binary 741 Posted December 6, 2013 (edited) Kazy ma juz upragnione kino w pokoju (lub przynajmniej w planach), Niekorzy wymienili juz swoj ktorys z kolei projektor. U innych zas farba wlasnie wyslachla na czarny mat. Nikt natomiast nie wspomina o buttkickerach. Ja w kazdym badz razie nie moge nic na ten temat na naszym forum znalezc, choc pamietam, ze parokrotnie termin ten przewinal sie tutaj, Stad tez zakladam temat. Czy macie jakies doswiadczenia z urzadzeniami tego typu, zarowno gotowymi jak i DIY. Interesuja mnie przede wszystkim Wasze wrazenia z uzytkowania i wszelkie porady dotyczace moddingu czy niestandardowego montarzu buttkickerow. Edited December 6, 2013 by binary Quote Share this post Link to post Share on other sites
helcik 3 Posted December 8, 2013 zamontuję sobie coś takiego jak zmontuję swój racing sim :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 8, 2013 EEE nie. Ja mam na mysli modele pod HomeCinema a nie mici-pici GAMER version Quote Share this post Link to post Share on other sites
helcik 3 Posted December 9, 2013 no to jak juz to z grubej rury d-box: http://www.d-box.com/en/consumer/home_products_motion_platforms Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 11, 2013 Moje pytanie ma praktyczne podstawy, stad celowo pytam o Buttkickera, ktory nie jest i nigdy nie bedzie D-boxem, Zestawienie czy porownania obu urzadzen sa pozbawione sensu. Mam nadzieje, ze znasz roznice. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maciej Koper 1,175 Posted December 11, 2013 Jestem zaciekawiony Ma ktoś to cacko? Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted December 11, 2013 Ja się też zajarałem po zbadaniu tematu. Opcja wireless całkiem fajna... jest nawet jeden sklep, który wysyła to do PL tyle, że po uwzględnieniu dodatkowych kosztów związanych z wysyłką, vatem itd. cena z około 1200 zł rośnie do 2k... przydałby się jakiś lokalny dystrybutor tych cacek. Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 11, 2013 spoon rzuc prosze lika Quote Share this post Link to post Share on other sites
keke 2 Posted December 11, 2013 Jeśli ktoś z was byłby zainteresowany, to mam wolny zestaw ButtKicker BKA300 Wireless Home Theater Kit, który mogę oddać w dobre ręce. Ściągnąłem kiedyś ze stanów 2 zestawy i jeden mi pozostał. Coś takiego: http://www.amazon.com/ButtKicker-Wireless-Theater-Advance-Amplifier/dp/B001HBH1B2 Odnośnie efektów? Wrażenie robi jak system z potężnym subwooferem. Oczywiście intensywność można regulować.Może podrzucać całym fotelem, a może lekko wibrować. Generalnie fajny bajer. Jak ktoś siada na fotelu i ten zaczyna wibrować, to pojawia się uśmiech i zdziwienie... Odnośnie moddingu, czy też niestandardowych rozwiązań to nie mam doświadczenia. Jedynie stosowałem pod fotelem i kanapą. Pod fotelem najlepiej się sprawdzało, bo swobodnie go "trzepało". Mocy ma sporo i potrafi konkretnie podrzucić fotelem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 11, 2013 keke Piszesz o fotelu. Czy to oznacza, ze ten model jest za slaby na knape z 2 lub 3 ludzi i majac takie zalozenie lepiej rozwazyc model 1000w? Quote Share this post Link to post Share on other sites
spoon 51 Posted December 11, 2013 (edited) spoon rzuc prosze lika http://www.musiciansfriend.com/drums-percussion/buttkicker-wireless-buttkicker-with-bka300-amplifier @keke: ile wołasz za tego BKA300? Edited December 11, 2013 by spoon Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 11, 2013 Dzieki Spoon Quote Share this post Link to post Share on other sites
keke 2 Posted December 12, 2013 Pisałem o fotelu ponieważ jest lepsze czucie. Przy kanapie lepsze czucie jest dla widza siedzącego bliżej rogu z kickerem. Oczywiście czuć wstrząsy na całej kanapie. Nie powiedziałbym aby mu mocy brakowało. Zwykle ustawiałem na niskie poziomy, bo na wysokich to by chyba zrobiło dziurę w podłodze. Potrafi konkretnie zatrząść. Większa moc podejrzewam przydatna byłaby na jakąś potężną kanapę z 4 siedzącymi amerykanami z popcornem Quote Share this post Link to post Share on other sites
binary 741 Posted December 16, 2013 No i okazuje sie, ze nawet maly Gamer daje rade, choc z odcieciem wyzszych czestotlowosci jest raczej marnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites