Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

tez uwazam, ze NSK HD jest jakosciowo ok - wczoraj ogladalem Crank i fonia ok, ale wczesniej ogladalem "Miedzy Slowami" i byla straszna desynchronizacja wideo i audio.

Ale przy okazji:

Wpadlem na serwis CANALPLAY francuski VoD (canalsat) i TAXI 4 jest za 4.99euro 16/9 SD w NSK HD TAXI 4 powiedzmy ze mamy za 15zlotych w jakosci HD 1080i.

filmy w HD nadawane sa w 720p w cenie 5.99euro i jest ich skromna ilosc i do tego strarsze produkcji typu Rambo 1/2/3 ha ha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam n-ke od 12.02.2008 i jak na razie jestem zadowolony, chociaż chciałbym więcej, ale chyba każdy tak ma. Oboje z żoną jesteśmy fanami serialu CSI kryminalne zagadki Miami i to co widać na AXN to wprost inna bajka w porównaniu z Polsatem. Co do programów nadawanych w HD to jest ok. Gdy oglądam Ziemię o wschodzie słońca na Discowery HD to aż pieję z zachwytu nad jakością obrazu, a moja kocica szaleje po pokoju w poszukiwaniu ćwierkających ptaszków. Jeśli ta platforma w dalszym ciągu będzie się rozwijać w tym tempie to ja pozostanę jej stałym abonentem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A jak włączam HD i tylko ziemia o wschodzie słońca to aż pieję z wściekłóści nic tylko ziemia o wschodzie słońca lub te mięśniaki w garażu
przerabiające samochody!!!

Wyć się chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy kto co lubi i na jakim sprzęcie ogląda ;) Ziemia to pikuś i ja też ją lubie ;p (relax, dobra jakość, 5.1) ale jak łapie pytonga w amazonce co 30 minut to O____________________________O ale tak samo jest na zwykłym Discovery i te przerywniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='88978' date='02.03.2008, 18:43 ']Zależy kto co lubi i na jakim sprzęcie ogląda :) Ziemia to pikuś i ja też ją lubie ;p (relax, dobra jakość, 5.1) ale jak łapie pytonga w amazonce co 30 minut to O____________________________O ale tak samo jest na zwykłym Discovery i te przerywniki.[/quote]
niestety tych programów na discovery hd jest niewiele ale miejmy nadzieję że wkrótce to się zmieni, magrywają tego coraz więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ale jaja - wszystko za darmo o wielkie naiwności jak zwykle ściema wszystko to nie znaczy wszystko nie ma HBO i znowu włączyłem HD a tu znowu kung FU z przed dwu miesięcy grają w piłkę nożną już chyba po raz trzydziesty!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
to zrezygnuj, nie ogladaj to nie bedziesz sie denerwowal;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja osobiście nadzieji sobie nie robiłem. Świetny sprzęt od ADB (choć z niedopracowanym jeszcze softem N) za 449 zł (nie tak jak wieloletni, comiesięczny haracz w Cyfrze +), bez promocji + 3 pakiety (bez muzyki i dzieci) i mam nagrywarkę PVR w HD + wygodę która jest bezcenna. Co do programów, to rzeczywiście u konkurencji wygląda to lepiej, jednakże osobiście TV oglądam na tygodniu 3 - 4 godziny + prawie cały weekend, tak więc i na treść nie narzekam. VOD, oprócz paru perełek ma całą górę zapychaczy, więc jak dla mnie narazie odpada, natomiast osobiście oczekuję teraz na nBOK i więcej kanałów HD, bo przełączając z HD na SD jest małe zgrzytnięcie, zwłaszcza po HDMI. A na Discovery HD rzeczywiście kolo "topi" :(:( węża kilkanaście razy dziennie, ale jest tez kilka ciekawych dokumentów, jak te o wyprawach na marsa czy snake master.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 miechy bez telewizorni z kabla (głownie filmy via xbox i ciupańsko na 360)..i stało sie. Wczoraj. Kupilem czasze, polatałem po elewacji budynku, w przerwie miedzy montazem skoczylem do avansu po białego nboxa...i mam.
Na poczatku lekki niedosyt... ale po przegrzebaniu paru opcji...0_O.
Dla laika, ktory nie ma MEGA korby na HD...to jest miazga. Ten kolo walczacy w rzece z jakims gadem...OMG. Wyglada to bardzo milutko. Najgorsze jest to ze czlowiek zapodajac tvnHD...obejrzal caly odcinek "na fspólnej" ... bo to wygladalo po prostu dobrze. Jakis darmowy kanał z astry HD - leciały fragmenty ostatniego sezonu Bundesligi, jak Stuttgard wygrywal lige. Ojejej...nie moglem uwierzyc w to co widze :).

Wiem wiem..zaraz beda okrzyki HD maniakow ze to jest srednie itd, ALE - jak ktos nie ma giga ciśnienia na HD, nie zasysa filmow w 1080i...to przejscie z xvidów z xboxa (z upscallingiem) na "głupi" tvnHD...to niebo a ziemia.
N'ke kupilem ... dla meczykow. Tak, dla tych paru meczykow w miesiącu i mam nadzieje ze dzis sie nie zawiode na LM. (prosze nie pisac - "ehh..dales ciala, trzabylo wziasc c+ dla footballu" nie mam zamiaru placic tyle kapuchy za meczyki - jak jest cisnienie to sie w knajpie obejrzy, albo streaming via net).
Wsio smiga idealnie po HDMi, nic sie nie wiesza, dzwiek się nie gubi-> tele Sam32R71.
Dla kogos kto chce od czasu do czasu zobaczyc meczyk w LM, filmy oglada na nosnikach lub xvid'uje - N'ka jest bardzo milutka rzecza.
Dwie rzeczy które lekko draznia - piszczący bialy n'boksik oraz całkowicie spartolone tworzenie i uzywanie list kanałów (chyba ze ja cos przeoczylem...)
Polecam! (ale nie polecam dla osob co maja tendencje do narzekan - zawsze sie cos znajdzie co nie bedzie pasować B))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez zadnych problemow od łapy dostalem nowy model - niby nic, a cieszy. Az sie zastanawialem gdzie jest haczyk ze nie trzeba tlumaczyc, drzeć jape na biedna obsluge - wszystko milo, szybko i przyjemnie. Szacunek dla "n"ki. Mała rzecz a cieszy :rolleyes:
Model dostalem tez s tej serii "piszczacej" ... ale juz nie piszczy. Wiec reasumujac - wsio ok :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"... (prosze nie pisac - "ehh..dales ciala, trzabylo wziasc c+ dla footballu" nie mam zamiaru placic tyle kapuchy za meczyki - jak jest cisnienie to sie w knajpie obejrzy, albo streaming via net)."

Jaki streaming via net ? :rolleyes: Podaj szczegóły, albo nie pisz, przepraszam, głupot. :)

Edytowane przez skarp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Streaming via net ! Pewnie mu chodzilo o Sopcast, TVU czy inne wynalazki ! Jakosc okropna ale wszystko ze sportu mozna zobaczyc live ! Polecam strone: myp2p.eu znajdziecie tam codzienny guide , co i jak ! Edytowane przez worekk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
przepraszam ze piszac streaming via net nie napisałem "ogladanie spotkan piłkarskich poprzez aplikacje typu Sopcast i pochodne". Aczkolwiek...glupota to to nie jest bo to jest nic innego niz streaming obrazu z neciora...nieprawdaz?
Jakos okropna ale mozna trafic na perełki :] No i duzo lepsze rozwiazanie niz suche wyniki na livescore...
btw. czy to czasem nie odpowiedni topic na takie rozmowy ?

edit.
czas na narzekania.
Drugi nbox zaczyna radosnie popiskiwać ...wrrr.... Edytowane przez JuveFan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam.

Mam TV LG 37LG3000, z początku miał być używany tylko do gier, ale teraz podłączyłem go pod cyfrowy Polsat (dekoder jakiś Echostar DSB). Jakoś obrazu jest dużo gorsza niż na CRT w większości programów, a na niektórych to porostu tragedia (wcześniej tego wogóle nie zauwarzylem). Czy jak wezmę telewizje od N to się to poprawi oraz czy na N jest więcej kanałów obsługujących 16:9? Bo teraz jest to tylko sporadycznie Posat 2 i Polsat Sport. Nie chodzi mi o to by programy w SD wyglądały odrazy jak w HD, ale o to by nie było widać tak bardzo struktury obrazy przy patrzeniu z bliższej niż 3 metry odległości, bo niestety tak się stało, że inaczej się nie da. Wcześniej oglądałem na nim parę filmów z komputera i wyglądało to lepiej, a przecież takie filmy mają gorszą jakość niż telewizja. Może to zasługa rozdzielczości ustawionej na 1366x768, telewizor nie musiał skalować, za niego robił to komputer. Więc dekoder który będzie dawał obraz w 1280x720 przez HDMI zamiast przez jakiś stary kabel Euro coś da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nke mam od niedawna (mialem CP) i ogolnie jest ok
Brakuje mi i wkurza mnie kilka rzeczy,m.in:
1- tvn hd w 4:3
2- za krotki jak dla mnie czas wyswietlania banera (brak regulacji jak w CP). Mianowicie nie zawsze zdaże przeczytac tytuł programu (przy moim słabszym wzroku i lezeniu na boku) tym bardziej ,że jest on czesciowo na rozjasnionym pasku
3- brak możliwosci recznego dogrania programow
4- BUCZENIE dekodera (wkurza w nocy)
5- bialy kolor dekodera (pasuje mi tylko do parapetu)
6- po kazdorazowym wyl i wl musze wracac na liste ulubionych
7- oczywiscie denerwujaca jest tez roznica w poziomie glosnosci poszczegolnych kanało (jest albo zbyt glosno albo nie slychac) Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pawel973']4- BUCZENIE dekodera (wkurza w nocy)[/quote]
Jeśli masz "białego" tunerka czyli bez nagrywarki (bez dysku) to radzę go wymienić.
Biały nie ma prawa buczeć. Jest zupełnie bezgłośny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dokladnie mam zwyklego.
Slucham kiedys co to mi brzęczy w nocy (spac nie moge) ...pomyslalem ,że zasilacz od nki a tu sie okzuje,że to samo pudło,he he
Jest to przy wylaczonym dekoderze ,dlatego zostawiam go wlaczonego na noc a mysle ,ze to też dla niego nie za dobrze.

A w tej chwili widze,że na dodatek sie coś zawiesił i wyswietla (miga) mi tESt i nic nie moge zrobic! Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='pawel973' post='113042' date='13.08.2008, 14:27 ']Dokladnie mam zwyklego.
Slucham kiedys co to mi brzęczy w nocy (spac nie moge) ...pomyslalem ,że zasilacz od nki a tu sie okzuje,że to samo pudło,he he
Jest to przy wylaczonym dekoderze ,dlatego zostawiam go wlaczonego na noc a mysle ,ze to też dla niego nie za dobrze.

A w tej chwili widze,że na dodatek sie coś zawiesił i wyswietla (miga) mi tESt i nic nie moge zrobic![/quote]

Tunera N'ki się generalnie nie wyłącza z gniazdka. Zużywa niewielki ilości energii w trybie standby.
Buczy gdy jest WYŁĄCZONY????? Co znaczy wyłączony? W trybie uśpienia chyba (czyli zegarek na wyświetlaczu).

tESt na wyświetlaczu wyświetla w dwóch sytuacjach:
- gdy zostaje podłączony do prądu (inicjalizuje się)
- gdy reinicjalizuje się (np. po aktualizacji oprogramowania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie no oczywiscie mialem na myśli stan czuwania! Wyłącze (pilotem) chwile jest cisza a potem zaczyna brzeczec. Dlatego na poczatku myslalem ,ze to zasilacz lub jakies zakłocenia od niego bo "przed" Nka było ok.

Co do testu to trwa to juz chyba ze 20 min. Odłaczyłem go od zasilania,podłaczyłem i nadal to samo.
W tej chwili nie miga ale nadal wyswietla tESt.
Troche przerypane jak człowiek coś ogląda a tu nagle sie zaczyna aktualizowac itp Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra rada .... zanieś go i wymień na inny egzemnlarz :)
Powinni to zrobić od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurde do tej pory grał dobrze (ok 10 dni).
Jak zamawialem przez tel i kuriera to moge isc do punktu i wymienic?
A tak wogóle to dzieki Fantom za porady. Edytowane przez pawel973

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pawel973' post='113054' date='13.08.2008, 15:06 ']Kurde do tej pory grał dobrze (ok 10 dni).
Jak zamawialem przez tel i kuriera to moge isc do punktu i wymienic?
A tak wogóle to dzieki Fantom za porady.[/quote]
Nie ma sprawy ;)
A co do pytania to: nie wiem czy możesz wymienić w punkcie. Trzeba by zadzwonić do N'ki i zapytać.
W każdym razie powinni ci wymienić. Łaski nie robią.
Z tego co pamiętam to temat "buczących" tunerów już się przewinął przez to forum.
To była jakaś jedna uszkodzona partia. Podobno wymieniali je w punktach N'ki od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
O buczeniu tez wyczytałem.
Dzwonilem na linie techniczna. Gosc kazał odł i wł zasilanie..ja na to ,że probowałem. Kazał wcisnac jednoczesnie menu,res i strzałke w prawo ale to też nie pomogło.
Mówił,że w punkcie mi wymienią.
Dzisiaj pechowy 13ty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No i byłem,wymieniłem i sie....znów wkur..łem.
W 1 punkcie chłopaczek nawija,że nie ma wolnych nboxow bo wszystkie niby zamowione.
W 2 punkcie bez problemu ale..juz po wprowadzeniu w komputer,podpisaniu aneksu otwieram pudło a tu ku...a jakis beżowy nbox a na dodatek używany i troche porysowany. Nie mialem pojecia ,ze takie coś moze byc bo pierwsze co zajrzałbym do kartonu.
Miałem nówke a dostałem używke ktora do niczego mi juz teraz nie pasuje kolorystycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi