Skocz do zawartości
archi_medes

xbox360 a sieć bezprzewodowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Od wczoraj jestem posiadaczem xboxa360 i po opadnięciu pierwszych emocji ( gra w CoD3 do 4 rano ) zacząłem się zastanawiać czy mogę podpiąć moją konsolkę do posiadanego routera TPsy - Liveboxa za pomocą znajdującego się w zestawie adaptera wifi na usb ?? Konsola od wczoraj jest zsieciowana kablem ethernetowym ale łącze bezprzewodowe było by dla mnie wygodniejsze . Czy jest ktoś kto korzystał już z adaptera od liveboxa a nie oryginalnego MS i może mi powiedzieć jak zakończył się ten eksperyment ??

Z góry dziękuje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale masz ten adapter? Wygląda, że tak. No to go wepnij i zobacz co się stanie :lol: Coś czuje, że może być problem ale...na 100% ja np. nie wiem i obstawiam, że tylko orginał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zapomniałem dopisać parametry tego adaptera to WiFi 802.11g do 54 Mb/s . Zastanawiam się czy eksperymentalne podpiecie go do xboxa nie spowoduje awarii konsoli lub adaptera bo w xboxie nie ma dedykowanych dla niego sterowników Edytowane przez archi_medes

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='archi_medes' post='25019' date='28.11.2006, 20:17 ']
zapomniałem dopisać parametry tego adaptera to WiFi 802.11g do 54 Mb/s . Zastanawiam się czy eksperymentalne podpiecie go do xboxa nie spowoduje awarii konsoli lub adaptera bo w xboxie nie ma dedykowanych dla niego sterowników
[/quote]

Wpinaj nic się nie stanie. Poprostu go nie zobaczy i tyle. To tylko USB a nie kabel elektryczny i duża moc. To tak jak wpinam w USB co się da (nawet nagrywarkę podczepiałem).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
lol xD heh, juz tlumacze ;p

Na pececie wcale nie musisz miec sterownikow do liveboksa, instalacja ich jest przydatna tylko przy pierwszym uruchomieniu, coby mu podac ustawienia do neostrady. To z reszta tez nie jest konieczne, bo mozna podlaczyc sie przez DHCP i zmienc ustawienia przez przegladarke ;-)

Dlatego tez nic sie nie stanie. Nawet jakby wymagal nic by się nie stalo [;

A adapter bez problemu polaczy sie z liveboksem - pamietaj jednak, ze ten drugi ma slaby zasieg i mozesz miec duze zaklocenia... Dlatego ja Xboksa kablem podlaczylem.

Tak, wiem, ze prawie 2 tygodnie po pytaniu, no ale trudno ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję , liczy się każda porada nawet po czasie , rozumiem , że u Ciebie ten adapter od tepsy dogadał się z Xboxem360 bez problemów ???? Swoją maszynę mam podpiętą do Liveboxa kablem ethernetowym i oczywiście korzystam z DHCP ale jakoś poręczniej było by mi przez wifi jednak się obawiam czy w x-ie będą odpowiednie sterowniki do tego adaptera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adapter jest Plug'n'Play, przeciez to od MS jest ;] (bo musisz kupic specjalny Wireless Adapter do Xboksa, to co TP S.A. daje na pewno nie zadziala ;p)

A Livebox jest taki jak kazdy inny ruter, jego siec WiFi także i każde urządzenie moze sie z nim polaczyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Życie bez kabli to bajka - na granie po Wi-Fi na konsoli czekałem całe życie i dopiero X360 mi tego dostarczył. Inwestuj w Wireless Adaptor - WARTO !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zamierzam kupić X360 i byłem przekonany że konsola w wersji Premium posiada kartę Wifi. Chciałem ją podłączyć z internetem przez AP Linksysa i dalej w Świat ;). A tutaj taki zonk i mowa o jakimś Wireless Adaptor?. Czy ten adaptor jest konieczny?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='dyrooo' post='28363' date='11.12.2006, 23:22 ']
Właśnie zamierzam kupić X360 i byłem przekonany że konsola w wersji Premium posiada kartę Wifi. Chciałem ją podłączyć z internetem przez AP Linksysa i dalej w Świat ;). A tutaj taki zonk i mowa o jakimś Wireless Adaptor?. Czy ten adaptor jest konieczny?.
[/quote]

jezeli chcesz polaczyc bezprzewodowo to tak. musisz kupic wireless adapter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam Wszystkich,

Czy można podłączyć xBoxa do netu bezprzewodowo bez włączania kompa przez router z acces-pointem np. LiveBox TP (wiem że to kupa, ale na razie działa - ma w domu podpięte 2 kompy i jest Ok).
Czytam, że niby konsola ma WI-FI, ale jakoś nie znalazłem nikogo kto takie podłączenie zrobił z sukcesem. Coś podejrzewam, że to WI-FI to jest tam tylko do podłączenia akcesoriów (PAD itp.) Jest coś takiego jak orginalny adapter WI-FI, ale na innym forum doczytałem że to tylko do przesyłania plików z Media Center.
Czy mógłbym prosić kogoś o pomoc, dodam że nie mam możliwości pociągnięcia kabla. Czy jeżeli da się to zrobić to jak się wpisuje w konsolę klucz WEP czy WPA do weryfikacji szyfrowanego połączenia z bezprzewodowym routerm.
Proszę o pomoc kogoś komu udało się to skonfigurować pomyslnie.

Z góry dzięki za pomoć i
Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='RapTom' post='28372' date='12.12.2006, 00:07 ']
Witam Wszystkich,

Czy można podłączyć xBoxa do netu bezprzewodowo bez włączania kompa przez router z acces-pointem np. LiveBox TP (wiem że to kupa, ale na razie działa - ma w domu podpięte 2 kompy i jest Ok).
Czytam, że niby konsola ma WI-FI, ale jakoś nie znalazłem nikogo kto takie podłączenie zrobił z sukcesem. Coś podejrzewam, że to WI-FI to jest tam tylko do podłączenia akcesoriów (PAD itp.) Jest coś takiego jak orginalny adapter WI-FI, ale na innym forum doczytałem że to tylko do przesyłania plików z Media Center.
Czy mógłbym prosić kogoś o pomoc, dodam że nie mam możliwości pociągnięcia kabla. Czy jeżeli da się to zrobić to jak się wpisuje w konsolę klucz WEP czy WPA do weryfikacji szyfrowanego połączenia z bezprzewodowym routerm.
Proszę o pomoc kogoś komu udało się to skonfigurować pomyslnie.

Z góry dzięki za pomoć i
Pozdro
[/quote]

Czytanie ze zrozumieniem

Wireless Adapter dla Xbox 360 microsoftu działa świetnie, można dzieki niemu połączyć sie z każdym pc ( posiadającym karte wifi - a i g w trybie ad-hoc ) oraz z każdym acces-pointem ( livebox też!! ), wi-fi adapter na dla xbox 360 w 100% zastępuje kabel ethernetowy - służy do łączenia konsoli z internetem ( korzystania z usługi xbox live silver i gold ) jaki i współpracy z media connect lub windows media center , dzieki czemu można na swoje konsoli xbox 360 oglądać filmy ( hd również - bitrate nie ma znaczenia ) , zdjęcia, mp3.
Wi-fi adapter dla xbox 360 ma instrukcje i banalnie się łaczy z pc'em czy to access-pointem, trzeba wiedziec co to najwyżej jest: szyfrowanie wap,wpa , klucz sieciowy, identyfikacja ssid...
Ogolnie wszystko jest proste... a jak nie jest to dzwoni sie do obslugi sieci kablowej/neostrady i oni wszystko powiedzą w sprawie połaczenia bo o xbox 360 nie mają pojecia:)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi