Skocz do zawartości
Plesken

plugin pod XBMC - polska TV [weeb.tv] i filmy/seriale [ekino.tv]

Rekomendowane odpowiedzi

Może nie w temacie, ale jakoś nie wiedziałem gdzie problem opisać. Właśnie mam zaistalowany na lapku Lenovo y580 XBMC rc3 i w żaden spsób nie mogę przesłać dźwięku z lapka na amplituner za pomocą kabla HDMI. Próbowałem w różny spsób zmieniać ustawienia karty graficznej i nic to nie dało. Może mi ktoś podpowie jak do tego się zabrać i naprawić.

Nie ustawienia karty graficznej, a karty dzwiekowej. Musisz tam ustawic odpowiednie wyjscie dla dzwieku, w twoim przypadku musisz wybrac wyjscie na HDMI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie i bardzo dziekuje wszystkim zaangazowanym w rozwoj wtyczki! Wspaniala robota!

Czy bylaby mozliwosc zaimplementowania w module weeb.tv zmiany kanalow podczas ogladania programu? W tej chwili gdy ogladam jedna stacje musze wyjsc do menu glownego i uruchomic osobny kanal. Czy jest mozliwosc zrobienia podobnie jak w normalnym TV, ze jeden przycisk na pilocie Apple TV przelacza na nastepny kanal?

Pozdrawiam,

Mikyy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam od kilku dni problem "Wtyczkę oznaczono jako uszkodzona w repozytorium" i nic się nie da zrobić. Próbowałem odświeżać, aktualizować (wyszukiwać aktualizacje), ponownie instalować... i nic. Podobnie mam ze wszystkimi wtyczkami instalowanymi przez Repo tj. YouTube, XBMC library auto update... itp. Wtyczka instalowana bez Repo (weeb.tv) ściągana z ich oficjalnej strony działa i ma się dobrze. Coś można na to poradzić? Małżonka suszy mi głowę o TVN Player... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak mam. Działa na windows 7 na kompie, a na Laptopie z windows 8 ten sam komunikat już od paru dni. i Nic nie udało mi sie zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego chciałbym uniknąc bo mam jeszczekilka innych pluginów i potem wez to wszystko poustawiaj.

Robiłem tylko przeinstalowanie na inna wersje i nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak wyłączyć menadżera PVR?

2. Co się dzieje z wtyczką Kino Pecetowiec?

Edytowane przez kodishu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@VHS

PVR, jeżeli chodzi o FRODO, to wyłącza się poprzez USTAWIENIA - SYSTEM - TV, jeżeli dobrze pamiętam.

A co z Kino Pecetowiec?? U mnie działa prawidłowo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja próbowałem reinstalacji :/ , ale bez skutku... znaczy się bez skutku pozytywnego :] Teraz wtyczka w repo jest cały czas wyświetlana, jako "Uszkodzona". Żeby uprzedzić pytania:

- próbowałem reinstalacji samego repo;

- próbowałem reinstalacji repo po uprzednim wyczyszczeniu danych użytkownika i cache;

- próbowałem reinstalacji XBMC Linux na starszą wersję (np. Eden);

- próbowałem najpierw instalować ICS, a potem XBMC, żeby mieć pewność, że nic się nie "zachowuje".

Any ideas?

A jeszcze mam pomysł! Nie dałoby się zainstalować samej wtyczki bez tego cholernego repo, które ją blokuje? Bo tak naprawdę nie wiadomo, czy zadziała, czy nie, ale repo nie pozwala jej zainstalować, bo niby jest oznaczona w repo, jako uszkodzona, bo zależności nie są spełnione!?

Sorry za brak ładu i składu w wypowiedzi, ale już mnie szlag jasny trafia! :(

Edytowane przez arturkrzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja próbowałem reinstalacji :/ , ale bez skutku... znaczy się bez skutku pozytywnego :] Teraz wtyczka w repo jest cały czas wyświetlana, jako "Uszkodzona". Żeby uprzedzić pytania:

- próbowałem reinstalacji samego repo;

- próbowałem reinstalacji repo po uprzednim wyczyszczeniu danych użytkownika i cache;

- próbowałem reinstalacji XBMC Linux na starszą wersję (np. Eden);

- próbowałem najpierw instalować ICS, a potem XBMC, żeby mieć pewność, że nic się nie "zachowuje".

Any ideas?

A jeszcze mam pomysł! Nie dałoby się zainstalować samej wtyczki bez tego cholernego repo, które ją blokuje? Bo tak naprawdę nie wiadomo, czy zadziała, czy nie, ale repo nie pozwala jej zainstalować, bo niby jest oznaczona w repo, jako uszkodzona, bo zależności nie są spełnione!?

Sorry za brak ładu i składu w wypowiedzi, ale już mnie szlag jasny trafia! :(

Jak masz Linuxa to sprawdź czy to samo będziesz miał jak pobierzesz wersje z svn i wrzucisz do katalogu domowego do addons ja tak robię i śmiga mam ubuntu 12.10 i xbmc 12rc3.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę, choć szczerze powiedziawszy nie do końca kumam o co Ci chodzi ;)

Mam jeszcze jedną informację. Na FRODO na moim Sensation pluginy działają bez problemu :( Teraz dopiero zaczęło mnie to wszystko denerwować... Tu działa, tam nie działa... O co tu chodzi?

Najgorsze, że ponoć wtyczka jest uszkodzona w repozytorium. A na androidzie po uszkodzeniach ani śladu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z XBMC na jednym z komputerów na którym jest zainstalowane. Odtwarza ładnie się jakiś kanał, i nagle XBMC się wykrzacza, trzeba od nowa je włączyć. Czasem stanie się tak niedługo po tym jak uruchomię XBMC, a czasami podziała nawet długo i wykrzacza się przy zmianie kanału. Nie znam się na logach, więc wrzuciłem dwa ostatnie, może ktoś z Was mógłby pomóc.

http://wklej.org/id/919556/

http://wklej.org/id/919560/

Edytowane przez mxk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje polskie radio też nie działa. Jestem w trakcie instalacji najnowszej wersji XBMC ;D

Generalnie na nowej wersji też był ten sam błąd. W końcu postanowiłem instalować wszystka, jak leci z karty SD (to co zbierałem podczas wszystkich prób instalacji XBMC na mt7001) i wtyczka Telewizja Polska zaczęła działać po zainstalowaniu plików:

repository.sd-xbmc.org-1.0.1.zip

oraz

repository.sd-addons.eu.zip

Przy zainstalowanym tylko pierwszym repo pokazywało, że jest uszkodzona, dopiero po zainstalowaniu drugiego pliku z repo udało się w nim znaleźć wtyczkę TP i ją zainstalować, bo nie pojawiało się, że jest "uszkodzona". Dodam tylko, że pierwszy plik jest świeżo ściągnięty z oficjalnej strony repo, a drugi plik ... no cóż nawet nie wiem skąd go mam ;) Najważniejsze, że działa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu i mam pytanie: Czy da się usunąć konto z włącz.tv ? Chodzi o to że ja z tego nie korzystam i chciałbym wywalić konto. Jak to zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu i mam pytanie: Czy da się usunąć konto z włącz.tv ? Chodzi o to że ja z tego nie korzystam i chciałbym wywalić konto. Jak to zrobić ?

To chyba pytanie do administracji weeb.tv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

XBMC przy próbie instalacji repository.sd-xbmc.org-1.0.1.zip po prostu nic nie robi.

w logu mam:

01:03:15 T:2812443504  NOTICE: Thread Background Loader start, auto delete: false
12:22:50 T:2812443504  NOTICE: Previous line repeats 1 times.
12:22:50 T:2812443504 WARNING: CreateLoader - Unsupported protocol(addons) in addons://downloading/folder.jpg
12:22:50 T:2812443504 WARNING: CreateLoader - Unsupported protocol(addons) in addons://install/folder.jpg
12:22:50 T:2812443504 WARNING: CreateLoader - Unsupported protocol(addons) in addons://search/folder.jpg
12:22:50 T:2812443504 WARNING: CreateLoader - Unsupported protocol(addons) in addons://enabled/folder.jpg
12:22:55 T:2812443504  NOTICE: Thread Jobworker start, auto delete: true

Nie pojawia mi sie nowy site w "pobierz wtyczki"

Edytowane przez Marx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje polskie radio też nie działa. Jestem w trakcie instalacji najnowszej wersji XBMC ;D

Moje Polskie radio naprawione. Przeinstaluj wtyczke.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o widzę ze jest kinomaniak we wtyczce:) tylko czy jest możliowść zalogowania sie tam? bo nie znalazłem takiej zakładki w ustawieniach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kinomaniak dziala OK.

W Moje Polskie Radio dzialaja stacje radiowe (1,2,3,4) ale nie odtwarzaja sie wybrane audycje :(

W Telewizji nie dziala Kino Polska :(

Edytowane przez freton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie w kinomaniaku na windows 8 wywala z programu gdy wybieram film ale potem "X" rezygnuje z wyboru źródła to wtedy wywala do windowsa. No i bez opcji na razie zalogowania sie nie moge korzystac z opcji premium a filmy tam sa na serwerze videoslasher bardzo dużo i one jak obciążone to tną nieziemsko, sprawdzałem wlasnie na gladiatorze i ice age, słabo buforuje sie bez konta premium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi