Skocz do zawartości
grzegorz288

Szukam nie drogiego odtwarzacza Blu-Ray, który odtwarza z zewnętrznego twardego dysku pliki video w formacie m2ts z dźwiękiem PCM 5.1 24bit/96khz.

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam nie drogiego odtwarzacza Blu-Ray, który odtwarza z zewnętrznego twardego dysku, pliki video w formacie m2ts z dźwiękiem PCM 5.1, 24Bit/48000Hz i pliki video w formacie m2ts z dźwiękiem PCM 5.1, 24Bit/96000Hz. A czy z zewnętrznego twardego dysku odtwarzanie takich plików video w formacie m2ts z dźwiękiem PCM, jest wogóle możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt nie odpowiada pretensjonalnym LENIOM :)

Masz całe działy ( LG , Samsung ) o takich playerach, a chcesz wyważać otwarte drzwi ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co? Przeszukałem bardzo dużo stron internetowych o temacie Audio-Video, odtwarzacze Blu-Ray itp. I nigdzie nie można się dowiedzieć czy odtwarzacze Blu-Ray, odtwarzają z zewnętrznego twardego dysku pliki Video w formacie M2TS z dźwiękiem PCM 5.1 lub MKV z dźwiękiem PCM 5.1. Wygląda na to że, jestem skazany na skompresowane formaty dźwięku. Słyszałem jeszcze o tym że takie pliki Video działają, ale tylko wtedy jak się je nagra na płytę Blu-Ray, ale w takim formacie, w jakim są oryginalne płyty Blu-Ray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedzi na moje pytanie szukam już od bardzo dawna i gdybym znalazł to mojego pytania by tu nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna metoda to zgrać na dysk jakiś film ze ścieżką PCM, wziąć go (dysk) pod pachę i przetestować w pobliskim sklepie z elektroniką.

A tak w ogóle, to po co odtwarzacz BD do odtwarzania plików? Nie lepiej kupić niedrogi odtwarzacz plików do odtwarzania plików? Wiem wiem, co jedno pudełko to nie dwa, ale wszystkiego niestety w jedno pudełko jakoś nie chcą upychać, szczególnie niedrogo. ;)

Edytowane przez windmill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie sensowna odpowiedź. A po co mi odtwarzacz Blu-Ray do odtwarzania plików? Dlatego że mam też Filmy, Seriale, Koncerty na płytach DVD i Blu-Ray. Mogę kupić odtwarzacz Blu-Ray i odtwarzacz plików, ale czy to ma sens?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mobor. Dzięki za odpowiedź. Teraz wiem na czym stoję. Muszę przyznać że odtwarzaczami plików takimi jak Dune, nigdy się specjalnie nie interesowałem, a tu miłe zaskoczenie. Od dziś będę się interesował odtwarzaczami plików i płyt, takie jak Dune.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki odtwarzacz plików bez odtwarzacza Blu-Ray/DVD byście polecili do tych plików Video M2TS z dźwiękiem PCM lub MKV z dźwiękiem PCM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Ty bloga piszesz ???

Niby się interesowałeś i czytałeś, a o DUNE nic nie wiesz .... kompromitacja.

Poczytaj chociaż o LG 390 , to może coś Cię oświeci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O odtwarzaczach plików Dune i innych wiedziałem, ale bardzo się nimi nie interesowałem, a to dlatego że odtwarzacze plików kojarzyły mi się ze sprzętem komputerowym. O LG 390 czytałem nie dawno. Ja mam odtwarzacz Blu-Ray LG BD560. A kompromitacja to żaden wstyd, bo dzięki niej jestem teraz bogatszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam odtwarzacz Blu-Ray LG BD560.

I co, nie czyta m2ts-ów z LPCM ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• a pokaż informację o tym pliku choćby z proogramu BDInfo - może to VC1 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to nie jest Kodek Video VC-1. Informacja jest taka. Kontener M2TS, Kodek Video H.264/MPEG-4 AVC, Kodek Audio PCM. Muszę dodać że pliki Video M2TS z dźwiękiem DOLBY DIGITAL i DTS, działają bez zarzutu i bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nagraj fragment na pena i idź do sklepu - tak będzie najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dune jest najbardziej uniwersalnym sprzetem na rynku - nie ma niczego lepszego moim zdaniem

Czyta wszystko i ze wszystkiego

Z wyjątkiem plików 3D - na tą funkcjonalność trzeba poczekać do premiery nowych SoC

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie sensowna odpowiedź. A po co mi odtwarzacz Blu-Ray do odtwarzania plików? Dlatego że mam też Filmy, Seriale, Koncerty na płytach DVD i Blu-Ray. Mogę kupić odtwarzacz Blu-Ray i odtwarzacz plików, ale czy to ma sens?

......Ja mam odtwarzacz Blu-Ray LG BD560. A kompromitacja to żaden wstyd, bo dzięki niej jestem teraz bogatszy.

Skoro masz już odtwarzacz płyt, to moim zdaniem nie warto kupować kombajnu. A Dune z pewnością nie jest niedrogie, Smart B1 kosztuje dwa razy tyle co twoje LG.. Osobiście też długi czas szukałem odtwarzacza do płyt i do plików, w końcu zrezygnowałem, niemal będąc zdecydowanym na PCH C-200 lub Dune Prime.

Dwa w jednym ma wspomniane już zalety, jedno pudełko i mniej przewodów, z drugiej strony jak sprzęt padnie to nie masz nic; w przypadku oddzielnych urządzeń gdy padnie np odtwarzacz płyt to zostanie możliwość odtwarzania plików.

Osobiście, mając LG do płyt kupiłbym Dune ale model D1 z wyświetlaczem, ewentualnie H1. A jeśli ma być tanio, to należałoby sprawdzić jak ze wspomnianymi plikami radzą sobie odtwarzacze oparte o chip Realtek'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mobor. Bardzo ci dziękuję że poleciłeś odtwarzacz DUNE. Byłem na stronie www.dunesklep.pl i czytałem opisy różnych modeli, odtwarzaczy DUNE. I masz rację że, jest to najbardziej uniwersalny sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa w jednym ma wspomniane już zalety, jedno pudełko i mniej przewodów, z drugiej strony jak sprzęt padnie to nie masz nic; w przypadku oddzielnych urządzeń gdy padnie np odtwarzacz płyt to zostanie możliwość odtwarzania plików.

Masz rację, posiadanie dwóch oddzielnych urządzeń jest, bardzo sensowne. Dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi