Skocz do zawartości
Infoposter

Egreat R200S

Rekomendowane odpowiedzi

tak wiem ale nie chcę zakładać osobnego wątku dla egreat R6S

i jeszcze pytanie zamówiłem na ebayu ww model - na fotkach w aukcji był odtwarzacz z anteną wbudowaną od strony wejścia e- sata- czy to jest równoznaczne że odtwarzacz ma wbudowane wifi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://code.google.com/p/bast-castle/wiki/NightlyBuilds Firmware BastCastle_NB_V1.03_uncompleted_1 . Niestety nie mogę wypróbować

ponieważ u mnie nie moge zainstalować żadnego z tej serii. Podobno jest fajna funkcja dodania tła do napisów.

Właściwie to instaluje się i działa wszystko do momentu ponownego uruchomienia, Po uruchomieniu w telewizorze jest brak sygnału tak jakby Egreat nie przekazywał na HDMI. Zauważyłem, że przy tym sofcie nie działa właściwie wyświetlacz. Ma wiele telewizji internetowych jednak nie mogłem skonfigurować WIFI i zobaczyć jak to chodzi. Brak polskiego języka,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe softy xEgreat-III-R6S-3.0.1.0-by-CSv2.4-DMD-XLCZ6.5 oraz Bast-Castle v1.03

Ktoś napisze co ten nowy soft wnosi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowe softy xEgreat-III-R6S-3.0.1.0-by-CSv2.4-DMD-XLCZ6.5 oraz Bast-Castle v1.03

Ktoś napisze co ten nowy soft wnosi.

Niestety kolejny muł! xEgreat-III-R6S-3.0.1.0-by-CSv2.4-DMD-XLCZ6.5 odtwarzacz się uruchamiał 2-3 minuty nie wspominając że wszystko chodziło jak Win XP na Pentium 100Mhz :lol:

Autorzy modyfikacji się cofają z rozwojem swojego softu coś tam nowego dodają ale wszystko inne jest skopane dlaczego nie słuchają głosu użytkowników? zauważcie że w oficjalnym wątku modyfikowanego softu dalej widniej najnowsza ich oficjalna wersja 2.0.1.8 tak jakby się nie przyznawali do tych nowych. Może to są wersje alfa? ale ile można tak ciągnąć że każda nowa wersja to jest alfa a gdzie w takim razie jest beta poprzednich wersji??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś wgrywał nowy Bast_Castle_v1.03_CSv1.3.0(test only)_xLiveCZ6.5 ? Widzę że softy ruszyły w tym kierunku - jest już nawet nowy testowy soft z tej rodziny Bast_Castle_novideoboot_test http://forum.softpedia.com/topic/811901-egreat-r6s-r150-r200s-r300/page__st__1422 . Niestety u mnie soft jak wgram poprzez aktualizacje firmware to działa niby normalnie ale jak zresetuje odtwarzacz to ciemność. Tak jakby HDMI nie widziało odtwarzacza. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego. Jak jest u was?

Edytowane przez spokodwa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos bylby tak mily i podeslal mi soft 2.0.1.8 do r6s na maila albo umiesicl je na chomiku. Chetnie je wszystkie umieszcze to kazdy bedzie mial do nich dostep. Tylko niech mi je ktos podesle....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są trzy wersje tego softu 1- xEgreat-III-R200S-R300-2.0.1.8-by-CS-DMD-XLCZ czeskie, 2- xEgreat-III-R200S-R300-2.0.1.8-by-CSv1.7RC1-DMD-XLCZv4.0Beta i trzecia xEgreat-III-R200S-R300-2.0.1.8-by-CS-DMD-XLCZ. Masz ten soft na pierwszej stronie tego tematu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktoś jakiś orginalny/czysty bez tych bajerów sofg 3.x.x.x ?

proszę też o opinie jak działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Od wczoraj uzywam tego firm: R200S ver. 3.0.1.0 s DMD a xLiveCZ.

Wszystko dziala lepiej niz na poprzednim. Ale mam pytanie czy mozna cos poradzic na niedzialajace WEEB.TV?

Mam komunikat ze plik nie moze zostac otwarty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich,

Zastanawiam się nad zakupem tego urządzenia-jednak chciałbym jeszcze uzyskać kilka odpowiedzi zanim podejmę decyzję-z góry dzięki za odpowiedź:

1. Posiadam obecnie AIR Mouse+Keyboard które stosuje w swoim urządzeniu do Smart TV (Minix NEO G4)-chcę ją wykorzystać przy nowym odtwarzaczu-pytanie mam następujące-czy Air Mouse działa na serwisie YouTube-bo dużo używam tego serwisu i nie wyobrażam sobie wprowadzanie po literce nazwy do wyszukiwania.

2. Czy jeżeli podepnę dysk zewnętrzny przez USB-to wczyta mi napisy do filmu??

3. Czy napisy będą wczytywane przez DNLA jeżali będę puszczał film z komputera

4. Posiadam obecnie na Mini PC (Minix NEO G4) który jest obsługiwany przez Androida aplikację/odtwarzacz MX Player i dzięki niej odtwarzam właściwie wszystko a dodatkowo funkcjonują napisy txt. Czy jeżeli odpalę ten odtwarzacz na Egreat to będą mógł załadować napisy txt??

5. czy można w jakiś sposób zainstalować dodatkowe aplikacje w menu głównym takie jak: vTuner?? Czy mogą one być ściągnięte z innych odtwarzaczy i zainstalowane??

6. Czy jest dostepna aplikaja do sterowania urządzeniem z telefonu z androidem-tak mam w swoim Mini PC-czasem się przydaje.

7. Czy jeżeli będę chciał podpiąć napęd Blu Ray to mogę normalnie odtwarzać pliki na tv i będzie on rozpoznawalny przez urządzenie??

8. Jak wygląda przewijanie filmu do przodu i szybkie przeglądanie zdjęć-czy urzadzenie daje radę??

Czekam na info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam jedno pytanko. Posiadam Egreat r200-II, używam go do oglądania filmów. Mam go podpiętego do telewizora przez HDMI i do sieci. Kupiłem teraz drugi telewizor, którego podpiąłem do sieci i tu problem bo nie można go zmapować jak w komputerze. Czy ktoś może wie, czy jest możliwość, aby telewizor go zobaczył jako zwykły dysk sieciowy?

Z góry dziękuję za wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie

Dziś kupiłem R200S pro. Próbowałem go podłączyć do domowej wifi ale nie wiem jak to zrobić. Mam czeski soft ale nie znam jego numeru. Jestem dość świeży w tym zakresie więc jeśli ktoś zechciałby mi pomóc to proszę jak krowie na łące

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo ustaw na R200s adres ip w ustawienia / siec , albo wlacz na routerze DHCP i zobacz w ustawieniach sieci jaki adres dostal egreat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi