Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

jutro mija 2-tygodnie,jak pomyłkowo przypisano do mojego konta nboxa recordera.od tego dnia mam na tv ekran aktywacyjny,
zamiast programów, a n-ka nie może / albo nie chce/ sobie z tym poradzić, kpina z klienta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Halo, halo...

Opiszę Wam swój pierwszy raz.....
Mam n-recoreder od 4 godzin. [b]Jest FAJNIE[/b]: czytelne menu, PVR, odbiór HD (nawet moja kochana żonka akceptuje wydatek na "n" i na TV 50" sprzed paru miesięcy), design tunera.

Mam pytanko do miłej "HD-braci" - nie działa mi timeshift-ing -
mimo pojawienia się już wszystkich kanałów i poprawnego działania nagrywarki HDD.
Pilot nie reaguje na "play", "pause" ani przewijanie.-------------------------> AKTUALIZACJA FW I JEST OK

Pozdrówki Edytowane przez artek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Majac okazje oglądać LUXE TVHD niemal od poczatku widać że telawizja tamta robi systematyczne postępy czego absolutnie nie można powiedzieć o Ntv ! wole ogladać obrazki na LUXE niż stare gnioty pseudo jakości HD na MGM czy HD na NSPORT w formacie 4;3 :- )) popieram wszelką krytyke ntv bo chwalić póki co niema za co a już niemal bedzie pół roku od staru

Telewizja ,, n ,, przez małe n jak najszybciej powinna sie zwinąć i nie robić sobie wstydu ! czyba że chodzi tylko i wyłącznie ( zapewne tak jest ) aby jak najdłużej trwać i zdzierać pieniądze za setki powtorek , stare gnioty , gadajace geby o sporcie i węże , jaszczurki które ileż to mozna razy oglądać !??????????????????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mnie też się podoba. Póki co nie ma żadnej konkurencji, więc w ogóle nie ma o czym gadać

[quote name='wisio' post='39831' date='22.02.2007, 12:39 ']Telewizja ,, n ,, przez małe n jak najszybciej powinna sie zwinąć i nie robić sobie wstydu ![/quote]
A o tym kolego już decydują udziałowcy tego przedsięwzięcia a nie ty. Jeśli będą chcieli, to nawet jak zostanie 1 abonent to będą nadawać.
Zresztą pogadamy za rok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wisio' post='39831' date='22.02.2007, 14:39 ']Majac okazje oglądać LUXE TVHD niemal od poczatku widać że telawizja tamta robi systematyczne postępy czego absolutnie nie można powiedzieć o Ntv ! wole ogladać obrazki na LUXE niż stare gnioty pseudo jakości HD na MGM czy HD na NSPORT w formacie 4;3 :- )) popieram wszelką krytyke ntv bo chwalić póki co niema za co a już niemal bedzie pół roku od staru

Telewizja ,, n ,, przez małe n jak najszybciej powinna sie zwinąć i nie robić sobie wstydu ! czyba że chodzi tylko i wyłącznie ( zapewne tak jest ) aby jak najdłużej trwać i zdzierać pieniądze za setki powtorek , stare gnioty , gadajace geby o sporcie i węże , jaszczurki które ileż to mozna razy oglądać !??????????????????????????[/quote]
Jesteś śmieszny z takimi teoriami. Na n same powtórki a na LuxeTV same nowości lecą? Puszczają jedną playliste co kilka godzin, obrazki głównie statyczne. Widać, że materiał ten jest puszczany z kompa co oznacza, że zapewne nie jest to materiał kompresowany w locie przez encoder tylko obrobiony na kompie w kilku przebiegach. Coś jak ripowanie DVD do avi robione w kilku cyklach. Jak ktoś robił to wie o co chodzi i wie też jak to się przekłada na jakość materiału. Ogólnie proponuje zamknąć temat bo robi się tu syf jak na forum n. Kolejny mądrala co za 10pln chce mieć filmy prosto z kina w jakości jak z płyty BR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Myślę że ojcowie sukcesu między innymi TVN, TVN 24 i TVN Turbo wiedzą co robią i za wcześnie jeszcze by wskazywać
porażkę tej platformy. Wierzę, że może być tylko lepiej, a malkontenci zawsze się znajdą. Lada moment tylko "n" może być
w rękach naszego kapitału i to jeden z wielu powodów aby ich dopingować.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rozumiem, ze to taka niezbyt udana prowokacja... A jest wogole jakas dobra telewizja ? No chyba ze kolega chce ogladac tylko nowe filmy, a to zapraszam do wylozenia troche grosza na zachodnie kanaly premium, bo polskie 20 zlotych to nie wystarczy tam nawet na wiadomosci... :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt jest faktem, że "n" rozrkęca się, ale liczyłem na szybszy obrót spraw. Czarę goryczy przelało u mnie VOD, które w obecnej formie nie ma racji bytu.
Mimo to jestem ciągle optymistą i wierze, ze niedługo "n" da popalic konkurencji. Oby, oby, bo tylko silna konkurencja i rozwój może zmienic oblicze naszego rynku na lepsze...

Co do pierwszego posta - ot, marna prowokacja. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do pierwszego posta - ot, marna prowokacja. :rolleyes:
[/quote]

Zaraz tam prowokacja !! w roku 1980 też komuniści krzyczeli PROWOKACJA ! PROWOKACJA ! i co ? też to byla prowokacja ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
słuchaj speedzior czy jak sie urodziłeś to umiałeś prowadzić samochod??
narazie n to raczej beta w wersji 3 ale płacimy za nią aby mogła się rozwijać
Panowie z ITI wiedzą co robią ich TVN'y zbierają nagrody gdzie tylko sie da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Veyron' post='39852' date='22.02.2007, 17:55 ']słuchaj speedzior czy jak sie urodziłeś to umiałeś prowadzić samochod??
narazie n to raczej beta w wersji 3 ale płacimy za nią aby mogła się rozwijać
Panowie z ITI wiedzą co robią ich TVN'y zbierają nagrody gdzie tylko sie da[/quote]

A to płać SPONSORZE ! a jak byś jeszcze mógł mi rachunki poopłacać ? ale zaznaczam że za ,, n ,, już nie trzeba !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fakt na robieniu telewizji panowie z ITI znają się bardzo dobrze. Tyle, że teraz wkroczyli na zupełnie inny (mimo, że to też telewizja) teren.
Do tej pory robione przez nich kanały tv finansowane były głównie przez rynek reklamowy. Platforma cyfrowa finansowana jest głównie przez abonentów. I to jest zasadnicza różnica. A jak ktoś płaci to wymaga i na dłuższą metę nie da się go omamić marketingowymi chwytami (typu jeden pakiet za darmo) i reklamą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kolego Wiesio, Wisio czy jak ty tam masz? Czemu w twoich postach jest tyle złości i nienawiści?
Psujesz tylko pokojową atmosferę.
Nie spinaj się tak bo Ci coś pęknie i będzie klops, wyluzuj chłopie.... Edytowane przez kropek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
kropek, no co ty, nie wiesz??
wszyscy wiemy ale nikt nie powie bo niewypada ale co tam napisze : on jest z konkurencji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wstępie podam że jestem abo CP ale już z wygasłą umową...

Nie bede bronił kolegi "WISIO" ale...
to nie jest to czego oczekiwałem od ITI szczególnie że istnieją już dwie platformy (tu potrzebny był szok...)
Mówicie o kanałach... fakt sport sie rozbujał...a reszta?? pakiet film z MGM w HD ze starymi skwarkami... bajki bez Disney'a i ogólnie ciekawych pozycji... muzyka nic specjalnego... dokument... no tu jest ok... nie tego oczekiwałem.
Myślełem że jak wystartuje to powali mnie na nogi (programy cena... wszystko) i da do myślenia. Nie mówcie że nie mam N'ki i [beeep] sie znam ale oglądam codziennie u znajomych czy to na zwykłym czy recorder'ze... na moim echosiu starym 606 już szybciej sie kanały zmienia jak na tej nowej technologii. I wcale nie ma takiej dobrej jakości. Fakt że jest lepiej jak na CP ale rewelacji też nie ma. Plus pojawienia sie N'ki jest taki że reszta platform zaczeła myśleć o rozwoju. W CP mam Disney'a, E! - niby szwaks a matka a siostrą katują cały czas, weszło FOX LIFE i teraz TV1000 (na dniach) o EUROSPORT'ach nie wspomne. Czekałem z miesiąca na miesiąc z kupnem N'ki i z miesiąca na miesiąc szala przeważa na strone inną jak N. Co sie dzieje ostatnio w N poza SPORTKLUB'em...? Nic... kompletnie... wiem ma byc to... ma byc tamto... ale kiedy? Myśle że takich jak ja jest sporo gdzie chciało by sie postawic na jakość oraz treść ( co mi z tego jak mucha bedzie srała w HD jak mało kto to bedzie chciał oglądać).
Osobiście myśle że jest miejsce i na 4 platforme... która zmiotła by wszystkich... dobre 2 kanały filmowe ( nie muszą być nowości ale hity przez duże H ), 2 edukacyjne... 2 rozrywkowe... 2 myzyczne... z jeden XXX i pełna oferta naziemna... i nie potrzeba na to 1000 kanałów ( i tak nie ma czasu na oglądanie tego wszystkiego ).

Takie są moje uwagi... a teraz możecie po mnie pojechać... hehehe ;) pozdrawiam TV Maniaków... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='herman78' post='39867' date='22.02.2007, 21:09 ']Takie są moje uwagi... a teraz możecie po mnie pojechać... hehehe :) pozdrawiam TV Maniaków... :)[/quote]

Po pierwsze nie TV Maniaków tylko HD Maniaków. Czuję się obrażony ;) . TV maniacy byli w latach 40-ych, a w Polsce w latach 60-ych.

Co do jechania - a po co po tobie jechać. Żyjemy w wolnym kraju, każdy robi co chce :) .

Chcesz n-kę - masz.
Chcesz PC - masz.
Cyfra+ - masz
nic nie chcesz - proszę bardzo, nic nie masz.
Wolny kraj się nie podoba - w Anglii nas przecież teraz kochają.

Oby tylko zdrówka starczyło, czego wszystkim życzę.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='herman78' post='39867' date='22.02.2007, 19:39 ']na wstępie podam że jestem abo CP ale już z wygasłą umową...

Nie bede bronił kolegi "WISIO" ale...
to nie jest to czego oczekiwałem od ITI szczególnie że istnieją już dwie platformy (tu potrzebny był szok...)
Mówicie o kanałach... fakt sport sie rozbujał...a reszta?? pakiet film z MGM w HD ze starymi skwarkami... bajki bez Disney'a i ogólnie ciekawych pozycji... muzyka nic specjalnego... dokument... no tu jest ok... nie tego oczekiwałem.
Myślełem że jak wystartuje to powali mnie na nogi (programy cena... wszystko) i da do myślenia. Nie mówcie że nie mam N'ki i [beeep] sie znam ale oglądam codziennie u znajomych czy to na zwykłym czy recorder'ze... na moim echosiu starym 606 już szybciej sie kanały zmienia jak na tej nowej technologii. I wcale nie ma takiej dobrej jakości. Fakt że jest lepiej jak na CP ale rewelacji też nie ma. Plus pojawienia sie N'ki jest taki że reszta platform zaczeła myśleć o rozwoju. W CP mam Disney'a, E! - niby szwaks a matka a siostrą katują cały czas, weszło FOX LIFE i teraz TV1000 (na dniach) o EUROSPORT'ach nie wspomne. Czekałem z miesiąca na miesiąc z kupnem N'ki i z miesiąca na miesiąc szala przeważa na strone inną jak N. Co sie dzieje ostatnio w N poza SPORTKLUB'em...? Nic... kompletnie... wiem ma byc to... ma byc tamto... ale kiedy? Myśle że takich jak ja jest sporo gdzie chciało by sie postawic na jakość oraz treść ( co mi z tego jak mucha bedzie srała w HD jak mało kto to bedzie chciał oglądać).
Osobiście myśle że jest miejsce i na 4 platforme... która zmiotła by wszystkich... dobre 2 kanały filmowe ( nie muszą być nowości ale hity przez duże H ), 2 edukacyjne... 2 rozrywkowe... 2 myzyczne... z jeden XXX i pełna oferta naziemna... i nie potrzeba na to 1000 kanałów ( i tak nie ma czasu na oglądanie tego wszystkiego ).

Takie są moje uwagi... a teraz możecie po mnie pojechać... hehehe ;) pozdrawiam TV Maniaków... :)[/quote]

Dobrze że nie pojechałeś po mnie i chwała ci za to bo dając temat chciałem wysondować ilu stać na wylewanie pomyj na ,, n ,, i widze że nie wielu stać na merytoryczną krytyke , zaraz mowią że albo wariat albo konkurencja. Już niemal pół roku będzie a ,, n ,, sie zwija ! zobaczcie dzisiejszą ofere sportową całego dnia ( 22.02 ) na NSPORT ! nic w HD a od rana LM do znudzenia , od czasu powstania praktycznie nie widzieliśmy ani jednej transmisji z udziałem Polskiej drużyny w HD ! bo i skąd skoro ,, nsport ,, nawet nie posiada wozu transmisyjnego ale studio to niby najnowocześniejsze w europie , tylko że wszyscy mają jednakowe garnitury , taki jest przekaz ! WSIO na niebiesko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem abonentem enki od grudnia i stwierdzam że:[list=1]
[color="#FF0000"]Technologicznie N bije konkurencję na łeb, ale tylko na papierze, w praktyce funkcjonalność boxów jest żenująca. Słychać doniesienia o niesamowitych możliwościach, ale na tym koniec. W praktyce jest problem z podstawową funkcjonalnością i szlag mnie trafia bo ADB wie jak to powinno działać, oto przykład możliwości ich wcześniejszego modelu: [url="http://www.i-can.tv/library/downloads/5100TX/iCAN5100TX_user_manual.pdf"]5100TX [/url]. Chcę żeby tak działał mój nBOX recorder !!! [/color]

[color="#FF0000"]Oferta programowa dla miłośników sportu, zwłaszcza piłki nożnej jest OK.
Miłośnicy dokumentu mają [u]tylko[/u] Discovery.
Ofertą filmową, zamiast kanału premium, miał być VOD, niestety okazał się niewypałem.
I to wszystko jeśli chodzi o ofertę programową, ponieważ nie jestem fanem piłki nożnej to nie bardzo mam co oglądać.[/color]

[color="#FF0000"]Polityka informacyjna władz ITI neovision budzi wątpliwości, miało być super okazało się że nie jest i nagle Pan Sojka nabrał wody w usta, chodź wcześniej nie brakowało go w mediach.
Aktualność oficjalnej strony to kolejna żenada, oficjalne forum to dla mnie targ przekupek - kompletna bezczynność moderatorów.
Partyline - śmiechu warte, ups, przepraszam, przed chwilą udało mi się połączyć na SKYPE w przeciągu 10 sekund !!! Jeszcze jestem w szoku i nie wiem co o tym myśleć.[/color]

[color="#2E8B57"]Największy rzeczywisty atut enki to jakość. TVNy i TVP to jest po prostu bajka. Na środku czoła Justyny Pochanke widać znamię, przypuszczam że mogą je zobaczyć wyłącznie użytkownicy N. Problem z powolnym przełączaniem programów to efekt zastosowania kompresji MPEG4, taka specyfika i nic się na to nie poradzi.

Drugi atut to raczej przystępna cena.
[/color]
Trzeci atut to perspektywa wspaniałego rozwoju, niestety mam coraz głębsze poczucie mrzonki tej perspektywy. Osobiście tracę wiarę że władze ITI wiedzą co robią i dokąd zmierzają. Mam coraz większe wątpliwości co do ich kompetencji.
[/list]
Po prostu odechciewa mi się oglądać TV jak mam się przedzierać przez listę programów w narzuconej kolejności i z tego powodu od dziś zaczynam wszystkim odradzać enkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wisio' post='39887' date='22.02.2007, 20:41 ']Dobrze że nie pojechałeś po mnie i chwała ci za to bo dając temat chciałem wysondować ilu stać na wylewanie pomyj na ,, n ,, i widze że nie wielu stać na merytoryczną krytyke , zaraz mowią że albo wariat albo konkurencja. Już niemal pół roku będzie a ,, n ,, sie zwija ! zobaczcie dzisiejszą ofere sportową całego dnia ( 22.02 ) na NSPORT ! nic w HD a od rana LM do znudzenia , od czasu powstania praktycznie nie widzieliśmy ani jednej transmisji z udziałem Polskiej drużyny w HD ! bo i skąd skoro ,, nsport ,, nawet nie posiada wozu transmisyjnego ale studio to niby najnowocześniejsze w europie , tylko że wszyscy mają jednakowe garnitury , taki jest przekaz ! WSIO na niebiesko[/quote]

Kol. Wisio napisał:
14.02.2007r.

"ETam słaba jakość ! u mnie na Soniaku bardzo ładny obraz ! zgadzam sie z gościem ktory wyżej podał parametry nadawania i napeno tak jest ! [b]w kazdym razie cały czas ,, n ,, idzie z postepem ! [/b]"

Zgadzam się idzie wolno ale do przodu jak polska gospodarka.Osobiście twierdzę że zawsze ktoś skorzysta a napewno abonenci Cyfry którzy zobaczą więcej HD i to w 2007 a nie 2014 roku.Sam widzę niedociągnięcia n-ki ale płacę za to na co się zdecydowałem (polskiej firmie), psioczę na to co mi się nie podoba (słaby bitrate , brak kanału filmowego z prawdziwego zdarzenia), jestem cierpliwy bo tego nauczyło mnie życie w naszym kraju.(mało mamy chorób dookoła?)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmawiamy o platformach czy o telewizji. Bo jesli TVN zniknie z Cyfry to ile zostanie jej abonentow :) . Ja na pewno podziekuje, bo zona sporo oglada (ja to raczej kino z HD). Oczywiscie to raczej niemozliwe, ale wielu traktuje oferte cyfry razem z TVN, a dla mnie Cyfra to tylko przekaznik (do tego drogi i kiepski jesli porownac z innymi krajami). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

crazy

dla mnie tvn/ oprócz tvn 24/ to obok polsatu ,mango kanał reklamowy ,których po prostu NIE OGLĄDAM

to tyle ,co kto lubi

ops,a ja nie mam n i zabieram głos
więcej nie będę

Prokom górą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='daro_1' post='39892' date='22.02.2007, 23:12 ']Kol. Wisio napisał:
14.02.2007r.

"ETam słaba jakość ! u mnie na Soniaku bardzo ładny obraz ! zgadzam sie z gościem ktory wyżej podał parametry nadawania i napeno tak jest ! [b]w kazdym razie cały czas ,, n ,, idzie z postepem ! [/b]"

Zgadzam się idzie wolno ale do przodu jak polska gospodarka.Osobiście twierdzę że zawsze ktoś skorzysta a napewno abonenci Cyfry którzy zobaczą więcej HD i to w 2007 a nie 2014 roku.Sam widzę niedociągnięcia n-ki ale płacę za to na co się zdecydowałem (polskiej firmie), psioczę na to co mi się nie podoba (słaby bitrate , brak kanału filmowego z prawdziwego zdarzenia), jestem cierpliwy bo tego nauczyło mnie życie w naszym kraju.(mało mamy chorób dookoła?)
Pozdrawiam[/quote]

Idzie tylko szkoda że jeden krok do przodu a dwa do tyłu ! pewnie że z przyjemnoscią ogladam ,, Na Wspólnej '' Majewskiego, programy TVN 24 to dobra jakość ale na LCD braki pozostałych kanałow aż w oczy kuje ! wiele spraw jest takich które mozna poprawić od zaraz ale widocznie nikomu na tym nie zależy np SUPER KINO z możliwością zmiany formatu pilotem NBOXA ( letterbox )
W końcu to telewizja nowej generacji to dlaczego ITI dba o interes posiadaczy TV kineskopowych
Jednym słowem idzie to bardzo wolno a mogło by szybciej to widać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wcale nie wymagałem od "n" wszystkiego idealnego na starcie, ale pamiętajmy że start miał miejsce dobrych kilka miesięcy temu. Mój kredyt zaufania maleje w stosunku do nowej platformy i jeżeli nie przekona mnie czymś zaskakującym w najbliższym czasie, klienta będą mieli mniej.

Niestety jednak w chwili obecnej "n" i tak jest najlepszą technologicznie platformą u nas, więc za dużego pola manewru nie ma. Czekamy na ruchy konkurencji (HD, 5.1 - tylko i aż tyle nam, HD Maniakom, do szczęścia jest potrzebne...).
... bo chyba nikt nie powie, że VOD w aktualnie formie w "n" to telewizja nowej generacji? Słabe Divxy za 30 PLN miesięcznie - dziękuje, postoję.

Przyznam, że zapowiedzi wejścia ITI na rynek bardzo, bardzo mnie ucieszyły. Długo byłem wielkim optymistą i zwolennikiem n-ki, poniekąd nadal nim pozostaje. Jednak z każdym dniem oczekuje od nich coraz więcej - mam na myśli tu głównie kwestie techniczne, bo te nas jako HD Maniaków, winny interesowac najbardziej . Ja nie chcę nędznej SD, ja chcę HD, HD, HD...! ;)

Ach, żeby nie było: nie jestem obecnie abonentem żadnej z platform, nie mam nawet odbiornika HDTV. Czaję się z zakupem jednego i drugiego od kilku miesięcy i im więcej czasu temu zagadnieniu poświęcam, tym większy niesmak czuje. :) Pora się na coś zdecydowac, choc teraz i tak czasu na oglądanie bym nie miał, więc nie śpiesze się nigdzie... :) Obserwuje sobie rynek i knuję na boczku... (- [i]Ech, ty mały zboczku...[/i])

Edytowane przez speedzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='wisio' post='39831' date='22.02.2007, 22:39 ']Majac okazje oglądać LUXE TVHD niemal od poczatku widać że telawizja tamta robi systematyczne postępy czego absolutnie nie można powiedzieć o Ntv ! wole ogladać obrazki na LUXE niż stare gnioty pseudo jakości HD na MGM czy HD na NSPORT w formacie 4;3 :- )) popieram wszelką krytyke ntv bo chwalić póki co niema za co a już niemal bedzie pół roku od staru

Telewizja ,, n ,, przez małe n jak najszybciej powinna sie zwinąć i nie robić sobie wstydu ! czyba że chodzi tylko i wyłącznie ( zapewne tak jest ) aby jak najdłużej trwać i zdzierać pieniądze za setki powtorek , stare gnioty , gadajace geby o sporcie i węże , jaszczurki które ileż to mozna razy oglądać !??????????????????????????[/quote]
Jezeli juz porownujesz i krytykujesz ludzi za ich merytoryke to porownuj jablka do jablek, a nie do gruszki.
Luxe jest kanalem, a 'n' jest [u]startujaca [/u]PLATFORMA. Jezeli nie widzisz roznicy to znaczy ze sam masz problem z obiektywnym i merytorycznym punktem widzenia.
I pamietaj - zyjemy w demokratycznym kraju wiec jesli *Nie podoba ci sie....? Nikt cie do niczego nie zmusza!

Ci, ktorzy rozumieja zasady funkcjonowania systemu gospodarczego jakim jest kapitalizm (badz co badz nadal raczkujacym w tym kraju), wiedza, ze srodki na rozwoj takich przedsiewziec nie pochodza z panstwowego garnuszka tylko z pewnego kapitalu poczatkowego, a pozniej glownie z przychodow. 'n' nie laduje zyskow, ktorych jak przypuszczam jeszcze nie wykazuja bo nadal pokrywaja koszty, a inwestuje co moze w rozwoj platformy. Jest to proces, ktory potrzebuje czasu, a jezeli ty go nie masz to czyt. powyzej*.

Mimo iz nie mam wyksztalcenia w dziedzinie psychologii mam dziwne wrazenie ze jestes kolo starej daty (bez obrazy) . Zdradzily cie twoje odniesienia do czasow komuny (ktore tez pamietam) i widac masz utrwalone pozostalosci po tym systemie. Moze wtedy "wymagalo sie" 120% normy na starcie ale dzis... MAMY INNE CZASY wiec odpusc sobie!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi