Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='robert71' post='25277' date='29.11.2006, 19:26 ']
Podaj proszę listę, ale sensownych kanałów w 'N' które maja lepszą jakość od prostego Polsata.
Nie pisz proszę o HD bo tego w 'N' na razie NIE MA i nie są sensowne.

Robert
[/quote]
szanowni koledzy. nabylem recordera I mozna powiedziec ze oswajam sie z nim. niestety posty ktore przezczytalem powyzej tylko w malym stopniuu oddaja fakty w wiekszym frustracje. czujd sie uprawniony do wypowiedzi poniewaz wciaz jestem (celowo) abonentem cp I mialem mozliwos\c porownan. wiekszy test zapowiadam na weekend ale po pierwszych spojrzeniach moge stwierdzic ze obraz z nbox przez wyjscie rgb jest lepszy jakos ciowo niz z echostara. testuje na 32 calowym crt philipsa . skoro widac roznice na crt tym bardziej bedzie ona widoczna na lcd. o zaawansowaniu nbox w stosunku do dchostar nie bede sie nawet wypowiadal. wiedza to zreszta ci ktorzy wysylali e\chostary do naprawy I ci ktorym potrafil sie on zwieszac po kilka razy dziennie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='mjasinsk' post='25439' date='30.11.2006, 13:51 ']
szanowni koledzy. nabylem recordera I mozna powiedziec ze oswajam sie z nim. niestety posty ktore przezczytalem powyzej tylko w malym stopniuu oddaja fakty w wiekszym frustracje. czujd sie uprawniony do wypowiedzi poniewaz wciaz jestem (celowo) abonentem cp I mialem mozliwos\c porownan. wiekszy test zapowiadam na weekend ale po pierwszych spojrzeniach moge stwierdzic ze obraz z nbox przez wyjscie rgb jest lepszy jakos ciowo niz z echostara. testuje na 32 calowym crt philipsa . skoro widac roznice na crt tym bardziej bedzie ona widoczna na lcd. o zaawansowaniu nbox w stosunku do dchostar nie bede sie nawet wypowiadal. wiedza to zreszta ci ktorzy wysylali e\chostary do naprawy I ci ktorym potrafil sie on zwieszac po kilka razy dziennie.
[/quote]

To podaj listę tych kanałów :-) (sensownych i nie tych co mozna odbierać z anteny)
Było to wielokrotnie wałkowane - tylko TVP i TVN -y. Z tym że TVP z anteny jest lepsze o tyle że nie ma kwadratów :-)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
prosze bardzo. na pierwzy rzut axn zwykly I cinemax. na cp obrzz mniej ostry I wyraznie widoczne piksele. a axn zkurat lubie ogladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naszły mnie takie wnioski:

Przeglądając fora różne internetowe o tematyce sat i HD doszedłem do jednego wniosku. Najwięcej problemów i niezadowolenia jest na temat platformy N. Najwięcej negatywnych postów i opinii a to o dekoderze, a to o jego wadliwej współpracy z TV, a to o EPG, o ofercie programowej, o Infoliniii a nawet o Panie prezesie Soyce :) Może to podyktowane jest tym że niedawno powstała i głosy na temat innych platform ucichły, co nie zmienia faktu ze o N mówi się najwięcej ...ale najgorzej !

Jednak konkurencja wprowadza także nowości , zatem zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='adamo_' post='25476' date='30.11.2006, 14:45 ']
Naszły mnie takie wnioski:

Przeglądając fora różne internetowe o tematyce sat i HD doszedłem do jednego wniosku. Najwięcej problemów i niezadowolenia jest na temat platformy N. Najwięcej negatywnych postów i opinii a to o dekoderze, a to o jego wadliwej współpracy z TV, a to o EPG, o ofercie programowej, o Infoliniii a nawet o Panie prezesie Soyce :) Może to podyktowane jest tym że niedawno powstała i głosy na temat innych platform ucichły, co nie zmienia faktu ze o N mówi się najwięcej ...ale najgorzej !

Jednak konkurencja wprowadza także nowości , zatem zobaczymy
[/quote]

Zgadza sie. Juz niedlugo N przejmie miano najbardziej znienawidzonej platformy od CYFRY+. Przynajmniej na tym polu beda najlepsi :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='kamcyk26' post='25480' date='30.11.2006, 14:50 ']
Zgadza sie. Juz niedlugo N przejmie miano najbardziej znienawidzonej platformy od CYFRY+. Przynajmniej na tym polu beda najlepsi :-)
[/quote]
zgadzam się :):angry::angry::angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='mjasinsk' post='25468' date='30.11.2006, 15:58 ']
prosze bardzo. na pierwzy rzut axn zwykly I cinemax. na cp obrzz mniej ostry I wyraznie widoczne piksele. a axn zkurat lubie ogladac.
[/quote]

Akurat :-)
Pewnie podłączyłeś innym kablem.

Też mam Polsata,
pakiet Familijny i Echostara i nie potwierdzam. I tu i tu obraz jest tak samo kaszaniasty - jakość VHS.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mariupa' post='24359' date='26.11.2006, 01:12 ']
To zes mnie rozbawil, dobrze juz nie bede ojcze wiecej bluznil :P
Muwisz jak ksiadz :)

Mam wrazenie ze pisales do mnie podobny post na temat "zadowolenia"
Po drugie: oprucz twojego beznadziejnego wyjazdu z beznadziejnym kanalem hiszpanskim nie nawiazywalem do zadnych twojich wypowiedzi.
Po trzecie: sledze twoje wypowiedzi od poczatku twojej rejestracji na tym forum i stwierdzam jako przypadek beznadziejny i nie jest to tylko moje zdanie.
Por ultimo: lepiej ci nie bede pisal bo ci zepsuje reszte twojego czasu wolnego, no chyba ze jestes w pracy, o czym juz wczesniej pisalem.
Hopie, tutaj ludzie pisza nie tylko o problemach, poradach lub nowosciach a ty od samego poczatku tylko stekasz. Samarytanin k...rwa sie odezwal, bedzie ostrzegal innych. :P

Ps. A tak mi cos te name Antarktis i Fiant pasuja jak bracia, a moze sobie otworzyles drugi login zeby na dwa fronty ludzi wku...iac :)
[/quote]

Ludzie!!! Mówisz pisze się przez "Ó". Oprócz też.

Bykom Stop!!!

A do tematu mogę dodac tylko, że jakie pieniądze taka ilosć i jakość kanałów. Także niech każdy najpierw się zastanowi nad wyborem platformy a potem podpisuje umowę.

Aha. Tak sobie policzyłem i wyszło, że za Pakiet Tematyczny + Canal + wychodzi miesięcznie ok 50 zł.
Oczywiście bikorąc pod uwage promocję. Także ludzie dobierajcie do swoich potrzeb. Ja osobiscie Nke wezme dla córki do pokoju i bedzie spoko. Lepiej zapłacić ok 30zł za N niż 40 zł za beznadziejna kablówkę na moim osiedlu.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemo329
Zaczynaj od siebie. :P
[quote]dodac [/quote][quote]ilosć [/quote][quote]bikorąc[/quote][quote]wezme[/quote][quote]bedzie[/quote][quote]za beznadziejna [/quote]
Wracając jednak do tematu, to przecież jak nie wiadomo o co chodzi, to zwykle chodzi o pieniądze. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='trebor22' post='25592' date='30.11.2006, 21:22 ']
@Przemo329
Zaczynaj od siebie. :)

Wracając jednak do tematu, to przecież jak nie wiadomo o co chodzi, to zwykle chodzi o pieniądze. ;)
[/quote]

To są jednak literówki a nie błędy ortograficzne. Więc nie ma porównania. Nie wiem czy wiesz ale jest taka akcja w necie "Bykom Stop!". Ale nie będziemy się spierać bo to nie ten wątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest taka akcja, żebyś dał piątaka. A cwaniak? Aaaa... cwaniak daje 25 ;):):)
Co to ma wspólnego z tematem? Ano Nic. Tak jak połowa postów w tym wątku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='arsenal' post='25649' date='01.12.2006, 08:19 ']
To jest taka akcja, żebyś dał piątaka. A cwaniak? Aaaa... cwaniak daje 25 ;):):)
Co to ma wspólnego z tematem? Ano Nic. Tak jak połowa postów w tym wątku :P
[/quote]

hehe. "Ja jestem cwaniak i wy.... ale już."

Watek jest bezsensu.

Edytowane przez Przemo329

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zaraz wszystkie dyskusje na temat czy n jest fajne czy nie znajdą się tutaj i tylko tutaj! Jak ktoś bedzie pisał gdzie indziej wszystko będzie lecieć tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mjasinsk' post='25439' date='30.11.2006, 11:51 ']
[/quote]
psssst.... mjasinsk... nie mów tak głośno że na nce jest lepszy obraz SD od echostara bo Cię ukamieniują :( Ja już próbowałem [url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=3319"]tutaj[/url] to udowodnić, ale to jak walka z wiatrakami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='herman78' post='25361' date='30.11.2006, 01:44 ']
se programuj co chcesz... heheheeh... a doczytałes że nowe oprogramowanie które dostaniesz 1 lub 2... grudnia wszystko ci skasuje... ( automatyczne zresetowanie dysków ) abys sie nie zdziwił... chyba że sam sobie poskaczesz... :):):D
[/quote]

A jednak nie masz racji, po aktywacji skasował tylko to co już zdązyłem nagrac, a zaplanowane nagrania zostawił ! ! ! He he he eh....

Edytowane przez k@li111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziwie sie wszystkim malkontentom narzekającym na telewizje n. Nie pracuje dla niej i to co powiem, pewnie wszyscy powiedza, ze nie mam tej platformy... Ale nabylem nowy telewizor sony w promocji z nka. Mam tez cyfre plus. Podlaczylem kabel od satelity do nki i po szybkiej aktywacji (10 minut) programy z bardzo dobra jakoscia (na talerzu 60 od Cyfry) wiekszosc stacji dziala swietnie. Oczywiscie programowo lepsza jest cyfra, ale jakosciowo , jesli chodzi o obraz, to nie ma porownania... Wahalem sie z zakupem n-ki , ale naprawde nie wiem skad tyle tej krytyki i czarnego PR (szczegolnie na forach n-ki i blogu n-ki). Byc moze to konkurencja...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='sierak' post='26297' date='03.12.2006, 21:39 ']
Oczywiscie programowo lepsza jest cyfra, ale jakosciowo , jesli chodzi o obraz, to nie ma porownania...
[/quote]

chodzi ci głównie o jakośc... to co oglądasz... skoro nic tam nie ma...

ja wole cos oglądnąc, niz miec... a to róznica.
to tak samo jak ja miałbym malucha , a ty porshe-ale bez kół ... to kto dalej zajedzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Powiem tak, oferta n-ki bedzie sie wzbogacac z czasem i w to akurat wierze, sory, ale wiadoma rzecza jest, ze mozna byloby zapchac transpondery jakimis programami typu Zone... Ale po co, jak tam naprawde nie ma za wiele, no chyba że chodzi Tobie o to, zeby miec wiecej programów do przełączania. Powiem tak, na razie brakuje mi kanału filmowego, ale jak dojdzie MGM i TVP Film i może coś jeszcze, to to w pelni mnie zaspokoi. Na sport nie narzekam, bo prawda jest taka, ze prawa do transmisji ma c+ i polsat sport, a wierze, ze n-ka powalczy o kolejne rzeczy w przyszlym roku. Zapychacze typu liga portugalska czy rosyjska, to nie jest rozrywka sory. Szkoda, ze siatkowki n-ka nie kupila, byloby to mocne uderzenie... Ja nie odczuwam, ze mam porsche bez kół. Nikt nie kazał mi kupować n-ki teraz, po prostu w pelni wykorzystuje teraz HD na telewizorze. A na 3 kanalach na pewno sie nie skonczy. Ja w to akurat wierze, bo ITI nie wydaje pieniedzy na cos, co odniesie klape. Spojrzcie na TVN 24, wszyscy 5 lat temu smiali sie z tego projektu i wrozyli im upadek. Jakos TVP nie potrafi sie dorobic programu newsowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='sierak' post='26506' date='04.12.2006, 20:47 ']
Powiem tak, oferta n-ki bedzie sie wzbogacac z czasem i w to akurat wierze, sory, ale wiadoma rzecza jest, ze mozna byloby zapchac transpondery jakimis programami typu Zone... Ale po co, jak tam naprawde nie ma za wiele, no chyba że chodzi Tobie o to, zeby miec wiecej programów do przełączania. Powiem tak, na razie brakuje mi kanału filmowego, ale jak dojdzie MGM i TVP Film i może coś jeszcze, to to w pelni mnie zaspokoi. Na sport nie narzekam, bo prawda jest taka, ze prawa do transmisji ma c+ i polsat sport, a wierze, ze n-ka powalczy o kolejne rzeczy w przyszlym roku. Zapychacze typu liga portugalska czy rosyjska, to nie jest rozrywka sory. Szkoda, ze siatkowki n-ka nie kupila, byloby to mocne uderzenie... Ja nie odczuwam, ze mam porsche bez kół. Nikt nie kazał mi kupować n-ki teraz, po prostu w pelni wykorzystuje teraz HD na telewizorze. A na 3 kanalach na pewno sie nie skonczy. Ja w to akurat wierze, bo ITI nie wydaje pieniedzy na cos, co odniesie klape. Spojrzcie na TVN 24, wszyscy 5 lat temu smiali sie z tego projektu i wrozyli im upadek. Jakos TVP nie potrafi sie dorobic programu newsowego.
[/quote]
BARDZO DOBRZE POWIEDZIANE dołączam sie do tego pana u góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak a najbardziej bawia mnie wypowiedzi na temat Cyfry+. Mam sporo znajomych którzy sa fanami piłki nożnej i przez to ja byłem chyba jedynym w tym towarzystwie posiadaczem Cyfrowego POlsatu. Wiekszosc z nich oprocz pilki nie ogladala nic a placili krocie. (placili bo juz wiekszosc odpuscila). Generalnie nie zdarzylo mi sie zeby ktos nie narzekal a to na tuner a to na jakosc a to na obsluge klienta. W Polsacie nie bylo ;lepiej o czym juz pisalem ale tam przynajmniej bylem zadowolony bo placilem 35 PLN i miałem przyzwoitego Echostara z DD.

Teraz fani Cyfry zachwycaja sie Gwiezdnymi Wojnami w HD. No i musze przyzanc ze ja tez sie zachwycami i moze z zazdroscia patrze ze na N nie ma Str Wars tyle ze wszyscy CI "fani" i "obiektywni" krytycy N platformy skrzętnie przemilczaja, że możliwość zobaczenia Star Wars na Świeta w CYfrze bedzi emiało moze 0,5% abonentów tej platformy. Po pierwsze sprzedaz rusza od 10 grudnia. Po drugie nie chce mi sie wierzyc zeby miedzy 10 a 24 grudnia tlumy szturmowaly C+ bo to jest oferta premium i w takiej ofercie zapewne beda SW. Obecnie urzytkowników mogacych odebrać SW w HD po wykupieniu modułu jest zapewne tez odsetek w granicach błedu statystycznego.

Jak C+ wystaruje z oferta gdzie wszystkie kanały łącznie z HD bedą za około 100-120 PLN Plus tuner z recorderem do 1000 PLN na własność i jakość kanałów SD przynajmniej będzie porównywalna lub taka sama jak na N to wtedy porozmawiamy i kto wie czy sie nie przesiade na ta platforme ale poki co od gadania samego nie ma przyjemnosci ogladania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadza sie. Najwiekszy plus N to HD za grosze. To zdecydowalo ze kupilem ta platforme. Reszta nie odbiega niestety od konkurencji (aczkolwiek maja kilka fajnych programow ktorych nie ma nigdzie indziej (NASN, TVPSPORT, WiP, TVN lingua, DISC Historia) Jak na poczatek jest calkiem niezle.

Nie mam do nikogo uprzedzen i jesli POLSAT albo CYFRA zaoferuja mi za 32zl HD to tez kupie... Edytowane przez kamcyk26

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Czy ktos wie jak to jest z diseqC q tych nowych n-box-ach z PVR?
Jest wersja diseqC 1.2? Czy bedzie?
Jerzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jestem rozczarowanyn , zainstalowałemwczoraj n-tv i do tej pory mam z 5programów a powinienem miec pełen pakiet... od wczoraj próbuje dodzwonic sie do pomocy technicznej i nic ... straciłem na te połaczenia ok. 70pln ,
Konsultanci z którymi udało mi sie połączyc odsyłają mnie do pomocy technicznej ale tam nigdy nikogo nie ma , obsługa do kitu brak profesjonalizmu , kultury ,i checi ze strony n dso rozwiązywania takich spraw . widocznie maja to w d ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jestes pewien ze masz wszystko dobrze zainstalowane i poustawiane?
wiekszosc problemow wynika z nieodpowiedniej instalacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jeszcze przez 3 mies. polsat i kupiłem N pare dni temu, moje oczekiwania były duże co do tv nowej generacji :angry:. Wszystko by było pięknie -recorder i zabawa z nim ,możliwość zobaczenioa w końcu materiału HD,ale pięnie nie jest bo nadal mam polsat i moge porównać jakość obrazu SD bo głównie te się ogląda i tutaj już nie jest tak pięknie. Na niektóych kanałach jest poprostu pikseloza której na PC przez rok nie widziałem, zgadza się obraz jest bardziej ostry ,szczegółowy ale jak widze te mieniące się kwadraciki w tle to mnie szlag trafia, inni tego nie mają? nie wierze. Byłem tak zniesmaczony że pojechałem do MM i mają tam stosisko z podłaczoną N na tv sony bravia , stałem patrzyłem pół godziny i było to samo co u mnie czyli patrząc z bliska piękne pikselki w tle:) natomiast 30 tv podpiętych szeregowo jakimś syfiastym sygnałem -zero pikseli, obraz mniej ostry można powiedzieć gorszy ale bez pikselizacji! Mam nadzieje że się przyzwyczaje....bo tyle mi pozostało :rolleyes:
A może jest problem z tunerami ,jedne lepiej przetwarzają sygnał inne gorzej ,skoro u niektórych obraz jest super a u innych kaszana...

Edytowane przez grygiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi