Saracen 6 Napisano 27 Stycznia 2013 Witam Potrzebuje wymienić zepsuty napęd Blu-Ray w komputerze na nowy. Służy mi głównie do zgrywania mojej kolekcji na dysk. Jaki napęd obecnie jest wart uwagi? Z góry dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 27 Stycznia 2013 Chyba teraz to raczej same LiteOn'y i LG pozostały :] ja bym polecał coś od Pioneer'a ale to juz teraz tylko nagrywarka wchodzi w grę, polecę BDR-207EBK juz z BDXL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 27 Stycznia 2013 Wejdz na cdrinfo tam masz testy ale pioneer będzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saracen 6 Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) Nagrywarka to mi w gruncie rzeczy do niczego nie jest potrzebna. Wolałbym zaoszczędzić trochę kasy i kupić zwykły napęd i tak większość czasu będzie niewykorzystany. Edytowane 30 Stycznia 2013 przez Saracen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fantom 81 Napisano 30 Stycznia 2013 To po co o to pytasz? Ja kupiłem pierwszy lepszy z brzegu (używany slim za 75zł) wychodząc z założenia, że w ciągu swojego "życia" odtworzy może z kilkadziesiąt płyt. To było dwa lata temu. Działa do dziś. Jak padnie laser to kupię kolejny napęd. Bez zastanawiania się jaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 30 Stycznia 2013 Też myślę, że szkoda czasu na szukanie. Każdy z najpopularniejszych będzie ok... tutaj nie ma wielkiej filozofii... tym bardziej jak ma być sam napęd. Ja jakbym poszedł do sklepu to bym złapał pierwszego lepszego LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PeterMac 161 Napisano 30 Stycznia 2013 (edytowane) W sumie jak koledzy wyżej napisali, jak to czytnik to każdy się sprawdzi. Przy okazji znalazłem combo Pioneera, cenowo z nowych to sie teraz juz nie opłaca za bardzo kupowanie jakiegokolwiek BD-ROM'a, jest ich tez jak na lekarstwo, chyba ze jakaś używka ale z tym to bywa różnie jak się trafi. http://www.ontech.pl...DC-207DBK-.html Edytowane 30 Stycznia 2013 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Saracen 6 Napisano 2 Lutego 2013 Dopytuje się, bo szukam napędu, który będzie umożliwiał mi bezproblemowe zgrywanie mojej kolekcji na dysk. Jeśli żaden napęd nie stwarza problemów to się zgadzam z powyższymi wypowiedziami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach