Skocz do zawartości
buku

Canal+ podjął decyzję o zakończeniu emisji Canal+ 3D

Rekomendowane odpowiedzi

Francuski Canal+ podjął decyzję o zakończeniu emisji Canal+ 3D w dniu 24 stycznia 2012 roku. Powodem jest małe zainteresowanie. Stacja Canal+ 3D od czerwca 2010 roku pozyskała jedynie 30 tys. abonentów.

Czyli po fuzji z N ...

http://www.broadbandtvnews.com/2011/12/30/canal-to-cease-3d-broadcasts/

Edytowane przez buku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było do przewidzenia

Niech w końcu wypuszcza prawdziwe telewizory z 3 wymiarem z autostereoskopowym 3D wtedy częśćwiecej osób da sie do tego przekonać. W tym i ja

W zyciu nie kupię tv z jakimiś okularami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było do przewidzenia

Niech w końcu wypuszcza prawdziwe telewizory z 3 wymiarem z autostereoskopowym 3D wtedy częśćwiecej osób da sie do tego przekonać. W tym i ja

no lepiej zainwestować w dobry projektor 3D efekt nawet lepszy niż w kinie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainwestuję...gdy znikną te chore lampy a pojawia się normalne źrodła światła (LED) z sensownym lifetime'em

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no lepiej zainwestować w dobry projektor 3D efekt nawet lepszy niż w kinie ...

nie wiem do jakiego kina chodzisz, ale chyba żadne domowe 3D nie pobije IMAX'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze tak powiem- pieprzenie głupot szanowni państwo- nie macie racji. Wg mnie 3D jest ok. Cały świat wchodzi w erę 3D a że w naszym kraju dzieje się inaczej nie znaczy wcale że tak ma być. Mam Tv 3D i jest ok. Wrażenia może nie jak w kinie bo to i nie kino tylko salon w domu. Malkontenci co nie mają 3D pewnie są zadowoleni. Myślę że to nie koniec 3D w naszym dziwnym kraju. Po fuzji z N-ką wszystko się może zmienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było do przewidzenia

!!!! ŚWIĘTA PRAWDA !!!!!!!!! , 3D OK , ale bez dodatkowego badziewia na "gały"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze tak powiem- pieprzenie głupot szanowni państwo- nie macie racji. Wg mnie 3D jest ok. Cały świat wchodzi w erę 3D a że w naszym kraju dzieje się inaczej nie znaczy wcale że tak ma być. Mam Tv 3D i jest ok. Wrażenia może nie jak w kinie bo to i nie kino tylko salon w domu. Malkontenci co nie mają 3D pewnie są zadowoleni. Myślę że to nie koniec 3D w naszym dziwnym kraju. Po fuzji z N-ką wszystko się może zmienić.

Widocznie ja - jako malkontent - od elektroniki wymagam wiecej niż "bylejakości" !!

Obecnie JEDYNYM prawdziwym odbiornikiem 3D są "samobieżne" gogle od sony na dwóch OLEDAch. Założenia tego systemu są jednak zupełnie inne niż wolnostojącego telewizora

Zastosowana technologia oraz sposób prezentacji obrazu - pełna stereoskopia - czynią to rozwiazanie zapowiedzią tego co wktrótce nadejdzie

Cała reszta telewizorowego towarzystwa "pseudo 3D" to technologiczny SZMELC !!! I jak sie okazuje - zdecydowana większosć jest tego samego zdania czego dowód został opisany na początku tego wątku. Znikome zainteresowanie

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzo,ale te kilka osób które wypowiedziały się w temacie nie mogą być i nie są wyznacznikiem czy tez reprezentatywną grupą osób których opinia jest wiążąca. Na pewno są subiektywnymi ocenami-odczuciami technologii 3D. Znam wiele osób które posiadają tę "bylejakość" w postaci Tv 3D. Technologia ta nie jest może doskonała, ale czy pierwsze samochody posiadały parametry dzisiejszych. Czy w swoim czasie nikt ich nie kupował? Pewnie tak, bo sam pomysł by umarł i dzisiaj nie było by bolidów F1 i innych cudów techniki motoryzacyjnej. Przykładów rozwoju technologii i nie tylko można podawać wiele. Wszystko zawsze będzie się rozwijać. Myślę że nigdy nie będzie finalnego produktu , takiego bez możliwości rozwoju. Póki co mamy 3D jakie mamy. Można z tej technologii korzystać albo po prostu czekać na finalny produkt, którego najprawdopodobniej nigdy nie będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dla mnie twoja grup ajest właśnie niereprezentatywna :)

Bez powodu Canal+ nie zaprzestał transmisji. Dla mnie jest to proste i logiczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzo,ale te kilka osób które wypowiedziały się w temacie nie mogą być i nie są wyznacznikiem czy tez reprezentatywną grupą osób których opinia jest wiążąca. Na pewno są subiektywnymi ocenami-odczuciami technologii 3D. Znam wiele osób które posiadają tę "bylejakość" w postaci Tv 3D.....

Ale w czym rzecz. Nie ważne jaka jest tu czy tam "reprezentatywna grupa". Dostawca usług podjął decyzję biznesową, zapewne opartą na konkretnych analizach ekonomicznych, które z całą pewnością opierają się o całą populację abonentów, a nie o opinię 3 czy nawet 5 osób. Więc dyskusje na temat "reprezentatywności" są raczej bezprzedmiotowe. "Reprezentatywna" grupa już zagłosowała swoimi portfelami.....

Małe zainteresowanie, to małe zainteresowanie. Tak samo znikają seriale, które nam się nawet podobają, ale jak nie ma z tego kasy, to nikt się nie będzie nad nimi użalał. Tu jest tak samo.

Co najwyżej można sobie petycję napisać, zapewne przyniesie skutek identyczny jak w przypadku seriali, czyli dokładnie zerowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w tym momencie ustawie się w kolejce za kolegą Mobor - dla mnie 3D z okularami to profanacja komfortu rozkoszowania się seansem.

Czasami pójdę do kina na coś w 3D - z nadzieją, iż wartę to będzie poświecenia, ale to tylko dlatego, iż niema innej alternatywy 3D. Szczerze mówiąc tylko Avatar sprawił, iż polubiłem 3D, reszta niestety to półprodukty z naklejką "wyprodukowane przez marketing". Z drugiej strony.. początki 3D jakieś muszą być, dlatego cieszę się, że są osoby, które kupują już teraz TV 3D, to napędza popyt i podaż - inaczej "efekt 3D" skończyłby jak wspomniany "canal+ 3D".

Moim skromnym zdaniem.. 3D wymaga naprawdę dużego ekranu i z całym szacunkiem ale 50" (takowe posiadam) to jak oglądanie FHD na 14" monitorze - o ile takową rozdziałkę obsłuży ;-) Na tę chwilę największe szanse na 3D mają projektory, ew. technika wspomnianych - acz dopracowanych - okularów np. Sonego -

z chęcią zobaczyłbym je w praktyce - to mogłyby być jedyne okulary, które zaakceptowałbym w 3D :-)

Jak 3D, to:

- bez okularów

- na dużym ekranie

- z "dużym" dźwiękiem

- z normalnym (pod względem jasności) obrazem w FHD i wyższych rozdzielczościach

Ale to tylko moje skromne zdanie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, że całą tą dyskusję sprowokowało zamknięcie przez Canal+ kanału 3D we... Francji.

Tylko co to obchodzi abonentów w Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, że całą tą dyskusję sprowokowało zamknięcie przez Canal+ kanału 3D we... Francji.

Tylko co to obchodzi abonentów w Polsce?

Czekałem aż ktoś to napisze. Boże czy wy naprawdę myśleliście o Polsce? buku jak zwykle dał radę :) Ale sensacje trzeba zrobić. I jeszcze to: kiedy N? Ale co n? Co niby ma zamknąć jak nie ma przecież dedykowanego kanału 3D tylko wspólnie daje na nPremium? ehhhh

A Hustler HD 3D jest zrąbany bo nawet jak idzie 2D to sygnał ma flagę 3D i telewizor głupieje. Wiem bo mam haha ;) Ciekawe kiedy ktoś to naprawi? Może nawet sam nadawca nie ogarnia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi