Skocz do zawartości
bumbumek

Film THE THING na blu-ray nie chce się odtworzyć

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Będąc w Niemczech, a potem w Anglii zakupiłem dwa różne wydania filmu THE THING z 2011 roku na blu-ray (film ten nie został u nas wydany na tę platformę). Oba filmy na moim kinie blu-ray nie działają...Rozpoczyna się tylko intro wytwórni Universal, i oba wydania filmu sie po prostu w tym samym momencie w odtwarzaczu zawieszają. Żeby nie było - posiadam inne zagraniczne wydania filmów na blu-ray (np War of the worlds), i one działają bez zarzutu, to samo wszystkie polskie wydania filmów na blu-ray. Nie sądzę że to wina przestarzałego oprogramowania, gdyż normalnie i płynnie odtwarza wszystkie nowości - świeżutki Prometheus chodzi idealnie jak się patrzy, inne też - tylko ten THE THING z 2011 roku wydziwia i się zawiesza. Uwierzyłbym że to płyta jest uszkodzona, gdyby nie to, że zakupiłem już dwa egzemplarze tego samego filmu, i to dwa niezależne od siebie wydania!

Gdzieś wyczytałem że zdarza się, iż producenci na płycie zamieszczają DRM, który nie na każdym sprzęcie czy w ogóle w kraju odtworzy dany film - czy to oznacza, że akurat z tym filmem jest podobnie? A może ktoś też się spotkał z tym problemem?

Moje kino blu-ray to Samsung HT-D4550 zakupione jako nowiutkie w tym roku w jednym ze znanych marketów RTV. Przytoczone przeze mnie filmy oczywiście są oryginalne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No napisałem że to raczej nie jest wina oprogramowania, skoro inne tytuły, i to nowsze działają...Firmware mam dokładnie z grudnia 2011 roku, i nie wyszedł inny na mój model, sprawdzałem na stronie producenta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpal na innym playerku - tak testowo !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kazdym manualu (a przynajmniej w pioneer, sony, panasonic...) piszą że nie gwarantuje sie iz wszystkie filmy będą działac :)

Radze przeczytać uważnie pierwsze strony

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, w takim razie będę się musiał przejść do jakiegoś RTV marketu i sprawdzić którąś z nich, gdyż autentycznie nie mam znajomych z otwarzaczem blu-ray, wszyscy jak co, to mają przestarzałe DVD :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi