Skocz do zawartości
Saracen

Wymiana napędu Blu-Ray

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje wymienić zepsuty napęd Blu-Ray w komputerze na nowy. Służy mi głównie do zgrywania mojej kolekcji na dysk. Jaki napęd obecnie jest wart uwagi?

Z góry dzięki za wszelkie informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba teraz to raczej same LiteOn'y i LG pozostały :] ja bym polecał coś od Pioneer'a ale to juz teraz tylko nagrywarka wchodzi w grę, polecę BDR-207EBK juz z BDXL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdz na cdrinfo tam masz testy ale pioneer będzie dobry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagrywarka to mi w gruncie rzeczy do niczego nie jest potrzebna. Wolałbym zaoszczędzić trochę kasy i kupić zwykły napęd i tak większość czasu będzie niewykorzystany.

Edytowane przez Saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To po co o to pytasz? :)

Ja kupiłem pierwszy lepszy z brzegu (używany slim za 75zł) wychodząc z założenia, że w ciągu swojego "życia" odtworzy może z kilkadziesiąt płyt. To było dwa lata temu. Działa do dziś.

Jak padnie laser to kupię kolejny napęd. Bez zastanawiania się jaki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też myślę, że szkoda czasu na szukanie. Każdy z najpopularniejszych będzie ok... tutaj nie ma wielkiej filozofii... tym bardziej jak ma być sam napęd. Ja jakbym poszedł do sklepu to bym złapał pierwszego lepszego LG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jak koledzy wyżej napisali, jak to czytnik to każdy się sprawdzi.

Przy okazji znalazłem combo Pioneera, cenowo z nowych to sie teraz juz nie opłaca za bardzo kupowanie jakiegokolwiek BD-ROM'a, jest ich tez jak na lekarstwo, chyba ze jakaś używka ale z tym to bywa różnie jak się trafi.

http://www.ontech.pl...DC-207DBK-.html

Edytowane przez PeterMac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopytuje się, bo szukam napędu, który będzie umożliwiał mi bezproblemowe zgrywanie mojej kolekcji na dysk. Jeśli żaden napęd nie stwarza problemów to się zgadzam z powyższymi wypowiedziami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi