Skocz do zawartości
  • 0
Wronek.k.s

Problem tv FullHD a Mkv 720p

Pytanie

Witam wszystkich!

mam taki maly problem ostatnio psuje sie moja stara plazma hdready 720p,i mysle o zakupie nowego led 37 albo 40cali,problem w tym ze posiadam duzo filmow mkv w rozdzielczosci 720p o wielkosci 7,5 gb videobitrate w granicach 8000 do 9000 kb/ps,czy takie filmy nadaje sie do ogladania na tv full hd

czy jakosc bedzie dobra itd?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A dlaczego nie? Filmy z takim bitratem dają już przyzwoitą jakość i mniejsze znaczenie ma tu to, że są w rozdzielczości 720 a nie 1080.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

A dlaczego nie? Filmy z takim bitratem dają już przyzwoitą jakość i mniejsze znaczenie ma tu to, że są w rozdzielczości 720 a nie 1080.

Wielkie dzięki za odpowiedź! to znaczy że nie muszą się pozbyć mojej kolekcji ,mój znajomy twierdzi inaczej,mówi że nie da się normalnie oglądać filmy 720p na tv Full HD!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Tak jak napisał kolega blue_voyager nie ma z tym żadnego problemu. Nie słuchaj kolegi i spokojnie oglądaj swoją kolekcję na nowym TV Full HD!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

mam jeszcze jedno pytanie, juz calkowicie poglupialem z tym calym hd, tak jak napisalem w pierwszym poscie mam duzo filmow w 720p,i teraz oco mi chodzi,muj kolega chcial mi odsprzedac plasme Panasonica 37 pv8,moja plasma to Panasonic pv71 ktura sie psuje,podlaczylem do plasmy kolegi muj wdtv media player odpalilem filmiki w 720p w rozdzielczosci 720p obraz poraszka zozmyty niewyrazny na mojim tv w 720p jest miodzio,i teraz tak kombinowalem i wypuscilem sygnal z mojego wdtv w rozdzielczosci 1080p 23,976 a tv zbil to do 720p i teraz obraz jest super, jak to mozliwe ze wdtv scaluje material do 1080p a tv downscaluje do 720p i obraz jest ok, nierozumiem tego jak wypuszcze material 720p w rozdzielczosci 720p na tv 720p to powino byc ok a nie jest tylko odwrotnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

cos ci sie pokrecilo albo masz cos z oczami, material 720p zawsze wyglana lepiej na 720p tv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi