Skocz do zawartości
HDTK

Panasonic TX-P50GT60E Nowa referencja obrazu!

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50gt60-201304052795.htm

http://www.avforums.com/reviews/Panasonic-TX-P50GT60B-P42GT60B-3D-Plasma-Television-Review_505/Review.html

Kontrast! Jestem w szoku:)

"The result is an absolutely spectacular dynamic range, with an on/off contrast ratio of 60,000:1. That’s not all the ANSI contrast ratio was also a whopping 27,741:1, which gave images such a sense of impact that it was impossible not to be impressed by them. There's no question that the combination of Infinite Black Pro and the High Contrast Filter were certainly delivering the goods, even during the day."

Założyłem nowy temat bo myślę że ten sprzęt sobie na to zasłużył. Koniec 50hz bug itp, zanim nadejdzie OLED to tylko plazma.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koniec 50hz bug

TX-P42ST60

"Very small “hardened” edges during fast motion, moreso with very fast motion and high output rate (50hz content outputs at 100hz)"

TX-P50GT60B

"Very small “hardened” edges during fast motion, moreso with very fast motion and high output rate (50hz content outputs at 100hz)"

A do tego w recenzji TX-P42ST60 mamy:

"Overall, the motion quality looks identical to last year’s Viera ST50 to our eyes, and that is cause for celebration."

Dla mnie te wpisy świadczą, że w porównaniu do ST50 nic się nie zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ślimak, mylisz pojęcia. W GT60 nie ma już 50 hz bug'a tylko sporadycznie jak w każdej innej plaźmie mogą wystepować w pewnym materiale fałszywe kontury przy 50hz. W moim samsungu też to raz na miesiąc zauważam przez ułamek sekundy ale w panasie nawet to poprawili i pomimo wszystko jest nota reference. Nie ma i nie bedzie tv bez jakiejkolwiek małej wady przy jakimś źródle.

"As for all the issues that have been reported about Panasonic plasmas in previous years, almost none were in evidence. Problems like floating blacks, brightness pops and green blobs can all be consigned to history, as can the 50Hz bug of which we saw no evidence. Screen uniformity was also excellent, as evidenced by the ANSI measurements and confirmed using full screen rasters.

GT50 jest na procesorze HEX'a a nie mediatek jak ST60

The GT60 series and up run on Panasonic’s own processor which is being promoted under the “Hexa-core” name – rather than the Mediatek chip the ST60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nareszcie w trybie profesjonalnym jasność nie została ograniczona do 80 cd/m2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna osiągnąć nawet 170cd/m2 przy maksymalnym podświetleniu panela ale wtedy jest utrata bieli i czerni. 140 cd/m2 w ustawieniu na medium i referencyjne oceny a hdtvtest uzyskała bez problemu 120 na min. Całkowicie wystarcza dla normalnego widza, no chyba ze ktos ogląda latem na balkonie w południe:) Wciąż nie rozumiem dlaczego przeciwnicy plazm wykorzystują jasność jako argument przeciw. To jakby kinom IMAX zarzucić słabszą jakość w nasłonecznionym pomieszczeniu hehe. Jaki problem lekko zasunąć okno? Przecież nie trzeba zaciemniać całkowicie. Jeśli ledomaniacy:) oglądają w full słońcu to ja nie mam już żadnych pytań. Do tego tv założe się że nie zbliży sie żaden LCD/LED2013, no może jakiś full led może 9708 ale za 2 x większą cenę. Popatrzcie, najlepszy edge led 2012 HX850 miał kontrast, czerń o rok świetlny słabszą niż ten telewizorek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam na dniach mam zamiar zmienić mój GT20 na GT60 i w specyfikacji wyczytałem że jest komunikacja głosowa ,wiec znaczy co gadam do tv czy pilota czy jeszcze coś innego ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GT60 to hybryda funkcji z VT60 i powłoki ekranu ST60.Oba testy masz na forum, więc kolejny jest zbędny.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc!
Jestem posiadaczem tego tv ale w wersji 42cale,chcialem sie was poradzic co da mi lepsza jakosc BluRay albo Jakis media Player,chociaz ten drugi jest zbedny bo jest w tv,ale chcialem sie spytac czy warto kupic bluray do tego tv czy zobacze lepsza jakosc od mkv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc!

Jestem posiadaczem tego tv ale w wersji 42cale,chcialem sie was poradzic co da mi lepsza jakosc BluRay albo Jakis media Player,chociaz ten drugi jest zbedny bo jest w tv,ale chcialem sie spytac czy warto kupic bluray do tego tv czy zobacze lepsza jakosc od mkv?

Nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego nie ?
mozesz cos wiecej napisac,myslalem ze BluRay ma lepsza jakosc od mkv :(

Edytowane przez micro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zobacze roznicy ?
Czy Nie warto kupic BluRay?

Edytowane przez micro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup takie urządzenie jakiego potrzebujesz. Jeśli zamierzasz odtwarzać płyty to kup stacjonarny odtwarzacz blu ray, a jeśli głównie pliki to adekwatny dla nich odtwarzacz np. Mede8er, popcorn, itp. Jeśli weźmiesz ten sam plik na krążku lub rip 1:1 to nie bedzie miedzy nimi roznicy w jakosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko trzeba jasno podkreślić, że jeśli jakość ma być taka, jak na blu-ray, to koniecznie musisz posiadać plik rip 1:1, a te trochę ważą... Bo niestety już setki razy słyszałem opinię, i co gorsza sam znam takich ludzi, którzy ściągają pliki mkv ważące po ok. 5GB i twierdzą, że mają Full HD i w ogóle Blu-ray nie potrzebny ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, albo "mini hd" 1080p po 1,5Gb. Kto takie rzeczy w ogóle robi? :D

Ja lubie odtwarzacze plików, bo można sobie samodzielnie zrobić obraz płyty blu ray i nie trzeba sięgać więcej na półkę po ten krążek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos wie jak dziala ten caly media player i serwer ,Chodzi mi o to jak odtwarzam jakis film nigdzie nie ma informacji czy film jest odtwarzany tak jak jest zapisany w 24hz albo 60hz,z BD albo tunera tv takie info jest w gornym lewym rogu z media serwera juz nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze ktos wie jak dziala ten caly media player i serwer ,Chodzi mi o to jak odtwarzam jakis film nigdzie nie ma informacji czy film jest odtwarzany tak jak jest zapisany w 24hz albo 60hz,z BD albo tunera tv takie info jest w gornym lewym rogu z media serwera juz nie.

Sprawdź co masz w menu obrazu, jeśli IFC to materiał odtwarzany jest w 60 lub 50Hz, jeśli 24p smooth film to 24Hz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi