Skocz do zawartości
bwitosze

Amatorka kamera HD w granicach 2 - 2,5kzł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jestem szczęśliwym posiadaczem Canona HF10. Nie jest to już model najświeższy, więc wypadłem z rytmu. W tej chwili zostałem przez brata zobowiązany do znalezienia mu podobnej klasy kamery w racjonalnych pieniądzach (2000-2500 zł). Co polecacie?

Chciałbym aby kamerka miała:

- prawdziwe full HD 1080i (lub 1080p ;), a nie wewnętrznie upscalowane, więc matryca min 2mpx efektywnie

- sensownej wielkości sensor

- zapis na karty (nie musi mieć wewnętrznej pamięci)

- standardowe bajery, np. prerecord mile widziany, ale bez przesady.

- wielkość bez większego znaczenia, ale nie jakiś kloc.

Zawracać sobie głowę jakimiś Panasonicami czy JVC, czy raczej szukać wśród Canonów. Jak tam jest z wielkościami sensorów w tych nowych modelach, bo zdaje się że z 1/3" przeszli na 1/4" - są zauważalne różnice w szumach przy słabym świetle?

Z góry dziękuję.

Userze MOBOR - liczę na Ciebie, ostatnio się posłuchałem i było dobrze :)

Edytowane przez bwitosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie podłączam się do tematu. Tylko nie piszcie, że trzeba odnaleźc stare wątki - bo są one :) już stare

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W sumie podłączam się do tematu. Tylko nie piszcie, że trzeba odnaleźc stare wątki - bo są one ;) już stare

Tak tak, zacząłem od przeglądania starych wątków.

Kusi HF200, ale ona ma tego CMOSa 1/4" i chciałbym, żeby ktoś napisał czy należy się tego obawiać, bo pozostałe parametry jak najbardziej OK. A i cena na Pixmanii niezła, bo jest obniżka 30% na nią.

Ktoś jest w stanie coś doradzić?

EDIT:

Padło na HF200, miejmy nadzieję że będzie ok. Jak będę miał chwilę, to z ciekawości zrobię porównanie HF10 z HF200 w gorszych warunkach oświetleniowych, opiszę co i jak.

Edytowane przez bwitosze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi