tomek_tom 0 Napisano 29 Grudnia 2012 (edytowane) to z napisami też już wyczaiłem (przeczytałem pełną instrukcję-jest na płycie dołączonej do blu ray) tłumaczenie rzeczywiście jest durne (z google translator). Poza tym jeżeli napisy są w osobnym pliku nie zawsze je wczytuje. i jeszcze np. na Terminatorze 3 (plik mkv, napisy w osobnym pliku) nie mogę zmieniać ścieżki dźwiękowej (jest polska i angielska) napisów również nie mogę zmieniać (jeśli je już zaczyta) lub wł/wył, a ten sam plik odtwarzany bezpośrednio na tv (WT50 Panasa) hula idealnie (bez problemu zmieniam ścieżki audio, zmieniam napisy lub je wł/wył). A jakiś pomysł na przechodzenie między partycjami dysku zewnętrznego? Trochę jak na odtwarzacz za 1300PLN to kaszana. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez tomek_tom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobol 0 Napisano 23 Marca 2013 Witam zakupiłem sobie tego playerka i mam z nim pewne problemy. Mam na Macu odpalony EyeConnect dzięki temu Panasonic powinien teoretycznie widzieć zawartość biblioteki iTunes i teoretycznie widzi mogę włączyć pliki muzyczne tylko niestety brak dźwięku na wyjściu Druga sprawa to odpalam sobie też PS3 Media server tu wszystko ładnie gra i buczy tylko chciałem przetestować większe pliki i [beeep]cia po WiFi zdycha. Chciałem przetestować po kablu ale tu niestety nie widzi PS3 Media server. Znacie jakiś inny program do udostępniania zawartości ? Lub może ktoś wie jak sobie poradzić z tymi problemami wyżej opisanymi Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mobor 233 Napisano 23 Marca 2013 Mac jest dobry do netu, obrobki filmó w Final Cut, muzyki w Logic'u, obróbce dokumentów i synchronizacji z iTunes Wszystko inne na nim to istny horror więc sobie podaruj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fido2001 37 Napisano 23 Marca 2013 To całe DLNA jest o kant ***** rozbić. Potwornie ograniczone z każdej strony. Tak naprawdę wymusza na człowieku dostosowanie się do jakiś założeń i wszystko po nad to nie jest obsługiwane. Owszem, jeżeli ktoś nie ma komputera, laptopa, itp., nie łapie w ząb zagadnień technicznych, a pilota do eNki uczy się dwa lata to oczywiście takie DLNA wywoła zachwyt. Jest szansa że nauczy się to ustrojstwo obsługiwać. Ale zakładając że większość ludzi bawiących się w "naszą" zabawę, udostępnianie plików, generalnie lubi elektronikę w domu i to jeszcze okiełznaną powinno zapomnieć o DLNA a przynajmniej w takiej formie. DLNA oraz inne autorskie media serwery to jest nic innego jak lista wytycznych co można a czego nie. Jeżeli takie urządzenie jak 320stka lub 500tka ma możliwość podłączenia do sieci, potrafi odczytywać samodzielnie mnogość formatów to pozwólmy jej to robić. Po co jakieś ograniczenia w postaci DLNA i innych wynalazków. Panasy rozpoznają prawie wszystkie obecnie używane kodeki obrazu i dźwięku i radzą sobie z nimi naprawdę dobrze. Jak ktoś ma ciut więcej pojęcia to polecam kupić jakiegoś własnego NASa i zrobić sobie tam udostępnione foldery. Można zrobić to na takim urządzeniu naprawdę fajnie. osobno filmy, osobno foto i tak samo muzyka. Nie zastanawiać się czy pójdzie, tylko wgrywać po sieci i cieszyć się w całym domu możliwościami sprzętu. Dodatkowo podpięcie takiej zabawki do netu, pozwoli uruchomić mnóstwo dodatkowych usług. Przede wszystkim prywatna chmura - nie opierać się na picasie tylko zrobić własna galerię. Z każdego miejsca na świecie można mieć do tego dostęp. Jesteś na wakacjach, robisz film i od razu sobie go tam wrzucasz. Odległość nie ma znaczenia. W domu rodzina od razu może sobie ogladnąć co porabiasz jeżeli dasz im do tego dostęp. A w samym domu bez znaczenia czyj komputer. Żony, syna, babci, czyj telefon, konsola, cokolwiek... Wszystko w obrębie sieci (w tym oczywiście WiFi) ma dostęp do tego magazynu. Sam NAS jest wielkości dwóch kaset VHS i można go włączyć, zamknąć w szafce i zapomnieć. A on sobie będzie cichutko działał... Jeżeli ktoś nie jest tak bardzo zaawansowany, lub finansowo nie daje rady to wystarczy na zwykłym komputerze po prostu udostępnić jakiś udział a Panas odtworzy wszystko co mu się tam umieści... Naprawdę, DLNA jest OK dokąd się tego nie pozna. Ludzie od marketingu i cała fala samo-zachwytów producentów robi swoje. Ja od kilkunastu lat żyję między innymi z takich zabawek. Jeżeli ktoś potrzebuje z Was porady albo pomocy chętnie służę. Sam wielokrotnie skorzystałem z bezinteresownej pomocy ludzi tutaj i chętnie się zrewanżuję. Gdyby nie mobor, BoDeX, i kilku innych było by bardzo mocne ryzyko podjęcia nieodpowiednich decyzji. Dlatego jeżeli jest coś co mogę zrobić dla innych chętnie ............ wystarczy napisać. Pozdrawiam. Rafał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slimak 38 Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) @sobol http://www.serviio.org/download @fido2001 Nie rozumiem o co Ci chodzi? U mnie DLNA na ST50 jest o wiele bardziej wygodne i funkcjonalne niż udostępnienie plików na BDT. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie by folder "DLNA" udostępnić w sieci i mieć do niego dostęp z każdego miejsca na ziemi. Edytowane 23 Marca 2013 przez slimak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fido2001 37 Napisano 23 Marca 2013 @slimak chodzi o to że DLNA z założenia udostępnia media wg własnych możliwości i założeń. Spróbuj pobawić się z większą ilością urządzeń podłączonych do niego a zobaczysz że dojdą jeszcze kwestie kompatybilności. Tak naprawdę sprowadza się to do tego jakie masz oczekiwania i wymagania. Mojej siostrze też DLNA wystarcza. Ale ona jedynie używa tego do słuchania MP3, ew. oglądnąć jakiś film z lektorem, bo napisy już odpadają. Ja po prostu nie lubię być ograniczony jeżeli nie musze. Mógłbym całą litanię argumentów wystawić ale po co. Tobie wystarcza DLNA i jest OK. Zaczniesz kiedyś bawić się poważniej to też z niego zrezygnujesz. Zresztą ja jestem skrzywiony przez zawód jaki wykonuję i dlatego też mam inne podejście niż przeciętny zjadacz chleba. - Nie korzystam z chmur, tylko mam własną właśnie opartą na NASie - daje mi to poczucie większego bezpieczeństwa, niezależności i prywatności. - Gdziekolwiek jestem po za domem mam dostęp do swoich plików. - Tak jak pisałem robiąc filmy i zdjęcia od razu przesyłam na swój serwer w domu. - Mam własna galerię coś na wzór Picasa, tyle że wszystko mam u siebie a nie gdzieś na obcych serwerach na których wypadki się zdarzają, rzadko bo rzadko, ale jednak. - Przychodzi kumpel z laptopem, chcę coś sobie skopiować lub oglądnąć z moich zasobów. Łączy się tylko z Wi-Fi i pyk - wszystko jak na talerzu. Bez znaczenia jaki ma laptop z jakim systemem. Spróbuj tak z DLNA. Nie da się tak po prostu podłączyć nowego urządzenia do wifi - zakładam że masz w domu taką sieć i żeby od razu działało. trzeba soft instalować, konfigurować i modlić się żeby klient i serwer były kompatybilne. - Mam FLACa 24/96 lub 192kHz i chcę go puścić - DLNA prześle go bezstratnie ?? - mam "Gre o Tron" w 1080 i z napisami - DLNA sobie poradzi ? Slimak, ja nie chce udowadniać Tobie niczego, zresztą nie muszę - fakty mówią same za siebie. Chodzi tylko o to żeby przedstawić istotę sprawy w odpowiedni sposób. Jeden postawi PS3 i się cieszy że ma w domu centrum rozrywki, a drugi zrobi w przedpokoju : https://picasaweb.google.com/lh/photo/BiGwHUbJYhtTXntm4kRM7NMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Pozdrawiam. Rafał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slimak 38 Napisano 23 Marca 2013 Mógłbym całą litanię argumentów wystawić ale po co.. - Mam FLACa 24/96 lub 192kHz i chcę go puścić - DLNA prześle go bezstratnie ?? - mam "Gre o Tron" w 1080 i z napisami - DLNA sobie poradzi ? Po to by ta wymiana zdań miała jakikolwiek sens. Na razie napisałeś dwa razy to samo ignorując całkowicie moją wypowiedź. P.S. Tak Tak, i to o wiele wygodniej niż udostępnione pliki na BDT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobol 0 Napisano 23 Marca 2013 (edytowane) Mac jest dobry do netu, obrobki filmó w Final Cut, muzyki w Logic'u, obróbce dokumentów i synchronizacji z iTunes Wszystko inne na nim to istny horror więc sobie podaruj że ke? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi ? Nie mam problemu z udostępnianiem zawartości (jeżeli o to Ci chodzi) Na Bravie, Ampli Denona ,XBoxa360 nie miałem też z PS3. @slimak Dzięki przetestuje Edytowane 23 Marca 2013 przez sobol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fido2001 37 Napisano 23 Marca 2013 Nie chodzi o to "gdzie" tylko "co" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobol 0 Napisano 23 Marca 2013 Znalazłem jeszcze takie ustrojstwo http://plexapp.com/download/plex-media-center.php @fido na razie NASa nie będę stawiał pomyślę o tym jak będę miał większy zastrzyk gotówki ps. chodzi mi o to że pisanie o systemie MacOS że jest horrorem no to wybaczcie ale ktoś nie ma wiedzy na temat tego systemu równie dobrze mogę napisać że wszystko jest horrorem na Windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mobor 233 Napisano 23 Marca 2013 że ke? Nie za bardzo wiem o co Ci chodzi ? Nie mam problemu z udostępnianiem zawartości (jeżeli o to Ci chodzi) Na Bravie, Ampli Denona ,XBoxa360 nie miałem też z PS3. @slimak Dzięki przetestuje szczesciarz mój krewny musiał w tym badziewiu FIZYCZNIE wypinać i wpinać kamerkę internetowej bo inaczej mu SKYPE nie działał. Ja mac'a też mam ale tylko do zabawy - poważne rzeczy (jak zabawa w authoring bluray) - tylko PC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazer58 2 Napisano 8 Sierpnia 2013 Witam Panowie.Mam serdeczną prośbę do bardziej obeznanych kolegów.Otóż,po wymuszonej zmianie z Philipsa 7500 na Panasonica 500,ten drugi przestał czytać napisy "srt" w plikach mkv. Czyta prawie wszystkie "txt",jednak też są wyjątki!W specyfikacji podają,że właśnie obsługuje napisy"srt" a u mnie,nie widzi żadnego! Nazwy są identyczne z plikiem video.Może jakaś podpowiedź,bo ja w tych sprawach,to już raczej daleko w tyle:-) +50! Oprogramowanie,to 1.52. Może ktoś posiada wiedzę w tym temacie? Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pogrzebacz 0 Napisano 23 Sierpnia 2013 Może spróbuj ściagnać pliki srt o innym kodowaniu np. Napiprojekt domyślnie ściąga bodajże w Unicode, spróbuj ściągnąć w ANSI (zmienia się to w opcjach programu). No chyba że to nie o to chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazer58 2 Napisano 23 Sierpnia 2013 Napiprojekt domyślnie ściąga bodajże w Unicode, spróbuj ściągnąć w ANSI Aż taki kumaty w komputerach,to ja nie jestem:-) ale,coś w tym chyba jest... W tej chwili robię komendę "pokaż opis filmu" , tam, klikam na "napisy",nawet "srt",pojawia się ich kilkanaście,wybieram takie z identycznym czasem filmu,umieszczam w katalogu z filmem,zmieniam nazwę na identyczną z filmem i wszystko jest jak trzeba! Trochę więcej roboty niż ściągnięcie automatyczne,ale działa:-))) Dzięki za zainteresowanie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazer58 2 Napisano 18 Września 2013 Dzięki "pogrzebacz",miałeś rację:-) Wielki szacun:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arecki17 0 Napisano 4 Lutego 2014 Mała prośba do posiadaczy 500-tki. Przy korzystaniu z wyjścia analogowego 5.1 jakie są możliwe ustawienia w setupie głośników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazer58 2 Napisano 4 Lutego 2014 Mała prośba do posiadaczy 500-tki. Przy korzystaniu z wyjścia analogowego 5.1 jakie są możliwe ustawienia w setupie głośników. Możemy ustawić wielkość głośników,ich ilość i głośność,następnie czas opóźnienia i balans między kanałami(tylko tego balansu nie sprawdzałem,ponieważ mam HDMI,jutro mogę sprawdzić) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arecki17 0 Napisano 5 Lutego 2014 Dzięki. Głośność regulujemy w dwie strony (+ i -) czy tylko w dół ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fazer58 2 Napisano 5 Lutego 2014 Dzięki. Głośność regulujemy w dwie strony (+ i -) czy tylko w dół ? Tylko (-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sobol 0 Napisano 8 Marca 2014 Witam Od pewnego czasu mam problem z tym Playerem, nie mogę odpalić na tym sprzęcie nic co ma napisy w odzielnym pliku czy to txt czy srt. Zakupiłem ostatnio NAS tak jak ktoś tu proponował ( czekam jeszcze na dyski). Tylko pytanie czy to rozwiąże problem ? Do niedawna korzystałem z PS3 Media server ostatnio z Universal Media Server a Panasonic jak nie odpalał tak nie odpala filmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
x264 0 Napisano 20 Maja 2014 (edytowane) Witam!Nie rozumie jednej rzeczy poco wam taki odtwarzacz do odtwarzania mkv ,avi poto sie kupuje BD zeby ogladac na nim orginaly anie mkv czy avi. a tak przy okazji co najlepiej nastawic Ycbcr 4:4:4 albo Ycbcr 4:2:2 albo RGB? Edytowane 20 Maja 2014 przez x264 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lobo82 0 Napisano 23 Maja 2015 Witajcie Zlota lopata dla mnie za oskopanie staroci ale mam pytanie zakupilem panasa bdt 500 i udostepniam na pc przez ps3 media server dyski panas je widzi ale jak chce odtworzyc film pisze ze nie da sie odtworzuc prosze o pomoc jestem laikiem wiec prosze lopatologicznie Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach