Skocz do zawartości
Xelos

Samsung wystartuje z OLED na targach IFA 2012 w Berlinie

Rekomendowane odpowiedzi

News Dyrektor marketingu na Europę firmy Samsung Michael Zoelle podczas konferencji prasowej powiedział, że firma wystartuje ze swoimi telewizorami OLED na wrześniowych targach IFA w Berlinie. Samsung zaprezentuje na IFA także "nowatorski design i rozwiązania w całkowicie nowych telewizorach klasy premium". Ceny, szczegóły i specyfikacje nie będą podane do wiadomości przez rozpoczęciem targów IFA 2012.

oledd.jpg

Samsung zaprezentował już 55 calowy telewizor OLED na targach CES 2012 w Las Vegas w styczniu tego roku. Także LG zaprezentowało 55 calowy model i zapowiedziało rozpoczęcie sprzedaży w maju 2012. Pojawiały się doniesienia, że Samsung planował wprowadzenie OLED przed Igrzyskami Olimpijskimi 2012 ale nie zostały one potwierdzone. W przeszłości Samsung prezentował już premierowe modele na targach IFA. W chwili obecnej rozpoczęła się sprzedaż najnowszych modeli telewizorów LED i plazmowych, zarówno w Europie jak i USA. Targi IFA 2012 odbędą się w Berlinie między 31 sierpnia a 5 września tego roku.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu tegoroczna ifa będzie mega warta odwiedzenia! Już od lat było mówiąc delikatnie....nudnawo. A ten rok? Powrót do korzeni:))))))))))))))))) oj będzie co oglądać. W końcu ces wymieka tym razem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CES wymięka ? Jeszcze długo, długo nie .:)

IFA to zaściankowa, europejska impreza - wszystkie premierowe pokazy miały już miejsce ... :)

Nuda Panie, nuda .... nawt hostessy coraz słabsze ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie w tym roku Panie.... No tak wyszło ze w tym roku to na ifie wszystko wymacamy po raz pierwszy (finalne produkty więc nie wiem o jakich premierach piszesz....) więc nie wiem o czym piszesz:))))??????????? Chyba ze żyjesz w jakimś innym czasie ;)))) po prostu kalendarz wydawniczy poszczescil się ifie. Dobrze bo blisko a nie wyprawa na koniec swiata ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja idę o zakład, że 55" OLEDa dotkniesz własną dłonią jeszcze przed wrześniową IFĄ ...

Powiem więcej - nastąpi to jeszcze przed 27 lipca tego roku ! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie po prostu chciałem dać znać, że po słabych latach IFY w tym roku będzie co oglądać bo nie oszukujmy się: kto normalny poleci na CES w styczniu? Na myśl o samej podróży jest mi słabo.... A masowo IFA jest dla Nas sto razy bardziej atrakcyjna bo blisko. Więc fajnie, że akurat premiery wypadną na IFĘ a nie daleki CES.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś ta technologia OLED mnie je kręci. Wszyscy się podniecają, a zapominają o ogromnych wadach matryc OLED. Nawet sam Samsung nieoficjalnie przyznał, że TV OLED są na 3 lata. Jak ktoś nie wierzy, to informacja ta pochodzi z wyższych szczebli polskiego udziału Samsung Electronics.

Zresztą nawet matryce w telefonach mają strasznie plamy na czarnym tle w ciemnym pomieszczeniu tzw Mura Effect.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak ktoś nie wierzy, to informacja ta pochodzi z wyższych szczebli polskiego udziału Samsung Electronics.

Hmm... jeśli ktoś nie wierzy, to po tej informacji pozostanie w tym stanie ducha :P Bez obrazy ale przytaczanie wypowiedzi "najwyższych szczebli" i temu podobnych "poinformowanych elit", bez podania konkretnych cytatów z konkretnych źródeł jest delikatnie mówiąc zabawne... Druga sprawa to nie widzę, żeby ktoś się tutaj "podniecał" - chodzi raczej o zainteresowanie nową technologią, która nawet jeśli ma wady to z całą pewnością będzie rozwijana i dopracowywana. I tylko tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś ta technologia OLED mnie je kręci. Wszyscy się podniecają, a zapominają o ogromnych wadach matryc OLED.

No widzisz tak to juz jest ze "wszyscy" podniecaja sie seksowna, zgrabna nowa slicznotka, ktorej glownym atutem jest to, ze ma to, czego nie maja inne, znane nam pieknosci, a zapominaja o tym, ze jest glupia blondynka.

A jak juz nam przejdzie zachwyt, to mozemy sie podniecac dla odmiany "Full Ledem". Czy nie o to w zyciu chodzi, by gonic kroliczka albo sie podniecac nowymi du.panelami.

Nawet sam Samsung nieoficjalnie przyznał, że TV OLED są na 3 lata

To moze zapytaj te "wysokie szczeble", jaka jest dlugosc (cykl) zycia produktu jakim jest telewizor ( z panelem wykonanych w dowolnej technologii) wg zalozen marketingu Samsunga.

Zresztą nawet matryce w telefonach mają strasznie plamy na czarnym tle w ciemnym pomieszczeniu tzw Mura Effect.

To nie wiedziales, ze wlasnie dla tych "strasznych plam" montuje sie AMOLEDy tylko w niektorych modelach premium ( najdrozszych). Slyszalem o Efekcie Mura. Nawet widzialem .. tysiace ludzi rozbierajacych Mur Berlinski i starajacych sie zabrac kawalek mura ze soba. Ja niestety sie nie zalapalem nawet na tego Mura w telefonie. A moze nie potrafie znalezc.

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... jeśli ktoś nie wierzy, to po tej informacji pozostanie w tym stanie ducha :P Bez obrazy ale przytaczanie wypowiedzi "najwyższych szczebli" i temu podobnych "poinformowanych elit", bez podania konkretnych cytatów z konkretnych źródeł jest delikatnie mówiąc zabawne... Druga sprawa to nie widzę, żeby ktoś się tutaj "podniecał" - chodzi raczej o zainteresowanie nową technologią, która nawet jeśli ma wady to z całą pewnością będzie rozwijana i dopracowywana. I tylko tyle.

Niby jak miałbym przedstawić Ci źródło? Szkolenia w siedzibie Samsunga w Warszawie?

To moze zapytaj te "wysokie szczeble", jaka jest dlugosc (cykl) zycia produktu jakim jest telewizor ( z panelem wykonanych w dowolnej technologii) wg zalozen marketingu Samsunga.

Tutaj akurat mogę Ci przedstawić też informację, jakie od nich uzyskałem. LCD/LED - do 10 lat maks, a plazma do 15 lat. Może i to marketing, ale nie uważasz, że raczej powinni promować nową technologię?

Tylko, że TV są OLED , a nie AMOLED (stosowane tylko w telefonach i innych urządzeniach przenośnych.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj akurat mogę Ci przedstawić też informację, jakie od nich uzyskałem. LCD/LED - do 10 lat maks, a plazma do 15 lat. Może i to marketing, ale nie uważasz, że raczej powinni promować nową technologię?

Serio? Wedlug moich obliczen i znajomosci alfabetu, w ciagu 5 lat Samsung wypuscil 5 generacji telewizorow.Chyba cykl zycia produktu pomyliles z trwaloscia.

Inna sprawa ze zadan z dzisiaj produkowanych telewizorow nie przezyje10-15 lat.

Poza tym nie wiem czy pamietasz co prezentowaly LCD sprzed 7 lat albo 10-letnie plazmy. Naprawde chcialbys uzywac na codzien takiego telewizora?.

Tylko, że TV są OLED , a nie AMOLED (stosowane tylko w telefonach i innych urządzeniach przenośnych.)

Przepraszam za moje niedopatrzenie. W takim razie, ktore to telefony maja ekrany OLED i co konkretnie miales na mysli piszac ponizsze?

Zeby nie bylo niedomowien. MURA jest realnym problemem dla uztkownikow PS Vita....i tej polowy swiata, ktora uzywala LCD i nazywala podobna przypadlosc "cloudingiem"

Nie oszukujmy sie nie ma idealnych wyswietlaczy i napewno bedzie co krytykowac po pierwszych odslonach nowych, duzych OLED-owych telewizorow. Czy nie uczciwiej byloby poczekac do ich premiery? A nie "jedna baba drugiej babie powiedziala, ze widziala mura w telefonie"

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niby jak miałbym przedstawić Ci źródło? Szkolenia w siedzibie Samsunga w Warszawie?

Widzisz, znacznie gorsze od "podniecania się" nowymi technologiami jest przytaczanie "informacji" owianych nutą tajemniczości, pochodzących rzekomo z "kręgów zbliżonych" do elit itd... Nikt tego nie sprawdzi, namacalnych źródeł nie ma więc krótko mówiąc, zwykle jest to z dużą dozą prawdopodobieństwa... lanie wody. Czyli niech żyje fantazja...;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serio? Wedlug moich obliczen i znajomosci alfabetu, w ciagu 5 lat Samsung wypuscil 5 generacji telewizorow.Chyba cykl zycia produktu pomyliles z trwaloscia.

Inna sprawa ze zadan z dzisiaj produkowanych telewizorow nie przezyje10-15 lat.

Poza tym nie wiem czy pamietasz co prezentowaly LCD sprzed 7 lat albo 10-letnie plazmy. Naprawde chcialbys uzywac na codzien takiego telewizora?.

Wiem, że praktycznie co roku są nowe generacje TV. Pisząc, że OLED jest na 3 lata miałem na myśli jego trwałość.

Nie powiesz mi chyba, że co 2 lata wymieniasz TV za 20 tysięcy.

Ja podaje tylko dane, które przekazali nam szkoleniowcy Samsung'a.

Przepraszam za moje niedopatrzenie. W takim razie, ktore to telefony maja ekrany OLED i co konkretnie miales na mysli piszac ponizsze?

Zeby nie bylo niedomowien. MURA jest realnym problemem dla uztkownikow PS Vita....i tej polowy swiata, ktora uzywala LCD i nazywala podobna przypadlosc "cloudingiem"

Nie oszukujmy sie nie ma idealnych wyswietlaczy i napewno bedzie co krytykowac po pierwszych odslonach nowych, duzych OLED-owych telewizorow. Czy nie uczciwiej byloby poczekac do ich premiery? A nie "jedna baba drugiej babie powiedziala, ze widziala mura w telefonie"

Znajomy z pracy pokazał mi ten efekt na swoim telefonie marki Samsung podczas rozmów o PS VITA i jej bolączkach. Nie wiem dokładnie jaki to był model telefonu. ale chyba Galaxy 2.

Widzisz, znacznie gorsze od "podniecania się" nowymi technologiami jest przytaczanie "informacji" owianych nutą tajemniczości, pochodzących rzekomo z "kręgów zbliżonych" do elit itd... Nikt tego nie sprawdzi, namacalnych źródeł nie ma więc krótko mówiąc, zwykle jest to z dużą dozą prawdopodobieństwa... lanie wody. Czyli niech żyje fantazja...;-)

Praca w handlu ma to do siebie, że jest się czasem zapraszanym na różne szkolenia różnych firm i wie się trochę więcej:). Jak nie chcesz wierzyć, to nie musisz:)

Edytowane przez Soldi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że praktycznie co roku są nowe generacje TV. Pisząc, że OLED jest na 3 lata miałem na myśli jego trwałość.

Nie powiesz mi chyba, że co 2 lata wymieniasz TV za 20 tysięcy

Wiesz puki co ten tv jest skierowany wlasnie do takich osob. Domyslasz sie chyba tez, ze za 2-3 lata technologia ta moze byc juz dostepna w kategorii mainstream, z cena charakterystyczna dla tej wlasnie polki. A rozwijajac odpowiedz, tak, wymieniam co 3 lata, jak wiekszosc forumowiczow.

Znajomy z pracy pokazał mi ten efekt na swoim telefonie marki Samsung podczas rozmów o PS VITA i jej bolączkach. Nie wiem dokładnie jaki to był model telefonu. ale chyba Galaxy 2.

Wlasnie dlatego pytam, bo mam SGS 2, ktory ma wyswietlacz typu AMOLED i wspomnianego efektu jeszcze sie nie dopatrzylem.

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnoe dlatego pytam, bo mam SGS 2, ktory ma wyswietlacz typu AMOLED i wspomnianego efektu jeszcze sie nie dopatrzylem.

Jak będę miał chwilę, to dowiem się jaki to był telefon. Możliwe, że tylko jakiś % sprzętu cierpi na tę przypadłość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o to, zeby sobie udowadniac, tylko zeby nie zaklinac rzeczywistosci zanim ona zaistnieje. Zwlaszcza ze nasze oceny czesto roznia sie diametralnie, ze wzgledu na inne doswiadczenia i oczekiwania.

Nawet jesli telewizory OLED okaza sie w obecnej odslonie porazka, z pewnosci wywolaja spore zainteresowanie i beda chetnie tutaj omawiane przez wszystkie osoby, ktore sie z nimi zetkna. Dajmy im i sobie wpierw szanse na empiryczne poznanie. Zas problem krotkiej trwaloscie (degradacji) wyswietlacza jest poruszany tutaj cyklicznie, od 5 lat, wiec raczej nie ostudzisz tymi rewelacjami naszego zainteresowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi