Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - skąd ta ekscytacja ?

Przecież box jest od roku na rynku ! Że teraz w niższej cenie, czy jak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PMy coś 'dziwnie działają' na tym forum...

@ Gieferg: Nie mam żadnych wiadomości w skrzynce, a ta którą mi wysłałeś 7.12 do mnie dotarła 14.12. Dzisiejszych nie mam nic.

Pisałem do Bodexa w sprawie kupna filmów w listopadzie... w mojej skrzynce jego odp. datowana na 23.11 pokazała mi się dziś...

WTF??

@Bodex jeśli jeszcze nie sprzedałeś tych filmów proszę o kontakt (i w ogóle jeśli ktoś chce sie ze mną skontaktować) na depe65@gmail.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ w końcu box jest dostępny za normalną kasę (kupiłem w Merlinie z darmową wysyłką za 220zł) więc zacząłem oglądać. Najpierw Aliens bo to moja ulubiona część.

I muszę napisać, że zachwycony nie jestem. Wiadomo, film ma swoje lata ale jakoś tak bez rewelacji. Jakość średnia, dźwięk jak dla mnie średni. Obejrzałem i raczej zapomnę. Z tych lat można spotkać na BD dużo lepiej wydane pozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Owszem można, pod warunkiem że były nakręcone w sposób, który pozwoli z nich więcej wyciągnąć. Aliens był nakręcony na dość marnym filmie o czym Cameron nie raz po latach wspominał. Zobacz sobie jak ten film wyglądał do tej pory. Skok jakościowy to właśnie przy Aliens jest największy, szczególnie że wiele wskazywało na to, że może zostać potraktowany jak Predator (czy to za pierwszym, czy to za drugim podejściem), tymczasem nic z tych rzeczy, jak na taki materiał źródłowy jaki był dostępny trudno mi sobie wyobrazić by ten film mógł wyglądać lepiej i wręcz trudno było mi uwierzyć w to, że tyle się udało z niego wycisnąć.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, jasne. Ale po prostu pokaz mocy BD to nie jest. A jakoś tak dziwnie sobie wyobraziłem, że zobaczę nie wiadomo co. I oczywiście całe szczęście, że nie dostaliśmy "Predatora".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aliens jest miejscami mocno ziarnisty więc nie każdemu podejdzie... jak dla mnie wygląda o wiele lepiej od Alien 3 czy Resurrection i chciałoby się aby taki skok jakościowy względem dvd (click) miał miejsce przy każdym wydawanym tytule na BD, a nie tylko od święta.

Edytowane przez misfit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z ciekawości... czy to nowe wydanie to dokładnie te same płytki co w 6-cio płytowym wydaniu? tzn. z obsługą mu-th-ur mode itp.?

Edytowane przez tomalo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te same. Tylko co ci po muthur mode skoro nie ma w tym wznowieniu płyt z dodatkami, do których się ono odnosi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie o to mi chodziło... czy na płytach z filmami są opcje i odnośniki prowadzące do nikąd... tak lekko bez sensu...

a pytam tak tylko z ciekawości, bo osobiście mam 6-cio płytowe wydanie i muthur mode to fajna sprawa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ktoś może orientuje się czym TO wydanie różni się od zwykłego poza tym, że jest o 1 Funt tańsze? Przymierzałem się do zwykłego bo cena niższa dwukrotnie niż u nas a tu nagle taka zagadka... czyżby tylko inna poligrafia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Ktoś może orientuje się czym TO wydanie różni się od zwykłego poza tym, że jest o 1 Funt tańsze? Przymierzałem się do zwykłego bo cena niższa dwukrotnie niż u nas a tu nagle taka zagadka... czyżby tylko inna poligrafia?

zobacz na ilość dysków i ich zawartość ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, są 4 zamiast 6, to robi różnicę... pod warunkiem, że ten opis jest coś wart, skoro piszą tam o DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, są 4 zamiast 6, to robi różnicę... pod warunkiem, że ten opis jest coś wart, skoro piszą tam o DVD.

poza tym w przypadku wersji z 6 dyskami mamy po 2 wersje każdego filmu na płycie,

w opisie do wydania 4 dyskowego nic takiego nie widzę

a różnica 1 funta ... ;)

Edytowane przez Tie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym w przypadku wersji z 6 dyskami mamy po 2 wersje każdego filmu na płycie,

w opisie do wydania 4 dyskowego nic takiego nie widzę

a różnica 1 funta ... ;)

Podsumowując jest to wydanie zdecydowanie uboższe, nie ulega wątpliwości, że warto zaopatrzyć się w wersję 6xBR.

Początkowo obawiałem się czy nie jest to wersja pod jakimś względem lepsza (bo nowsza) ale dzięki Wam moje wątpliwości zostały rozwiane.

Dziękuję!

Edytowane przez jabba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam małe ptanie. Jak powinna wyglądać zawartość tego wydania? Kupiłem je w tym sklepie i dostałem jedno pudełko zawierające 4 płyty BlueRay w tekturowej obwolucie z polskim napisami. Załączam zdjęcie togo co otrzymałem. Napisałem już do sklepu o wyjaśnienie tej różnicy ale chce się lepiej zorientować jak powinno wyglądać wydanie przedstawione na zdjęciu.

Edytowane przez Saracen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tak to właśnie wygląda ;) Też takie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dostałem jedno pudełko zawierające 4 płyty BlueRay w tekturowej obwolucie z polskim napisami

A na co liczyłeś?

To ogołocona, tania reedycja, dobra dla tych co mają gdzieś dodatki i chcą tylko filmy z PL napisami. I tak właśnie wygląda - amaray w tekturce, 4BD. Co ci mają wyjaśniać? Na stronie jest przecież opis zawartości.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to co? Po pierwsze już samo zdjęcie przedstawiające produkt się nie zgadza. Po drugie nigdzie nie widzę informacji, że wszystko jest w jednym opakowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz gdzieś informację, że jest w kilku?

Co do zdjęcia - wrzucili fotkę edycji zachodniej, polska wygląda trochę inaczej, bywa. I to nie tylko w polskich sklepach, ostatnio kupiłem z Amazon.co.uk Królestwo Niebieskie i była zupełnie inna okładka niż ta, którą pokazano na stronie sklepu, tutaj różnica polega na braku niebieskiego paska (dla mnie plus) i polskiego tytułu (dla mnie bez znaczenia), a to że wszystko w jednym amarayu zamiast w czterech to dla mnie też plus, mniej miejsca na półce zajmuje - a więc ogólnie rzecz biorąc sam byłbym zadowolony z takiej "niespodzianki".

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rany, bo dali zdjęcie zagranicznego wydania, ty masz TO SAMO ale z polskim tytułem na tekturce. A z tym że nie ma informacji że wszystko jest w jednym opakowaniu to sobie chyba jaja robisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi