Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisy bracie dorobiłem sobie sam.

Zaden kłopot

Można dorobić sobie napisy?

Ale chyba tylko do zripowanej wersji?

Oświećcie mnie, jestem laikiem jeżeli chodzi o Blu-Ray.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są niezłe gotowce - nawet przygotowane pod wersje BD (klatkaż)

dla "świetego" (zeby nie robic drugi raz) jednak lubie zajrzeć do S.W. i podejrzeć czy wszystko gra, powywalać różne autorskie "reklamówki"...i wtedy jazda

srednio wypada 30 minut roboty na film w tym może 2 minuty klikania (jak chcesz sprawdzic czy wszystko gra z synchronizacją itp) - reszta leci sama

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie było problemu z zachowaniem menu?,czy zrobiłeś sam film?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tego lektora, to mi to generalnie wisi bo i tyak z tej opcji nie korzystam, ale wielu ludzi się zdrowo wkurzy a pewnie i niektórzy z tego powodu zrezygnują z zakupu. Imperial sobie sam kłody pod nogi rzuca, raz że cena z kosmosu i w ogóle się nie opłaca kupować wydania PL jesli ktoś zna wystarczająco angielski (czy też dorobi sobie napisy do kopii zapasowej), dwa lektor, trzy - pewno znowu dodatki nie będą tłumaczone jak to było w wydaniu DVD Quadrilogy.

Niby mogliby dać te ścieżki z lektorem które były zrobione dla wydania DVD, ale pewno znowu byłby krzyk i rwanie włosów z głowy, że na Blu-Ray dali ścieżkę w zwykłym stereo :P

Ja jeśli to kupię to z Anglii. Napisy do kopii DVD sprowadzanych z zagranicy dorobić to nie problem, niestety żeby dorobić je do BD musiałbym najpierw sobie sprawić nowego kompa, ale nic to, jak coś to przeżyję bez nich.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli tradycyjne rypanie nas w zad przez dystrybutora, ale był czas przywyknąć:) Na allegro cena 5 stów! bez komentarza.

Edytowane przez asmord

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALE KICHA ! ! ! CHOĆBY Z DATĄ PREMIERY, BO O LEKTORZE W 5..1 TO NAWET NIE WSPOMNĘ ..... PEŁEN BOJKOT - NIECH SIĘ WALĄ NA CYCKI !!! :)

ZDZIERSTWO PEŁNĄ GĘBĄ !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

życzę im powodzenia ze sprzedażą w kraju w którym ludzie oglądają z lektorem . ostatnio chciałem sprzedać kilka filmów na blu z napisami i było ciężko z lektorem poszły od reki. cena taka ze na raty trzeba kupować to wydanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam nie korzystam, ale brak lektora w wydaniu za 400-500 zł to skandal!!! Poszli na łatwiznę i jeszcze zdzierają kasę!!! Pełen bojkot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy koledzy, koleżanki;

Jak już wiecie pod koniec roku zostanie wydana kolekcja obcego na Blu-Ray.

Wydania szykują się bardzo bardzo bardzo fajne.

Wiem że jest złośliwością cytowanie pierwszego postu w świetle tego co już wiemy na temat ceny tego wydania, ale rzeczywiście te wydania w RP będą bardzo "fajne" :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten brak lektora to na 100% sprawdzona wiadomosć?

Tak, to pewne.

W centrali Imperiala mają już wszystko, pudełko, jaja, wkładki, itd... Brakuje tylko płytek, ponieważ nie został stworzony nawet MASTER !!! Tak więc OBCY nie jest nawet na etapie tłoczenia. Pojawiły sie pewne problemy w studiu w którym wykonuje się "Mastera", o których nie będę pisał (...) stąd to opuźnienie.

W informacji z pudełka wiem że nie ma tam Polskiej ścieżki - chyba że potajemnie nie wydrukowali na okładkach ;)

Pozdrawiam.

Rafał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro nawet lektora niet no to dopiero teraz widać "ile kosztują" polskie napisy... przegięcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to pewne.

W centrali Imperiala mają już wszystko, pudełko, jaja, wkładki, itd... Brakuje tylko płytek, ponieważ nie został stworzony nawet MASTER !!! Tak więc OBCY nie jest nawet na etapie tłoczenia. Pojawiły sie pewne problemy w studiu w którym wykonuje się "Mastera", o których nie będę pisał (...) stąd to opuźnienie.

W informacji z pudełka wiem że nie ma tam Polskiej ścieżki - chyba że potajemnie nie wydrukowali na okładkach ;)

Pozdrawiam.

Rafał.

Dzięki za info!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to pewne.

Czyli pewności 100% nie ma - muszą być płyty w ręku ..... taki promyk nadziei .... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, to pewne.

Pozdrawiam.

Rafał.

Jezu jak dobrze, że ja sobie to wydanie zamówiłem w UK i jak dobrze pójdzie, to będę miał je dziś. Nie dość że cena powala (180zl z dostawą) to jeszcze termin normalny, a raczej realny, bo coś czuję, że ten 30 listopad to dopiero początek:) A napisy? Angielski nieco znam, filmy znam na pamięć, a jak będzie ktoś chciał oglądnąć, kto się nie zna, to na półce stoi Alien Q na DVD, wydanie polskie:)

Co do cen - to pamiętam, że pakiet Alien Q na dvd też tani nie był, ja kupiłem za 280zł i to była mega okazja, bo normalnie cena wahała się w okolicach 419zł. Ech te czasy:)

Edytowane przez JACK_kmf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja już mam :)

Wczoraj kurier DHL przyniósł

Wersja z UK nie ma polskich napisów

Fox zrobił świetną rzecz - jeżeli oglądamy np 1 film i zrobimy "eject" na odtwarzaczu to nie pojawia się menu odtwarzacza tylko wielkie logo znanej z filmu firmy :) i przy włożeniu innej płyty z setu jesteśmy kierowani od razu do menu głównego z pominięciem copyrightów, logo wytwórni, itp.

Polecam zakup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja już mam :)

Wczoraj kurier DHL przyniósł

Wersja z UK nie ma polskich napisów

Fox zrobił świetną rzecz - jeżeli oglądamy np 1 film i zrobimy "eject" na odtwarzaczu to nie pojawia się menu odtwarzacza tylko wielkie logo znanej z filmu firmy :) i przy włożeniu innej płyty z setu jesteśmy kierowani od razu do menu głównego z pominięciem copyrightów, logo wytwórni, itp.

Polecam zakup

Zamawiane w Amazonie? oni kurierem dostarczają? No mam nadzieję, że mojego dziś dostarczą:) I kolejna nadzieja, że na moim samsungu p3600 nie będzie problemu z odtwarzaniem, bo czasem lubi sobie przygrać - miałem tak przy Terminator Salvation - na soft czekałem prawie 2 miechy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawiane w Amazonie? oni kurierem dostarczają? No mam nadzieję, że mojego dziś dostarczą:) I kolejna nadzieja, że na moim samsungu p3600 nie będzie problemu z odtwarzaniem, bo czasem lubi sobie przygrać - miałem tak przy Terminator Salvation - na soft czekałem prawie 2 miechy!

Tak. W Amazonie

Zamówienie jest wysyłane przez DHL z Niemiec.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie.

Kolejne złe nowiny.

Cena sugerowana z 399zł za podstawową wersję wzrosła do 479zł !!!!! - nawet Punkt44.pl potwierdza tą informację. To jest jakiś absurd...

A druga nowina to zrezygnowali z Antologi białej i czarnej i bedzie tylko jedna wersja tak jak wszędzie na świecie, np. w UK... ta właśnie wersja ma kosztować 479zł. Czy jajo podrożeje nie wiem, ale widzę że wszystko jest możliwe.....

Pozdrawiam.

Rafał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale JAJA ! ! ! :lol: :lol: :lol:

180 pln. w Amazon.co.uk , no to muszą przyciąć dokładnie 300 pln. na boxiku - śmiać się czy płakać ? :)

Ostatnie szansa dla tych co chcą taniej z polskimi sub. - zawarcie umowy na Alledrogo jest wiążące ....

EDIT - na Allegro już zareagowali , ale co dziwne, w kilku ofertach stoi jak byk - POLSKI LEKTOR ! ! !

Kto ma więc rację ? W razie czego, to niezgodność towaru z umową i po temacie .

Jest także wyjaśnienie na podwyższenie ceny .....

Dystrybutor wydrukował całą poligrafię (czarno-białą) na którą nie dostał akceptacji - musi wszystko

zniszczyć i wydrukować wszystko zgodnie z europejskim wzorem , a ten koszt ma pokryć NABYWCA !!! :)

He,he - jeśli to prawda, to możecie zobaczyć z kim macie do czynienia - BANDA ZDZIERCÓW ! ! !

Nie dajcie się zrobić w "JAJO" - pełen BOJKOT to jedyne co można z tym zrobić - BOX ALIEN kupicie tutaj :

http://www.amazon.co.uk/Alien-Anthology-Blu-ray-Sigourney-Weaver/dp/B003AQBYUG/ref=sr_1_34?s=dvd&ie=UTF8&qid=1288352360&sr=1-34

i za kilka dni bez żadnych dodatkowych opłat kurier dostarczy wam ten box do domu .

Edytowane przez BoDeX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne potwierdzenie na brak lektora :

punkt44.pl/blu-ray/64872,obcy_antologia_(6blu-ray_twarz).html

Edytowane przez fido2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są po prostu jakieś kpiny... przyłączam się do bojkotu i zmawiam właśnie z Amazona.

BTW. w ogóle to z jakiej racji klient ma płacić za błędy dystrybutora ?! świetlanej przyszłości i kokosów z wydania raczej im nie wróżę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kpina! Ktoś się z wackiem na mózg zamienił?! Chciałem mieć ten film w kolekcji z wiadomych względów, ale dość niech imperial spada na bambus! Na allegro jest wersja angielska za 249 zł dostępna od ręki w ostateczności się skuszę bo w moim przypadku odpada zakup bezpośrednio z Anglii czy innego kraju. A teraz być może głupie pytanie warto kupić "obcego" na blue-ray'u? jak z obrazem dźwiękiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi