Skocz do zawartości
zenon1232

N jak oszukać klienta

Rekomendowane odpowiedzi

Moze ktoś powiedziec że to bzdury, jednak ja oczekiwałem od N nowej generacji a dostałem bubel o nazwie N.

Mam prawo oczekiwać płacąc pieniadze ze idę z postepem a nie z oszukanstwem.

A tu powód gdzie czuje sie nabity w butelkę.

1. Umowa - stek bzdur abyś się nie doczytał tego co winno być istotne, tak bublowatej umowy nie widziałem dawno. Tylko kretyn mógł ją napisać lub inteligentny prawnik aby kupujących otumanić.

2. Odtwarzacz Monsterbox - co to jest?. w pudełku kryje sie HDD pracujacy jak TV działa cały czas, grzeje sie moim zdaniem nawali za 2 lata i masz utrate wszystkich nagranych programów.

3. Nie mozesz backupowac nagran - totalne niezgodne z prawem działanie operatora. Czyli uczciwy człowiek moze stracic wszystko w przypadku awarii, natomiast pirat skopiuje bez problemu przy pomocy jednego trojnika kupionego na allegro z HDMI HDC. I po co durne zabezpieczanie.

4. pilot - zamiast w miare prostokatny aby naciskac przyciski na stole to musisz go wziasc w rekę aby ci nie wystrzelił w powietrze przy naciskaniu bocznych przycisków- tylko debil mógł coś takiego wymyslić!

5. Jakosc programów HD - tylko kilka dobrych reszta szeczególnie polskie do kitu!!!!!!!

6. Wyłaczenie tunera z sieci aby pradu nie pobierał powoduje restart i czekanie na samoustawianie się cała wieczność, wiec nie oszczedzisz energi elektrycznej gdybys był ekologicznie nastawiony

7. Nagrywasz program razem z reklamami bo programisci nie pomysleli "CELOWO" aby twoje ulubione nagrania były bez reklam - technika wieku XIX a nie XXI.

8. Nie podłaczać do interenetu przy pomocy LAN bo bedziecie inwigilowani, kiedy jaki program ogladacie i to bez waszej wiedzy.

9. Aktualizacje oprogramowania właczaja sie akurat wtedy kiedy ogladasz coś fajnego, czyli twoja kasa i ktos Cię MOLESTUJE wbrew twojej woli

10. Jeszcze by sie znalazło pare spraw - ale nie bedę sie rozpisywał.

Jesli ktoś powie ze jestem mankoltentem - to pewnie ma racje, tyle tylko że ja wiem ze mnie chcą nabić w butelkę i nie zamierzam się poddawac cwaniaczką z N, a niektórzy chca byc nabijani. Bo widać to ze my Polacy bardzo lubimy jak sie z nas robi durni przez mowienie ze to TV nowej generacji , ja dodam nowej generacji wyciagania kasy, bo reszta jest do bani.

Zresztą inne stacje tez nie oferuja nic ciekawego za wyjatkiem przescigania się w ofertach.

Ja przerobiłem swoj tuner na swoje potrzeby (z utrata gwarancji) - a to sie da tyle tylko ze trzeba sie na tym znac.

--------------------

Tak wiec czytajcie umowy a i tak nie macie wpływu na ich kaształt, a od Tv nie oczekujcie XXI wieku bo to bzdury co piszą i obiecują.

pozdrawiam Z.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwij ich do sądu za te "oszustwa" i złóż zawiadomienie do prokuratury za to, ze Cie silą zmusili do podpisania umowy. Pamiętaj o uszczerbku na zdrowiu ( zwłaszcza psychicznym). I pamiętaj, ze to w imieniu "nas" Polaków. A jak nic Ci się nie uda wskórać to pozostanie tylko SAMOSPALENIE pod siedziba ITI - powodzenia

Edytowane przez domag

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Ja przerobiłem swoj tuner na swoje potrzeby (z utrata gwarancji) - a to sie da tyle tylko ze trzeba sie na tym znac.

...

To sprawdź znawco cennik, a szczególnie pkt. „Kary”. Spokojnie na 1000 zł się łapiesz.

Tuner nie jest Twój, więc nie ma czegoś takiego jak "utrata gwarancji".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 pytania retoryczne do "malkontenta":

1) czy znasz jakąkolwiek płatną telewizję HD na świecie, która umożliwia back up nagrań z twardego dysku na zewnętrzny dysk w jakości HD ?

2) czy znasz jakikolwiek komputer/urządzenie z twardym dyskiem HDD, który po wyłączeniu zasilania i ponownym włączeniu zasilania nie podnosi się przez jakiś czas ?

Co do reszty Twoich uwag to też można się byłoby znaleźć bardzo prostą odpowiedź, ale idąc za punktem 10 z Twojej wypowiedzi, nie będę się rozpisywał, bo mi się nie chce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ktoś powiedziec że to bzdury, jednak ja oczekiwałem od N nowej generacji a dostałem bubel o nazwie N.

1. Umowa - stek bzdur abyś się nie doczytał tego co winno być istotne, tak bublowatej umowy nie widziałem dawno. Tylko kretyn mógł ją napisać lub inteligentny prawnik aby kupujących otumanić.

Akurat umowa, a przede wszystkim regulamin świadczenia usług n-ki jest skonstruowany najczytelniej i najbardziej prokonsumencko w porównaniu do 2 konkurujących platform satelitarnych.

Jeśli nic z niego nie rozumiesz, to tylko nie najlepiej świadczy o twojej inteligencji.

2. Odtwarzacz Monsterbox - co to jest?. w pudełku kryje sie HDD pracujacy jak TV działa cały czas, grzeje sie moim zdaniem nawali za 2 lata i masz utrate wszystkich nagranych programów.

Masz problem z tym, że wsadzili tam aż jedno terabajtowy dysk? Nikt nie zmusza Cię do wypożyczania dekodera z aż tak dużym dyskiem.

3. Nie mozesz backupowac nagran - totalne niezgodne z prawem działanie operatora. Czyli uczciwy człowiek moze stracic wszystko w przypadku awarii, natomiast pirat skopiuje bez problemu przy pomocy jednego trojnika kupionego na allegro z HDMI HDC. I po co durne zabezpieczanie.

Akurat recordery n-ki w odróżnieniu od większości dekoderów oferowanych w innych platformach są wyposażone w wyjścia component HD, przez które możesz zgrywać programy telewizyjne w ich pełnej rozdzielczości. Twoje pretensje dotyczące ograniczeń łącz HDMI powinieneś skierować więc do tych platform, w których dekodery nie mają innych niż HDMI wyjść wysokiej rozdzielczości.

4. pilot - zamiast w miare prostokatny aby naciskac przyciski na stole to musisz go wziasc w rekę aby ci nie wystrzelił w powietrze przy naciskaniu bocznych przycisków- tylko debil mógł coś takiego wymyslić!

Kwestia gustu. Mnie ten pilot wydaje się znacznie bardziej ergonomiczny niż jakieś kanciaste, za którymi wzdychasz.

5. Jakosc programów HD - tylko kilka dobrych reszta szeczególnie polskie do kitu!!!!!!!

Akurat niewiele kanałów ma tak konsekwentną ofertę HD jak typowo polski TVP HD.

6. Wyłaczenie tunera z sieci aby pradu nie pobierał powoduje restart i czekanie na samoustawianie się cała wieczność, wiec nie oszczedzisz energi elektrycznej gdybys był ekologicznie nastawiony

Rozumiem, że wolisz takie, które zawsze uruchamiają się wieczność - na przykład Pace z C+?

Akurat to, że nboxy zaczynają wyświetlać obraz i dźwięk po ok. sekundzie od włączenia ze stand-by uważam za ich zaletę, nie wadę. Jest to oczywiście okupione większym poborem prądu w stand-by.

7. Nagrywasz program razem z reklamami bo programisci nie pomysleli "CELOWO" aby twoje ulubione nagrania były bez reklam - technika wieku XIX a nie XXI.

W jakiej to platformie satelitarnej reklamy się nie nagrywają?

8. Nie podłaczać do interenetu przy pomocy LAN bo bedziecie inwigilowani, kiedy jaki program ogladacie i to bez waszej wiedzy.

Gdybyś był w stanie to udowodnić, to pewnie dostałbyś niezłe odszkodowanie. Na Twoje nieszczęście nie dostaniesz, bo tak nie jest.

9. Aktualizacje oprogramowania właczaja sie akurat wtedy kiedy ogladasz coś fajnego, czyli twoja kasa i ktos Cię MOLESTUJE wbrew twojej woli

Aktualizacje w n-ce włączają się w czasie gdy dekoder jest załączony tylko i wyłącznie o godzinie 4:00 rano. Zanim się załączą pojawia się plansza odliczająca bodajże 30 sekund. W czasie tych 30 sekund wystarczy nacisnąć przycisk BACK na pilocie a obecność aktualizacji nie będzie sprawdzana.

Popróbuj jeszcze. Może uda Ci się trafić na coś zgodnego z prawdą.

Edytowane przez JackS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JackS. Juz nie popróbuje... Nie dźwignie tego (umy...wo). Jeszcze parę wpisów w tym wątku i będzie podejrzewał ze pracujemy dla Enki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JackS. Juz nie popróbuje... Nie dźwignie tego (umy...wo). Jeszcze parę wpisów w tym wątku i będzie podejrzewał ze pracujemy dla Enki.

Zamknę ten wątek zgodnie z powiedzeniem: kończ Waść i wstydu oszczędź.

Malkontent ??? Nieeeee ... po prostu głupi.

Może uda mu się na SAT Kurierze zaistnieć. To wpis godny poziomu tamże.

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam post dedykując najmądrzejszym ludziom jacy sie wypowiedzieli w tym temacie na tym forum

============================================================================================================================

=====================================================================================================================

Do człowieka który wyzywa cie od głupków po czym zamyka post i ucieka jak TCHÓRZ

oto bohater;

Napisany 03 styczeń 2012 - 15:34

Pozdro

Ten post był edytowany przez pmcomp dnia: 03 styczeń 2012 - 15:35

==========================================================================================

Głupi moze i jestem bo próbowałem sie podzielić uwagami, licząc że są tu ludzie godni uwagi. Niestety godni są pogardy (niektórzy)

JAk znasz LEMA (tego co ksiazki pisał-gdybyś nie wiedział) to powiedział coś o takich jak Ty w internecie. Poszukaj.

Tym razem ja konczę mój post. Mam nadzieje że go nie wytniesz co potwierdziłoby moje przypuszczenie.

powodzenia i oby ktoś kiedyś też Ci to samo zrobił to może poczujesz i zrozumiesz.

Edytowane przez zenon1232

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Twoje zarzuty są tak głupie, że nie dziwię się, że poprzedni watek Ci zamknęli. Ten czeka to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponawiam post dedykując najmądrzejszym ludziom jacy sie wypowiedzieli w tym temacie na tym forum

============================================================================================================================

=====================================================================================================================

Do człowieka który wyzywa cie od głupków po czym zamyka post i ucieka jak TCHÓRZ

oto bohater;

Napisany 03 styczeń 2012 - 15:34

Pozdro

Ten post był edytowany przez pmcomp dnia: 03 styczeń 2012 - 15:35

==========================================================================================

Głupi moze i jestem bo próbowałem sie podzielić uwagami, licząc że są tu ludzie godni uwagi. Niestety godni są pogardy (niektórzy)

JAk znasz LEMA (tego co ksiazki pisał-gdybyś nie wiedział) to powiedział coś o takich jak Ty w internecie. Poszukaj.

Tym razem ja konczę mój post. Mam nadzieje że go nie wytniesz co potwierdziłoby moje przypuszczenie.

powodzenia i oby ktoś kiedyś też Ci to samo zrobił to może poczujesz i zrozumiesz.

Tym razem jak go zamknę. Jak czytam twoje wypociny to mam wrażenie, że jestem w 2007 roku gdzie ludzie nic nie kumali i pisali takie uwagi. A za zakładanie jeszcze jednego takiego samego tematu mimo interwencji moderatora dostaniesz jeszcze ostrzeżenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...