MEGA-TEST 12 Napisano 6 Lutego 2014 Kliknij tutaj aby zobaczyć całą treść artykułu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sk_uter 41 Napisano 12 Lutego 2014 co to MVC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 12 Lutego 2014 Pliki z kamer 3D np. Sony albo JVC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lis22 13 Napisano 23 Stycznia 2015 Witam. Od roku posiadam wyższy model,Samsung LED tv UE40F6770 i nie jestem do końca zadowolony. Otóż, od jakiegoś czasu widzę taką jakby ramkę, ok. centymetr od ramy tv po każdej stronie ekranu. Są to takie dwa pionowe i dwa poziome pasy, jakby ciemniejsze smugi, które, niestety, odbierają mi przyjemność oglądania tv. Da się coś z tym zrobić? Ewentualnie, jaki tv Samsunga ( lub innej firmy, ale przyzwycaiłem się już do ogólnej obsługi tv tej marki ) polecilibyście do kwoty 3000 - 4000 tys. zł. Rodzice zamieżają zmienić tv i można by się z nimi zamienić Chodzi mi szczególnie o jakość obrazu, czerń, równomierne podświetlenie matrycy, lepszy dźwięk ( chociaż 40w ) i matową matrycę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mafia35 185 Napisano 23 Stycznia 2015 Samsung 46H7000. Ma 240hz matrycę, wygaszanie pasów, Micro dimming pro, no i dźwięk 2x10W + 20W subwoofer. Nie jest matowy - ma clear panel co jest jednak dla mnie wielką zaletą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lis22 13 Napisano 24 Stycznia 2015 (edytowane) 46 cali to za dużo, u mnie wejdzie tylko 42 calowy odbiornik. Odpowiednikiem byłby ten mofel?: http://www.samsung.com/pl/consumer/tv-audio-video/televisions/led/UE40H7000SLXXH A co z tym moim obecnym Samsungiem? Dodam tylko, że nikt, oprócz mnie nie widzi tych niby smug na ekranie, co mnie dziwi, gdyż ja jestem osobą słabowidzącą, widzę tylko jednym okiem, w dodatku w 50%, a osoby z normalnym wzrokiem nie widzą tego, co ja, lub im to po prostu nie przeszkadza. Niestety, mnie to bardzo wnerwia i łapię się na tym, że zamiast oglądać dany program, film, sport, itp. skupiam się na tych smugach. Wydaje mi się, że to, co obserwuję na swoim tv to tzw. efekt DSE: http://www.rtings.com/images/reviews/hu8550/hu8550-dse-medium.jpg P.S: Warto już kupować te nowe tv UHD? Poza rozdzielczością, której nie da się jeszcze praktycznie wykorzystać, takie Samsungi oferują coś ięcej, czego nie ma polecany wyżej tv? Edytowane 24 Stycznia 2015 przez lis22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsteraro 0 Napisano 25 Stycznia 2015 Mam ten TV 11 miesięcy a już pojawił się problem z matrycą i nie wiem jak na to zareaguje serwis Samsunga, gdyż zamieżam zgłosić to na gwarancji. Takie coś się pojawiło ostatnio na matrycy. Utrzymuje się cały czas. Jest to widoczne szczególnie na jasnych kolorach. Nie wiem jak to w ogóle nazwać? Co to w ogóle ma być? Tv nigdy nie przenoszony od momentu ustawienia go prawie rok temu. Nie myty żadnymi chemikaliami Obchodzony się jak z jajkiem a tu takie coś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lis22 13 Napisano 26 Stycznia 2015 A który to model? Ja na UE40F6770 czegoś takiego nie mam, mam takie coś jak na fotce z neta, którą wkleiłem powyżej, oprócz tego też mam takie zamglone rogi ekranu, jak u Ciebie. Mam wykupioną gwarancję na 5 lat, a minęło dopiero 15 miesięcy, myślicie, ze Samsung wymieni matrycę lub cały tv? Ile czasu czeka się po zgłoszeniu tv do serwisu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsteraro 0 Napisano 26 Stycznia 2015 Mój model to UE40F6400.... Jestem znieszmaczony tym faktem. Teraz to robią sprzęt na góra 2 lata... Na dniach ęde dzwonił do serwisu i zobaczymy co wymyślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majsteraro 0 Napisano 3 Lutego 2015 W końcu po tygodniu od zgłoszenia faktu na infolini Samsunga przyjechał serwis. Serwisant podobno stwierdził zakurzenie/zabrudzenie matrycy od wewnątrz, a tym samym roszczenia ww. sprawie zostają odrzucone przez serwis jako wada.Serwisant doradził jeszcze odwołanie od odmowy wykonania czyszczenia/naprawy matrycy do Samsunga. Sam jakoś nie mam wiary w to powodzenie...Dziś dokładnie 3 lutego mija rok jak mam ten TV bubel szajsunga, którego producent nie zabezpieczył w sposób właściwy przed dostaniem się kurzy za matrycę...Koszt czyszczenia matrycy w serwisie, z którego był serwisant to ok. 220zł netto + koszt dojazdu. Przy okazji byłem również poinformowany o możliwościu uszkodzenia matrycy podczas czyszczenia.Nie wiem co mam robić. Najlepiej jakby pomóc matrycy się uszkodzić w sposób obejmujący to gwarancją, a bez ingerencji w tv, co by znowu nie odrzucili roszczeń z tytułu gwarancji.Czy ktoś takie coś w ogóle czyścił? Są tego efekty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bejzulek 1 Napisano 31 Października 2015 Witam Dlaczego treść tego testu jest nie widoczna ?? Widzę jedynie link, który ma przekierować do treści testu i otwiera się ta sama strona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach