Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdzalem na win 7, nie mam konta premium, sprawdzilem na kilku wyrywkowo filmach: wszystko jest OK (łącznie z opcja Wyszukaj) Potem sprawdze na Win8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, ze z videoslasher baaardzo wolno buforuje. Ale sam kinomaniak dziala dobrze zarowno na win 7 jak i 8, frodo 12 RC3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proszę o pomoc, mam problem z nagrywaniem z weeb.tv. Zainstalowałem xbmc, zainstalowałem polska wtyczkę wszystko zgodnie z tym poradnikiem http://code.google.com/p/sd-xbmc/wiki/WeebTV_WlaczTV_Recorder , wpisuje nawet godzin kiedy ma się nagrać lub skończyć , jednak w folderze w ktorym powinny być nagrania nic niema, czyli porostu nic się nie nagrywa... Co może być nie tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kinomaniak w tej nowszej wtyczce przestał działać, tzn jest info we wtyczce że kinomaniak dziaął ok, ale gdy wybiore film to nie pokazuje sie żadne źródło filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kinomaniak w tej nowszej wtyczce przestał działać, tzn jest info we wtyczce że kinomaniak dziaął ok, ale gdy wybiore film to nie pokazuje sie żadne źródło filmu.

Sprawdź na pc czy dany film działa? Moze poprostu nie działa film a nie wtyczka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdziłem na filmie dziedzictwo bourna i na stronie działą od razu a we wtyczce nie, na zadnym kompie ani na windows 8 ani na 7 wogole żródło nie pokazuje sie po wybraniu filmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo proszę o pomoc, mam problem z nagrywaniem z weeb.tv. Zainstalowałem xbmc, zainstalowałem polska wtyczkę wszystko zgodnie z tym poradnikiem http://code.google.c...laczTV_Recorder , wpisuje nawet godzin kiedy ma się nagrać lub skończyć , jednak w folderze w ktorym powinny być nagrania nic niema, czyli porostu nic się nie nagrywa... Co może być nie tak ?

Przyłączam się do pytania. Instalacja wtyczek do weeb.tv przebiegła pomyślnie, instalacja recordera również, a po uruchomieniu nagrywania w tle widzę tylko na chwilę pojawiającą się konsolę CMD i na tym koniec. Na weeb.tv mam konto premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest odpowiednik rtcpdump.exe pod linuxa?

Edytowane przez Marx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam problem z nagrywaniem, tyle że u mnie nagrywa się 30-60 sekund i potem okno cmd znika. Co jest nie tak?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Kinomaniak również nie działa. Po wybraniu filmu nie widać żadnych źródeł wyboru odtwarzania. Po wyjściu z tego meny XBMC się wyłącza.

EDIT: Działa po reinstalacji wtyczki.

Edytowane przez kodishu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również mam problem z nagrywaniem, tyle że u mnie nagrywa się 30-60 sekund i potem okno cmd znika. Co jest nie tak?

Webbtv multisesja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie Kinomaniak również nie działa. Po wybraniu filmu nie widać żadnych źródeł wyboru odtwarzania. Po wyjściu z tego meny XBMC się wyłącza.

EDIT: Działa po reinstalacji wtyczki.

Kinomanika zmienil troche strone, ale juz naprawilismy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam a u mnie nadal się źródła nie pokazują po wybraniu filmu, a przed chwila wgrałem nowe repozytorium . na windows 8 i frodo rc 3

Edytowane przez moskwicz2006

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Webbtv multisesja

Ale o co dokładnie z tym chodzi? Nie nagrywam jednocześnie oglądając, tylko korzystam z opcji Zaprogramowanie nagrania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam a u mnie nadal się źródła nie pokazują po wybraniu filmu, a przed chwila wgrałem nowe repozytorium . na windows 8 i frodo rc 3

System-->Wtyczki-->Włączone Wtyczki-->Wtyczki filmów-->prawy klik na Telewizja Polska-->O wtyczce-->Usuń

System-->Wtyczki-->Pobierz Wtyczki-->xd-xbmc.org Add-ons-->Wtyczki Filmów-->Telewizja Polska-->Instaluj

Daj znać czy pomogło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uf działa:) wcześniej usunąłem wtyczkę i ściagnąłem nowe repozyorium i instalowałem wtyczke nową i nie szło ale tak jak napisałeś to poszło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie znowu nie działa wtyczka. Wyskakuje błąd skryptu. I teraz mam pytanie. Jak włączam zapis loga, to on mi się zapisuje w ../root/.xbmc/temp/ i nie wiem, jak go stamtąd wyciągnąć i zgrać na SD, żeby się nim pochwalić i żeby ktoś mądry mi pomógł :) Doradzi ktoś mądry, co z tym fantem zrobić?

(W eksploratorze normalnie widzę ten plik, ale nie wiem, jak dać jakieś "kopiuj", czy coś...)

Edytowane przez arturkrzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie꠺zrobic tvguide do weeb ale musiaem scignac nowa wersje pluginu tvguide bo pod frodo mi sie꠷wiesza.

Niestety proba nagrywania strumienia zakonczyla sie꠷wylotem xbmc. Da sie꠪jakos osiagnac ustawianie nagrywania z poziomu tvdb tak aby nie trzeba bylo recznie wklepywac daty i godziny?

Edytowane przez Marx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się jakoś zrobić, żeby nie przerywało mi nagrywania programu po 30-60 sekundach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi