Skocz do zawartości
Mario

TEST: Platforma cyfrowa nc+ - mediaBOX+

Rekomendowane odpowiedzi

Błędy w komunikacji..... dobre...

Plują nam w twarz i mówią że deszcz pada.

Więcej za mniej....

więcej kasy od abonentów za mniej kanałów.

Wszystko się zgadza.........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 mies. gratis z tym ze od 1 maja i tak trzeba obowiązkowo migrować. Dobra informacja jest taka że każdy abonent C+ obejrzy sobie ekstraligę żużlową i LM przynajmniej do końca kwietnia:)

Ochłap? Może i tak ale dobre i to, rura im mięknie trzeba protestować dalej aż zobaczymy platinum za 89PLN/mies i wtedy wycofam wypowiedzenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś kupił to by coś napisał.

Ja bym nie napisał, jak bym kupił - Twoje założenie jest błędne ;-)

Nie zbaczajmy z tematu, ktoś odpowie to odpowie, nie odpowie to nie - zapytać zawsze warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orientuje się ktoś, jak szybko wysyłają nowy dekoder po zamówieniu?

Średnio 4 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, zrobili syf z "promocjami", bo jak czytam, że ktoś miał Cyfrę z pakietem C+ za 40-50zł, bo chciał tylko ligę PL, Hiszpańską i ENG, mecze BVB na Eurosport 2, a teraz, żeby to mieć musi pakiet 119zł. W "mega" promocji oferują za 99zł. 90% z nas ma gdzieś ich kanały filmowe, bo kradniemy z neta filmy i seriale, liczy się sport na żywo, piłka nożna...oni to wiedzą. Jak komuś starcza tvp1, 2, polsat i tvn w jakości VHS to pójdzie sobie do CP i na swoim 25" tv crt będzie happy za 30zł. Jak chcemy na 50/60" full hd oglądać najlepsze ligi, w świetnej oprawie, kumaci komentatorzy, LM, żużel czy NBA - musimy bulić...Każdemu wedle potrzeb, masz DVB, kablówki, streamy, CP, internetowe wynalazki itp. jeśli to Ci starcza - OK. Ja mam Nkę od początku, Cyfrę ponad rok, każdy dekoder na inne nazwisko, ale jedno mieszkanie. Zadzwoniłam i pani się zakręciła, "przeanalizujemy i oddzwonimy", cisza, a w tym czasie pisemko TYLKO o Nce i propo za 79zł ze wszystkimi C+...bez słowa, że jest 2 umowa itp...

Edytowane przez violinka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mylisz się że wszyscy chcą oglądać tylko sport na żywo (piłka nożna).

Ja i większość moich znajomych mamy głęboko gdzieś sport. Lubimy filmy.

W tym zakresie alternatywa jest. Więc jeśli NC+ będzie się trzymało swojego niedorzecznego cennika to tych abonentów straci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Optimum HD z Animal PL HD+HBO,czyli to co Superpremium-81,90 zł

Postanowiłem w końcu zadzwonić i spytać się kiedy w końcu dołączą Polsat w HD.Konsultant coś tam,coś tam,że trwają prace i jest dostępny w abon.nc+: :)).A ja mu na to,że chyba już z 10 dni te prace trwają i chyba Solorz nie chce wam tego dodać a Wy klientom wciskacie wirtuala.Noi się rozłączył... Następne połączenie,jakaś laska odebrała i była bardziej dostępna...Z polsatem ta sama gadka.Pytam jej się ile mam zniżki na obecny pakiet,policzyła,wyszło,że 48... :)

To ja jej na to,że chciałbym platynę.Ile mogła by mi dać teraz tej zniżki?Zawiesiła się,ale po chwili powiedziała,że sprawę przekażę"specjaliście",który do mnie przedzwoni.Po świętach...Także Panie i Panowie,nie podniecać się tylko czekać na nowe oferty po świętach,a jak dzwonią(dzwonicie)pytać się o te procenty!A lemingi niech się jarają,że mają nowe oferty,z nowymi cenami.

p.s.

Podobno zwolnili derektora marketingu C+ :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanie na jakiej zasadzie działa multiroom w NC+? Czy trzeba latać co jakiś czas z kartą do głównego dekodera i ją aktywować czy nie ? Czy np. jedną kartę mogę zabrać z dekoderem na działkę a drugą zostawić z dekoderem w domu ?

Ja do tej pory w domu korzystam z nieco innych rozwiązań ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kazdego dekodera kabel antenowy. Dekoder głowny z dodatkowym łączysz kablem ethernet lub poprzez wifi w celu pobrania uprawnien. Żadnych kart nie przekładasz. Ale na działke już nie weźmiesz. U mnie mr działa jak ta lala.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na "ucieczkowym" od facebooka forum nc+ (ncpluspytania.pl) uzytkownik mak_kap zadal interesujace pytanie - warto sledzic odpowiedz jezeli kiedykolwiek sie pojawi:

-----------------------------------------------------

moje pytanie dotyczy uzyskania odszkodowania z tytułu zerwania umowy przez operatora w tym przypadku c+.

Jako abonent już po "konsultacji" telefonicznej zostałem poinformowany, że oferta którą mam zniknie niedługo.

Więc albo przejdę na ofertę nc plus - 80% droższą od obecnej. albo moge zrezygnować.

TYLE ŻE JA NIE CHCĘ REZYGNOWAĆ - chcę aby operator wywiązał się z umowy którą zawarł, grożąc mi, że jeśli ją zerwę to zapłace przewidziane kary.

PYTANIE:
1. CZY po złożeniu wniosku o odszkodowanie za zakup modułu cam (który mi się już do niczego nie przyda a do końca umowy jeszcze sporo czasu - oddacie kasę za niego dobrowolnie.

2. Czy w związku z ofertą będziecie do końca trwania umowy zapewniać bezpłatny odbiór kanałów (np. minimini, sport +) czy zwrócicie pieniądze za okres od zmiany oferty do końca trwania umowy, w związku z niewywiązaniem się z umowy.

Przepisy prawa mówią, że kary w przypadku niedotrzymania umów muszą być równe dla stron. W związku z tym pytam czy dobrowolnie - czy sądowo mam uzyskać od was pieniądze za nie wywiązanie się z umowy z waszej winy.

----------------------------------------------

http://ncpluspytania.pl/viewtopic.php?id=1622

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dobre pytania.

Rozumiem wypadek w którym operator telewizyjny nie może się wywiązać z umowy z uwagi na całkowitą likwidację kanałów. Wtedy niejako jest usprawiedliwiony.

Jednak tutaj zachodzą inne warunki. Operator nagle nie chce już świadczyć usługi na którą podpisał z nami umowę. Mimo że technicznie nic się nie zmieniło. Świadczenie usługi jest wciąż możliwe. Czyli jest to wyłącznie jego widzimisie.

Co w takiej sytuacji ....?

Gdybym to ja podpisał z kimś umowę i nagle chciał z niej zrezygnować ... zapewne dostał bym solidnie po kieszeni albo byłbym zmuszony zrealizować umowę do końca.

NC+ najwyraźniej nie poczuwa się do niczego. To spory precedens na rynku medialnym. Co jeśli inni operatorzy telefoniczni/internetowi/telewizyjni zechcą robić takie chocki-klocki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem, zrobili syf z "promocjami", bo jak czytam, że ktoś miał Cyfrę z pakietem C+ za 40-50zł, bo chciał tylko ligę PL, Hiszpańską i ENG, mecze BVB na Eurosport 2, a teraz, żeby to mieć musi pakiet 119zł. W "mega" promocji oferują za 99zł. 90% z nas ma gdzieś ich kanały filmowe, bo kradniemy z neta filmy i seriale, liczy się sport na żywo, piłka nożna...oni to wiedzą. Jak komuś starcza tvp1, 2, polsat i tvn w jakości VHS to pójdzie sobie do CP i na swoim 25" tv crt będzie happy za 30zł. Jak chcemy na 50/60" full hd oglądać najlepsze ligi, w świetnej oprawie, kumaci komentatorzy, LM, żużel czy NBA - musimy bulić...Każdemu wedle potrzeb, masz DVB, kablówki, streamy, CP, internetowe wynalazki itp. jeśli to Ci starcza - OK. Ja mam Nkę od początku, Cyfrę ponad rok, każdy dekoder na inne nazwisko, ale jedno mieszkanie. Zadzwoniłam i pani się zakręciła, "przeanalizujemy i oddzwonimy", cisza, a w tym czasie pisemko TYLKO o Nce i propo za 79zł ze wszystkimi C+...bez słowa, że jest 2 umowa itp...

Żebyś się nie zdziwił tą super jakością full HD sportu na kanałach Canal+

Jedynie liga polska i żuzel wygląda nieźle.Nieraz się zastanawiałem oglądając ligę angielska czy hiszpańską gdzie jest to hd.

O NBA juz nie wspomnę. Mecze wyglądają jak dobre SD tylko w 16:9

Wystarczy ściągnąć jakikolwiek mecz NBA z netu w jakości 720p i porównać.To 720 wygląda 2 razy lepiej niż 1080 na canal+.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierze - to jest chyba "fak"! Dalej koles brnie w sztuczki PR!

Tam ktos slusznie zauwazyl, ze to zabieg socjotechniczny!

NC+ oficjalnie ma 4 glowne kanaly komunikacji (nie liczac innych np. portali zajmujacych sie mediami itp), ktore praktycznie nie dzialaja na zyczenie nc+ sa to:

-fanpage zamkniety przez nc+

-oficjalne forum platformy nc+

-oficjalne forum ncpluspytania.pl

-infolinia telefoniczna

Dla mnie ten liscik to kolejna zagrywka - za chwile beda komunikaty, ze zarzad nc+ aktywnie i z determinacja wsluchuje sie w glosy abonentow i ble ble ble .....

Edytowane przez tesbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzieliscie to?

53010823076018373016238.jpg

zrodlo: fanpage antyncplus na facebooku

Nie mogę tego znaleźć :( możesz podać dokładny link? To by było ciekawe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprytny zabieg socjotechniczny. Nie tylko chodzi o poprawienie własnego wizerunku, ale raczej o zatrzymanie rosnącej popularności fanpagu antync+. Jeśli pomysłodawca fanpagu się zgodzi (a chyba nie ma wyjścia, rezygnacja będzie równoznaczna z potwierdzenie bezsensu tej akcji i nada jej wydźwięk negatywny) choćby przez chwilkę stanie po tej drugiej stronie oraz zdobędzie pewną sławę, niekoniecznie w naszym kraju postrzeganą jako coś pozytywnego. Pewnie liczą na to, że uda im się go przekonać do pewnych swoich racji, które on publicznie (na fanpage) poprze, przez co straci wiarygodność i lajki (stanie się ICH człowiekiem). Na miejscu gościa zgodziłbym się ale pod warunkiem, że Pan Prezes poświeci mi minimum 1,5-2 godziny oraz jak najszybciej prosił wszystkich lajków o WAŻNE tematy do poruszenia i rozpisywał ankiety czego tak naprawdę chcemy. Ale to wymaga CZASU, a jak widzicie, gość sprytnie chce się już spotkać. PR zagranie mistrzowskie. Tym bardziej, ze od 3-4 dni prawdziwa gwiazdą netu nie jest nc+ ale jej antyfanclub.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to w którym miejscu jestem - umowa z dn.08.02.2012 na kolejny rok z cyfrą +, jeszcze nic od nich nie dostałem - czekać na rozwój wypadków , na pismo od nich czy z chwilą wprowadzenia zmian wysyłać rezygnację ?

dodam że mój abonament to 62 zł (zestaw optimum HD i HD optimum promo)

piszą na gazeta prawna- "Brak reakcji klienta na wysłany przez operatora list do 19 kwietnia 203 roku będzie skutkować automatycznym przedłużeniem umowy o 18 miesięcy – oczywiście na gorszych niż dotychczas warunkach."

Czekam na list bo nie wiem co mi proponują, ale jak nie dojdzie to chyba i tak to zrobią bo list jest nie polecony,i nic się im nie udowodni czyli wychodzi że jakoś na początku kwietnia profilaktycznie wypowiadać umowę , nie wiadomo tylko z jakiego powodu bo nic może nie dotrzeć ( chyba że -zmiana oferty programowej )

Edytowane przez azetman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@korg - oczywiscie, ze zalozyciel Anty NC+ ma prawo sie niezgodzic i wrecz wg mnie jest to "oczywista oczywistosc", teraz glosem i sila jest "internet" i wszystko jest tam napisane co boli tysiace ludzi!

Dla mnie nie jest to zagranie mistrzowskie - z tego bedzie kolejna wtopa wizerunkowa!

Edytowane przez tesbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi