Skocz do zawartości
mamin13

Nowy cennik w Telewizji N, idą zmiany? Nowe kanały HD? Co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie...Tak naprawdę patrząc obiektywnie, to "N"-ka nie jest taka "zła".

Spójrzcie na oferty Polsatu i Cyfry :o Kanały HD płatne dodatkowo, dekodery użyczone za kosmiczne pieniądze miesięcznie itd.

W sumie za kwotę 54 złotych można posiadać naprawdę ciekawą ofertę. Powodem większości postów była niewiadoma związana z regulaminem oraz "podwyżką" która tak na marginesie była nieunikniona.

W moim przypadku, posiadając 3 pakiety za 38 złotych była to opcja wystarczająca. Nie oglądam bajek oraz programów dedykowanych dla kobiet. Była to bardzo stara oferta, ale skoro się zmieniła więc i ja "zmuszony" zostałem do podjęcia decyzji, kontynuować to co mam i płacić więcej czy wybrać inną opcję.

Postanowiłem wypowiedzieć umowę na kilka dni przed wprowadzeniem nowej oferty. Myślę, że zrobiłem dobrze gdyż nie sądziłem, że stracę na tym w znaczący sposób, i tak zgodnie z przewidywaniami chyba się stało.

Tak jak się spodziewałem, otrzymałem telefon z BOK-u z propozycją pozostania. Oferta przedstawiona przez konsultanta w/g mnie o tyle jest atrakcyjna, że mogę pozostać na warunkach obowiązujących w promocji Wielka Rewolucja.

Opłata za wszystkie pakiety 48 złotych, dekoder mogę zostawić ten z którego obecnie korzystam oraz umowa na 14 miesięcy.

Postaram się jeszcze wynegocjować nFilm HD przez 6 miesięcy w promocji / mam nadzieję /.

Z pewnością w tym roku przybędzie jeszcze kilka kanałów w tym jak sądzę "HD" które zostaną dołączone do poszczególnych pakietów, wiec chyba nie ma powodów do narzekania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I to chyba będzie najrozsądniejsze. Wypowiedzenie w takim razie doręczę również osobiście do punktu (+jedna kopię dla mnie z potwierdzeniem przyjęcia).

Odnośnie zwrotu sprzętu to mam to szczęście, że tylko dekoder muszę oddać wraz z wyposażeniem. Jakbym miał rozkręcać antenę i za parę dni znów ją montować to bym się <cenzura>.

Nie możesz zanieść wypowiedzenia do punktu,tylko musisz wysłać pocztą najlepiej listem poleconym.Wysyłając do 14 maja pismo do Nki,będziesz do końca maja miał aktywny tuner z tymi opcjami które masz wykupione a do 14 czerwca musisz sprzęt oddać do punktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie...Tak naprawdę patrząc obiektywnie, to "N"-ka nie jest taka "zła".

Spójrzcie na oferty Polsatu i Cyfry :o Kanały HD płatne dodatkowo, dekodery użyczone za kosmiczne pieniądze miesięcznie itd.

Ja mam cyfre z recorderem, bez cinemax, filmbox family i hd, bez hbo hd i c+ film hd za 62 zl, dekoder z friko.

Dla mnie to dobra cena. Wystarczy ich mocno przeciagnac jak sie konczy umowa i dadza cos sensownego.

Dzwonili z 10 razy a ja szybko konczylem rozmowe jak slyszalem te super oferte, ktora mnie nie satysfakcjonowala.

W tamtym roku na wiosne rezygnowalem z n-ki i jedyne co mi proponowali to blizej nieokreslona super ramowke na jesieni

i wedlug nich dla mnie to byla niepowtarzalna okazja do przedluzenia umowy. Oczywiscie bez konkretow bo to tajemnica do jesieni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 2 recordery;jeden z opcją Full i tucena się nie zmienia do końca promocji(zapis w piśmie od N-ki) i drugi z 3 pakietami za 48zł.

Zadzwoniłem dzisiaj i zapytałem co mi proponują za zerwanie umowy.Więc miła pani powiedziała,że za tę samą cenę dorzucają mi kolejne 2 pakiety.Cena gwarantowana przez cały czas trwania umowy.

A,że więcej mi nie potrzeba bo jest to sprzęt w "sypialni" nie zależało mi na VoD no i najważniejsze, gdybym rozwiązał umowe a podpisał kolejną to cena byłaby 54zł w tym na 6 miesięcy nFilmHD(Vod) i aktywacja recordera 99zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie możesz zanieść wypowiedzenia do punktu,tylko musisz wysłać pocztą najlepiej listem poleconym.Wysyłając do 14 maja pismo do Nki,będziesz do końca maja miał aktywny tuner z tymi opcjami które masz wykupione a do 14 czerwca musisz sprzęt oddać do punktu.

Właśnie dzwoniłem do BOK i mogę wypowiedzenie zostawić w Punkcie Obsługi/Serwisowym.

Rozmowę nagrałem także muszą przyjąć :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Więc miła pani powiedziała,że za tę samą cenę dorzucają mi kolejne 2 pakiety.Cena gwarantowana przez cały czas trwania umowy.

Czyli za 48 pln wszystkie pakiety? Czy umowa ulega przedłużeniu czy pozostaje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety przedłużona,ale to samo czeka nas jak obecną rozwiążemy. Plusem jest to ,że sprzęt zostaje w domu i nie ma gonienia do punktów N-ki, pisania wymówień :o:rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 pakietów za 48 zeta :o / na 13 miesięcy (umowa i tak mi się kończyła w sierpniu).

8 telefonów. Walczcie o swoje !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Aktualnie posiadam:

- pakiet info

- pakiet muza

- pakiet filmy

- pakiet sport

- 2x kanały Nfilm HD

Zadzwoniłem wczoraj z ciekawości co mi zaproponują ...

To był po prostu śmiech na sali - facet chciał mi dać za free 2x kanały Nfilm, za które płacę teraz grosze oO.

Ja upierałem się cały czas, że chcę mieć wszystkie pakiety za 54 zeta wraz z kanałami Nfilm HD (bo do jasnej ciasnej każdy nowy użytkownik tak ma).

Usłyszałem jedynie, że to nie jest możliwe :o Śmiech na sali, jeśli nie nawet w auli...

Dzisiaj wypowiadam umowę, bo czas jest do 14 maja aby złożyć pismo. Z dniem 30 maja umowa wygaśnie a ja wezmę sobie od nowa na 13 miesięcy wszystkie pakiety na lepszych warunkach (na pół roku jest też Nfilm HD x2 - ale szczerze to zrezygnuję potem z tego bo ciekawych filmów to tam nie puszczają ... niekiedy zdarzy się perełka).

Dodatkowo wezmę w końcu recorder (aktywacja 99zł) i mi go przyślą do domu wraz z umową. Teraz jedynie mogę wymienić recorder w punkcie obsługi ale niestety mam za daleko aby tam specjalnie jechać ... (wymiana "na telefon" to koszt 200 zł).

Uprzedzając pytania dlaczego chcę zostać w N - Liga Mistrzów w HD, Mundial w HD (głównie).

Pytanie do reszty: stary recorder odsyłacie pocztą ? Kurierem ? Czy może oni sami zabierają po zakończeniu umowy ? Zapomniałem się wczoraj zapytać.

Brak Ci cierpliwości :rolleyes:. Ja musiałem 5 razy dzwonić, aż wreszcie udało się aktywować wszystkie pakiety za 48zł na 13 miesięcy z gwarancją ceny. 4 razy było "nie ma takiej możliwości", tylko jakieś N-filmy na 7 miesięcy proponujemy, albo inne dyrdymały. Dopiero za piątym razem jak zadzwoniłem i postawiłem wszystko na ostrzu noża, że leży przede mną wypowiedzenie i od tej rozmowy zależy czy zaraz z nim pójdę do APS, czy też nie. Od razu też, mając wiedzę co można dostać, a co nie, powiedziałem co chcę ... no i wreszcie okazało się że jednak "jest taka promocja". No i gra. Szkoda że dopiero za piątym telefonem. Zabawa w ciuciubabkę normalnie....

EDIT

Widzę, że ktoś był jeszcze bardziej wytrwały, 8 telefonów. Ja już odpuściłbym po tym ostatnim, piątym. Ale pan zdaje się wyczuł determinację odnośnie wypowiedzenia w moim głosie i podchody się skończyły, przeszliśmy do konkretów ....

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Niestety przedłużona,ale to samo czeka nas jak obecną rozwiążemy. Plusem jest to ,że sprzęt zostaje w domu i nie ma gonienia do punktów N-ki, pisania wymówień :o:rolleyes:

Umowa się nie przedłuża, w sensie sumowania z obecną, którą mieliśmy. Obecna się kasuje, a obowiązuje nowa na 13 miesięcy, począwszy od czerwca 2010. Specjalnie o to pytałem, aby pan ten fakt wyartykuował jasno i klarownie. Nie było go ze 2 minuty, poszedł się konsultować, po czym potwierdził fakt jak wyżej, jasno i bez cienia wątpliwości.

Wiem, że nagranie tej rozmowy stanowi dla BOku deklarację zgody na nowy regulamin. Każdy jest proszony o jasne wyrażenie słownie tej zgody, w momencie gdy przyjmuje warunki nowej promocji utrzymaniowej. To po to, żeby mieli dowód jak coś, że ostatecznie zaakceptowaliśmy nowy regulamin.

A jako, że działa to w obie strony, to jeśli chcemy coś jasno i bez wątpliwości się dowiedzieć to pytajmy i prośmy o dokładne sprecyzowanie. Niech zostanie w zapisie rozmowy, dla celów archiwalnych.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Nie jest to zgodne z prawdą co piszesz, akurat w tym konkretnym przypadku. Patrz niżej.

Właśnie dzwoniłem do BOK i mogę wypowiedzenie zostawić w Punkcie Obsługi/Serwisowym.

Rozmowę nagrałem także muszą przyjąć :o

Wypowiedzenie w związku ze zmianą regulaminu można zanieść do dowolnego punktu, nie tylko do serwisowego. Taką jasną deklarację uzyskałem w BOK. Pewnie dlatego, że jest krótki okres czasu i nie chcą aby im zarzucać utrudnianie kontaktu z klientem. Pani podczas rozmowy podkreśliła, aby składając takie wypowiedzenie, koniecznie dopilnować otrzymania kopii z datą potwierdzoną pieczęcią punktu. Jest to bardzo ważne, gdyby punkt z jakichś powodów ociągał się z przekazaniem naszego pisma do centrali. Decydująca będzie data potwierdzająca na dokumencie.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 pakietów za 48 zeta :o / na 13 miesięcy (umowa i tak mi się kończyła w sierpniu).

8 telefonów. Walczcie o swoje !

wszystkie pakiety + HBO + NFilmy za 68 zł umowa przedłużona do lipiec 2011 ( 14 miesięcy )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Umowa się nie przedłuża, w sensie sumowania z obecną, którą mieliśmy. Obecna się kasuje, a obowiązuje nowa na 13 miesięcy, począwszy od czerwca 2010. Specjalnie o to pytałem, aby pan ten fakt wyartykuował jasno i klarownie. Nie było go ze 2 minuty, poszedł się konsultować, po czym potwierdził fakt jak wyżej, jasno i bez cienia wątpliwości.

"Przedłużona" miałem na myśli kolejne 13 miesięcy bo w moim przypadku zostało do konca obecnej 5 B) a tak mam znowu 13 miechów do końca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem do tej pory trzy pakiety za 38 zł.

- info i rozrywka

- kultura nauka .....

- sport i motoryzacja

Po lekturze postów udało mi się po jednym telefonie wynegocjować za 48 zł. ( od czerwca) wszystkie pakiety, plus N film na 7 miesięcy gratis z ewentualną jego rezygnacją po upływie tego okresu. Po upływie godziny od rozmowy mam już dostęp do wszystkich pakietów za 38 zł do końca maja. Umowę zawarłem na 12 m-cy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie n-ka bardzo pozytywnie zaskoczyła, gdy w ostatniej rozmowie z konsultantem udało mi się wywalczyć wszystkie pakiety + nfilm i hbo za 68 zł na 14 miesięcy. I nie powiem - niektóre filmy "idą" w wersji oryginalnej DD z polskimi napisami, więc odpada wypożyczanie wszelkiego rodzaju komedii, dramatów, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Mnie n-ka bardzo pozytywnie zaskoczyła, gdy w ostatniej rozmowie z konsultantem udało mi się wywalczyć wszystkie pakiety + nfilm i hbo za 68 zł na 14 miesięcy. ......

Może warto napisać wprost. Nikt nic nie jest w stanie "wywalczyć". Wszystko jest z góry ustalone. Można otrzymać w zasadzie jedną z trzech wersji tzw. promocji utrzymaniowej:

48zł wszystkie pakiety, 13 miesięcy.

68zł jak wyżej, plus HBO + N-filmy

Pakiet Full za 99zł.

Warunek: trzeba jasno i stanowczo wyrazić chęć rezygnacji w związku ze zmianą regulaminu.

A to, że N-ka sprawia wrażenie, że coś nam się udało wynegocjować, bo jesteśmy takimi świetnymi negocjatorami :lol:, to pozory i zabieg marketingowy. Mało tego, genialność tego zabiegu jest też taka, że wiele osób decyduje się na wyższe, czytaj droższe, opcje niż wcześniej. I których nigdy by nie wzięli gdyby nie całe zamieszanie z regulaminem.

Prosty i częsty przykład, przejście z 48zł za 3 pakiety, na 68zł. Bardzo wiele osób wybiera taką właśnie opcję w przypływie "emocji negocjacyjnych", pomimo że wcześniej nawet nie odczuwali potrzeby poszerzenia oferty z której korzystają, gdyż pozostały content ich po prostu nie interesował.

I żeby była jasność, absolutnie nie potępiam tego i nie twierdzę, że oferta nie jest warta zainteresowania. Przeciwnie, jak ktoś ma farta to zyska na całym zamieszaniu.

Ja tak miałem. Przez pół roku korzystałem ze wszystkich pakietów plus trochę dodatków, w zamian za to podpisałem umowę terminową, która przeszła w kwietniu na przymus 3 pakietów, do tego wziąłem upgrade do turbo, "smycz" się przedłużyła o kolejne miesiące. W sumie zrobił się całkiem odległy termin.

A tu bach, nowy regulamin i znowu mam wszystkie pakiety i umowa skróciła się do 13 miesięcy. Cóż, samo życie :). Ale pisanie o "wywalczeniu" i "negocjacjach" to przesada. Wszystko było z góry ustalone i dokładnie przemyślane.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dostałem jeszcze jedną opcję

48zł wszystkie pakiety do sierpnia+ nfilm do listopada za 0zł

---

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ paw

Przed chwilą pani z BOKu też mi to zaoferowała. Oczywiście się nie zgodziłem, bo celuję w 48 zł za wszystkie pakiety przez 13 miesięcy. Byłem za mało stanowczy. :lol:

Jutro spróbuję jeszcze raz. Zrobię to na głodnego, bo wtedy agresor mi się włącza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie tak, ale ja bajek nie potrzebuje, a sport akurat teraz na final LM i MŚ ok, później też jakoś za bardzo nie oglądam. A nfilm do listopada sie przyda bardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
ja dostałem jeszcze jedną opcję

48zł wszystkie pakiety do sierpnia+ nfilm do listopada za 0zł

---

O tej ofercie nie wspominam nawet, tę dostaje każdy, w pierwszej kolejności na odwal się i na zasadzie, "a może akurat się zgodzi" :).

Zaoferowano mi ją 2 razy, kolejne 2 nie dałem im dojść do słowa, że wiem i nie chcę na dzień dobry. Za piątym razem już nie było o niej mowy bo był ton ostatecznie rezygnujący z mojej strony:).

.....A nfilm do listopada sie przyda bardziej.

A to Ci się tylko tak wydaje. N-film to Ci się przyda, ale może do połowy czerwca i to pod warunkiem, że nie oglądałeś tego kanału do tej pory. Później już się zapętli i będziesz miał w kółko to samo co już oglądałeś. Ja już od stycznie tego kanału nie mam, spojrzałem w program z ciekawości wczoraj, a tu dalej to samo i potencjalnie nie ma co nowego oglądać. "Ten typ tak ma". W sam raz żeby go wziąć raz w roku na miesiąc i starczy na cały kolejny rok :lol:.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

generalnie jak sie korzysta z utorrent vod+blu-ray a nka jako dodatek to wystarczy raz na jakiś czas obejrzeć na takim kanale, a że miałem go na początku tylko 15 dni to teraz akurat przez pol roku zalape sie na jakieś rzeczy jakich do tej pory nie widzialem. O wczoraj np. durna rozowa pantera 2 akurat do odmozdzania.

P.S.

Jest ktoś masochistą dla swojego mózgu i portfela by zakupić Ciacho na Blu-ray ?

Za ilość spamu przewijającego się w treści tego filmu powinni go dodawać w 4K do Pani Domu zaraz po premierze w kinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dostalem jeszcze listu z nki, ile zapłacę po zmianie zasad za to co mam teraz?

Posiadam pakiet info, film i sport. Obecnie płacę 38 zl.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
P.S.

Jest ktoś masochistą dla swojego mózgu i portfela by zakupić Ciacho na Blu-ray ?

Za ilość spamu przewijającego się w treści tego filmu powinni go dodawać w 4K do Pani Domu zaraz po premierze w kinie.

ps. Że oni to w ogóle wydają na płycie. I jeszcze w HD. Buhahaha chyba będzie akcja że nikt tego nie kupi ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi