rufi 0 Napisano 28 Marca 2013 Błędy w komunikacji..... dobre... Plują nam w twarz i mówią że deszcz pada. Więcej za mniej.... więcej kasy od abonentów za mniej kanałów. Wszystko się zgadza......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 28 Marca 2013 3 mies. gratis z tym ze od 1 maja i tak trzeba obowiązkowo migrować. Dobra informacja jest taka że każdy abonent C+ obejrzy sobie ekstraligę żużlową i LM przynajmniej do końca kwietnia:) Ochłap? Może i tak ale dobre i to, rura im mięknie trzeba protestować dalej aż zobaczymy platinum za 89PLN/mies i wtedy wycofam wypowiedzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narkoman 0 Napisano 28 Marca 2013 Orientuje się ktoś, jak szybko wysyłają nowy dekoder po zamówieniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz288 44 Napisano 28 Marca 2013 A niby skąd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narkoman 0 Napisano 28 Marca 2013 A niby skąd ? Bo może ktoś np już zamówił wcześniej, dostał i mnie-więcej wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz288 44 Napisano 28 Marca 2013 Jakby ktoś kupił to by coś napisał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
narkoman 0 Napisano 28 Marca 2013 Jakby ktoś kupił to by coś napisał. Ja bym nie napisał, jak bym kupił - Twoje założenie jest błędne ;-) Nie zbaczajmy z tematu, ktoś odpowie to odpowie, nie odpowie to nie - zapytać zawsze warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 28 Marca 2013 Orientuje się ktoś, jak szybko wysyłają nowy dekoder po zamówieniu? Średnio 4 dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
violinka 3 Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Owszem, zrobili syf z "promocjami", bo jak czytam, że ktoś miał Cyfrę z pakietem C+ za 40-50zł, bo chciał tylko ligę PL, Hiszpańską i ENG, mecze BVB na Eurosport 2, a teraz, żeby to mieć musi pakiet 119zł. W "mega" promocji oferują za 99zł. 90% z nas ma gdzieś ich kanały filmowe, bo kradniemy z neta filmy i seriale, liczy się sport na żywo, piłka nożna...oni to wiedzą. Jak komuś starcza tvp1, 2, polsat i tvn w jakości VHS to pójdzie sobie do CP i na swoim 25" tv crt będzie happy za 30zł. Jak chcemy na 50/60" full hd oglądać najlepsze ligi, w świetnej oprawie, kumaci komentatorzy, LM, żużel czy NBA - musimy bulić...Każdemu wedle potrzeb, masz DVB, kablówki, streamy, CP, internetowe wynalazki itp. jeśli to Ci starcza - OK. Ja mam Nkę od początku, Cyfrę ponad rok, każdy dekoder na inne nazwisko, ale jedno mieszkanie. Zadzwoniłam i pani się zakręciła, "przeanalizujemy i oddzwonimy", cisza, a w tym czasie pisemko TYLKO o Nce i propo za 79zł ze wszystkimi C+...bez słowa, że jest 2 umowa itp... Edytowane 28 Marca 2013 przez violinka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 28 Marca 2013 Mylisz się że wszyscy chcą oglądać tylko sport na żywo (piłka nożna). Ja i większość moich znajomych mamy głęboko gdzieś sport. Lubimy filmy. W tym zakresie alternatywa jest. Więc jeśli NC+ będzie się trzymało swojego niedorzecznego cennika to tych abonentów straci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pupil 24 Napisano 28 Marca 2013 Optimum HD z Animal PL HD+HBO,czyli to co Superpremium-81,90 zł Postanowiłem w końcu zadzwonić i spytać się kiedy w końcu dołączą Polsat w HD.Konsultant coś tam,coś tam,że trwają prace i jest dostępny w abon.nc+: ).A ja mu na to,że chyba już z 10 dni te prace trwają i chyba Solorz nie chce wam tego dodać a Wy klientom wciskacie wirtuala.Noi się rozłączył... Następne połączenie,jakaś laska odebrała i była bardziej dostępna...Z polsatem ta sama gadka.Pytam jej się ile mam zniżki na obecny pakiet,policzyła,wyszło,że 48... To ja jej na to,że chciałbym platynę.Ile mogła by mi dać teraz tej zniżki?Zawiesiła się,ale po chwili powiedziała,że sprawę przekażę"specjaliście",który do mnie przedzwoni.Po świętach...Także Panie i Panowie,nie podniecać się tylko czekać na nowe oferty po świętach,a jak dzwonią(dzwonicie)pytać się o te procenty!A lemingi niech się jarają,że mają nowe oferty,z nowymi cenami. p.s. Podobno zwolnili derektora marketingu C+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaf 1 Napisano 28 Marca 2013 Nie podobno, a faktycznie. Tylko tam piszą, że odszedł. Dostał propozycję nie do odrzucenia? http://satkurier.pl/news/84184/marek-staniszewski-odchodzi-z-canal-cyfrowego.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+satkurierpl+%28SATKurier.pl+-+Telewizja+cyfrowa+w+zasi%C4%99gu+r%C4%99ki%29 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobol 0 Napisano 28 Marca 2013 Takie pytanie na jakiej zasadzie działa multiroom w NC+? Czy trzeba latać co jakiś czas z kartą do głównego dekodera i ją aktywować czy nie ? Czy np. jedną kartę mogę zabrać z dekoderem na działkę a drugą zostawić z dekoderem w domu ? Ja do tej pory w domu korzystam z nieco innych rozwiązań Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 1 Napisano 28 Marca 2013 Do kazdego dekodera kabel antenowy. Dekoder głowny z dodatkowym łączysz kablem ethernet lub poprzez wifi w celu pobrania uprawnien. Żadnych kart nie przekładasz. Ale na działke już nie weźmiesz. U mnie mr działa jak ta lala. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 28 Marca 2013 Na "ucieczkowym" od facebooka forum nc+ (ncpluspytania.pl) uzytkownik mak_kap zadal interesujace pytanie - warto sledzic odpowiedz jezeli kiedykolwiek sie pojawi: ----------------------------------------------------- moje pytanie dotyczy uzyskania odszkodowania z tytułu zerwania umowy przez operatora w tym przypadku c+.Jako abonent już po "konsultacji" telefonicznej zostałem poinformowany, że oferta którą mam zniknie niedługo.Więc albo przejdę na ofertę nc plus - 80% droższą od obecnej. albo moge zrezygnować.TYLE ŻE JA NIE CHCĘ REZYGNOWAĆ - chcę aby operator wywiązał się z umowy którą zawarł, grożąc mi, że jeśli ją zerwę to zapłace przewidziane kary.PYTANIE:1. CZY po złożeniu wniosku o odszkodowanie za zakup modułu cam (który mi się już do niczego nie przyda a do końca umowy jeszcze sporo czasu - oddacie kasę za niego dobrowolnie.2. Czy w związku z ofertą będziecie do końca trwania umowy zapewniać bezpłatny odbiór kanałów (np. minimini, sport +) czy zwrócicie pieniądze za okres od zmiany oferty do końca trwania umowy, w związku z niewywiązaniem się z umowy.Przepisy prawa mówią, że kary w przypadku niedotrzymania umów muszą być równe dla stron. W związku z tym pytam czy dobrowolnie - czy sądowo mam uzyskać od was pieniądze za nie wywiązanie się z umowy z waszej winy. ---------------------------------------------- http://ncpluspytania.pl/viewtopic.php?id=1622 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 28 Marca 2013 To bardzo dobre pytania. Rozumiem wypadek w którym operator telewizyjny nie może się wywiązać z umowy z uwagi na całkowitą likwidację kanałów. Wtedy niejako jest usprawiedliwiony. Jednak tutaj zachodzą inne warunki. Operator nagle nie chce już świadczyć usługi na którą podpisał z nami umowę. Mimo że technicznie nic się nie zmieniło. Świadczenie usługi jest wciąż możliwe. Czyli jest to wyłącznie jego widzimisie. Co w takiej sytuacji ....? Gdybym to ja podpisał z kimś umowę i nagle chciał z niej zrezygnować ... zapewne dostał bym solidnie po kieszeni albo byłbym zmuszony zrealizować umowę do końca. NC+ najwyraźniej nie poczuwa się do niczego. To spory precedens na rynku medialnym. Co jeśli inni operatorzy telefoniczni/internetowi/telewizyjni zechcą robić takie chocki-klocki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wachi40 8 Napisano 28 Marca 2013 Owszem, zrobili syf z "promocjami", bo jak czytam, że ktoś miał Cyfrę z pakietem C+ za 40-50zł, bo chciał tylko ligę PL, Hiszpańską i ENG, mecze BVB na Eurosport 2, a teraz, żeby to mieć musi pakiet 119zł. W "mega" promocji oferują za 99zł. 90% z nas ma gdzieś ich kanały filmowe, bo kradniemy z neta filmy i seriale, liczy się sport na żywo, piłka nożna...oni to wiedzą. Jak komuś starcza tvp1, 2, polsat i tvn w jakości VHS to pójdzie sobie do CP i na swoim 25" tv crt będzie happy za 30zł. Jak chcemy na 50/60" full hd oglądać najlepsze ligi, w świetnej oprawie, kumaci komentatorzy, LM, żużel czy NBA - musimy bulić...Każdemu wedle potrzeb, masz DVB, kablówki, streamy, CP, internetowe wynalazki itp. jeśli to Ci starcza - OK. Ja mam Nkę od początku, Cyfrę ponad rok, każdy dekoder na inne nazwisko, ale jedno mieszkanie. Zadzwoniłam i pani się zakręciła, "przeanalizujemy i oddzwonimy", cisza, a w tym czasie pisemko TYLKO o Nce i propo za 79zł ze wszystkimi C+...bez słowa, że jest 2 umowa itp... Żebyś się nie zdziwił tą super jakością full HD sportu na kanałach Canal+ Jedynie liga polska i żuzel wygląda nieźle.Nieraz się zastanawiałem oglądając ligę angielska czy hiszpańską gdzie jest to hd. O NBA juz nie wspomnę. Mecze wyglądają jak dobre SD tylko w 16:9 Wystarczy ściągnąć jakikolwiek mecz NBA z netu w jakości 720p i porównać.To 720 wygląda 2 razy lepiej niż 1080 na canal+. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 186 Napisano 28 Marca 2013 widzieliscie to? zrodlo: fanpage antyncplus na facebooku 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azetman 2 Napisano 28 Marca 2013 tylko nie smućcie że chodzi tylko o sport Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) Nie wierze - to jest chyba "fak"! Dalej koles brnie w sztuczki PR! Tam ktos slusznie zauwazyl, ze to zabieg socjotechniczny! NC+ oficjalnie ma 4 glowne kanaly komunikacji (nie liczac innych np. portali zajmujacych sie mediami itp), ktore praktycznie nie dzialaja na zyczenie nc+ sa to: -fanpage zamkniety przez nc+ -oficjalne forum platformy nc+ -oficjalne forum ncpluspytania.pl -infolinia telefoniczna Dla mnie ten liscik to kolejna zagrywka - za chwile beda komunikaty, ze zarzad nc+ aktywnie i z determinacja wsluchuje sie w glosy abonentow i ble ble ble ..... Edytowane 28 Marca 2013 przez tesbor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
autorus 11 Napisano 28 Marca 2013 widzieliscie to? zrodlo: fanpage antyncplus na facebooku Nie mogę tego znaleźć możesz podać dokładny link? To by było ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krog 1 Napisano 28 Marca 2013 Sprytny zabieg socjotechniczny. Nie tylko chodzi o poprawienie własnego wizerunku, ale raczej o zatrzymanie rosnącej popularności fanpagu antync+. Jeśli pomysłodawca fanpagu się zgodzi (a chyba nie ma wyjścia, rezygnacja będzie równoznaczna z potwierdzenie bezsensu tej akcji i nada jej wydźwięk negatywny) choćby przez chwilkę stanie po tej drugiej stronie oraz zdobędzie pewną sławę, niekoniecznie w naszym kraju postrzeganą jako coś pozytywnego. Pewnie liczą na to, że uda im się go przekonać do pewnych swoich racji, które on publicznie (na fanpage) poprze, przez co straci wiarygodność i lajki (stanie się ICH człowiekiem). Na miejscu gościa zgodziłbym się ale pod warunkiem, że Pan Prezes poświeci mi minimum 1,5-2 godziny oraz jak najszybciej prosił wszystkich lajków o WAŻNE tematy do poruszenia i rozpisywał ankiety czego tak naprawdę chcemy. Ale to wymaga CZASU, a jak widzicie, gość sprytnie chce się już spotkać. PR zagranie mistrzowskie. Tym bardziej, ze od 3-4 dni prawdziwa gwiazdą netu nie jest nc+ ale jej antyfanclub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 186 Napisano 28 Marca 2013 skoro to student dziennikartstwa, to wystarczy zaproponowac dobra posade w Canal+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azetman 2 Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) to w którym miejscu jestem - umowa z dn.08.02.2012 na kolejny rok z cyfrą +, jeszcze nic od nich nie dostałem - czekać na rozwój wypadków , na pismo od nich czy z chwilą wprowadzenia zmian wysyłać rezygnację ? dodam że mój abonament to 62 zł (zestaw optimum HD i HD optimum promo) piszą na gazeta prawna- "Brak reakcji klienta na wysłany przez operatora list do 19 kwietnia 203 roku będzie skutkować automatycznym przedłużeniem umowy o 18 miesięcy – oczywiście na gorszych niż dotychczas warunkach." Czekam na list bo nie wiem co mi proponują, ale jak nie dojdzie to chyba i tak to zrobią bo list jest nie polecony,i nic się im nie udowodni czyli wychodzi że jakoś na początku kwietnia profilaktycznie wypowiadać umowę , nie wiadomo tylko z jakiego powodu bo nic może nie dotrzeć ( chyba że -zmiana oferty programowej ) Edytowane 28 Marca 2013 przez azetman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tesbor 32 Napisano 28 Marca 2013 (edytowane) @korg - oczywiscie, ze zalozyciel Anty NC+ ma prawo sie niezgodzic i wrecz wg mnie jest to "oczywista oczywistosc", teraz glosem i sila jest "internet" i wszystko jest tam napisane co boli tysiace ludzi! Dla mnie nie jest to zagranie mistrzowskie - z tego bedzie kolejna wtopa wizerunkowa! Edytowane 28 Marca 2013 przez tesbor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach