Skocz do zawartości
axl2000

"Pochwalcie" się swoimi zestawami :)

Rekomendowane odpowiedzi

A oto moje kino w 2003. Kiedys sprzet nie tylko gral, ale i wygladal.

d94e127e0f2be14dm.jpg

270c1303d976538fm.jpg

A nastepne zdjecia to rok 2010.

Tutaj tylko napisze, ze Sony VPL-AW15 mimo, ze jest tylko HDReady wyswietla 1080/24p i jest najcichszym projektorem, jaki slyszalem. AVC-A11XVA zastapil amplituner z nowymi dekoderami HD 'o'. BDP koduje nowe formaty bezstratnie do LPCM i Denon odbiera je wraz z video (1080/24p). Obraz wiadomo zyleta, ale jaki dzwiek.

Kolumny to JMLab Cobalt 810, CC20 i SR20 + sub Chorus 700mk2.

ec38181e1d874e18m.jpg

b877ddb07ccf1afdm.jpg

7b7ca5f77c3ea89bm.jpg

999705b0a81205a0m.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Goraco Cię namawiam do wymiany ekranu - choćby zwykła PROJECTA 93" - ręczna . Dużo poprawisz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Goraco Cię namawiam do wymiany ekranu - choćby zwykła PROJECTA 93" - ręczna . Dużo poprawisz .

Czesc,

to jest Projecta, ale kupowana dawno temu, jak jeszcze mialem projektor bez lens shiftu i prosty bardzo uchwyt sufitowy. Po zmianie uchwytu na polke oraz projektora, na taki, ktory lens shift ma, pomysl z nowym ekranem nawet mi po glowie chodzil. Jednak przy wyswietlaniu materialu 21:9 i tak problem nie zawsze "czarnych" pasow zostaje. Wiem, ze sa ekrany, ktore i ten problem rozwiaza, ale to juz inna i duzo wyzsza polka cenowa. Obecny moj projektor inaczej swieci od wczesniejszych i te pasy przy matriale 21:9 (wczesniej najczesciej ciemnoszare zamiast czarnych) rzadko przypominaja szary, a sa filmy, gdzie sie pojawiaja dopiero przy materiale z bardzo ciemnym tlem. Napewno moze byc lepiej, ale upgrade ekranu dopiero wtedy bedzie oplacalny, jak zmienie projektor na FullHD. Porownywalem swoj projektor do VPL-HW10 i upgrade za dodatkowe 6 tys wogole sie nie oplacal, bo roznica na korzysc tego drugiego byla naprawde niewielka. Poczekam na projektory 3D za rozsadna cene i moze wtedy okaze sie, ze bede musial wymienic ekran :blink: . Przestalem co rok wymieniac sprzet, bo w efekcie koncowym to duzo wieksze wydatki i przyrost jakosci juz niewielki. Do swojego kupilem na ebay.de lampe za 600 pln <_< i jeszcze dwa lata minimum chce z projektora miec pocieche, a swieci naprawde cudnie i od dwoch lat mnie ciagle pozytywnie zaskakuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekran o jakim piszę, to wydatek 300-400 pln. a poprawę jakości (komfortu, "sutelnej"poprawy kontrastu) odczujesz na 100%.

Czarne bordery i duży czarny TOP dają wyraźną poprawę - serio, uwierz. :angry:

Z Twojego można by ew. wykroić dwa 2,39:1 pod ramę - ew. odsprzedać. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a3011658434f8e75m.jpg

Witam, to mój zestaw kino domowego

w skład wchodzi:

TV Samsung LE40B650

PlayStation 3 fat 80 GB

Nbox recorder

Amplituner Yamaha RXV 361

DVD Samsung jakies zwykłe

WD TV Media player + dysk WD 320GB

nagłośnienie do wymiany, aktualnie Akira 5.0, subwoofera nie potrzebuję, satelity są zamontowane pod sufitem dla dobrych efektów dźwiękowych

sorki za zdjęcie, jest niskiej jakości, ponieważ robione telefonem

pozdrawiam

Edytowane przez kanti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a3011658434f8e75m.jpg

Witam, to mój zestaw kino domowego

w skład wchodzi:

TV Samsung LE40B650

Tyle tam miejsca że aż się prosi żeby większy TV wstawić (50 albo nawet 60") :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak gra centralny głośnik ustawiony tak wysoko?

Tak ciemno w tym pokoju - idealne warunki na projektor:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd pomysł na takie miejsce na centrala? Pod telewizor z nim... <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam centralny powinien być pod tv.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musze sie niestety zgodzic z moimi przedmowcami. Ten centralny to przegiales z jego wysokoscia. Niestety w ustawieniach amplitunerow nie ma mozliwosci wyboru usytuowania glosnika centralnego. W przypadku kart muzycznych w komputerze jest cos takiego i mozna z tego korzystac ale jesli nie masz takiej konfiguracji to efekt centralnego dzwieku niestety ucieka i ciezko jest takie ustawienie zweryfikowac.

Walnij sobie ten uchwyt pod telewizorem i po klopocie.

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A kolego Olo76, proj wisi pod sufitem i jest DLP. Rozumiem, że jest pochylony i korygujesz trapez? Czy nie cierpi na tym jakość obrazu?

PS. Na forach zagranicznych widziałem kilka razy jakieś cosie zamontowane przed optyką projektora. Może to były zewnętrzne lens-shifty do DLP?

Nie, położenie ekranu i projektora jest dostosowane do jego offsetu - korekcja trapezu jest wyłączona i nie ma zadnych wspomagaczy ...

OLO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A część linków ma taki "kwiatek":http://www.fotosik.pl/404.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam :)

Na początku chciałbym napisać, że innej możliwości rozmieszczenia głośników, TV, urządzeń nie mam z uwagi na to, że mieszkam z rodzicami w domku jednorodzinnym. Pokój był "robiony" wespół z narzeczoną, która niedługo zostanie moją żoną :)

Pewnie spytacie dlaczego nie wezmę kredytu albo nie wynajmę mieszkania ? Dlatego że zbieram kasę na adaptację poddasza, które jest nieużywane ;) (80 metrów do dyzpozycji).

Poniżej fotki w jaki sposób usytuowałem wszystko (wiadomo że kobieta i tak miała pomysł na wiele rzeczy ^^)

1. Ampli/n-recorder/ps3 (ustawione na korkach :rolleyes:)

s5000007.th.jpg

2. Widok z pozycji widza (subwoofer też się załapał)

s5000008s.th.jpg

3. Fronty - niestety umiejscowione na szafie i na wystawce (w przyszłości domyślnie na podłodze)

s5000011.th.jpg

s5000010j.th.jpg

4. Głośniki Surround

s5000013d.th.jpg

s5000012i.th.jpg

Wiem że do innych prezentacji nie mam się co porównywać, ale chciałem się z Wami podzielić informacją "jak to jest u mnie" :)

Edytowane przez moonfall84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak dla mnie spoko, fajny ampli :rolleyes: A ja rozwiązałem problem z moim i póki co, tfu tfu, nie przegrzewa się, gdyż zamieniłem miejscami z nagrywarką i mam teraz prześwit 8,5 cm. Ja też zaraz dorzucę parę fotek z moimi nowymi nabytkami.

Pozdrawiam.

Nie tworze nowego postu, bo mi się jeszcze dostanie. Obecnie wygląda to tak. Surroundy zawieszone na uchwytach B-tech, jedyne, dzięki którym nie wierciłem dziur w kolumnach.

b2248287d5b658f6m.jpg

7e26f2f2f9269a7bm.jpg

Oraz poprawione ustawienie ampli

67a3a62ce8ce61c1m.jpg

A na koniec obiecane \"wisienki na torcie\" ;) Czyli WD TV HD 2 gen. pod to podpięty Dysk 500GB Iomega, oraz moja najnowsza zabawka XBOX 360 Arcade 20GB + 2 pady i póki co mała kolekcja gier.

49c5214988d62b99m.jpg

Edytowane przez samir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to i ja wrzucam swój kącik(takie moje małe królestwo).

Plazma Pioneer PDP 435XDE

apli Onkyo 5007

dvd pioneer

bdp sony s760

upc media box hd

cd technics

deck technics

zestaw 9 kolumn wharfedale diamond 9

sub koda 100b

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e089d2bfc20992fc.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ebbd21e2408853d.html

:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moonfall84 kolorystyka to rozumiem pomysł małżonki...?

Sprzęt przyjemny pomieszczenie też ma potencjał, ale nie z tyloma gratami. Trochę mniej mebli = lepiej rozmieszczone kolumny.

Powodzenia w dalszej zabawie. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Witam.

Po ostatnich aktualizacjach:

http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=2540&st=40

http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=2540&st=240

czas na trzecią odsłonę. Miejsce zostało to samo ale parę rzeczy zmieniło się, oprócz sprzętu opisanego w sygnaturce dochodzi Sony PS3, WD TV HD Live + WD My Book 2TB, gramofon Technics SL-1510 + wkładka Technics 270C, słuchawki Sennheiser HD595.

Całość:

img1037al.jpg

img1038v.jpg

Kolumny:

img1040l.jpg

img1039yu.jpg

img1047w.jpg

Zestaw Multichannel:

img1049q.jpg

Zestaw Stereo:

img1050v.jpg

Kolekcja:

img1041c.jpg

img1042jo.jpg

img1043nd.jpg

img1044m.jpg

img1045td.jpg

img1046qg.jpg

Centrum dowodzenia:

img1048p.jpg

Kabelki + sub:

img1051l.jpg

Pozdr.

Edytowane przez Basstech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę, a ta część kolekcji na kaloryferze i obok niego to nie ma za ciepło? :huh: Ja bym się bał tak trzymać płyty... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

ae0d5f96f6e88128med.jpg

f40aceb6233dc1d8med.jpg

bc131cb6b45ff1d6.jpg

657824dcbab57234.jpg

c66aaa11a99b0b07.jpg

40d0e43716fcdd05med.jpg

638147f7f4d4c9e5med.jpg

2e66a9a2803106aemed.jpg

2f45a1eaab7f29d7med.jpg

Sprzętu może nie za wiele, ale ogląda sie miło. Pokój ma okolo 17m2

Sprzęt:

Amplituner Pioneer 819

Xtreamer

Turbodekoder

Jamo C405 + Sub zamówiony Jamo Sub200

TV Toshiba 42X3030DG

Z tyłu są jeszcze dwa głośniki ale czekam na podstawki bo stoją na podłodze :D Planuję oczywiście centrala dać nad TV..ale szukam odpowiedniej półki

Edytowane przez adamo_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wszystko urządzone gustownie i ze smakiem, ale na te gładkie szklane tafle w oknie i drzwiach balkonowych to obowiązkowo dodałbym roletki z materiału. Wpłynie to na polepszenie dźwięku. No chyba, że tam jest opcja i można tą ściane zasłonić jakąś kotarą. Pozdrawiam.

Edytowane przez Deimos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wszystko urządzone gustownie i ze smakiem, ale na te gładkie szklane tafle w oknie i drzwiach balkonowych to obowiązkowo dodałbym roletki z materiału. Wpłynie to na polepszenie dźwięku. No chyba, że tam jest opcja i można tą ściane zasłonić jakąś kotarą. Pozdrawiam.

tak zasłonki też planuję, ale moja luba musi znaleźć odpowiedni kolorek :D

bardzo duzo w kwestii dźwięku dało wstawienie wypoczynku i dywan, dźwięk nie lata po pokoju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna mala modernizacja mojego systemu. Najprawdopodobniej przednie pojda na tyl a na przod Tannoy TD12 aby pasowal do centralnego. Rowniez onkyo 905 bedzie wymienione na inny preamp bo aktualnie jest to najslabsze ogniowo. Planuje zakup Arcam AV888 . Prace w toku wiec powinno jeszcz elepiej wygladac :)

eee22f1b702ddbfcm.jpg

Amplituner onkyo 905

Wzmacniacz stereo - Gamut D200

Wzmacniacz 5.1 ( do zasilenia centralnego i tylow ) PARASOUND 5.1

Kolumny przednie JM LAB Utopia

Centralny Tannoy TDC

subwoofer B&W PV1

pozdr. dawmac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi