Skocz do zawartości
bociek

ZOTAC ZBOX HD-ID11

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chciałbym nabyć ZOTAC ZBOX HD-ID11 i postawić na nim xbmc i w zwiazku z tym mam kilka pytań czy xbmc moze pracować jako NAS i moge mieć w każdej chwili z każdego kompa w sieci dostę do podlaczonych dysków?

Nastepna sprawa czy widzi dyski fat 32 badz tez ntfs, ostatnio odpalilem live z pena i nie widzia l dysków?

Czy jest mozliwe kozystanie w wersji live z przegladarki internetowej??

Czy moze jednak lepsze rozwiazanie to zakup dune duo lub boxee??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Tak, może pracować jako NAS. Wszystko zależy od konfiguracji systemu - może być SMB, NFS czy upnp. Możesz nawet zainstalować własny serwer poczty, czy www i jednocześnie korzystać z XBMC. LiveCD nie ma tych funkcji.

2 Tak, widzi każdy system plików. LiveCD ma w GRUB-ie ustawiony parametr "nodiskmount" (czy coś takiego) dlatego nie montował. Przy starcie LiveCD naciśnij Tab lub przytrzymaj Shift i dalej tab. Następnie usuń ten parametr i sprawdź jeszcze raz.

3 Nie wiem co rozumiesz przez korzystanie. Natomiast jest możliwość sterowania programem z przeglądarki. Są też specjalne programy dla tel komórkowych.

Boxee jest oparte na XBMC.

Ja mam ten komputer http://bit.ly/fGrS3b (asrock ion 330ht) i jestem zadowolony. FullHD nie przycina się. Funkcje sieciowe działają tak jak je sobie skonfigurujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzilo mi o mozliwosc przegladania stron internetowych na xbmc, a i jak wyglada sprawa dzwieku hd w xbmc, czy jest mozliwosc wysylania dts ma hd lub true hd do ampli??

Nasuwa sie jeszcze pytanie czy inwestowc w cos takiego jak mini pc czy moze poczekac na playery sieciowe na nowej sigmie ktora ma wspolpracowac zxbmc?

Edytowane przez bociek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na xbmc można odpalić np firefoxa....jeśli chodzi o dźwięki HD to zapomnij :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

janek

w sumie do filmow z dzwiekiem hd to ja mam ps3,wczesniej myslalem o boxee no ale po zainstalowaniu boxee w pc jakos sie wyleczylem:)mam jeszcze pytanie w czym tkwi przewaga xbmc live na d tym instalowanym na windzie?? i jeszcze jedno czy mozna zainstalowac tyner dvb-t np ten z n-ki??

za media playerze na mini pc przemawia to iz sprawa softwaru wyglada chyba lepiej

no ale na xbmc tak jak piszesz niema dzwieku hd ktory pojawil sie ostatnio w typowych playerach, teraz mam dylemat czy dune duo i mini pc a moze fluxx:)

Edytowane przez bociek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawił się Zotac ZBOX AD06 Plus, jest to dobry pomysł na centrum multimedialne w domu?

" Zotac ZBOX z grafiką AMD Radeon HD 7340

" APU AMD E2-1800 (dwurdzeniowy, 1.7 GHz)

" GPU AMD Radeon HD 7340

" Wyjścia DVI i HDMI

" Zotac ZBOX AD06 Plus

o 2GB DDR3

o 320GB 5400RPM HDD

" Zotac ZBOX AD06

o 2 sloty x 204-pin DDR3-1333 SO-DIMM

o Obsługa 2.5-calowych SATA HDD

" 2 porty x SuperSpeed USB 3.0

" 4 porty x High-Speed USB 2.0 (2 z tyłu, 1 z przodu, 1 na górze)

" Technologie Gigabit Ethernet, 802.11n WiFi i Bluetooth 4.0

" USB z funkcją ładowania urządzeń (żółte porty)

" Dołączony pilot zdalnego sterowania MCE z odbiornikiem USB IR

" Dołączony uchwyt montażowy VESA75/100

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tez wersja nano AD12+.

Chyba slabsza graficznie ale za to mniejsza i ma esata.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi