witek666 1 Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Do mnie przed chwilą zadzwonili ,pierwszy raz w ogóle ,bo gdy raz dzwonili mieli rzekomo awarie systemu i pan przerwał rozmowę zanim coś zaproponował ,a to było 22 marca więc trochę sobie poczekałem na oddzwonienie . Więc dla mnie to była pierwsza rozmowa z nc+. Od razu pan mówi mi ,ze dla mnie ma już wycofany pakiet ALL inclusive+ w super cenie 179zł. Więc mówię za dużo nie zależy mi na Vod i tym podobnych GO oraz kanałach z mięsem. No pan mówi ,ze tego nie może mi odjąć od all inclusive bo to są kanały usługi w all inclusive. Mówię panu ,ze w takim razie nie są elastyczni. Zamilkł pan ,a ja jeszcze mówię ,że płacę teraz 129 zł za Prestiż HD + Hustler HD oraz MGM HD z NSPORTEM HD na 6 miesięcy ,a pan oferuje mi 6-8 kanałów więcej niż mam za 50 zł więcej. Więc pan zaczął mi coś mówić ,że te kanały które przeszły z N do NC+ nie będę mógł odbierać gdyż nie mam ich w Prestiż HD wymienił kilka kanałów . Powiedziałem ,ze jak będzie lepsza oferta proszę dzwonić. Pan jeszcze powtórzył ,ze to dla mnie oferta All inclusive + bo już tego pakietu nie ma i to za 179zł. Śmiech podziękowałem jeszcze raz i proszę o kontakt jak zmienią cenę dla mnie. Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez witek666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 12 Kwietnia 2013 Jak do tej pory prezez nc+ Julek Verley zrozumiał niewiele i jedno - UOKiK moze dobrac sie do jego kasy i aby temu zapobiec stosuje triki i uniki przy pomocy nowej oferty nc+, dobrej tylko dla zarzadu nc+, ale nie dla abonentow n/c+! Generalnie oferta nc+ na rynku jest juz prawie 4 tygodnie. W tym czasie uzbierali z puli "pewniakow" 2.5mln.abo n / c+ ledwie 150tys. dla nc+, dla mnie to kiepski wynik jak na tak "swietna" oferte! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
j23 0 Napisano 12 Kwietnia 2013 Ja dzisiaj zadzwoniłem i pani zaproponowała to samo co w liście, tzn. 149 zł za platinum + HBO. Zapytałem czy coś może być taniej - odpowiedź nie. Zapytałem czy automatycznie rozwiązuje się umowa z C+(mam tylko multipakiet za 46 zł), pani powiedziała, że w związku z tym, że mam 2 umowy to oddzwonią. Tak samo było w marcu. Mieli zadzwonić za 48 godzin i jakoś nikt nie dzwoni. Treaz będę płacił za to samo(Canal+) 2 razy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 12 Kwietnia 2013 nc+ podejmuje rywalizację o abo CP http://www.satkurier.pl/news/84680/nc-opcja-hbo-w-pakiecie-za-79-zlmc.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AreckiW 6 Napisano 12 Kwietnia 2013 Z forum ncplus: Mario, zobaczymy co zaproponują, bo mają zadzwonić. Myślę, że wycofam wypowiedzenie na jeden abo, ale to będzie zależało od tej ichniej reklamowanej "elastyczności" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cureman 81 Napisano 12 Kwietnia 2013 Ja mialem pakiet full za 179 zl ,dzis pani dzwoni i bum do konca roku abonament za 159 zl za pelny pakiet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikm 5 Napisano 12 Kwietnia 2013 Nie zabierałem dotąd głosu w sprawie nc+. Ale dziś mnie trafiło. Miałem n i c+ poza umową. Więc je wypowiedziałem żeby podpisać nową umowę i dostać pakiet All Inclusive+, nowy dekoder i multiroom. Tymczasem się okazuje, że nie ma już tego pakietu bo pan prezes wystraszył się krzykaczy i go zlikwidował. Ten pakiet to była rewelacja! Płacę 200zł i mam wszystko i święty spokój. Ale w tym kraju nie może być za dobrze. PARANOJA! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graby 0 Napisano 12 Kwietnia 2013 A do mnie w końcu dziś zadzwonili (wcześniej złożyłem wypowiedzenie) i zaproponowali pozostanie do końca umowy na aktualnych warunkach z zamianą nPremium na Canal+. Także się zgodziłem i zobaczę na koniec umowy jaka będzie następna oferta. Ktoś mówił, że ci którzy mieli nPremium i wypowiedzieli umowę to nie będą mieli Canal+ po anulowaniu wypowiedzenia, a jest to chyba nieprawda bo mi dali Canal+. Oczywiście o niepewnych kanałach nic nowego nie usłyszałem, ale jeśli w starej umowie mam zagwarantowane te kanały i stara umowa jest aktualna to mam nadzieję, że w razie zaprzestania nadawania np. Eurosportu będę mógł wypowiedzieć umowę ze względu na niewywiązanie się ITI z umowy. Będę płacił 59 PLN za umowę do lipca 2014 z Canal+ do końca września 2013. Zobaczę co ma do zaoferowania Canal+ i poczekam na spadek cen za rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graby 0 Napisano 12 Kwietnia 2013 Nie zabierałem dotąd głosu w sprawie nc+. Ale dziś mnie trafiło. Miałem n i c+ poza umową. Więc je wypowiedziałem żeby podpisać nową umowę i dostać pakiet All Inclusive+, nowy dekoder i multiroom. Tymczasem się okazuje, że nie ma już tego pakietu bo pan prezes wystraszył się krzykaczy i go zlikwidował. Ten pakiet to była rewelacja! Płacę 200zł i mam wszystko i święty spokój. Ale w tym kraju nie może być za dobrze. PARANOJA! Przed tobą ktoś mówił, że mu zaproponowali pakiet full za 159 zł, więc nie wiem o co ci chodzi? A jak weźmiesz pakiet Platinum i pozostałe dodatki to też ci wyjdzie jakieś 190 zł za wszystko z multiroomem, więc znów nie wiem o co ci chodzi? A ja np. dzięki tym jak to mówisz "krzykaczom" nie muszę dopłacać 20 zł miesięcznie do mniejszego pakietu niż miałem do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikm 5 Napisano 12 Kwietnia 2013 Przed tobą ktoś mówił, że mu zaproponowali pakiet full za 159 zł, więc nie wiem o co ci chodzi? A jak weźmiesz pakiet Platinum i pozostałe dodatki to też ci wyjdzie jakieś 190 zł za wszystko z multiroomem, więc znów nie wiem o co ci chodzi? A ja np. dzięki tym jak to mówisz "krzykaczom" nie muszę dopłacać 20 zł miesięcznie do mniejszego pakietu niż miałem do tej pory. O to mi chodzi, że było wygodnie. A teraz nie jest. Na pocieszenie pozostaje mi 20 hot-dogów w Ikea miesięcznie, za te zaoszczędzone 20zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 12 Kwietnia 2013 Ciekawy artykul dotyczacy kulis nc+. http://www.wprost.pl/ar/395471/Zwolnieni-menadzerowie-zdradzaja-kulisy-afery-wokol-nc/?pg=1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gatar 60 Napisano 12 Kwietnia 2013 O to mi chodzi, że było wygodnie. A teraz nie jest. Na pocieszenie pozostaje mi 20 hot-dogów w Ikea miesięcznie, za te zaoszczędzone 20zł. Dla Ciebie wygoda, a dla "krzykaczy" zaoszczędzone 20 zł. Sądzę, że widzisz różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dario6273 1 Napisano 12 Kwietnia 2013 Dominikm taki bogacz (ful pakiet za 200zł-hihi) a chodzi na hot-dogi do ikea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milosnik 0 Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Ciekawy artykul dotyczacy kulis nc+.http://www.wprost.pl/ar/395471/Zwolnieni-menadzerowie-zdradzaja-kulisy-afery-wokol-nc/?pg=1 Rzeczywicie bardzo ciekawy.ITI zniszczy nc+ i wykupi udziały za bezcen i będą mogli zacząć nowa.Gdyby nie dekoder to nawet bym się zastanawiał czy zostać w nc+.Jednak Polsatowskie dekodery to inna bajka. Daja iplę, a najlepszy dekoder nie obsługuje iply .Coś tu chyba nie halo?Wysyane z S3 za pomoc klawiatury Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez milosnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 13 Kwietnia 2013 Po tym artykule z Wprost gdzie jest opis domniemanego sabotazu nc+ poprzez nieudolnego prezesa i zarzad przypomnial mi sie wywiad z Markusem Tellenbachem i cytat: "...O konsolidacji platform mówi się od dawna...- Po kilku miesiącach obserwacji mojej pracy na stanowiskuprezesa TVN pewnie doszedł pan do wniosku, że przyszedłem, by posprzątaći odejść. Ale w ciągu najbliższych dwóch lat N zainwestuje w systemzarządzania klientami ponad 40 mln zł i będzie uruchamiać nowe produkty.Jestem tu po to, by budować i zabijać. Wiemy, co robimy....." Calosc wywiadu z 2010r tez warto przeczytac - link nizej Read more: http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,7902389,Prezes_TVN__Przyszedlem__by_budowac_i_zabijac.html?as=3#ixzz2QIQyiLjl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pizzojad 9 Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Rzeczywicie bardzo ciekawy. ITI zniszczy nc+ i wykupi udziały za bezcen i będą mogli zacząć nowa. Gdyby nie dekoder to nawet bym się zastanawiał czy zostać w nc+. Jednak Polsatowskie dekodery to inna bajka. Daja iplę, a najlepszy dekoder nie obsługuje iply . Coś tu chyba nie halo? Wysyane z S3 za pomoc klawiatury Przecież ten artykuł to stek bzdetów bez pokrycia w rzeczywistości. 1. Jeśli chodzi o główną tezę o tym że to celowe działanie w interesie ITI któremu ma niby zależeć na zaniżeniu wartości spółki. Radze sobie przypomnieć oficjalne informacje z okresu po ogłoszeniu połączenia platform. Dla przykładu można zajrzeć tutaj: http://media2.pl/media/87102-Canalplus-z-TVN-Szczegoly-strategicznego-partnerstwa.html Dla leniwych zacytuję fragment o który mi chodzi: Grupa Canal+ ma opcję nabycia należącego do TVN 32% pakietu akcji nowoutworzonej spółki telewizji płatnej po 3 lub 4 latach od zamknięcia transakcji. Może ja jestem jakiś ograniczony, ale w świetle tego punktu umowy to właśnie ITI powinno zależeć na jak najwyższej wycenie spółki a nie na jej zaniżaniu które to byłoby ewentualnie w interesie Canal+. 2. Pierwsza wypowiedzenie złożyła wicedyrektor Mońka, którą, zdaniem naszej rozmówczyni, niesłusznie skrytykowali internauci. – Ona jedna była przeciwna decyzji reszty członków zarządu, którzy wybrali taką drogę. – mówi. Gdyby tak faktycznie było to ta pani odeszłaby w momencie kiedy zostały przeforsowane koncepcje którym się sprzeciwiała, Zamiast tego, ta pani publicznie mówiła np tak: Mamy niższe ceny, szczególnie, że wiele osób chcąc oglądać i Cyfrę+ i n miało dwa dekodery, a więc dwa abonamenty.Teraz będzie jeden, więc taniej. Poza tym proszę jeszcze raz sprawdzić pakiety, są elastyczne źródło: http://media2.pl/media/101484-Wiceprezes-ncplus-Nasze-ceny-nie-sa-wysokie-nie-oddamy-ani-jednego-klienta-audio.html Dalej nie chce mi się tego komentować. Edit Jednak dopiszę jeszcze jedną bzdurę której wcześniej zapomniałem dodać a jest szczególnie rażąca w tym niby "ciekawym artykule" 3. Z oferty platformy znika również najdroższy pakiet za 199 zł, który ma teraz kosztować 80 zł mniej Taaa, jasne, a świstak siedzi i zawija ... Nie wiem czy pan "autor" wyssał te rewelacje z własnego niedomytego palucha czy może faktycznie rozmawiał z kimś kto został zwolniony i łykał jak pelikan największe bzdury. Jakkolwiek by nie było, całość tych wypocin nawet się nie ociera o rzetelne dziennikarstwo. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez Pizzojad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witek666 1 Napisano 13 Kwietnia 2013 to jest dobry opis nowej oferty nc+ znaleziony na fb:Przepraszamy, rzeczywiście mieszanka sieczki z marchewką i brukwią oferowana tylko w dużych i drogich opakowaniach nie była najlepszym pomysłem. Od teraz sieczka będzie dostępna wyłącznie w małych i średnich opakowaniach, a marchew i brukiew będzie można dokupić w pęczkach. Kto miał zabonowaną wcześniej marchew, dostanie bezpłatnie parę brukwi, a kto brukiew - równoważną ilość marchewki gratis. Liczymy, że nasze przeprosiny i zmieniona oferta spotka się z należytym uznaniem wszystkich baranów i osłów z naszej łączki i zachęci do powrotu również te zbłąkane owieczki, które pod wpływem instynktu samozachowawczego, tak szkodliwego dla utrzymania stada, pochopnie ją opuściły. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjasinsk 162 Napisano 13 Kwietnia 2013 To ja może nie w obronie ale bez cynizmu. Prezes przeprosił więc ta częśc jest OK. Zwróccie uwagę, że na każdym kroku jesteśmy robieni jako konsumenci w trąbe i nikt bynajmniej nie przeprasza. (Jako idealny przykład niech służą akcje promocyjne licznie nas otaczające działające na zasadzie -20% od ceny +25%) czy chociażby z bardziej oficjalnej strony i bardziej podobny element bo dotyczący absolutnie wszystkich konsumentów czyli ustawa śmiecioa gdzie dostaejecie (dostajemy) podwyżkę o kilkadziesiąt procent bez wyjątku i jak to się mówi do końca zycia i o jeden dzień dłużej. Większość zmian jest mimo wszystko oparta na głosie tzw. "tłumu". Co do cen to chyba nie oczekujecie że z cen na poziomie 119 np. za platinum zejda do 70...... Dla mnie w tym całym zamieszaniu najważniejsze jest to, że wyraźny głoś Klientów zadziałał w ten sposób, że internet to potężna siła i że dzięki temu dzięki mniej lub bardziej eleganckim dyskusjom ale jednak dyskusjom udało się "wynegocjować czy jak kto woli "wywalczyć" zwykłemy konsumentowi coś z dużym koncernem. To budujące. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 13 Kwietnia 2013 Dokładnie tak. Całe te anty ruch NC+ spowodował: przeprosiny prezesa i pozostawienie (czyli dalsze egzekwowanie) umów już wcześniej zawartych. I to jest bardzo budujące. W jedności siła Jak widać, jak się chce to można 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s2k2 0 Napisano 13 Kwietnia 2013 A do mnie w końcu dziś zadzwonili (wcześniej złożyłem wypowiedzenie) i zaproponowali pozostanie do końca umowy na aktualnych warunkach z zamianą nPremium na Canal+. Także się zgodziłem i zobaczę na koniec umowy jaka będzie następna oferta. Ktoś mówił, że ci którzy mieli nPremium i wypowiedzieli umowę to nie będą mieli Canal+ po anulowaniu wypowiedzenia, a jest to chyba nieprawda bo mi dali Canal+. Oczywiście o niepewnych kanałach nic nowego nie usłyszałem, ale jeśli w starej umowie mam zagwarantowane te kanały i stara umowa jest aktualna to mam nadzieję, że w razie zaprzestania nadawania np. Eurosportu będę mógł wypowiedzieć umowę ze względu na niewywiązanie się ITI z umowy. Będę płacił 59 PLN za umowę do lipca 2014 z Canal+ do końca września 2013. Zobaczę co ma do zaoferowania Canal+ i poczekam na spadek cen za rok. Dlaczego napisałeś Canał+ tylko do końca września 2013 a nie do końca Twojej umowy? Na głównej stronie NC+ napisano: "> Klienci, którzy dysponowali dostępem do starych kanałów CANAL+ i nPremium HD otrzymują dostęp do całej rodziny 6 nowych programów nc+: CANAL+ HD, CANAL+ Sport HD, CANAL+ Family HD, CANAL+ Family2 HD, CANAL+ Film HD i CANAL+ Film2 HD na warunkach obecnej umowy." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
graby 0 Napisano 13 Kwietnia 2013 Dlaczego napisałeś Canał+ tylko do końca września 2013 a nie do końca Twojej umowy? Na głównej stronie NC+ napisano: "> Klienci, którzy dysponowali dostępem do starych kanałów CANAL+ i nPremium HD otrzymują dostęp do całej rodziny 6 nowych programów nc+: CANAL+ HD, CANAL+ Sport HD, CANAL+ Family HD, CANAL+ Family2 HD, CANAL+ Film HD i CANAL+ Film2 HD na warunkach obecnej umowy." No ja miałem taką umowę z "n", czyli warunki były, że umowa jest na 18 mies. za 59 zł, w tym przez pierwsze 9 mies. nPremium gratis, potem kolejne 9 mies. bez nPremium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert robert 8 Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) Na sk napisali, że nie zyskali Sony, a i stracili chyba Paramount Czyli za co ta podwyżka na 70 zł, skoro jest gorzej, niż było parę lat temu za połowę tej ceny? Masakra. Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez robert robert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 13 Kwietnia 2013 Nie zabierałem dotąd głosu w sprawie nc+. Ale dziś mnie trafiło. Miałem n i c+ poza umową. Więc je wypowiedziałem żeby podpisać nową umowę i dostać pakiet All Inclusive+, nowy dekoder i multiroom. Tymczasem się okazuje, że nie ma już tego pakietu bo pan prezes wystraszył się krzykaczy i go zlikwidował. Ten pakiet to była rewelacja! Płacę 200zł i mam wszystko i święty spokój. Ale w tym kraju nie może być za dobrze. PARANOJA! Zanim zaczniesz szukać paranoidalnych zachowań, to po prostu zadzwoń, a przekonasz się, że spokojnie możesz wziąć ten pakiet jeśli tylko masz takie życzenie. Z tego co się dowiedziałem, pakiet ten nadal jest oferowany, ale nie jest reklamowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlawekR 118 Napisano 13 Kwietnia 2013 Powiem tak, to są żarty. Chociaż jak tam sobie analizuję to najlepszy pakiet dla mnie to comfort+ za 39zł . Informacyjnie. Miałem Superpremium HD + dodatki, płaciłem 129zł. Dziś przedłużyłem umowę na 12 miesięcy, pakiet Universe za 49zł brutto. Multi na dwóch kartach, które miałem do tej pory 0zł, Pace 500GB 0zł. Tym samym potwierdziło się, że obecnie można wziąć dowolny pakiet, a nie tylko równorzędny cenowo lub wyższy, jak było wcześniej. W zasadzie mogłem wybrać dowolną opcję, ale stwierdziłem, że obecnych warunkach, taki pakiet będzie dla mnie w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milosnik 0 Napisano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) A mnie dziś wyskoczyło na ekranie coś takiego. Zmigrowałem z umową w poniedziałek. Pakiet Canal +Silver w tym Family HD 1 i 2. Do tego Multiroom standard i pakiet NetVoD podstawowy. Odpowiednio 64zł+10+1,99=75,99zł. Kanały dodatkowe Canal+ miałem mieć do końca kwietnia za darmo. Starą umowę miałem do końca lipca 2013, a nową po migracji do końca października 2014. Teraz pytanie do kiedy mam ten cały pakiet? Dodam, że napisałem do nich emaila po migracji i ogłoszeniu nowych ofert. Wyraziłem swoje niezadowolenie z kanałów typu DOMO+, KUCHNIA+. I ogólnie całego pakietu. Po dwóch dniach wyskoczyło mi to co wyżej. Ktoś też tak ma? Wysyłane z S3 za pomocą klawiatury Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez milosnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach