funyboy 0 Napisano 14 Stycznia 2011 znalazłem Sony KDL-40EX500 w euro agd za 2640- co sądzicie dobra cena? a powiedzcie mi jedno czy warto dokładać 400zł za tego sony czy wziąć większy i o zbliżonych parametrach Philips 42PFL5405H ale za 2200zł...poradźcie mi Dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gamper 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Jeszcze do niedawna mieli tego soniacza za 2599 w euro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Till 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Cena idzie u nich w górę, dwa dni temu był za 2640 , dziś patrze i 2699 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
funyboy 0 Napisano 15 Stycznia 2011 no właśnie idzie w górę a po świętach było 2490zł:-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszo85 0 Napisano 16 Stycznia 2011 Witam wszystkich, piszę po raz pierwszy na tym forum i mam 2 pytania odnośnie tego tv. Wszyscy, którzy go kupili bądź mieli/mają zamiar kupić, pisali i pytali się o filmy BR, DVD, PS3, HD i SD, a w zasadzie nikt nie wspominał o oglądaniu na nim piłki nożnej i w ogóle sportu. Dlatego chciałem się zapytać jak to wygląda na tym tv, jak na nim wygląda oglądanie meczów w HD i SD, jak się tutaj sprawuje to 100Hz? No i drugie pytanie, co z tymi matrycami w 32EX500? Większy telewizor do pokoju nie wchodzi w rachubę, będzie oglądany z niecałych 2óch metrów, dlatego interesuje mnie sprawa z tymi matrycami, czy faktycznie w najnowszych 32 calach EX500 montowane są matryce AUO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eksces 0 Napisano 18 Stycznia 2011 ja mam 40 cali i oglądam z odległości 2,5 metra (pokój ma szerokość 3m) i powiem Ci że gdybym miał kasę to wziąłbym 46 cali. nie wkop się w zakup 32 cali bo będziesz szybko żałował. Powiem Ci że nawet SD dobrze wygląda. Oczywiście Czeski sygnał cyfrowy który odbieram zamiata polski analogowy straszliwie. może gdybym miał jakiś dekoder albo dvd które stabilizowałoby sygnał i upscalowało to byłoby lepiej ale jak dla mnie do póki to nie jest sygnał cyfrowy to od SD nie wymagam więcej. Na Crt nie wyglądało lepiej. A w HD wszystko jest jak bajka. również sport. oglądam trochę koszykówki i piłki nożnej + sporty motorowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sasanki 0 Napisano 19 Stycznia 2011 witam! - mógłby ktoś potwierdzić czy 37/40Ex500 przepuszcza po optyku DD/DTS passthrough gdy źródłem jest HDMI (laptop, BD) - czy komuś coś wiadomo czyje matryce są pakowane do wersji 37calowej, czy jest to taka sama jak w 40ex500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszo85 0 Napisano 24 Stycznia 2011 Ktoś może się szerzej wypowiedzieć nt. matryc w najnowszych egzemplarzach 32''? Czy faktycznie teraz montowane są w nich matryce AUO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squallik 0 Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Też mnie interesuje jaka jest montowana matryca w 32 i 40 calach. Dzisiaj widziałem w sklepie Euro (Klif) 32 cale za 2150,- oraz 40 cale za 2699,-. Zastanawia mnie jedna rzecz, że na pudelkach oprócz oznaczenia modelu jest skrót AEP. Ktoś się może orientuje o co chodzi ? Jeżeli chodzi o ten skrót AEP (American Electric Power) Klik. Tutaj odnośnie matryc AUO Klik Edytowane 24 Stycznia 2011 przez Squallik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi730 1 Napisano 24 Stycznia 2011 Litery na końcu oznaczenia modelu mówią o końcowym kraju przeznaczenia: AEP to Unia (bez Niemiec, ale z Polską). Są jeszcze chyba 3 regiony. W. Brytania, Niemcy i Rosja+inne kraje. W tym ostatnim przypadku jest to Litera K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Squallik 0 Napisano 24 Stycznia 2011 Litery na końcu oznaczenia modelu mówią o końcowym kraju przeznaczenia: AEP to Unia (bez Niemiec, ale z Polską). Są jeszcze chyba 3 regiony. W. Brytania, Niemcy i Rosja+inne kraje. W tym ostatnim przypadku jest to Litera K. Dzięki za sprostowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eksces 0 Napisano 24 Stycznia 2011 (edytowane) AEP oznacza wersję europejską jeśli się nie mylę. ... o rany. nie odświerzyłem zakładki od kilku godzin i nie zauważyłem że już odpisaliście. sorki. UWAGA! Pojawiła się IPLA. zarówno w TV jak i w playstation 3 Edytowane 25 Stycznia 2011 przez eksces Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BHZ 0 Napisano 30 Stycznia 2011 Interesuje mnie, jak wygląda w EX500 sprawa DLNA - czy da się w ten sposób odtwarzać pliki mkv w 1080p i z dźwiękiem DTS 5.1? Rozumiem, że w takim przypadku mógłbym dźwięk przesłać po optyku albo coaxie do ampli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi730 1 Napisano 30 Stycznia 2011 DLNA działa całkiem sprawnie jeśli tylko komputerek w miarę mocny i konfiguracja programu odpowiednia, ale za dużo z tym pierdzielenia. Nie ma sensu. Jeśli zależy Ci na 1080p MKv kup odtwarzacz 400zł i masz wszystko w du.ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TheTester 6 Napisano 30 Stycznia 2011 Interesuje mnie, jak wygląda w EX500 sprawa DLNA - czy da się w ten sposób odtwarzać pliki mkv w 1080p i z dźwiękiem DTS 5.1? Rozumiem, że w takim przypadku mógłbym dźwięk przesłać po optyku albo coaxie do ampli? Bezpośrednio się nie da. Musiałbyś mieć postawione coś, co będzie transkodować do formatu zjadliwego dla TV. Polecam sugestię edi730, bo to jest zdecydowanie najwygodniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BHZ 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Czyli rozumiem, że taka opcja (5.1 - wyjście optyczne) po DLNA jest możliwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi730 1 Napisano 2 Lutego 2011 Tak oczywiście przez optyka z ex500 na ampli 5.1 pójdzie. Tylko nie zapomnij w opcjach TV przełączyć na System audio. Options/Głośnik/System audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BHZ 0 Napisano 2 Lutego 2011 A wpadło mi jeszcze takie coś do głowy: jeśli TV mam podłączony z ampli Onkyo TX-SR608 przez HDMI, to nie da się przypadkiem tym samym kablem przesłać dźwięku? Wnioskuję tak na podstawie tego, że w końcu to HDMI przesyła dane w obie strony. Jak myślicie, takie coś mogłoby zadziałać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nilmut 0 Napisano 4 Lutego 2011 witam! - czy komuś coś wiadomo czyje matryce są pakowane do wersji 37calowej, czy jest to taka sama jak w 40ex500? raczej taka sama być nie może - w 40 calach jest S-PVA, natomiast nie ma matryc S-PVA w rozmiarze 37 cali, najprawdopodobniej będzie to matryca MVA od AUO, taka jest też montowana w najnowszych egzemplarzach 32EX500 tzn. od grudnia. o 32 cale też ktoś pytał także to cenna informacja i nie wymyślona. kilka dni temu w salonie Sony obok siebie stały 32EX500 z listopada i stycznia, przepaść między nimi na korzyść oczywiście tv z listopada, kolega zakupił ostatnią sztukę z ekspozycji, nawet się nie zastanawiał. reszta to już nowe styczniowe zostały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snoopdogg_tg 0 Napisano 5 Lutego 2011 Witam Pytanie do posiadaczy odbiornika UWA-BR100. Jak to cudeńko sprawdza się w praktyce? Nie ma żadnych kłopotów z tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cienislaw 2 Napisano 6 Lutego 2011 A wpadło mi jeszcze takie coś do głowy: jeśli TV mam podłączony z ampli Onkyo TX-SR608 przez HDMI, to nie da się przypadkiem tym samym kablem przesłać dźwięku? Wnioskuję tak na podstawie tego, że w końcu to HDMI przesyła dane w obie strony. Jak myślicie, takie coś mogłoby zadziałać? tv obsługije ARC po HDMI - sprawdź czy ampli to potrafi (o ile pamiętam ma HDMI 1.4 więc powinien). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chriss 0 Napisano 6 Lutego 2011 witam. czy z 3,5 metra dobrym wyborem będzie ten telewizor w rozmiarze 55' ? nie będzie to Waszym zdaniem za duzo ? oglądane będzie w 50% sd (n + dvd), ale reszta to hd(n i bd) i ps3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 6 Lutego 2011 Będzie w sam raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario99 0 Napisano 7 Lutego 2011 Witajcie szanowni forumowicze, jak myślicie jest szansa ma spadek cen 46ex500? czy może sobie podarować ten zakup w najbliższym czasie? przed świętami można było spokojnie kupić za 3300 do tego był uchwyt i montaż gratis, teraz poniżej 3500 ciężko znaleźć (z przesyłką) i z tego co wiem nie ma już promocji na uchwyt i montaż. Pozdrawiam Mariusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi730 1 Napisano 10 Lutego 2011 Troszkę pitolisz jak stara baba. Wejdź na Ceneo wklep ten model i do wyboru do koloru. Cena przystępna i wieszaczek się znajdzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach