adi1 0 Napisano 21 Marca 2010 Znacie może sklepy w Polsce lub U.K gdzie mogę zakupić Oppo BDP-83 lub 83SE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gothric 0 Napisano 21 Marca 2010 Znacie może sklepy w Polsce lub U.K gdzie mogę zakupić Oppo BDP-83 lub 83SE. http://www.cinematic.pl/odtwarzacze-blu-ra...o-BDP-83SE.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matee 12 Napisano 22 Marca 2010 (edytowane) OPPO BDP83 - 535GBP * 4,34 = 2320PLN OPPO BDP83SE - 819GBP * 4,34 = 3550PLN i już widzisz, gdzie lepiej kupić swoją drogą cinematic.pl ma nieźle rozbudowaną sieć naganiaczy Edytowane 22 Marca 2010 przez matee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi1 0 Napisano 22 Marca 2010 Dzięki za wskazówkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi1 0 Napisano 27 Marca 2010 Jaka jest różnica między Oppo 83 a 83SE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek2 6 Napisano 27 Marca 2010 Wersja 83SE ma porawiony TYLKO tor audio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi1 0 Napisano 27 Marca 2010 Jak dobrze rozumuje to tylko po analogu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek2 6 Napisano 27 Marca 2010 Tutaj masz porownanie BDP83 z BDP83SE http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-83S...Comparison.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablak 0 Napisano 30 Marca 2010 OPPO BDP-83 Blu-ray Disc Player Public Beta Firmware UpdateRelease Information: Release date: March 29, 2010. Category: Public Beta Version Main Version: BDP83-50-0323B Loader Version: BE2690 or BT0390 Sub Version: MCU83-27-0326 Note: This release is still a beta test version, not an official release. Use it only if you would like to experiment with the new features and improvements. There is a small chance of the new features and improvements not working properly. If that happens, please update your player back to the official firmware release. Release Notes: This public beta version works for both the standard BDP-83 and the BDP-83 Special Edition. Comparing to the official release version BDP83-48-1224, the major changes included in this version are: 1. When there is no disc playing, the player shows the OPPO background screen instead of the "Home Menu". The "Home Menu" can be accessed by pressing the "Home" button on the remote control. 2. Improvement to MKV compatibility. Some MKV files do not play or play with severe video artifacts when using previous firmware. This version improves the playback of such files. 3. Some users have reported hearing pops or crackles between SACD tracks. This issue happens to certain discs that have data frames that are not aligned with track boundaries. This version removes such pops or crackles. 4. Other general disc compatibility improvement based on recent and upcoming Blu-ray releases as well as user-submitted disc samples. All features and improvements of the previous firmware are also included in this version. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaka 0 Napisano 4 Kwietnia 2010 Wgrałem do mojego oppo tą wersję beta oprogramowania. Fakcznie nie mam już problemu z tworzeniem się kolorowej mozaiki, ale niestety problem skoków obrazu przy plikach mkv pozostał. Niestety nie da się tego oglądać. Macie też takie obserwacje, czy też u Was wszystko działa jak należy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Knight of Ni 0 Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) próbował ktoś odtwarzać mkv 1080p po sieci? Edytowane 10 Maja 2010 przez Knight of Ni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szorko 4 Napisano 15 Lipca 2010 Czy ktoś spotkał się z jakąś informacją na temat OPPO-83 SE lub jego następcy w wersji z odtwarzaniem 3D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago44 0 Napisano 16 Lipca 2010 Czy ktoś spotkał się z jakąś informacją na temat OPPO-83 SE lub jego następcy w wersji z odtwarzaniem 3D ? Podobno już pracują nad 5D Ready Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macmark25 0 Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam! Na początku sierpnia dokonałem zakupu odtwarzacza Blu-ray Oppo 83SE. Z jakości obrazu a zwłaszcza dźwięku jestem bardzo zadowolony. Niestety już od początku użytkowania pojawił się problem ze zbyt częstym uruchamianiem się wentylatora. Warunki w jakich pracuje odtwarzacz nie należą do wymagających. Temperatura pomieszczenia w granicach 20-24°C, odtwarzacz stoi obok wzmacniacza (Arcam FMJ A28), który w moich warunkach odsłuchu jest w zasadzie tylko ciepły. Odległość od miejsca odsłuchu do odtwarzacza 2 metry. Wgrane najnowsze firmware BDP83-50-0424. Wentylator zaczyna pracować po około 1 – 1,5 godzinie grania, niezależnie czy gra płyta CD, DVD, Blu-ray i pracuje dość długo (minimum 15 minut), czasami bez przerwy, aż do wyłączenia odtwarzacza. Aby wyeliminować wpływ innych urządzeń ustawiłem odtwarzacz na stole, z dala od innych urządzeń elektrycznych. Tylko on był włączony i odtwarzał płytę blu-ray. W trakcie odtwarzania tej płyty (około 3 godziny) wentylator pracował przez około 1/3 czasu odtwarzania. Praca wentylatora nie jest może za głośna, ale słyszalna (szum) i przeszkadza, zwłaszcza podczas cichych scen w filmach lub słuchania muzyki nocą, gdy jest odpowiednio wyciszona. Czytając recenzje, jak i fora internetowe użytkownicy chwalili sobie Oppo 83SE właśnie za pracę wentylatora – uruchamiał się rzadko i raczej w bardziej wymagających warunkach pracy. Proszę o opinię użytkowników Ospo 83 jak u was wygląda praca wentylatora, czy uruchamia się tak często i pracuje tak długo. Pozdrawiam i z góry dziękuję za informację. Sprawa oczywiście dość pilna, ze względu na reklamację. Zakup dokonałem u dostawcy z Holandii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miondi 0 Napisano 11 Sierpnia 2010 IMHO to to samo, tyle tylko, że BDP-83 jest przeznaczony na rynek US a BDP-831 na rynek EU. mam pytanko ile cie kosztował??? i czy jest jakas stronka z której zamówiels??? - był ten pilot + plyta z SW>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miondi 0 Napisano 11 Sierpnia 2010 Tak z USA przez ebay z regionem free. napisz prosze ile kosztował, gdzie zamówilec, czy był ten pilot i jak chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keke 2 Napisano 13 Sierpnia 2010 Odnośnie wentylatora - ja nawet sie zastanawiałem po co on tam jest skoro nie chodzi? Nie słyszałem go jeszcze podczas projekcji filmu, być może załącza się raz na jakiś czas? Nie wiem bo tego nie słychać nawet. Jak zapytałem znajomego, który kupował razem ze mną to też był zdziwiony tym pytaniem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macmark25 0 Napisano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) Odnośnie wentylatora - ja nawet sie zastanawiałem po co on tam jest skoro nie chodzi?Nie słyszałem go jeszcze podczas projekcji filmu, być może załącza się raz na jakiś czas? Nie wiem bo tego nie słychać nawet. Jak zapytałem znajomego, który kupował razem ze mną to też był zdziwiony tym pytaniem... Dziękuje za informację, jak na razie zbieram opinie w związku z moim problemem. Na forum http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....7&page=1106 również zadało to pytanie moderator tematu odpisał: "Quote:Originally Posted by macmark The fan has a tendency to turn on too often, even in an unreasonable situations (normal apartment conditions don’t require fan to start working). The temperature in the room is between 20 to 24 °C and the player is situated next to amplifier ( Arcam FMJ A28 ) which normally (in these conditions) is slightly warm. Even when listening 2 meters away from the player I can still hear fan working. Unfortunately this may be normal, especially if you have HDMI set to LPCM instead of Bit Stream. The player will produce more heat when the ABT VRS is used to pass and buffer LPCM audio. The player engages the fan when the internal temperature in the player has reached a point where the performance of the laser becomes compromised (around 133 to 155 degrees Fahrenheit). The fan engaging is normal. Quote:Originally Posted by macmark The work of the fan maybe isn’t so loud, however noticeable and distracts especially in silent movie scenes or in listening to the silent music. Maybe not noticeable for ordinary users but for a demanding person it might be frustrating especially considering the price. As for the amount of noise the fan makes, it is possible that your fan is out of spec and the player needs to be repaired or replaced. However, it is also possible that your player's fan is working properly and you are just more susceptible to hearing it operate. In my configuration I can hear the whirring of the fan when it is engaged, but none of my friends can hear it." Nie jestem za mocny w tym technicznym żargonie ale tak wnioskuję, że problem może się pojawiać przy podłączeniu do wzmacniacza i odsłuchu analogowym a nie przez HDMI. Jak pisałem w poprzednim poście Oppo mam podłączone do wzmacniacza stereo przez interkonekty analogowe RCA. I może tak jak sugerują w AVForum (o ile dobrze rozumiem) przetworzenie sygnału z cyfrowego na analogowy powoduje ten wzrost temperatury. Z drugiej strony odtwarzacz pracował bez podłączenia do jakiegokolwiek urządzenia i mimo to grzał się powodując uruchomienie wentylatora. Proszę o opinie i ewentualnie próbę podłączenia Oppo (o ile sygnał audio jest przesyłany za pomocą HDMI) przez interkonety RCA do toru audio wzmacniacza i sprawdzenie czy występuje ten efekt częstej pracy wentylatora. Z góry dziękuję za wszelkie informacje, które zapewne będą istotne dla mnie jak i innych użytkowników, obecnych czy potencjalnych Kupiłem wersję SE ze względu na poprawiony tor audio, ale jaki jest sens słuchania np. początku Bolera Ravela (czyli bardzo wyciszone brzmienie orkiestry) gdy w tle towarzyszy mi szum wentylatora Z góry dziękuję, pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na kolejne uwagi. Oczywiście napiszę do serwisu Oppo, ale na razie zbieram uwagi ze strony użytkowników, czy przypadkiem nie jest tak, że "ten typ tak ma" Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez macmark25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drago44 0 Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam Mam Oppo 83 nie SE 1. W naszych warunkach Oppo pracuje przy napięciu 230V co oznacza nieco większe nagrzewanie się zasilacza, co powoduje wzrost ogólnej temperatury i włączanie się wentylatora 2. Proponuje korzystać z funkcji PURE AUDIO dostępnej z pilota, wyłacza ona wyświetlacz i sekcje video. Przy obecnych upałach przy włączonej tej funkcji i odsłuchu CD wentylator nie włącza się, pełen relaks pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macmark25 0 Napisano 14 Sierpnia 2010 WitamMam Oppo 83 nie SE 1. W naszych warunkach Oppo pracuje przy napięciu 230V co oznacza nieco większe nagrzewanie się zasilacza, co powoduje wzrost ogólnej temperatury i włączanie się wentylatora 2. Proponuje korzystać z funkcji PURE AUDIO dostępnej z pilota, wyłacza ona wyświetlacz i sekcje video. Przy obecnych upałach przy włączonej tej funkcji i odsłuchu CD wentylator nie włącza się, pełen relaks pzdr Witam, dziękuję za konstruktywną uwagę. Sprawdzę czy to zadziała i dam znać. Jak dobrze rozumiem masz podobne objawy działania wentylatora do moich? Jeżeli faktycznie tak jest to załatwi to sprawę odsłuchu płyt CD, SACD i DVD-A. Pozostaje kwestia filmów i koncertów na BD. To właśnie podczas oglądania filmu (Gladiator) zwróciłem uwagę na pracę wentylatora. Ciekawe co na to inni użytkownicy Oppo 83? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za komentarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matee 12 Napisano 11 Września 2010 a za jakich programów serwerowych korzystacie używająca Oppo? możecie coś polecić? najlepiej coś darmowego, łatwo konfigurowalnego i o dużej funkcjonalności. proszę o podpowiedzi ... takie jak dla dziecka, bo nie za bardzo wiem co to i jak to się je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
windmill 4 Napisano 11 Września 2010 Lektura do poduszki... http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1215071 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matee 12 Napisano 11 Września 2010 sęk ju .. poduszek mi zabraknie przy czytaniu tego wszystkiego ... zainstalowałem TVersity i coś tam już działa. uff ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek2 6 Napisano 19 Września 2010 Do kupienia we Francji za 619 Euro + 40 Euro z nie zamontowana pltyka region free , za zamontowana 60 Euro wiecej ... http://www.univers-hightech.com/oppo-bdp-83.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek2 6 Napisano 19 Września 2010 Porownanie trzech odtwarzaczy Oppo 80,83,83SE : http://www.audiovideohd.fr/tests/234-Compa...ray-Oppo-0.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach