Skocz do zawartości
kamilonzo

Panasonic TX-P42S10E

Rekomendowane odpowiedzi

Nie sądzę żeby było to takie proste, wystarczy żeby ktoś, gdzieś, przeciął jedną ścieżkę w wersji tańszej i to już istotnie może powstrzymać zapędy przed takim upgrade. Różnica w cenie jest zbyt znaczna, aby można było to prosto zrobić.

Chociaż patrząc po przykładzie telewizorów firmy LG, czy też Samsung, producenci czasem w żaden sposób nie zabezpieczają sprzętów przed takim nieautoryzowanym działaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I wyjdzie na to, że tak jak kiedyś się robiło kreski ołówkiem na Celeronach, teraz będzie się grzebać w plazmach :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jabym z chcecią pokombinował ale raczej byłoby to zbyt piękne. a pozatym byłby to straszny wał na klietach serii G. Mam pytanko jak macie ustawiona palzme w trybie gra: bo ja kontrast 51 kolor 33, jasnośc bez zmian, ostrość 8. Nie chce mi sie jej wypalać bo to ja jestem dla telewizora czy telewizor dla mnie. Poza tym zadnych powidoków narazie nie zaobserwowałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrość 8? Powinna być raczej 0 - szczególnie jeśli podłączasz komputer/konsolę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko 0, Boze przeciez to nie ostre zresztą w trybach fabrycznych ustawione jest 5 ja wole ostrzej moze to pozostałości po LCD. Jedynie co mnie rozczarowuje w plazmie to biel na całości ekranu ale tak musi być. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem od bardzo niedawna TX-P42S10E

mam dwa pytanka

posiadam popcorna A200 podłączonego do telewizora przez hdmi a telewizor do wzmacniacza przez wyjście optyczne

czy to normalne ze wychodzi dźwięk stereo a nie 5.1 czyli dd czy dts

w tv brakuje mi takiego menu a w instrukcji jest, dlaczego?

http://www.hdtv.com.pl/forum/attachments/p...3-08_221426-jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

Zastanawiałem sie nad Panasonic TX-P42S10E ale jest mało dostępny i cena wyzsza od nowszego modelu Panasonic TX-P42S20E. Teraz niewiem który wybrać. Jak kos widzial te modele w dobrej cenie to mogl by podesłać linka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ktos wie ile ma nowy po zakupie ze sklepu Tv czasu fabrycznego wygrzewania ?? Bo kupuje s10e i nie chce trafic na tv z wystawki ? ktos sprawdzal zaraz po kupnie ? tryb serwisowy i ile pokazywalo - bo nie ma jak porownac :/ szukam i nigdzie takich info nie podaja :/ prosze o pomoc na tomeknavy@gmail.com - jak odpale u siebie to wpisze ile bylo :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupiłem mamie kilka tygodni temu za 2200zł panasa TX-P42S20E w promocji w MM (i dostałem jeszcze 400zł w bonach MM)

czyli wyszedł za 1800zł - połowa twojej ceny. drogi ten philips

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem,ale wyglada na niezly sprzet.Wchodzil na rynek chyba w maju ub.r. za 4400,wiec i tak juz cena poleciala...A plazmy jenak sie nieco boimy,bo dotychczasowe doswiadczenia mamy z lcd-kami i sa nienajgorsze.Te odbijanie od ekranu promieni slonecznych odstrasza,a ten phil jest wypasiony dosyc i ma ambilighta,ktory w nocy zrekompensuje nieco te slabsze czernie itp...Sam nie wiem,zwlaszcza ze to nie dla mnie...Sorry za offtopa,ale porownuje tylko te 2 modele,bo tylko one wchodza raczej w gre i sa wiadomo z nieco innej bajki,cenowo rowniez,a dotyczy to przeciez wspomnianej plazmy,stad tutaj sie wcialem...

Edytowane przez michal218

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o opinie czy Panasonic TX-P42S20E nada się do kablówki i ps3 w małym pokoju, obecnie posiadam Toshiba 32C3500PG ale chciałbym coś większego w full hd i Panasonic TX-P42S20E ma dość dobre parametry za 2200 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi