alan242 5 Posted December 1, 2013 pierwsze wrazenia po weekendzie testowania ps4 co zachwyca co denerwuje gry filmy muzyka Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 Po sesji z Killzone jestem pewny że nie ma mowy o żadnej rewolucji. Grafika jest odrobinę lepsza ale o skoku jakościowym jaki towarzyszył przy przesiadce z PS2 na PS3 nie ma mowy.... Do teraz jestem pełen uznania dla twórców np. serii Uncharted który dokonali cudu mając do dyspozycji zaledwie 200 MB pamięci głównej na kod gry oraz marne 256 MB VRAM'u w PS3... W kwestii multimediów PS4 zawodzi ale akurat dla mnie te kwestie nie mają żadnego znaczeia. Do filmów czy muzyki używam dedykowanych urzadzeń Quote Share this post Link to post Share on other sites
BoDeX 121 Posted December 2, 2013 A ceny na Allegro widzieliście ? 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 (edited) To jest ryzyko takie żyłowanie ceny /można się zatowarować i nie zarobić nic/. Kolejna dostawa ma przyjść 6-ego. Dużo osób na nią liczy. ktoś kto woła w takiej sytuacji 2300zł za golasa trochę ryzykuje. Ja miałem na zbyciu 2 szt PS4 ale sprzedałem je błyskawicznie za marne 1950zł. Chciałem sprzedać szybko, bezproblemowo i z niewielkim narzutem. Jeszcze mi ludzie dziękowali Za chwilę będzie tego tyle że konsole będą się walać po Tesco czy Biedronkach... Edited December 2, 2013 by mobor 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted December 2, 2013 Za chwilę będzie tego tyle że konsole będą się walać po Tesco czy Biedronkach... Dokładnie. I dopiero wtedy ze spokojem pójdę po swoją sztukę PS4, a tym hienom z allegro nie dam zarobić ani centa. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,701 Posted December 2, 2013 do świąt to chyba nie ma co liczyć by coś leżało na półkach - ponoć te dostawy co tydzień to będzie w okolicach 20sztuk Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonfall84 18 Posted December 2, 2013 Wg info gościa z MediaMartk dostawa ma być o wiele większą niż ostatnio. Poczekamy - zobaczymy. Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted December 2, 2013 Spokojnie. Założę się, że przed najbliższymi świętami PS4 będzie u mnie leżeć pod choinką. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 (edited) Wierz mi - jak odpalisz sam sie przekonasz że to wszystko nie jest warte tego całego szaleństwa Radze wziąść na wstrzymanie Edited December 2, 2013 by mobor Quote Share this post Link to post Share on other sites
robert robert 8 Posted December 2, 2013 Zgadzam się, obecnie gra niewarta świeczki. K4, choć ładniejsze, grywalnie jest tak przeciętne i nudne, że szkoda gadać. Innych gier brak. Pewnie po prezentacji Naughty Dog otworzymy buzie, ale to na E3, a sama gierka najbliżej w okolicach świąt 2014. Spokojnie wtedy można to kupić. Wczoraj odpaliłem Zeldę Wind Waker HD i Super Mario 3D World i tu jest next-gen w te święta. Prześliczne, płynne jak masełko (60fps druga) i niesamowicie grywalne, z kopalnią pomysłów. Banan na twarzy non stop Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 (edited) Gram w KZ i faktycznie nuda jak 150... Brak sensownego scenariusza (fabuła bardzo płytka - praktycznie na poziomie opowiadania pierwszoklasisty), grafika na pewno nie next gen (Uncharted czy Last of Us zjada to na śniadanie) Innych gier na razie nie odpalałem Bateria w Joypadzie- koszmar. Nie trzyma nawet tych deklarowanych 7 godzin. ładuje się też zauważalnie dłużej. DS3 ładował mi się z PC'ta 2 godz, DS4 ładuje się 3-3.5 godziny. Żeby komfortowo grać, trzeba więc mieć 2 pady (na jednym gramy, drugi się ładuje) Ergonomia pada za to na duży plus ale bumpery są jakieś słabiutkie. U mnie lewy łapie raz na 3-4 wciśnięcia /być może wciskam zbyt delikatnie.../ Mario 3D world też już zamówiłem.... Apropos Uncharted - nie spodziewaj się tego tytułu w przyszłym roku. Naughty Dog to nie Ubisoft - na nowe przygody Drake'a poczekamy spokojnie 2 lata...Wlaśnie tyle czasu zajmuje im zrobienie gry od A-Z... Edited December 2, 2013 by mobor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted December 2, 2013 mobor@ Tak się właśnie zastanawiam czy nie zapodać sobie na święta WiiU i Mario World 3D ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted December 2, 2013 Nie ważne. Już zamówiłem. Jutro będzie Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 (edited) Jeżeli nie masz WiiU a masz PS3 - radziłbym Ci isć w WiiU Tym bardziej że lubisz klimat Nintendo. Masz Mario 3D, właśnie wyszło Mario na olimpiadzie w Soczi, za moment Zelda i nowy, świetny Donkey Kong i Mario Kart 8. Nawet tytuły typu Call Of Duty są spokojnie grywalne (grafika odrobinę lepsza niż na PS3) Jeżeli masz z kim grać to już jest w ogóle dynamit. Emocje x2 - szczególnie w grach od Nintendo PS4 bym sobie odłożył w takim układzie na pół roku - rok. Sprzęt okrzepnie na rynku, stanieje, pojawi się więcej sensownych tytułów do ogrania i wtedy uderzysz w temat. WiiU brałbym białe (8 GB). Można kupić obecnie za nieduże pieniądze. Pamięć rozszerzasz sobie penrive'm (wychodzi znacznie taniej niż zakup czarnej wersji 32 GB) Poza tym, biała wersja jest łatwiejsza w utrzymaniu czystości (nie widać kurzu i odcisków palców) Razem z Mario zmieścisz się w 1000zł Edited December 2, 2013 by mobor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted December 2, 2013 Hehe. Niestety, ale była dostępna wersja 32GB czarna z Zelda. Dodatkowo wziąłem też Mario 3D. Na myśl o Mario już cieszy mi się micha Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 Gratuluję Jak masz z kim grać to gwarantuje ci długie godziny nawet z Nintendo Land Wciąga jak cholera Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,701 Posted December 2, 2013 a na jednej konsoli 2 osoby mogą grać na raz (splitscreen)? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dawidowski1000 22 Posted December 2, 2013 Chyba już za dużo offtopa walnęliśmy, więc proponuję wrócić do meritum sprawy jakim jest PS4 vs. PS3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 (edited) klaus71 Na Nintendo możesz grać niesymetrycznie jedna osoba na padzie widzi co innego niż osoba która gra na TV /grają przeciwko sobie/ To coś w stylu grania po sieci tyle że tutaj w ramach 1 konsoli. Na Nintendo Land jest to doskonale wykorzystane w kilku minigrach. Jest to o niebo lepsze od split screena Edited December 2, 2013 by mobor Quote Share this post Link to post Share on other sites
geffer 3 Posted December 2, 2013 Panowie, nie no litości ... chcecie pogadać sobie o nintendo, czy o Mario czy o whatever ... to nie tutaj ! Człowiek zainteresowany ps4, wchodzi na forum spodziewając się jakegoś upa, a tu każdy o nintendo, w każdym jednym wątku :| prze-gin-ka Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 2, 2013 ok no to wracając do tematu rekordzista na allegro chce za ps4 .... 4500 fakt ze z dodatkami ale ich wartsc to ok 500zl 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alan242 5 Posted December 2, 2013 co zachwyca co denerwuje ! gry troche lepiej niz ps3 a moze gry ps3 na ps4 ? multi player za friko ? filmy co czyta czego nie bluray 3d? muzyka sacd? mp3? cd? ps4 for the players napewno ! ale czy zastapi multimedialny kombajn jakim jest ps3 ?! Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted December 3, 2013 na tak banalne pytania znajdziesz odpowiedz bez trudu w sieci... w 2 minuty Quote Share this post Link to post Share on other sites
klaus71 1,701 Posted December 3, 2013 (edited) ja to jestem ciekaw co by było gdyby do ps3 dołożyć 2gb ram - gry mogłyby wyglądać w wielu aspektach podobnie do tych obecnych na ps4 klaus71Na Nintendo możesz grać niesymetryczniejedna osoba na padzie widzi co innego niż osoba która gra na TV /grają przeciwko sobie/To coś w stylu grania po sieci tyle że tutaj w ramach 1 konsoli. Na Nintendo Land jest to doskonale wykorzystane w kilku minigrach. Jest to o niebo lepsze od split screena a na czym gra druga osoba? dodatkowy pad (lub jakiś classic controler) czy wii motion + ? Edited December 3, 2013 by klaus71 Quote Share this post Link to post Share on other sites
alan242 5 Posted December 3, 2013 na tak banalne pytania znajdziesz odpowiedz bez trudu w sieci... w 2 minuty banalne pytania oczywiscie czyta mp3 oczywiscie to oczywiscie tamto tylko ze np.trzeba zaplacic za granie online za sluchanie cd a czy napewno ?! ludzie kupia to pudelko a potem sa zdziwieni CO JEST NIECZYTA MOJEJ ULUBIONEJ PLYTY WTF !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites