Skocz do zawartości
Mario

TEST: Platforma cyfrowa nc+ - mediaBOX+

Rekomendowane odpowiedzi

@krzysiojaworzno czy kolega może mi wskazać w jaki sposób zamówić History HD za 1,99pln.

Platforma nc+ oficjalnie startuje 5.04. Tak więc zapewne od tej daty wszyscy będą odpierać Polsat HD oraz komplet 6 kanałów Canal+.

@HubiiDubii nie wszystkie, ponieważ nikt nie może odbierać nowej paczki Canal+.

Wszystkie bo paczka o której mówisz startuje 05/04 do tego czasu są stare Canal+ :] Chodziło mi o o coś innego mianowicie o brak info o tym na stronie www czy infolinii. Człowiek musi sam doszukiwać się informacji o sprawach które powinny być ogólnie dostępne w końcu za to płacimy, podobnie jest ze sprzętem na infolinii twierdzą że mój dekoder obsłuży wszystkie dostępne funkcję w nowej platformie jak się dowiaduje od Was to raczej nie jest prawdą :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie mam pojecia jak zamowic History HD za 1,99zl. Moze po 5.04 sie to wyjasni.

kupujac wlasny dekoder, bedziesz mogl odbierac tylko kanaly z nc+ i nic wiecej. Zadnego VOD, ale to wiadomo.

Od jutra wycofuja Sagemcomy i mozliwosc zakupu dekoderow C+ oraz modlulow CAM na wlasnosc. Jak ktos chce wziasc multiroom i dobrac dekoder, to tylko ADB. Wiec kameleony powoli przechodza do lamusa. Tylko parowane karty z ADB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli pozostanie na sprzęcie C+ mija się z celem, rozumiem że będzie trzeba po przejściu na dekodery ADB ciągnąć kable do MR bo WiFi pozostaje na razie w sferze marzeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzies czytalem ze Pace 500 maja dostac nowe oprogramowanie, ale ile w tym prawdy jest to nie wiem. Tak z ciekawostek jeszcze to przy okazji komunikatu nc+ z 21.03 wynika ze ofercie sa Universal HD i Polsat Film HD

http://ncplus.pl/strefa-abonenta/informacje-prasowe/nc-plus-50-kanalow-hd-%E2%80%93-najlepsza-jakosc-obrazu-w-polsce

na zalaczonym obrazku widac te kanaly

od razu mowie, ze na obu nie ma ani kodowania Seca, a tym bardziej Conax

Edytowane przez krzysiojaworzno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem przekonany, nc+ w swoich ulotkach zamieszcza wiele informacji o dołączonych kanałach.

Wnikliwe zapoznanie się pozwala dostrzec info iż są to kanały niegwarantowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba błędnie dobrane loga bo oba kanały widnieją na liście ale w wersjach SD.

Znalazłem info na stronie www nc+ o możliwości wymiany dekoderów, ale nie widzę tam opcji przejścia na mediaBOX+, oferta kończy się na turboBOX+??? Ciekawe jak to będzie po tym 05/04/13 czy wszystko wróci do normalności :]

Edytowane przez HubiiDubii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego zastanawiałem się czy Ona jest winna temu wszystkiemu ,jeżeli francuziki myśla że wiedzą co robią ..... to moga się grubo mylić i solorz duuuużo wygra dlaczego ? bo solorz to nasz a nie francuski

Edytowane przez azetman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos forum nc+ nie działa od dłuższego czasu, moze czyszczą niewygodne wpisy od niezadowolonych użytkowników :)

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś się ruszyło w temacie UOKiK sprawdzi umowy narzucone klientom po fuzji link

Edytowane przez HubiiDubii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łebski facet. Napisał nawet w bardziej stanowczym tonie niż ja bym to zrobił :)

Teraz czekamy na ruch NC+ :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, widać przy tekście do testu kiepsko zakamuflowaną reklamę nc+. Użytkownicy tego portalu mają prawo do rzetelności Administratora. Forsa jednak rządzi wszystkim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre wieści, oby dostali karę finansową i zmienili regulamin tak aby obecnie zawarte umowy w n i c+ obowiązywały do końca okresu ich trwania i dopiero wtedy jakaś propozycja z ich strony odnośnie nc+ a nie na sile juz teraz przymusowa migracja na beznadziejnych warunkach.

btw. ciekawe kiedy mają zamiar włączyć forum nc+ dawne n-ki.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umowy umowami, a co z ofertą programową?? ta pewnie nieodwracalnie zostanie obcieta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dotychczasowe umowy będą respektowane (czyli pozostaną bez zmian cen) i ewentualnie zamienią 4 kanały nPremium na Film i Family to się od nich nie "wyprowadzę".

Tylko takie coś może mnie zatrzymać.

PS. Wiemy że UOKiK może nałożyć karę na NC+ w wysokości 10% ubiegłorocznych przychodów jednak czy może nakazać respektowanie dotychczasowych umów? Czy to już leży poza jego kompetencją ... ciekawe.

Edytowane przez Fantom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jak kolega Fantom, na takich warunkach jak piszesz mógłbym spokojnie pozostać, jestem dobrej nadziei ze trochę przejrzą na oczy co się dzieje i szybko zmienią dotychczasowe zasady.

btw. forum nc+ (dawne n-ki) powróciło do życia.

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Wiemy że UOKiK może nałożyć karę na NC+ w wysokości 10% ubiegłorocznych przychodów jednak czy może nakazać respektowanie dotychczasowych umów? Czy to już leży poza jego kompetencją ... ciekawe.

Tylko czyich przychodów?? n czy Cyfry, a może łącznie. A jak nałożą to ucierpi ten na końcu czyli my ... bo ktoś będzie musiał za to zapłacić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie. Też się tego boję. Najlepsze dla nas czyli klientów było by zmuszenie NC+ do egzekwowania obecnych umów.

Kary odbiją się na kondycji finansowej firmy czyli na nas (droższa oferta w przyszłości).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może mi ktoś wytłumaczyć, czemu byłem u Teścia i on w TV N gdzie skaczę po każdym kanale ma w opcjach C+ Gol oraz C+ Weekend, a w ofercie tych kanałów nie ma :/ ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi