś już instalował ? Nie zapłonęło nic żywym ogniem po update-cie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki Koledzy za odpowiedzi. Mam stary amplituner PIONEER VSX918V z zestawem JBL Northridge e80 i odkąd wymieniłem tv na nasz pozbyłem się dekodera jak i usług nc+. Ostatnio byłem u kumpla i wtedy do mnie dotarło, że w sumie też mam kino domowe w domu (u kumpla brzmiało rewelacyjnie). Przypomniałem sobie, że resetowałem ampka jakiś czas temu i zapomniałem wszystko poustawiać na nowo. Teraz jest już zdecydowanie lepiej. Dotychczas miałem ustawione na stałe DTS neo, ale po Waszych sugestiach faktycznie jeśli kanał nie nadaje DD to wolę ustawić na PCM i wymusić dźwięk przestrzenny na ampku. Przy YT też miałem DTS neo i drażniło mnie urywanie dźwięku co jakiś czas. Kiedyś czytałem tu na forum o tym, ale kolejna aktualizacja nie wyeliminowała tego błędu. Nie miałem czasu dłużej protestować YT na ustawieniu PCM i stąd do Was pytanie czy tam też będą te problemy z dźwiękiem?
Wspomniany przeze mnie film z DTS w 3D na penie zrobił na mnie wrażenie. Jednakże po raz pierwszy tv nie odtwarzał materiału płynnie, tj. pierwszy raz miałem do czynienia z przerwami w obrazie i dźwięku jakbym leciał na streamie przy słabym łączu. Czy powodem tego jest pen usb 2.0? Nie pamiętam jego parametrów z transferem, ale to dość stary pen32 GB.

Prawdopodobnie masz rację co do pena. YT na PCM nie przerywa tylko ciszej i bez życia...

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam.zakupilem telewizorek w listopadzie rok temu.od kilku tygodni zauwazylem czarne smugi u dolu ekranu tak mniej wiecej w polowie, zaraz nad napisem samsung.lekko tez na dole w rogach sie pojawiaja.gwarancja jeszcze jest, ale jak mam z nia sie zachowac? zadzwonic ze jest niesprawny itp, ale czy jest szansa wymiany na nowy tv ze wzgledu na to ze h6400 juz nie ma w produkcji, czy tylko wymiana screenu wchodzi w gre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lustrzanka, widac linie swiatla zmieniajacego sie w lekka smuge.na rogach tez leciutko.aparatem nie uchwyce tego tak jak ludzkie oko, ale na jasnych wyswietlanych obrazach jest to zauwazalne.

foggy

foggy 2

Szwagier mial 49 h6410 i wymienil ok 2 dni przed uplywem gwarancji, ale przyznal sie ze on mial wielka czarna smuge na gorze ekranu bo przy montazu stopki gdy tv lezal na dywanie syn po nim przeszedl lub usiadl.wymienili mu screen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie też mam podobne smugi. Powiedzcie zatem jak najlepiej reklamować tv. Dodam, że swój kupiłem w Saturnie, ale myślę, że szybciej i sprawniej będzie uderzyć bezpośrednio do serwisu Samsunga? Moja 55 wisi na ścianie i wizja jego ściągania przyprawia mnie o mdłości. A pytanie czy uwzględnią mi reklamację? Może da się wezwać serwisanta do domu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, Twareczek napisał:

lustrzanka, widac linie swiatla zmieniajacego sie w lekka smuge.na rogach tez leciutko.aparatem nie uchwyce tego tak jak ludzkie oko, ale na jasnych wyswietlanych obrazach jest to zauwazalne.

foggy

foggy 2

Szwagier mial 49 h6410 i wymienil ok 2 dni przed uplywem gwarancji, ale przyznal sie ze on mial wielka czarna smuge na gorze ekranu bo przy montazu stopki gdy tv lezal na dywanie syn po nim przeszedl lub usiadl.wymienili mu screen.

Ożeż Ty... Faktycznie słabo to wygląda... Na kurz to raczej nie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem po rozmowie z oddzialem uk gdyz mieszkam w Northampton. Gwarancja jasno mowi ze jesli tv ma do 32" to trzeba go dostarczyc do sklepu a jesli powyzej to serwisant przyjezdza.Ale wracajac do tematu

Zadzwonilem, pan sie pytal jak to wyglada, kazal diagnostyke odpalic i na zdjeciu z chlopcami na plazy tez to widac na zoltym wiaderku po srodku ekranu. wszystko dopisal do konta na samsungu i podal adres email na ktory trzeba wyslac zdjecia i dowod zakupu.Mowil ze beda sie kontaktowac.

Kolega z samsunga do mnie dzwonil i mowil ze w moim przypadku gdzie mam 55" wymiana screena nie wchodzi w gre. Dostane podobno oferte wyminy tv na inny.Musi byc podobna specyfikacja czyli mowil o wersji K. Ponoc jest bardziej awaryjna ale to dalej nowka blaszka sprzet:)

bede pisal jak sie sprawa ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Inzynier ma byc w poniedzialek po 14. Jakis ciapek ze mna rozmawial przez telefon. Wysmialem go jak mi powiedzial ze jesli inzynier wymieni screen to gwarancja dalej zostaje ta co byla, czyli do 5 listopada. Wydaje mi sie ze wszystkie nowe komponenty maja gwarancje producenta, bo niby skad mam miec pewnosc ze nowy screen podziala 2 miesiace? powiedzial ze jak padnie po listopadzie to musze za naprawe sam zaplacic.

Kolega mowil ze od nich inzynierowie naprawiaja jedynie intermittent faulty jak zasilanie itp, wi-fi, co tyczy sie rozmiarow i backlightu nie wymieniaja screenow bo sie to nie oplaca. Mowi ze samsung trzyma kilkanascie modeli tv wycofanego z produkcji w magazynach na calym swiecie.ciekawe co mi inzynier powie. Jak wymieni screen chce miec nowa gwarancje na rok dotyczaca ekranu. Jak nie to dzwonie do samsunga ze klienta nie szanuja i chce oddac tv bo zostalem oszukany i chca odemnie wyludzic pieniadze dajac mi w zamian nowy ( skad mam wiedziec ze byl wczesniej nieuzywany) screen, ktory zaraz po uplywie miesiaca moze szlag trafic.

Zobaczymy w poniedzialek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ale nie masz racji. W GB tak jak w kazdym innym kraju produkt jest traktowany jako całość, tzn wymieniajac w okresie gwarancji nawet ostatniego dnia 90% telewizora zostaje Ci tylko 1 dzien gwarancji na produkt a nie na jego podzespoły. Przerobiłem to z moim Note 4, wymienione byly ekran i plyta główna czyli prawie caly telefon a i tak gwarancja biegła dalej na produkt jako całość. Zresztą przeczytaj sobie warunki gwarancji na samsung.uk......w wolnym tlumaczeniu"producent zapewnia sprawne dzialanie urządzenia w okresie............."
Inaczej ma sie sprawa jak naprawiasz pogwarancyjnie czyli odpłatnie, wtedy na każdy wymieniony element masz gwarancje ktora jest niezależna od urządzenia

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dłuższego czasu mam problem z WiFi na jednym z moich h6400. Telewizor ma problemy z połączeniem do sieci bezprzewodowej. Zasięg jest na trzy kreski ale ciężko się połączyć a jak nawet się już uda to połączenie zrywa po kilku sekundach. Zaniosłem telewizor w pobliże routera i tam się połączył. Ciekawe jednak jest to, że półtora roku nie było żadnych problemów.

TV po podłączeniu starego AP Linksysa na kablu łączy się z routerem bezproblemowo i działa stabilnie.

Co ciekawe drugi h6400 ma dwie kreski zasięgu a chodzi beż żadnych problemów i nie zrywa połączeń.

Zastanawiam się czy dzwonić po serwis (TV do grudnia na gwarancji) czy jest jakiś inny sposób na poprawę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko dlaczego klawiatura logitech k400 nie działa w aplikacji youtuba?nie można wpisywać tytułów w wyszukiwarce utworów.

w przeglądarce i menu tv  działa bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, zakol napisał:

mam pytanko dlaczego klawiatura logitech k400 nie działa w aplikacji youtuba?nie można wpisywać tytułów w wyszukiwarce utworów.

w przeglądarce i menu tv  działa bez problemu.

Nie działa i nie będzie działać. Niestety klawy nie działają w aplikacji YT. Zwalone to jest niestety.

Ja się z tym pogodziłem i przeszedłem na apkę YT na Androidzie i jestem bardzo zadowolony. Parujesz TV z telefonem i jedziesz.

Bardzo wygodnie wyszukujesz, możesz tworzyć kolejki odtwarzania itd. U mnie to działa idealnie - polecam. Klawę rypnąłem w kąt i kompletnie mi jej nie brakuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko Logitech nie działa. Oryginalna klawiatura smart od samsunga tez na YT nie działa. Dziala jedynie pointer ale w taki sposób że krew zalewa

Wysłane z mojego SM-N910C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra no wiec tak. Minal prawie tydzien i masa rzeczy sie wydarzyla. W poniedzialek ok 9 rano dzwonila pani z firmy naprawiajacej dla samsunga. Poprosila o zdjecia jakie wyslalem do samsunga, aby zaoszczedzic moj i inzyniera czas. Wyslalem zdjecia, no i zdiagnozowali ze potrzebna jest wymiana.zapytalem sie ile daja mi gwarancji na nowy ekran. Pani powiedziala ze tylko 3 miesiace...i wtedy zaczela sie wojna na calego. Powiedzialem aby jeszcze nowego ekranu nie zamawiali gdyz musze przedyskutowac z samsungie jak to sie ma do ich gwarancji i oznajmiania jaki to tv mial byc wspanialy a sie zepsul.

Popoludniu juz dzwonilem do swojego sklepu gdzie kupilem tv ( online sklep).po dluzszej wymianie argumentow nakazali dzwonic do samsunga gdyz to oni sa producentem i mam z nimi gwarancje na tv.dzwonilem do samsunga i nic nowego sie nie dowiedzialem.ciagle wmawiali mi ze moge dostac max 3 miesiace, ze nie moga go przyjac bo to ze sklepem trzeba zalatwiac. Zadzwonilem ponownie do sklepu i po wyjasnieniu i poproszeniu o zadzwonienie do samsunga dali mi sluchac melodyjki przez 30min i sie rozlaczyli.Zadzwonilem ponownie z wkur**m jak sto piecdziesiat. Oddali mi nawet 5 funtow za stracone minuty z abonamentu :) no ale powiedzieli ze z samsungiem mam sie kontaktowac.

Zadzwonilem chociaz juz prawie zamykali.Pani porozmawiala posluchala itp, powiedziala ze rano zadzwoni do inzyniera i popyta i rozwazy czy nie bedzie mozliwosci wymiany na nowy tv, ale opowie o tym jak po mojej pracy do mnie zadzwoni.

Rano dostalem maila nijakiego ze samsung dzwonil do inzyniera itp, oczywiscie do 4 nie doczekalem sie telefonu od supportu samsunga.Zadzwonilem wiec. Pani ktora odebrala dostala ta sama historyjke co inni. Powiedzialem ze skoro tak to chce rozmawiac z managerem. Mamy duza ilosc klientow na linii i jest zajety, ale na pewno zadzwoni dzisiaj po 18. piec minut pozniej dzwoni jakas babka. To ta sama co poprzedniego dnia mowila ze zadzwoni.pogadalismy i ta sama spiewka ze 3 miechy daja na nowy. Ja ze dalem 700 funtow i nie zamiezam po 91 dniach placic za nowy ekran jak z tym wymienionym cos sie stanie znowu. Ze ich technologia powinna wystarczyc na minimum 6-8lat a zaczela padac po 11 miesiacach.

O uzytkowaniu LED TV poczytalem w pracy, w UK obowiazuje prawo ktore daje nam mozliwosc oddac tv jesli popsul sie i powolac sie na prawo o jakosci produktu ktora jest ponizej oczekiwan niz zapewnial nas producent, nawet jesli nasza gwarancja uplynela i nawet jesli nie mamy wykupionej dodatkowej. Mamy 5 lat gwarancji w UK :) jest o tym na gov.uk

wracajac do tematu pani z wieczora. Pani powiedziala ze nie maja mozliwosci wymiany bo sa supportem a nie sklepem, wiec poprosilem ja o podanie stanowiska.powiedziala ze jest samsung representative, wiec grzecznie jej wytlumaczylem ze prosilem o telefon managera, a ona ze ma informacje ze jutro moze zadzwonic.powiedzialem ze mam dosc, zadzwonilem wiec do glownego biura.

Z panem tam sobie pogadalem itp, zaczalem nawet go straszyc ze na droge sadowa pojde jesli trzeba bo lamia prawo odnosnie uzywalnosci LED TV. powiedzial ze teraz moze mi tylko wymienic ekran, ale jak sie popsuje po okresie 3 miesiecy powiedzmy 3 miechy i tydzien to wtedy bedziemy musieli przedyskutowac co dalej...i wtedy mnie tknelo zdalem sobie sprawe ze te prawo jednak dziala, tylko w pierwszej kolejnosci musi byc naprawiony tv.Powiedzial ze jesli moge to mam dzwonic do sklepu bo to oni musza go wymienic na nowy.

Pomyslalem ze sprubuje z prawem o gwarancji 5 lat. Zadzwonilem, powiedzialem o tv o co biega ze mam dosc itp i chce zwrot pieniedzy, bo samsung nie daje mi zadowalajacej oferty naprawy. Polaczyli mnie z dzialem po sprzedazy, jakos tak po polsku. Pani wszystko wytlumaczylem itp ze technologia walnieta itd. Pani zadzwonila do samsunga podala moje konto u nich i tyle.porozmawialismy i powiedziala ze przyjmie go spowrotem i ze musza ocenic czy naprawa cos da, czy dadza zwrot pieniedzy.spoko bierzcie go.podpytalem ile to trwa bo mam dzieci co katuja tv od rana bajkami.mowila ze do 14 dni. i bedzie telefon co mi proponuja.posmialismy sie jeszcze z glupot itp. to bylo we wtorek.Kuriera mi podesla w piatek ale w srode mi jeszcze wysla paczke z folia babelkowa i zebym opakowal jakims kartonem tv z pilotami i kablami. nie musi byc oryginalne pudelko w ktorym przyszedl. Udalo sie tak mysle wywalczylem cos swoim staraniem sie.ale nie wiedzialem ze az tyle :)

w czwartek wieczorem obejrzalem polowe meczu united z fenerbace w przerwie zestawilem 55 cali i postawilem 32 z sypialni. Zaczalem go oklejac pianka folia i kartonami.Piloty, okulary i kable zapakowalem w karton po butach corki.Postanowilem napisac kartke z 2 zdaniami na temat usterki, moj adres i dane osobowe i nr konta ze sklepu online.Gdy sie zalogowalem aby spisac numer ujrzalem zwrot 699 funtow za tv :D a TV stal obok w kartonie :) zaczalem taniec godowy itp ze szczescia z malzonka :)

Nastepnego dnia wybieralem TV, mialem juz lg 55uh661v brac, zamiast samsunga ue55ku6400 wiec pojechalem do sklepu sprawdzic jak dziala.w sklepie po zobaczeniu tv i zabawie z pilotem uznalem ze samsung jednak jest lepszy. Wrocilem i zamowilem tv, ktory ma byc u mnie w srode rano.

Troszke zeszlo z pisaniem, ale to rada dla tych co mowia ze nie mamy prawa nic zadac po uplywie gwarancji lub w trakcie jej trwania. Walczcie o swoje, bo mnie nie stac co roku nowy tv kupowac bo stary szlag trafil 5 lat wczesniej niz producent zakladali reklamowal w sklepach. Ja jestem dumny z siebie i powoli wypatruje kuriera, bo na 32 calach z odleglosci 3 metrow granie w fife 17 na ps4 jest chore ...czekam z graniem do srody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego przeczytałem Twojego posta kilka razy i nadal twierdzę że pomyliłeś pojęcia.Gwarancja producencka na sprzęt w UK jest ustalana przez producenta i trwa nie mniej niż 2 lata(prowo unijne,choć za moment może się okazać że na wyspach będzie 6 miesięcy)To o czym piszesz to odpowiedzialność sprzedawcy za towar wadliwy lub niebezpieczny i dla ścisłości w UK trwa ona 6 lat z wyłączeniem Szkocji gdzie trwa 5 lat
To co uzyskałeś to poprostu zwrot towaru nie spełmiającego warunków zakupu.
http://polemi.co.uk/poradniki/prawo-w-wielkiej-brytanii/gwarancje-warunki-sprzedazy-zwrotow-w-anglii-szkocji-irlandii-polnocnej-walii-1042
Pamiętaj jednak o jednym że sklep mógL od Ciebie telewizor przyjąć oddać o na naprawę do Samsunga i zwrOciC Ci pełnosprawny produkt.To że zwrócili kasę to tylko dobra wola sklepu
Gratuluje jednak wytrwałości i chęci walki o swoje jednak pamiętaj że prawo do GWARANCJI PRODUCENTA jest określone w dokumencie który akceptujesz w momencie zakupu

Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi