Skocz do zawartości
zbycho45

Pioneer vsx-s510-puszczanie dźwięku na wyłączonym ampli.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panowie jak ustawić VSX-S510 żeby puszczał dźwięk z tv F6770 na głośniki przy wyłączonym amplitunerze. W parametrach ampli. jest informacja że VSX-S510 puszcza dźwięk jak wyłączony. Jak to ustawić, skonfigurować żeby grało???????

Źródłem sygnału jest dekoder NC+ turbobox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chodzi Ci o to żeby sygnał z zewnętrznego źródła przechodził do TV ampli jest wyłączony?

Czy też może jak bezpośrednio wynika z tego co napisałeś chcesz uzyskać dźwięk z TV na głośnikach podłączonych do ampli gdy ten jest wyłączony.

Pierwsze jest jak najbardziej możliwe (angielska instrukcja strona 55), drugie nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak chodzi mi raczej o to pierwsze czyli, żeby sygnał z zewnętrznego źródła tj NC+ przechodził do tv przez amli gdy on jest wyłączony. Czy przy takim ustawieniu, podłączeniu ( jakim ? ) dźwięk z NC+ będzie w głośnikach podłączonych do ampli czy tv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście TV, nie wiem jak to sobie wyobrażałeś że przy wyłączonym ampli dostaniesz dźwięk z głośników do niego podłączonych.

Co do samego podłączenia to mas dwie możliwości.

1. Podłączasz dekoder bezpośrednio do TV a TV przez złącze HDMI opisane jako ARC podłączasz do ampli i wtedy w TV decydujesz czy dźwięk ma być wypuszczany przez głośniki z TV czy z ampli.

2. Dekoder podłączasz do ampli a ampli do TV i wtedy przy włączonym ampli dźwięk domyślnie będziesz miał z głosików podłączonych do ampli a przy wyłączonych z głośników TV.

Jak już napisałem wcześniej wszystko to jest opisane w instrukcji od amplitunera.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Dzięki bardzo za wyjaśnienia. Tak właśnie myślałem ale koleś mi ściemniał że można inaczej. Ale nic już wyjaśnione. Jeszcze raz dzięki. Z Twoich wyjaśnień wynika że jesteś użytkownikiem tego ampka. Jeżeli można zapytać. Jak się on spisuje- muza, kino, w jak dużym pomieszczeniu gra, czy jest głośny, ogólne wrażenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma za co, za to co do ampli to nie jestem jego użytkownikiem od paru lat posiadam Denon'a który ma podobną funkcjonalność więc też mogłem akurat w zakresie twoich pytań po sprawdzeniu tego w instrukcji do Twojego ampli udzielić Ci wyjaśnień.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Jakie optymalnie kolumny można zakupić do ampli. Pioneer VSX-S510 w cenie do ok 2K do pokoje o pow. ok 19m2. Zamierzam najpierw kupić zestaw stereo z głośnikiem centralnym, później satelity do 5.1. Moimi faworytami na dzisiaj są: Roth Oli RA3, Indiana Line Nota 550. Muszę dodać że niestety nie mam gdzie tych głośników odsłuchać stąd tez prośba o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi