Skocz do zawartości
Gmeru

Nowy soft dla telewizorów Philips: 150.082.000

Rekomendowane odpowiedzi

NewsDzisiaj pojawił się nowy soft do telewizorów z serii 6007 i wyższych modeli z rocznika 2012.

Soft znacząco poprawia stabilność działania TV i usuwa problemy zgłaszane przez użytkowników.

Najnowsza wersja softu to: 150.082.000

Soft należy pobrać z www.p4c.philips.com po wpisaniu nazwy modelu.
Po wykonaniu updatu softu należy wyjąć wtyczkę z prądu i odczekać minutę przed ponownym uruchomieniem TV !!!

Najważniejsze bugi wyeliminowane w tym sw:
  • Trzaski podczas zmiany formatu ścieżki audio przy urządzeniach podłączonych po HDMI
  • Rozwiązanie problemu z powracającymi komunikatami o wykryciu nowego urządzenia HDMI.
  • Poprawa stabilności trybu standby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie TV sam wykrył upgrade. Mialem nadzieje (w zasadzie żona bardziej) że pojawi sie w koncu TVN Player, niestety, na to przyjdzie nam jeszcze poczekac najwyrazniej. W moim zadne z opisywanych powyzej nie wystepowało, tak ze trudno mi powiedziec czy rzeczywiscie ten upgrade wyeliminował cokolwiek. Wydaje mi sie że samo Smart TV działa płynniej, nawet uzywajac pilota. Osobiscie przestawilem sie na sterowanie smartfonem gdyz jak pisalem w innym temacie - sterowanie za pomocą smartfona działa milion razy szybciej i płynniej. Tak sobie mysle ze moze i dlatego ze telefon steruje telewizorem poprzez wifi a nie tradycyjnie jak pilot ...

A .... Gdyby ktos zastanawial sie nad kupnem to polecam bardzo odbiornik :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki masz model?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogę potwierdzić, że nowy soft spowodował zniknięcie wcześniejszych trzasków występujących podczas przełączania niektórych kanałów.

W tej chwili mój 8007 pracuje już poprawnie.

I można być z niego zadowolonym

Oby już na zawsze ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie jakies informacja o aktualizacji modeli z 2011 roku z końcówka ---6, kiedy zacznie działać HbbTV na polskim dvbt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanko.

Ja mam 46PFL 5507 u mnie występuje vertical banding przy poruszaniu kamery w prawo lub lewo widoczny zwłaszcza na sporcie ale na filmach też idzie zaobserwować .

Są to pionowe rozmyte szre paski lub coś w tym stylu.

Macie coś takiego w swoich Philipsach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nazywacie pojawiające się fale obrazu wokół szybko lub nawet wolno poruszających się postaci na ekranie. Coś jak nagle pojawiającą się szara aura ? Dotyczy Philipsa 50PFL7956K/02

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi