Skocz do zawartości
pgrzegor

IFA 2012 i nowe odtwarzacze

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś dostałem e-maila od Dune w sprawie zbliżającej się IFA 2012.

Oto co napisali:

Following successful launches of new media players and hybrid set-top boxes at ANGA Cable in Cologne, Dune HD will be showcasing an extensive range of new products with even more features in ever-smaller form-factors:

TV-103D: compact and elegant media player with IPTV/VOD support and 3D capability

TV-403D: hybrid media player with IPTV/VOD support, twin-tuners (DVB), hard drive bay and 3D capability

Max 3D: media player with Blu-ray 3D support as well as full IPTV/VoD functionality

Dune HD Connect: world’s smallest Full HD media player in the format of HDMI dongle with built-in Wi-Fi and Bluetooth and Z-Wave option.

With rich feature sets including 3D video support and OpenGL hardware acceleration, Dune HD players offer the richest user experience for today’s exacting consumer of quality content.

Ciekawy jestem kiedy tylko nowe odtwarzacze wejdą do sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie !

Mnie interesuje tylko na której wersji Sigmy jest Max3D

jeśli 8910 - łykam !

Inne rewizje tego scalaka mnie nie interesują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jestem kiedy tylko nowe odtwarzacze wejdą do sprzedaży.

Chwilkę po modułach DVB-T , C, S do starszych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol

Bodex. Gdzie side podzial Twoj optymizm?

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nic z tego bo to sprzet niesprzedawalny na szerokim rynku a te firmy tylko w taki mierzą. Ale wystarczy żeby wyglądał jak max ale był na nowych chipach i miał odświeżoną grafikę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie - będzie player z 7" ekranem, ale z mniej fantazyjną obudową (płaska morda)

Dune Max 3D będzie chyba odświeżona o napis 3D - tak wyjdzie najtaniej na linii, więc

fajerwerków nie ma się co spodziewać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i o 8910 mozna zapomnieć bo mają tam wpierdzielić tylko 86xx

Szkoda zachodu (jeśli to prawda)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przekleiłem ostatni post z avsforum. potwierdza to info mobora

http://www.avsforum....ead-q2-2012/300

Hi Folks, thought I'd chip in to the thread seeing as I've been mentioned smile.gif

I had a chat with my contact at Dune yesterday about a few things, and we had a brief chat about this year's IFA event which starts at the end of next week..

Basically they are aware of issues generated by the no-show of the HD Pro because of the fun and games with the 8910 chipset. He was adamant that they should have actual physical working product at the show unlike last year with the HD Pro (which went through a major change after the show anyway!).

Unlike the TV-101/TV-301's late availability after the show (the 301 didnt arrive until May this year and went through a couple of revisions), they intend to have product ready to ship after the show. They were trying to plan that we distributors would have stock prior to the show so they were available as they were announced but due to a few humps that was not possible. I've been advised we should be able to place orders and have stock soon after the show's close. We're hoping to get further details before the Show. I personally am flying out to Germany on Thursday to meet with Dune and attend the IFA show. I'm hoping to have photos and hands on details (probably as a blog) as I did last year with the TV-101 and TV-301 at IFA 2011.

During this conversation, he did confirm that the 3d Max is based on the 8672 chip. We didnt go into detail so no talk of Cinavia etc. I didnt ask about the TV-103d /403 or the hdmi dongle either, time was short smile.gif

Edytowane przez mjasinsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwilkę po modułach DVB-T , C, S do starszych modeli.

Wiadomo kiedy będą te tunery DVB -T/C/S ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto zdjęcia nowych odtwarzczy:

http://www.virtualmarket.ifa-berlin.de/index.php5?id=234011&compact=0&tblank=&path=Home&Action=showCompany#products

Szczególnie ciekawie zapowiada sie DUNE HD Pro, ciekawostą może być też DUNE HD Base 3D . Ładnie według mnie wygląda DUNE HD Max 3D, choć strasznie mały ten wyświetlacz.

Edytowane przez pgrzegor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wygląd/nazwa/wyświetlacz są mało ważne - istotne jest to na czym te odtwarzacze są postawione

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też nie kumam. To na górze jest tylko transportem\???? ale to szkoda miejsca

Nie łapię tego podziału na 2 klocki - wcześniej wersja PRO miała ich mieć trzy ! :)

Transport - moduł sieciowy - biblioteka , czy jakoś tak.

http://dune-hd.com/e...ainment-station

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to juz wyżej zacytowałem

skoro ma nie być 8910 to hasło "3D" jest sporym nadużyciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja też nie kumam. To na górze jest tylko transportem\????

Tak - to transport, do kompletu z poniższym ( połączenie 2 x SATA ) - czyli niby PRO bzdura !

Duży KLOCEK to samodzielne urządzenie z napędem, HDD-kami XLR ami i wyświetlaczem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nowa edycja Dune HD base i max wygląda makabrycznie... niby o gustach się nie dyskutuje ale..... skoro jest na 86... sigmie to strata czasu i pieniędzy niestety....

edit: w zasadzie nie wiadomo co na pokładzie będzie miał hd max 3d a niestety google translate nie dało rady :)

http://www.httv.co.il/article03916.IFA-2012-%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%AA-Dune-%D7%94%D7%95%D7%9C%D7%9B%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C

Edytowane przez mjasinsk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dune dali ciala na IFie...

obiecywali mi osobiscie od 3 lat na IFAch ze Max dostanie upgade, teraz 2 osoby sciemnialy ze nic im o tym nie wiadomo - na MAX postawili opis MAX 3D tylko ze zamazali biala farba 3D w nazwie tak ze sugerowali ze Max potrafi Bluray 3D - jezeli ktos chce zrobilem zdjecie, jak sie o to zapytalem to sie glupio usmiechali ze to blad.

Po niemiecku wogole nie mowia a po angielsku bardzo bardzo slabo.

w dzisiajszych czasach dostaje 3D Bluray od 300 PLN adune tego nie potrafi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi