Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

łe, dzisiaj na Polsacie to dali, szkoda, że nie nagrałem, to by się porównanie zrobiło ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
amazon.com

A jaki region? wg tej strony plyta ta ma region A :D

Pozdr,

Edytowane przez KKL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
łe, dzisiaj na Polsacie to dali, szkoda, że nie nagrałem, to by się porównanie zrobiło :D

lol o tym samym pomyślałem. Różnica jak VHS a BD ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
łe, dzisiaj na Polsacie to dali, szkoda, że nie nagrałem, to by się porównanie zrobiło smile.gif

Chyba dzisiaj dadzą, a nie już dali :D

Edytowane przez ben kenobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po bardzo dokładnych oględzinach muszę stwierdzić, że film warty jest każdej $. Dla mnie to czarny koń przy Gladiatorze. Stawiałem na tematen tytuł a tutaj taka niespodzianka. Nic tylko czekać na polską premierę i na półce zagości kolejny klasyk!

Gmeru...Crouching tiger do kompletu na półkę.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po bardzo dokładnych oględzinach muszę stwierdzić, że film warty jest każdej $. Dla mnie to czarny koń przy Gladiatorze. Stawiałem na tematen tytuł a tutaj taka niespodzianka. Nic tylko czekać na polską premierę i na półce zagości kolejny klasyk!

święte słowa :) ciekawe czy koledzy z bluray.highdefdigest.com czytali Twoją recke,znowu byłeś szybszy... :)

http://bluray.highdefdigest.com/2470/braveheart.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj premiera, dostał ktoś już może w rączki polskie wydanie? Mi w Empiku powiedzieli, że powinno być w czwartek, albo w piątek. Wiadomo już, że dostaniemy wydanie 2-płytowe, jednak nie wiadomo czy dodatki będą tłumaczone. W dodatku dowiedziałem się, że jest to wydanie bardzo limitowane! Nie wiem jak bardzo, ale ponoć będzie tylko jeden nakład; tak mi w Empiku powiedzieli.

Mam jeszcze pytanko; czy orientujecie się może, cz dostaniemy wersję UNRATED? Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat; wiem, że to tylko jedna scena, ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeszcze nie wyszło będzie koło 13.10

w saturnie wczoraj mi powiedzieli,że premiera została przesunięta na 23/10/09...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , dziś kupiłem w MM za 99,99 minus 25zł kupon(z książeczki" Oglądaj Świat w kolorze BLU "dodanej do np. Anioły i Demony) co daje 74.99zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam , dziś kupiłem w MM za 99,99 minus 25zł kupon(z książeczki" Oglądaj Świat w kolorze BLU "dodanej do np. Anioły i Demony) co daje 74.99zł.

Jak obejrzysz, to mógłbyś napisać, czy dodatki są w PL, oraz czy jest to wersja UNCUT? Różnica jest tylko w tych dwóch scenach (link poniżej), jednak jestem ciekaw, czy tym razem Europa znów dostała "łagodniejszą" wersję ;) Jeszcze jedno; czy Imperial dał może jakąś ładną tekturkę do tego filmu (tak jak w przypadku "Terminator 3")? Z góry dzięki za odpowiedzi :)

http://movie-censorship.com/report.php?ID=683633

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez przesady, to nie wina Europy, tylko brytoli i ich BBFC. Europa zazwyczaj właśnie ma zawsze "mocniejsze" wersje niż USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Bez przesady, to nie wina Europy, tylko brytoli i ich BBFC. Europa zazwyczaj właśnie ma zawsze "mocniejsze" wersje niż USA.

Chodziło mi tutaj o ten konkretny film; chyba wszystkie wydania europejskie DVD zawierają te dwie sceny w wersji "łagodnej"; nie wiem tylko jak jest na Blu-ray ;)

Edytowane przez Inuki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

MediaMarkt Gdańsk mają Braveheart w magazynie i poprosiłem i mam... :) 119 PLN.

Wydanie nieskażone, angielskie nadruki na, uwaga: 2 BD! Tak 2xBD, a nie 1xBD.

Wydanie nazywa się XV Anniversany, matko to już 15 lat od wyjścia tego filmu na ekrany kin?

DTS HD-MA 5.1 angielski, polski 5.1 i napisy PL :) Okładka całkowicie spolszczona, ale tylko okładka na szczęście.

Co w środku? :) Boję się odpalić, czekam na brata, piwo, popcorn i do dzieła - mój najlepszy film! ;)

Cały drże...

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłoby miło jakbyś napisał czy ocenzurowany czy nie.

Dla ułatwienia - chodzi tylko tę scenę:

Uncut czy "British" ?

Chodziło mi tutaj o ten konkretny film; chyba wszystkie wydania europejskie DVD zawierają te dwie sceny w wersji "łagodnej";

Tak twierdzą na DVD COmpare Net ale mimo to polska jednopłytówka od Imperiala jest uncut. Wiem bo mam.

Edytowane przez Gieferg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak twierdzą na DVD COmpare Net ale mimo to polska jednopłytówka od Imperiala jest uncut. Wiem bo mam.

Pewnie dlatego, że wydanie Imperiala nie jest "dzielone" z wydaniem UK. Za to znając życie to płyta UK to było wydanie regionalne, dystrybuowane a Niemczech, Francji, Włoszech, Holandii, co w oczach niektórych portali zachodnich wyczerpuje mniej więcej pojęcie "cała Europa" ;)

Patrząc po językach na polskim wydaniu to jest duże szansa że nie jest to dzielone wydanie z UK, więc powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam uprzejmie

MediaMarkt Gdańsk mają Braveheart w magazynie i poprosiłem i mam... :) 119 PLN.

Wydanie nieskażone, angielskie nadruki na, uwaga: 2 BD! Tak 2xBD, a nie 1xBD.

Wydanie nazywa się XV Anniversany, matko to już 15 lat od wyjścia tego filmu na ekrany kin?

DTS HD-MA 5.1 angielski, polski 5.1 i napisy PL :) Okładka całkowicie spolszczona, ale tylko okładka na szczęście.

Co w środku? :) Boję się odpalić, czekam na brata, piwo, popcorn i do dzieła - mój najlepszy film! ;)

Cały drże...

Z poważaniem

witam

napisz,proszę,czy faktycznie wydanie PL powala na kolana obrazem HD...

pozdrawiam

ps: jutro rano ląduje w media,też mieszkam w trójmieście...

Edytowane przez dude0666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

witam

napisz,proszę,czy faktycznie wydanie PL powala na kolana obrazem HD...

pozdrawiam

ps: jutro rano ląduje w media,też mieszkam w trójmieście...

Jakość o niebo lepsza od Gladiatora, nie jest to Mrocny Rycerz, ale bardzo wysokie notowania.

Dźwięk, hmm, w Gladiatorze lepszy DTS HD-MA, no ale film ma 15 lat ;)

Z poważaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, to jest jedno wydanie. Jedno, REWELACYJNE wydanie. Chyba to się skuszę... bo warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam uprzejmie

Byłoby miło jakbyś napisał czy ocenzurowany czy nie.

Dla ułatwienia - chodzi tylko tę scenę:

Uncut czy "British" ?

Hmm, dzisiaj sprawdzę i dam znać, po 16, jak wrócę z pracy...

PS. Podczas "negocjacji" jak Wallace podjeżdża ubić grunt pod walkę pod Stirling. Ten miły Pan Angol ;) ...ma na swojej mordce pryszcza :D

W HD to widać o wiele lepiej :) ...nie mogli go umalować, czy co ;) ...a może specjalnie :) A Wallace'owi się farba niebieska z szyji odrywa ;) ...ale jakość tej farby na ryjku powala... A! O doskonałej jakości niech mówią słowa mojej żony: "O widać mu ptaka" - w scenie jak wychodzi koleś ze Szkocji i pokazuje im swoje intymności "Fajnie mu dynda" :P ...teraz to widać w dobrej ostrości ;)

Z poważaniem

Edytowane przez VAMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem w Saturnie Arkadia. Kosztował mnie 89zł (opcja z kuponami). Film warty każdej złotówki. W środku mamy 2 płyty Blu-Ray. Jak dojadę do domu to potestuje. PS. Odebrałem także Gladiatora - zobaczę o czym mowa. Jak będzie żle - trafi na Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
DTS HD-MA 5.1 angielski, polski 5.1 i napisy PL ;) Okładka całkowicie spolszczona, ale tylko okładka na szczęście.

Witam. Trzymam swój egzemplarz w ręku i ... na okładce z tyłu jest napisane, że format dźwięku HD to DTS HD Hi-Res . Błąd nadruku, czy znowu nas "wykulkano" ? W tej chwili nie mogę sprawdzić ponieważ jeszcze jestem w pracy. Do tej pory nikt tego nie zauważył, więc albo nikt nie oglądał, albo jest DTS HD MA. Może ktoś sprawdzić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi