Skocz do zawartości
  • 0
Forest89

Przegrywanie VHS na DVD + nagrywanie TV w HD

Pytanie

Witam. Czy istnieje jakieś urządzenie do archiwizowania VHS na DVD, które jednocześnie obsługuje pełne HD (nie upscale) i nagrywa telewizje w HD? Wiem, że są różne nagrywarki DVD Combo, ale one nie obsługują HD. Głównie właśnie mi zależy na zarchiwizowaniu moich kaset VHS na DVD, ale żeby urządzenie nie było jednorazowo użyte to chciałbym, żeby nagrywało również obraz z TV w pełnym HD (720p, 1080i).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

No faktycznie, zapomniałem o tego typu nagrywarkach :D

Tylko mam jeden problem. Czy można podłączyć do niej dysk twardy, ewentualnie czy istnieje jakaś nagrywarka co nagrywa na dysk twardy bez konieczności podłączania komputera?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Czy to cudo nagrywa z dekoderów enki albo cyfry + ?

Właśnie ponoć nagrywa. Takie coś by mi się przydało, szkoda tylko, że nie ma opcji dołączenia dysku do tego tylko musi być podłączony komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Panowie, jest takie urządzenie AverMedia Console Game Capture HD - http://www.ceneo.pl/14644455

Urządzenie dedykowany do nagrywania obrazu z konsol, ale tu moje pytanie, czy nagram obraz z Nboxa i z odtwarzacza VHS ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jeśli chcecie tym urządzeniem nagrywać "n'kę" w HD to podpowiem ... nie da się.

Tuner n'ki po komponencie degraduje jakość do VHS'a :)

Z Cyfrą nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

A cóż to za herezje!

Osobiście nagrywałem u siebie, a w rodzinie od lat jest podłączony tv po componencie.

W obu przypadkach 1080i jest jak być powinno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Kurcze chyba się rozpędziłem. Zdaje się, że tylko filmy z VOD są degradowane. Zwykłe programy przechodzą normalnie.

Zresztą ktoś o tym pisał na forum ... trzeba by poszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jeśli chcecie tym urządzeniem nagrywać "n'kę" w HD to podpowiem ... nie da się.

Tuner n'ki po komponencie degraduje jakość do VHS'a :)

Z Cyfrą nie wiem.

Czy tak jest powiekim szczerze, nie wiem. Ale gdyby tak było, to jest to podstawa do rozwiązania umowy. Podpisujesz umowę na HD i na wyjściu component ma być HD. Jeśli nie ma - rozwiązanie umowy, zwrot kasy.

Nagrywarka Hauppauge - ok. jednak jeśli ktoś mia życzenie zgrać wyłącznie kasety, to można użyć tunera analogowej telewizji. Jaki tuner zależy od tego jakie wyjścia ma wideo. Jeśli magnetowid ma zwykłe wyjście antenowe, to może być każdy tuner. Jeśli chodzi o jakość to już nie każdy. W każdym razie temat do zastanowienia. Ale raczej wyłącznie w opcji wypożyczenia takiego tunera, względnie wyciągnięcie z szuflady swojego nieużywanego już.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi