Skocz do zawartości
czendlerbing

"Hobbit" w kinach w technologii 3D oraz na Blu-ray 2D i 3D - tylko jakiej?

Rekomendowane odpowiedzi

No tak.. czyli w kinie zobaczymy to co od lat na każdym TV z poprawą ruchu. Zawsze to kino było pierwsze ; ) I po co ten efekt teatru nam potrzebny? łeeeeeh dziwne podejście reżysera. I jeszcze wszyscy będą się podniecać nową wersją filmu jak każdy w domu może sobie tak obejrzeć materiał... Moda na sukces : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytajcie tekst,a tym bardziej komentarze:

http://technologie.g...817712#opinions

Nie oceniam poniewaz pracuje w podobnej branzy, ale moze jakas dyskusja na ozywienie u nas na forum i moze na gazecie...

wloDek

Poprawa posta:

Po malej dyskusji z moderatorem proszę zauważyć,że nie jestem związany w żaden sposób z gw poza znajomością prywatną z dziennikarzami ww medium, a chciałem zwrócić uwagę nie na sam tekst redakcyjny (może troszkę jego merytorykę - nierealność wprowadzenia/wdrożenia rozwiązań technicznych), ale "jakość" i poziom komentarzy. To właśnie pozostawiam do komentarzy zwłaszcza u nas na forum - może trochę nowoczesnej publicystyki online...

Edytowane przez wloDek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 maja 2013 wchodzi do kin w UK sequel Star Trek-a Into Darkness. Co to ma wspolnego z Hobbitem?

Ano ma. Przed seansem Hobbita ma byc prezentowany 9-cio minutowy klip z nowego StarTreka. W Polsce prawdopodobnie taka akcja moze byc spodziewana w kinach IMAX.

Ci z Was, mieszkajacy w UK albo Kraju kwitnacego rododendronu, beda mogli zobaczyc wspomnianego teasera w kinach sieci Cineworld ( Dublin ma tez obiecane).

Kogos, kto nie jest fanem/ fanka przygod zalogi USS Enterprise, za to przyspiesza odech na mysl o odtworcy serialowego Sherlocka (Benedict Cumberbatch), moze skusi wiadomosc, ze bedzie on villianem nowego ST.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hobbit z dubbingiem? Czy komuś mózg się upłynnił ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, oj tam ... przecież oryginalna ścieżka zostanie i napisy również.

PS. No chyba, że zostaniemy załatwieni tak jak w przypadku Star Wars i oryginał HD będzie po ... niemiecku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hobbit z dubbingiem? Czy komuś mózg się upłynnił ?

Mam nadzieję, że to żart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krążą plotki, że 1 z 3 części Hobbita jest... przydługa, przez co fabuła się rozłazi, jest za dużo dialogów, itp. I gdyby się nad tym zastanowić to faktycznie coś w tym musi być. Jak z książeczki liczącej ~200 str. można zrobić aż 3 filmy? ;) Dłuuuugie filmy. Władcę "wciągnąłem" i wciąż "wciągam" jednym tchem ale tutaj zaczynam mieć obawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale tutaj zaczynam mieć obawy.

nie ty jeden. od ostatniego czytania ~1/2 roku temu, nie mogę sobie wyobrazić filmu >2.5 godziny, no może max 3.

owszem może wklejać duuuużo krajobrazów, ględzenia, ale przynajmniej ja nie tego oczekuję.

odrobina wystarczy, ale od nadmiaru ... może się zrobić niestrawnie.

pożyjemy, zobczymy! na razie to spekulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak.. czyli w kinie zobaczymy to co od lat na każdym TV z poprawą ruchu. Zawsze to kino było pierwsze ; ) I po co ten efekt teatru nam potrzebny? łeeeeeh dziwne podejście reżysera. I jeszcze wszyscy będą się podniecać nową wersją filmu jak każdy w domu może sobie tak obejrzeć materiał... Moda na sukces : )

no jak będzie miał sony hx85 to będzie miał poprawę płynności bez efektu teatru :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krążą plotki, że 1 z 3 części Hobbita jest... przydługa, przez co fabuła się rozłazi, jest za dużo dialogów, itp. I gdyby się nad tym zastanowić to faktycznie coś w tym musi być. Jak z książeczki liczącej ~200 str. można zrobić aż 3 filmy? ;) Dłuuuugie filmy. Władcę "wciągnąłem" i wciąż "wciągam" jednym tchem ale tutaj zaczynam mieć obawy.

Tyle, że to nie jest tylko " Hobbit ", sięgnięto do listów i zapisków Tolkiena oraz opisów z innych książek ( " Silmarillion ", " Niedokończone Opowieści ", " Księga Zaginionych Opowieści ", itp. ), wszystko po to, aby wzbogacić tę historię i aby stanowiła ona materiał do rozwinięcia we " Władcy Pierścieni ".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film zbiera jak dotąd słabe recenzje. Ten efekt 48 klatek wygląda słabo, jak na moim samsungu z włączoną opcją pro move czy coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Film zbiera jak dotąd słabe recenzje. Ten efekt 48 klatek wygląda słabo, jak na moim samsungu z włączoną opcją pro move czy coś takiego.

Widziales jus, ze porownujesz do obrazu ze swojego Samsunga?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widziałem dzisiaj urywek filmu w 48 klatkach.

Ale gdzie wiedzales? W kinie?

Dla milosnikow kinowego obrazu jest wersja 2d w 24 klatkach

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak 48 fps, może nawet w Polsce:)

http://technologie.g...z_w_Polsce.html

mamy takie kina?

Ma być w CinemaCity:

• Warszawa - CC Arkadia i CC Galeria Mokotów
  • Kraków - CC Kazimierz,
  • Katowice - CC Silesia,
  • Łódź - CC Manufaktura,
  • Gdańsk - CC Krewetka,
  • Wrocław - CC Korona,
  • Poznań - CC Kinepolis.

inne kina się jeszcze nie wyspowiadały

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W bazie filmów Heliosa też jest Hobbit w 48 klatkach, ale tylko w 3D i z napisami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem już masę opinii o tym 48HFR i wynika z nich, że to lipa i psuje odbiór filmu, tak więc 2D lub 3D, no chyba, że kogoś bardzo ciekawi to jak to wygląda w praniu (dla mnie jak tani serial w TV).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak.

Technologia do doopy.

Film do doopy

Ale film mnie jara wcale, więc i tak nie pójdę na niego do kina.

książka pewnie tez byle jaka. Nie ma sensu ani czytać ani oglądać.

Może w takim razie znajdziesz sobie jakiś temat, który Cie "jara".

Po co męczyć siebie i nas, przy okazji, tematami tak odleglymi od Twoich zainteresowań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty męczysz w temacie o mrocznym rycerzu. Hipokryta? Te 48 klatek to ciekawy i kontrowersyjny temat, dlatego się wypowiedziałem.

Akurat książka mi się bardzo podobała, ale film jakiś taki wydaje się infantylny i nieciekawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiem Ci jeszcze raz grzecznie.

Trolujesz.

Piszesz w temacie poświęconym filmowi, którego choć nie widziałeś, uznajesz za kiepski i nieciekawy. Piszesz wprost, ze nie zamierzasz go nawet oglądać, pomimo iż książka Ci sie PODOBNO podobała (sic!)

Piszesz, ze czytałes, ze 48fps to kicha. No cóż wszyscy juz o tym czytaliśmy, dawno temu, bo sie tym interesujemy. Są wsród nas miłośnicy kina, którzy wola judder, niż obraz uplynniony, którzy jdnocześnie potrafią zrozumieć, ze taki framerate ma uzasadnienie dla potrzeb 3d i pomimo obiekcji, czy przewidywan, ze nie wyjdzie z tego eksperymentu nic dobrego, pójdą przekonać sie na własne oczy. I wtedy podpiszą sie pod własna opinia. Bedą tez tacy,którzy maja gdzieś 3d i pójdą na normalna wersje 2d.

Możesz przeczytać w tym wątku o obawach związanych z dlugoscia tego filmu. Nikt jednak nie napisał, ze pomimo tych obaw, filmu nie zamierza oglądać.

Doszukiwanie sie przez Ciebie jakichkolwiek analogii pomiędzy Twoimi wypowiedziami w tym wątku, a moimi, w wątku poświęconym TDKR jest bezsensowne. Ja kreuje swoje opinie na podstawie własnych doświadczeń. Tak tez było w przypadku TDKR. Hobbita jeszcze nie widziałem. Dlatego tez Twoich wynurzen bym nie skomentował, gdyby były Twoją własną opinią, po obejrzeniu filmu. Co innego jeśli krytykujesz film, którego obejrzeniem nie jestes nawet zainteresowany, albo wydajesz opinie o technologii, której nie tylko nie widziałeś, ale prawdopodobnie nawet nie rozumiesz.

Jeśli jestes zainteresowany wyrobieniem sobie WLASNEJ opinii i dyskusja na temat tego filmu, to obejzyj go najpierw.

Jeśli natomiast chcesz sie jedynie pochwalić umiejętnością czytania i pisania, czy tez marka posiadanego telewizora, to może lepszym miejscem do tego będzie Facebook albo jakiś blog.

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie ja napisałem, że film jest kiepski? Czytanie ze zrozumieniem się kłania.

Książka mi się podobała, wiele lat temu. Czy to oznacza, że muszę jarać się filmem?

Porównanie do twoich wypowiedzi TDKR jest bardzo na miejscu, bo też cię ten film nie jara, a męczyłeś swego czasu ładnie, między innymi mnie, więc zastanów się nad tym co piszesz.

Powiedziałem o marce telewizora, by niektórzy wiedzieli o jaką opcje chodzi, ale ty jak zakompleksiony się zachowujesz drwiąc z tego. Czep się tramwaju najlepiej, jak nie masz czego.

Edytowane przez Andrzejooo123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

którzy jdnocześnie potrafią zrozumieć, ze taki framerate ma uzasadnienie dla potrzeb pasywnego 3d

a można wiedzieć co 48hz ma wspólnego z pasywnym 3d i w ogóle z 3d?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi