Skocz do zawartości
maxiuca

Forrest Gump - Blu-ray

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie szybko przejrzałem Forresta Gumpa na Blu-ray (wersja US) i mogę stwierdzić (z dużą ulgą), że nie wyciągnęli jakiegoś starego mastera, tylko zrobili nowy skan i jakość jest bardzo dobra. Nie jest to żyleta jak Braveheart, przydałoby się ręcznie przeczyścić obrazek miejscami (zwłaszcza sekwencję początkową), kilka scen jest gorszych, ale żadnych filtrów nie zastosowano, więc obrazek jest bardzo ładny. Dźwięk też.

Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uffff , bo filmek wartościowy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiadomo coś kiedy będzie wersja PL? Bravehearta i Gladiatora już mamy to kiedy Forrest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dude0666,

temat o FG istnieje od prawie miesiąca, nie musiałeś zakładać nowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dude0666,

temat o FG istnieje od prawie miesiąca, nie musiałeś zakładać nowego.

przepraszam,nie zauważyłem,takie mnie podniecenie wzieło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie szybko przejrzałem Forresta Gumpa na Blu-ray (wersja US) i mogę stwierdzić (z dużą ulgą), że nie wyciągnęli jakiegoś starego mastera, tylko zrobili nowy skan i jakość jest bardzo dobra. Nie jest to żyleta jak Braveheart, przydałoby się ręcznie przeczyścić obrazek miejscami (zwłaszcza sekwencję początkową), kilka scen jest gorszych, ale żadnych filtrów nie zastosowano, więc obrazek jest bardzo ładny. Dźwięk też.

http://bluray.highdefdigest.com/277/forrestgump.html

Jak pisałeś, wydanie bardzo dobre : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydanie na rynek rosyjski. Mają dtshdma DTS-HD Master Audio Russian . Może my się też kiedyś doczekamy :o

bluray Blu Ray Dual 50 Gb

h264 1920x1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1, H.264, ~26560 kbps

1. dtshdma DTS-HD Master Audio English 4094 kbps 5.1 / 48 kHz / 4094 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit) usa

2. dtshdma DTS-HD Master Audio Russian 3889 kbps 5.1 / 48 kHz / 3889 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit) rus (VO - Гаврилов)*

3. dd51 Dolby Digital Audio Russian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps rus (MVO - Позитив Мультимедиа)*

4. dd51 Dolby Digital Audio Russian 384 kbps 5.1 / 48 kHz / 384 kbps rus (MVO - Киномания)*

5. dd51 Dolby Digital Audio Russian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps rus (MVO - Tycoon)

6. dd51 Dolby Digital Audio Ukrainian 448 kbps 5.1 / 48 kHz / 448 kbps ua (MVO - Так треба Продакшн)

7. dd20 Dolby Digital Audio English 224 kbps 2.0 / 48 kHz / 224 kbps / Dolby Surround (Commentary) usa

8. dd20 Dolby Digital Audio English 224 kbps 2.0 / 48 kHz / 224 kbps / Dolby Surround (Commentary) usa

9. dd20 Dolby Digital Audio Russian 192 kbps 2.0 / 48 kHz / 192 kbps rus (MVO - Премьер Видео)*

10. dd20 Dolby Digital Audio Russian 192 kbps 2.0 / 48 kHz / 192 kbps rus (VO - Визгунов)*

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wydanie na rynek rosyjski. Mają dtshdma DTS-HD Master Audio Russian . Może my się też kiedyś doczekamy ;)

Dwie płyty Pro-motion, które wyjdą na dniach będą miały polskiego lektora w DTS-HD MA. Monolithu kilka tytułów chyba już tak ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe ciekawe czy tą flagę DTS MA dodali do audio 348 kbps i sztucznie podbili bitrate czy naprawdę plikiem wsadowym był master PCM 5.1 o dużej przepływności...? ;)

Nasi krajowi spece od masteringu czasem potrafią. Obym się mylił...

A propos Monolith'u to kiedys gadałem z nimi o dźwięku w Testosteronie i Lejdis i mnie dobili niedbałością o jakość. W Testosteronie blu-ray dali zwykłe DD 5.1 358kbps i twierdzili, że nie mają do dyspozycji lepszej ścieżki. Zdziwili się, jak udowodniłem, że na HDDVD, który tez oni wydali dali DTS-HR 2020kbps!

Mieli to sprawdzić, oddzwonić, odpisać na maila i... nic. A minęło już 5 miesięcy!

Edytowane przez BlackJack1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehe ciekawe czy tą flagę DTS MA dodali do audio 348 kbps i sztucznie podbili bitrate czy naprawdę plikiem wsadowym był master PCM 5.1 o dużej przepływności...? :(

Monolith w tego co wiem to takich numerów nie robi i zawsze zamawiąją dźwięk osobno (teraz przychodzi na płytach, kiedyś były to kasety tascam). Pro-motion od czasu zmiany firmy auhtoringującej (jak zaczeli wydawać 24p) też pozyskuje najlepsze możliwe źródła dźwięku. W przypadku tytułów, które będą wydane przez Pro-motion mam pewność, że ten lektor (jak i ścieżka oryginalna) są z plików WAV.

A propos Monolith'u to kiedys gadałem z nimi o dźwięku w Testosteronie i Lejdis i mnie dobili niedbałością o jakość.

Z tym, że Testosteron i Lejdis wydaje TiM a nie Monolith... Co do TiMu to się zgodzę, że są kiepscy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z tym, że Testosteron i Lejdis wydaje TiM a nie Monolith... Co do TiMu to się zgodzę, że są kiepscy.

Zgadzam się, mój błąd. To był TiM - sprawdziłem maile :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam :)

Forrest Gump kiedy pojawi się na naszym rynku?Ktoś wie?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi