Skocz do zawartości
Rutkose

N - lepsza jakosc obrazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niedlugo stane przed wyborem dostawcy telewizji. Zastanawiam sie nad wyborem "N-ki" badz Cyfry. Jednak nie potrafie znalezc odpowiedzi na pytanie - ktora z wyzej wymienionych cechuje sie najlepsza jakoscia obrazu? Planuje zastosowanie anteny 80-ki i sie zastanawiam, czy w obecnych czasach istnieje jakakolwiek roznica w jakosci, czy poprostu stoi przede mna jedynie wybor bardziej odpowiadajacej oferty kanalowej? Slyszalem, ze Polsat Cyfrowy jest nienajlepszy lecz nie wiem, czy chodzi tutaj o jakosc obrazu czy wybor kanalow. Niestety jestem w tych sprawach zielony wiec liczylbym na pare slow od osob obeznanych w temacie. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj jeszcze trochę będzie nc+ czyli to i to w jednym.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Zakup i tak planuje za miesiac badz dwa, wiec narazie zbieram informacje i buduje swoja wiedze na temat telewizji satelitarnej. Rowniez wyczytalem na forum na temat nc+ i mam mieszane uczucia wobec tej fuzji, czy z racji monopolu (gdyz raczej nie licza sie z Polsatem) nie podkreca cen i nie obniza jakosci uslug. Dwa to czytalem pochlebne opinie na temat Turbodekodera z "N" i jesli ma byc zastapiany dekoderem z Cyfry (tym najlepszym, zapomnialem nazwy) to raczej zachwycony tym nie bede, gdyz mialem z nim doczynienia i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze najlepszy to on nie jest ;) Dlatego tez powyzsze kwestie daja mi do myslenia, czy nie podpisac umowy przed pojawieniem sie nc+.

EDIT:

Istnieje obecnie jakas roznica w jakosci obrazu pomiedzy N-ka, a Cyfra?

Edytowane przez Rutkose

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytalem pochlebne opinie na temat Turbodekodera z "N" i jesli ma byc zastapiany dekoderem z Cyfry (tym najlepszym, zapomnialem nazwy) to raczej zachwycony tym nie bede, gdyz mialem z nim doczynienia i wiem z wlasnego doswiadczenia, ze najlepszy to on nie jest ;)

Najlepszy to na pewno nie jest ale dużo lepszy niż "topowy" z cyfry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O jakim monopolu NC+ piszesz? Przecież oni razem nie osiągną liczby abonentów Cyfrowego Polsatu! Różnice w obrazie mogą być minimalne. Liczy się, przede wszystkim oferta programowa, a tutaj jak kto woli, co kto lubi? To jest podstawa. Po co mi ciut lepszy obraz, skoro nie interesuje mnie nożna, czy kosz? Twoje wątpliwości są bardzo dziwne. Mam w tej chwili echostara hd CP i sagecom hd C+. Tv to soniak z5500 - ,przy transmisjach sportowych tych samych wydarzeń jakość obrazu wydaje mi się bardzo nieznacznie lepsza na echostarze, ale powtarzam, liczy się oferta programowa. Przeciez obraz nie będzie śnieżył, czy migotał......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem, ze wstrzymam sie do oferty jaka przygotuje nc+. Dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi