Skocz do zawartości
Gmeru

Asmax PLAYBOX: Full HD w cenie 249 zł

Rekomendowane odpowiedzi

news-shadow.pngDo oferty dostępnych na rynku odtwarzaczy multimedialnych dołącza Asmax PLAYBOX. Urządzenie gwarantuje obraz w rozdzielczości Full HD, obsługę najpopularniejszych kodeków, a na tle konkurencji nowa propozycja Asmaxa wyróżnia się m.in. możliwością odtwarzania napisów w formacie TXT oraz przystępną ceną wynoszącą 249 zł brutto.

Asmax PLAYBOX jest odtwarzaczem multimedialnym, który po podłączeniu złączem HDMI do telewizora pozwala na wyświetlanie dowolnych treści: przeglądanie zdjęć, odtwarzanie muzyki, a przede wszystkim oglądanie filmów w jakości Full HD. Nowy Asmax współpracuje z dostępnymi na rynku urządzeniami do przenoszenia danych – można do niego podpiąć dysk twardy, pamięć USB (popularny pendrive), a także karty pamięci SD i MMC.
PLAYBOX obsługuje wszystkie najpopularniejsze kodeki wideo (m.in. H.264, MPEG-4), a także napisy w formacie TXT, co jest rzadko spotykaną cechą dostępnych na rynku odtwarzaczy multimedialnych. Urządzenie posiada polskojęzyczne menu, przystępny interfejs, a całością zarządza się w łatwy i intuicyjny sposób za pomocą pilota.

Asmax PLAYBOX objęty jest 24-miesięczną gwarancją, a sugerowana cena detaliczna brutto wynosi 249 zł. Więcej informacji o urządzeniu można znaleźć na stronie: http://asmax.pl/playbox.

asmaxplaybox.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dane wedlug instrukcji obsługi:

Specyfikacja Techniczna

Format plików NTFS; FAT32 ;FAT16

Host USB Obsługa różnych nośników danych ze złączem USB

Złącze USB Dostępne dwa złącza USB 2.0

HDMI Port HDMI 1.2 (zgodne z wersją 1.3)

Dostępne rozdzielczości obrazu

480P60hz,576P50hz,720P50hz/60hz,1080i50hz/60hz,

1080P 24hz/25hz/30hz auto

Wyjścia Video Composite AV / Component YPbPr / HDMI

Standard wyjścia Video PAL; NTSC

Wyjścia Audio Stereo, Cyfrowe HDMI oraz COAXIAL/OPTICAL SPDIF

Obsługa kart pamięci SD; MMC

Obsługiwane formaty Audio WMA、MP3、WAV、AAC/WMA, MP3, WAV, AAC

Obsługiwane formaty Video

AVC/H.264, MPEG1,MPEG2,MPEG4

.avi, .mpg, .mp4, .dat, .vob, .divx, .mov, .mkv, .mjpeg, .ts, .trp, .tp

Obsługiwane formaty napisów SSA, SMI, SRT, SUB, ASS, SMI, TXT

Obsługiwane formaty Zdjęć JPG / BMP / PNG

Przeglądanie zdjęć Pojedynczo lub jako pokaz slajdów

Zasilanie

100V~240V, 50 / 60HZ / AC Wejście: 100V~240V, 50/60 HZ

12V, 2A / DC Wyjście: 12V, 2A

Obsługiwane formaty plików

Video:

1. Obsługa kodeka MPEG-2 MP@HL

2. Obsługa kodeka MPEG-1

3. Automatyczna konwersja ilości klatek

4. Obsługa do rozdzielczości ASP@L5 HD

5. Opcjonalnie obsługa profile DivX1 HD

6. Pełna kompatybilność z ITU-T H.264, ISO/IEC 14496-10(do poziomu 4.0)

7. Dekodowanie do rozdzielczości H.264 1080P@30

Audio

1. Obsługa MPEG-1, MPEG-2 (Layer I/II)

2. Opcjonalnie obsługa Dolby2 Digital (AC-3) – zewnętrzny dekoder

3. Opcjonalnie obsługa Dolby Digital Plus (E-AC-3) – zewnętrzny dekoder

4. Obsługa HE-AAC level 2 & level 4

5. Obsługa down-mixing z formatu Dolby 5.1 do formatu stereo R/L

6. Obsługa dźwięku cyfrowego S/PDIF formatu RAW

7. Obsługa dźwięku analogowego stereo L/R

8. Obsługa dźwięku cyfrowego przez złącze HDMI w formacie RAW

9. Obsługa AAC i HE-AAC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość obiecujaco to wygląda. Ciekawe jak się sprawdza w praktyce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tej cenie i masowej produkcji przez wszystkich producentów od firmy "krzak" poprzez Mantę na ASUSie kończąc niedługo takie odtwarzacze będą w promocjach za 99zł.;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie prawda

nie długo to wszystko załatwi 1 port USB w TV do którego podepniesz HDD lub pena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis przybył do mnie , mkv odtwarza > reszta mnie nie interesuje ,po coaxialu na amplituner z DTS i mamy DD5.1 i DTS,jutro go przetestuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam sprzęt od dziś, napisy czyta bez problemów, polskie znaki są nie ruszył mi jednego z filmów w HD <nieprawidłowy format pliku>, poza tym wszystko działa bez zarzutu, podpinałem dysk TRANSCEND 500gb, spokojnie ruszył nawet na jednym wejściu USB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DTS - opcjonalnie (zewnętrzny dekoder)

No to lipa tak samo jak WD TV (gen1)

A po co Ci dts skoro rozumiem, że słuchasz w tv. Zassaj wersję ac3 i po sprawię. Chyba, że zabierasz ze sobą urządzenie na wycieczki po ludziach jak to już czytałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"na szybko " Xvid , mkv ,czyta , nie wiem jak z napisami bo nic nie mam, RMVB u mnie nie, ale mam 1 pozycje obraz "ładny " ,dzwięk w DD5.1 i DTS "ładny" ale mam" słaby" sprzęt tv i kino domowe . Postaram się porównać do bardzo dobrego kina domowego w Emar-ze , jakiś LCD i kino za około 15 kzł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Jestem całkowitym laikiem jeżeli chodzi o odtwarzacze multimedialne.czytam niezłe opinie na temat tego sprzętu, a ja potrzebuje urządzenia do odtwarzania nagrań z kamery avchd plus zdjęć.(mam za słaby komputer do obróbki,montażu)

Chcę zrzucać dane na zewn.dysk i podpiąć do tego urządzenia.

czy to jest dla mnie?

czy może szukać czegoś innego

z góry dzięki za odpowiedź

P.S.Na forum są dwa identyczne tematy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DVD >czyta vob. po kolei jak jest ich kilka co vob.wczytywanie 2-3 sekundy i odtwarza , moze zamkniemy jeden z tematów bo są 2 na forum ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nabyłem za 249 zł. Jest prawie cacy. Prawie, bo nie czyta poprawnie WMA. Dysku zewnętrznego Samsung 640 GB też nie, ale to już było.

Chyba zrobiły się dwa wątki do tego urządzenia. Może by scalić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
nie prawda

nie długo to wszystko załatwi 1 port USB w TV do którego podepniesz HDD lub pena

No nie do końca... Potrzebny jest jeszcze procek SIGMA albo REALTEK czy podobny + firmware.

BTW czy ten Asmax radzi sobie OK z AVCHD (MP4) 1080p/60 z kamery HD ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak TV odbiera DVB-T h264, to ma już praktycznie wszystko, co potrzeba do odtwarzania, oprócz USB właśnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Mam pytanie do posiadaczy Asmaxa

Przeczytałem cały temat i już zgłupiałem jednych niby śmiga a innym nie.

Nich ktoś odpowie szczerze czy warto go kupić (już go zamówiłem w komputroniku - ma być za 2 dni) bo nie chciałbym kolejne pieniądze wyrzucić w błoto.

Jak jest z tymi filmami mkv ,h264 odtwarza w końcu czy nie?

Piszę ze kolejne pieniądze bo miesiąc temu kupiłem LG smart uprgade st600 specjalnie aby móc oglądać pliki mkv i x264 i co lipa po całości na 10 filmów obejrzałem tylko jedną bajkę bo resztę filmów wo gule nie chce odpalić -startuje startuje niby ma już odpalić i wywala do menu.

Teraz by mi było szkoda wydać kolejnych pieniędzy na urządzenie odtwarzające filmy mkv które w rzeczywistości wo gule ich nie odtworzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tej cenie i masowej produkcji przez wszystkich producentów od firmy "krzak" poprzez Mantę na ASUSie kończąc niedługo takie odtwarzacze będą w promocjach za 99zł.;)

Przewidziałeś to:) Gratuluje. Hyh

Od roku sprzęt chodzi po 10h dziennie. Dzielnie znosi tę pracę (nie grzeje się w ogóle). Do tego mały i całkiem nieźle wygląda. Brak wyświetlacza. Prze to czasami nie wiadomo czy jest włączony (uruchamia się), czy jest wyłączony (to przez to, że chwilkę trwa zanim się uruchomi). Nie radzi sobie tylko z jednym filmikiem, tzn. wyświetla go ale nie płynnie 1080P. 720P już chodzi płynnie. Filmy zapętlone i odtwarzane z karty SD. Brakuje mi karty WIFI i portu LAN. Szoku jeśli chodzi o obraz też nie ma. Plus za optical. Mimo wszystko cenowo kusi;)

Edytowane przez ziman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi