Skocz do zawartości
sielik

Trzy pytania przed zakupem C-200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem przed zakupem zapytać userów c-200 o 3 rzeczy, niestety nie znalazłem konkretów w archiwum:

1. Czy wyświetlacz na obudowie zawsze pokazuje strukturę katalogów i nazwy plików? W pewnym teście wyczytałem, że nie działa przy odtwarzaniu z sieci? Jak ma się sprawa przy odtwarzania z dysku NAS (synology) z odpalonym media serwerem? Widać strukturę i nazwy? Nie będę włączał tv aby odtwarzać pliki audio...

2. Jak z transferami po sieci LAN? Czy przy switchu 100 Mbit transfery są lepsze od popcorna a-110 ? (wyciągał maks 4 MB/s).

3. Jak z odtwarzanie plików mp3 i flac? Czy odtwarza w ogóle flac i czy jakość zarówno mp3 i flac jest bez zastrzeżeń?

dzięki,

sielik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1: wyświetlacz pokazuje strukurę katalogów i nazwy plików dla dysków wewnętrznych, pamięci/dysków USB i dysków sieciowych nawigowanych przez Sambę lub NFS. Nie pozwala na nawigację po zasobach serwerów UPnP/DLNA

2: Będzie nieco lepiej, powinno wyjść jakieś 6-8MB/s, zależnie od protokołu i kierunku przesyłu.

3. MP3/FLAC bez zastrzeżeń

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1: wyświetlacz pokazuje strukurę katalogów i nazwy plików dla dysków wewnętrznych, pamięci/dysków USB i dysków sieciowych nawigowanych przez Sambę lub NFS. Nie pozwala na nawigację po zasobach serwerów UPnP/DLNA

Ok, dziękuję za odp, czyli po Sambie/CIFS powinienem jakoś dotrzeć do katalogów z mp3 i flac na nas'ie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dziękuję za odp, czyli po Sambie/CIFS powinienem jakoś dotrzeć do katalogów z mp3 i flac na nas'ie.

Po co po Sambie? NFS jest lepszy. Tak chdzą mi teraz oba Popcorny (A-110 i B-110) z QNAPem 459 Pro. Transfery [beeep], żadnych przycięć.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi