Skocz do zawartości
TOmeKK

Sharp XD1E wszystkie rozmiary

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' post='45538' date='22.04.2007, 19:43 ']Wejście do menu serw. jest opisane na forum ang., amer., i niem.
Jest to kombinacja naciśniętych klawiszy na TV.

Możesz namieszać, nie rób tego. Trzeba też umieć wyjść.

Jeżeli chodzi ci o 4 ms, jak tego nie ma, to nie ma - jest tylko opcja w sofcie.

Nic to nie daje - powoduje tylko migotanie ekranu - mam i nie używam.

Pozdr.[/quote]

No, chyba że tak...
Dzięki za info.
Pzdr.
Krz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam jak myślicie czy to nowy model [url="http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=383970"]http://www.comet.co.uk/cometbrowse/product.do?sku=383970[/url] model LC37XD10E może ktoś wie co oznacz to 0 przed E
A tak poza tym to szukam dobrego lcd 37" przeglądam to forum już kilka miechów prosił bym bardzo o wasze propozycje cena do 1000 funtów narazie mam sygnał ze zwyklej cyfry ale niedługo będzie hd z N
Dziękuje bardzo pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Od 25 maja promocja w Media Markt: Sharp 46 XD1E za 8990 zł. Zastanawiam się czy w tej cenie warto go kupić? Proszę o ew. sugestie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='t1s' post='48450' date='24.05.2007, 20:07 ']Od 25 maja promocja w Media Markt: Sharp 46 XD1E za 8990 zł. Zastanawiam się czy w tej cenie warto go kupić? Proszę o ew. sugestie![/quote]

wpisz najpierw "46XD1E" na allegro albo w skapcu - od pewnego czasu zastanawiam sie wlasnie nad tym modelem ale kusi tez nowa seria samsungow - czekam na test porownawczy xd1e vs M87B - zreszta w lipcu ma wyjsc jakas nowa, lepsza seria samsungow...eeeh, poczekam do jesieni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,po problemach z buczeniem w 46xd1e postanowiłem powalczyć z serwisem i tą dolegliwością,skończyło się zwrotem(bez najmniejszych problemów ze strony SHARP Polska)do sprzedawcy i zakupem oczywiście SHARP 52xd1e(w tańszej cenie niż 46xd1,no cóż ale czas robi swoje)Stety ale różnica dla mnie jest kolosalna na korzyść 52xd1e.Niby nie wiele większa matryca a różnica kolosalna(jak dla mnie)Dla mnie zdecydowanie najlepszy LCD na rynku.
pozdr.KETYSO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ketyso' post='48526' date='25.05.2007, 17:27 '].. różnica dla mnie jest kolosalna na korzyść 52xd1e.[/quote]

A mógłbyś napisać co oglądasz N-ka C+, i jak z sygnałem SD w stosunku do 46 cali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oglądam N i Kiss dp-600(są problemy,ale jakoś daje sobie rade)SD dla mnie zdecydowanie lepiej na 52 niż 46

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
odsyłam do recenzji w najnowszym czerwcowym numerze angielskiego What Hi-Fi, gdzie Sharp 46XD1 dostał tylko 3 gwiazdki na 5 za obraz.
Został skrytykowany za marną jakość odbioru sygnału SD i za słabą jakość z odtwarzacza BR w trybie 1080p.
Przypomnę, że słabe noty dostał też w niemieckim Video, na portalu internetowym www.testberichte.de jest w rankingu LCD na 27 miejscu....
P.S.1 Te informacje podaję z poczucia obowiązku...nie z chęci polemiki...

P.S.2 Dodam jeszcze, że w tym samym teście porównawczym 4 nowych dużych płaskich TV LCD Sony 46W2000 dostało 4/5 gwiazdek za obraz,
zaś nowe plazmy Panasonic 50PX70 i Samsung 50Q97HDX (obie 720p) dostały 5/5 za obraz i pochwały za świetny kontrast i czystość obrazu.
I to Samsung wygrał test porównawczy..... Edytowane przez AreckiW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na temat jakości i sensowności testów gazetowych (sponsorowanych) już się wypowiedziałem w innym miejscu. I też sam sobie dołożę : ja tez mam jakiś test z netu (z resztą już znany - myślę) :

[url="http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC46XD1E/"]TUTAJ TO ZNAJDZIESZ [/url]

Technologia nie stoi w miejscu : tak odczytuję niektóre zdania z konkluzji. I to jest bardzo pozytywne. Dla każdego.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='nowy66' post='50534' date='16.06.2007, 09:42 ']Na temat jakości i sensowności testów gazetowych (sponsorowanych) już się wypowiedziałem w innym miejscu. I też sam sobie dołożę : ja tez mam jakiś test z netu (z resztą już znany - myślę) :

[url="http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC46XD1E/"]TUTAJ TO ZNAJDZIESZ [/url]
Technologia nie stoi w miejscu : tak odczytuję niektóre zdania z konkluzji. I to jest bardzo pozytywne. Dla każdego.

pzdr[/quote]

no jasne, przecież to ja sponsoruję te testy ;)
tylko, że jak jakikolwiek test jest pozytywny i pomyślny dla Sharpa, to wtedy nie jest sponsorowany, a każdy inny już tak :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='AreckiW' post='50547' date='16.06.2007, 12:49 ']no jasne, przecież to ja sponsoruję te testy :)
tylko, że jak jakikolwiek test jest pozytywny i pomyślny dla Sharpa, to wtedy nie jest sponsorowany, a każdy inny już tak :lol:[/quote]

Hehehe no wlasnie, cos w tym jest. Oni klamia (Sharp be), o a Ci sa obiektywni (Sharp cacy). Mam swoja teorie nt wyzszosci swiat bozego narodzenia nad swietami wiel.... znaczy odwiecznego problemu: cieklekrysztaly vs plazma. Sa ludzie, ktorzy lubia "analogowy" przekaz jako bardziej naturalny, blizszy temu co rzeczywiscie chcial nam tworca, operator, realizator przekazac (tyczy sie to zarowno swiatka video jak i audio!) i sa tacy ktorzy bardzo lubia (i wola) "cyfrowy" z zyleta, bajkowymi kolorami i czyms co nazywam nadrealnoscia, z czyms z czym spotkalem sie przed 10 laty ogladajac produkcje NHK i innych jap operatorow - wszystko perfekcyjne, wszystko klinicznie gladkie, czyste... buuueeeeeeee do pozygania ;) No nie moglem na to patrzec szczerze mowiac!
I tu chyba zasadza sie glowana roznica miedzy zwolennikami obecnych na rynku technologii... jedni sa bardziej "analogowi" a inni "cyfrowi" i tak naprawde mityczny super obraz nie jest zadnym punktem stycznosci, bo obie grupy inaczej go definiuja.

ps. No jest moze taki punkt stycznosci - projektor 1080p z 3 metrowym obrazem. Tutaj kazdy klęka. Choc ja tam powiem tak - blizej takiemu obrazowi do owej "analogowosci" niz "cyfrowosci" ale to bardzo, bardzo subiektywna opinia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='AreckiW' post='50547' date='16.06.2007, 12:49 ']no jasne, przecież to ja sponsoruję te testy :)
tylko, że jak jakikolwiek test jest pozytywny i pomyślny dla Sharpa, to wtedy nie jest sponsorowany, a każdy inny już tak :lol:[/quote]

W innym miejscu napisałeś, że rozumiesz. Ech... chyba jednak - nie. To zdanie wyżej można by dokładnie odwrócić.

[quote]I tu chyba zasadza sie glowana roznica miedzy zwolennikami obecnych na rynku technologii... jedni sa bardziej "analogowi" a inni "cyfrowi" i tak naprawde mityczny super obraz nie jest zadnym punktem stycznosci, bo obie grupy inaczej go definiuja.[/quote]

Zdaje się, że to jest własnie ten punkt : ja bardziej wolę sygnał/obraz "jednoznaczny" z ostrymi wyraźnie zaznaczonymi krawedziami, jedni nazwą to sztucznym inni realnym.

Przenieś teraz szybko wzrok z klawiatury/ekranu na jakikolwiek przedmiot. Czy jest on ostry? krawędzie na tle ściany są jednoznacznie odcięte? to nazywam realnością. A nie wyłagodzone krawędzie, żeby ładnie wyglądało.

pzdr

ps Aha - z cyfrowym pozdrowieniem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='nowy66' post='50566' date='16.06.2007, 16:24 ']Przenieś teraz szybko wzrok z klawiatury/ekranu na jakikolwiek przedmiot. Czy jest on ostry? krawędzie na tle ściany są jednoznacznie odcięte? to nazywam realnością. A nie wyłagodzone krawędzie, żeby ładnie wyglądało.

pzdr
ps Aha - z cyfrowym pozdrowieniem :lol:[/quote]

Wlasnie to zrobilem i nigdzie nie widze tych "przerysowanych" krawedzi. I to wlasnie nazywam realnoscia ;)

Z analogowym pozdrowieniem

ps Rzeczywistosc postrzegana przez nasze gały to na pewno nie jest ta nadrealna "japonska telenowela", ktora imho stanowi dla mnie bardzo dobry przyklad cyfrowego nadrealizmu. Ot, dla mnie to taki mocny punkt odniesienia. Ale jak pisalem wczesniej kto co lubi :)

Edytowane przez ein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='nowy66' post='50566' date='16.06.2007, 16:24 ']W innym miejscu napisałeś, że rozumiesz. Ech... chyba jednak - nie. To zdanie wyżej można by dokładnie odwrócić.
pzdr
ps Aha - z cyfrowym pozdrowieniem :P[/quote]

nowy66, spoko, naprawdę rozumiem, a mój komentarz to tylko z taką nieśmiałą uszczypliwością. :o
Pewnie, że można odwrócić zdanie.
Ty podajesz źródła, gdzie ktoś wyraził się pozytywnie o jakimś TV, a ja podaję źródła, gdzie opinie są odwrócone.
Źródła podaję w celach informacyjnych, a nie żeby kogoś przekonać do swoich racji.
Oczywiście, zawsze przy tym jest jakaś ciągotka do bardziej odpowiadającej nam opcji i stąd nasze, czasem burzliwe, polemiki.

z realnym pozdrowieniem :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie nie dajcie się zwariować!
Niektórzy goście mają tutaj crt, bo babcia i żona im powiedziała, że mają lepszy obraz i czekają na Godota, na oLed, sroled, itd, cytują wypowiedzi z gazet, są najlepiej zorientowani jak zwykle w gwiazdkach hotelowych lub koniakowych, -już zwymiotowałem-, jeszcze dodatkowo wiedzą jak się lcd zachowuje z blu-rayem, bo widzieli u sąsiada, a ich koledzy to w ogóle mają plazmowe panasy wypasy z fioletowymi wężami gratis. :P
Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
OOOOOoooo , znowu wojenka??
Pisał do mnie na PW Nowy66 jak wrazenia po ponad półrocznym użytkowaniu 52XD1, powiem, że nie żałuje żadnej wydanej złotówki na ten telewizor, jak przyszedłem na to forum byłem zwolennikiem plazmy, ale to już grubo ponad rok i poglądy się zmieniają wraz ze zmianami jakościowymi ekranów,
nie bedę polemizował jak ktoś uważa że to nie jest najlepszy w tej chwili telewizor na rynku bo mam to gdzieś, ja uważam że jest najlepszy i jest to wynik moich osobistych obserwacji i doświadczeń, użytkuję ten TV z dreamboxem i "n"-ką, i jeśli sygnał SD jest w dobrej jakości to wszystkim oglądającym "opada kopara" a jeśli zobaczą HD to "umierają z zachwytu". Ale napiszę krótko plusy:
1.nie przygasa światło w domu jak włączam TV (hehe, zakład energetyczny się cieszy jak ktoś ma plazmę) pamiętajcie o efekcie cieplarnianym
2.brak fioletowo-żółtych przebłysków które są przy przesuwaniu wzroku po ekranie plazmowym - tego nie mogę znieść nie daje się oglądać
3.nie martwię sie jak pod moja nieobecność ktoś włączy stopklatke podczas oglądania filmu - tu sie nic nie wypali
4.nie mrugają duże jasne płaszczyzny co ewidentnie widać na plazmie, widziałem panasa 65 fullHD i tam to jeszcze wyraźniej widać,
5.super jakość i kontrast w dzień, w nocy trzeba spać a nie oglądać plazmę
6.zarzuty o nienaturalność LCD to może prawda ale nie przy tej klasie 52XD1 da się wyregulować tak że kolory są soczyste i naturalne.
a minusy:
1.podświetlenie nie jest jednorodne w 100%, na planszach testowych widać że są pionowe 3 pionowe pasy - nie dostrzegłem tego nigdy przy normalnym używaniu TV , banding praktycznie nie występuje, może lekko na planszach testowych , ale ich raczej nie oglądam, chociaz są tacy co zamiast programów tv oglądają plansze testowe, po co? nie wiem, może się tym onanizują?
2.przez pewien czas miałem lekkie buczenie przy przełączaniu kanałów zmiana podświetlenia od cakowitego podświetlenia do wygaszenia i ponowne podświetlenie - ale teraz jest cisza
3.i rzecz która mnie najbardziej wkurza to automatyczna regulacja stopnia podświetlenia matrycy, jeśli większość ekranu jest czarna np. napisy końcowe to zmiejsza sie podświetlenie matrycy i pojawiajace się napisy są słabo poświetlone jak pojawią się ich więcej wtedy podświetlenie rośnie i głupio to wygląda.
4.zbyt wolno moim zdaniem reaguje TV na pilota a i jego ergonomia ma wiele do życzenia.

Reasumując , czekałem na plazme HD pionera , panasonica, a teraz mam LCD 52XD1 i na niego mam już kupca, więc znowu będę szukał TV i mam juz następcę i nie będzie to napewno plazma. HD1 nadchodzi i już nie mogę się doczekać, mam nadzieje , że będę jednym z pierwszych którzy go zakupią.

PoZdrawiam
PS
nie lubię jak się kłócicie, ale już parę razy się uśmiałem czytając Wasze utarczki słowne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
100 % poparcia

Tylko 52Xd1 i już

- u mnie nic nie buczy

HD1 52" będę miał może nawet w tym tygodniu
Po weekendzie opiszę.
Sam jestem ciekaw porównania z XD1
Duże nadzieję pokładam w 100/120 Hz.
Nie widzę możliwości powrotu do 46 lub 47".
Oko się natychmiast przyzwyczaja.
Pana PDP Full HD to bardzo przeciętny ekran.
Daję jeszcze szansę Pioneerowi ale trzeba go zobaczyc. Edytowane przez bluray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt się nie kłóci, tylko czasami nie jest fair. Próba zawładnięcia wszystkimi tematami i technologiami, co jest OK, ale nie zawsze - z próbą narzucenia własnej "neutralnej" wizji - to już mamy codziennie w telewizji :D

Tak tylko, chwilowo nie wytrzymałem, dla dobra ogółu.

RS4 - bardzo cenię sobie twoje trzeźwe podejście do tematu.

A propos trzeźwości dygresja:
Niedosłowny cytat z gadu:
[color="#0000ff"]X: Co wy właściwie robicie na tym AGH?
Y: Grillujemy i pijemy ukraiński spirytus.
X: A w zimie co robicie?
Y: W zimie nie grillujemy.[/color]

Co do 52" - to miałem przez miesiąc w zastępstwie 46" - i 52" jest to minimum w moim nast. TV.
Przy pierwszej okazji wymieniam na 52 XL lub 52 HD1. Do rozmiaru trzeba dorosnąć, jak ktoś ma dylemat np. 42 czy 37 to zawsze niech bierze większy, taka rada.

Bluray - skąd masz hd1 - w PL jest tylko prototyp? Wprowadzenie w jesieni.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' post='51064' date='20.06.2007, 22:22 ']Co do 52" - to miałem przez miesiąc w zastępstwie 46" - i 52" jest to minimum w moim nast. TV.
Przy pierwszej okazji wymieniam na 52 XL lub 52 HD1. Do rozmiaru trzeba dorosnąć, jak ktoś ma dylemat np. 42 czy 37 to zawsze niech bierze większy, taka rada.

Pozdr.[/quote]

Ha, no widzę Tomek że wreszcie się mnie posłuchałeś, mówiłem że rozmiar 52 jest lepszy niż 46 :D

PS.
To co jakieś spotkanko jak będzie już HD1? ale nie prototyp, bo ja biorę w ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='bluray' post='51045' date='20.06.2007, 21:08 ']100 % poparcia

Tylko 52Xd1 i już

- u mnie nic nie buczy

HD1 52" będę miał może nawet w tym tygodniu
Po weekendzie opiszę.
Sam jestem ciekaw porównania z XD1
Duże nadzieję pokładam w 100/120 Hz.
Nie widzę możliwości powrotu do 46 lub 47".
Oko się natychmiast przyzwyczaja.
Pana PDP Full HD to bardzo przeciętny ekran.
Daję jeszcze szansę Pioneerowi ale trzeba go zobaczyc.[/quote]

Tak , ja też jestem ciekawy 100/120Hz i jeszcze truHD, do tego kontrast dynamiczni 15000:1 , oj będzie się działo

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' post='51064' date='20.06.2007, 22:22 ']Nikt się nie kłóci, tylko czasami nie jest fair. Próba zawładnięcia wszystkimi tematami i technologiami, co jest OK, ale nie zawsze - z próbą narzucenia własnej "neutralnej" wizji - to już mamy codziennie w telewizji :)

Tak tylko, chwilowo nie wytrzymałem, dla dobra ogółu.

Pozdr.[/quote]

Dla dobra ogółu to my z nowym66 zakopaliśmy topór wojenny, ale nie wszyscy są w stanie to zrobić....niestety, zawsze sprawiedliwość musi być po "naszej" stronie.... :P
Bo fair jest wtedy, jeśli opinie o jedynym "słusznym" TV są pozytywne, a jeśli są negatywne, a piszą to bezstronne dla naszego forum osoby, o czym ja lub ktoś inny tylko przypomina, to już jest nie fair, taka prawda.
Jak się tylko pojawi jakiś test schlebiający Sharpowi, to natychmiast odzywa się dzwon Zygmunta, a jak inny, "neutralny" test z zewnątrz, ale niekorzystny dla Sharpa, to już jest nie fair (tak się składa, że stosunek tych pozytywnych do negatywnych jest bardzo nierówny, i to nie jestem twórcą tych opinii, tylko je przypominam, dla równowagi lub jak kto woli, dla dobra ogółu)...
W dodatku przyrównywanie do jakichś opcji politycznych, telewizyjnych, religijnych, itp., nie mając pojęcia o preferencjach innych, to też jest fair.
Fair na tyn forum jest również bycie użytkownikiem Sharpa, LCD, n-ki, Denona 1930, itp., itd......

Piszę to dla dobra ogółu, bo jak się okaże, że Sharp HD1 będzie grał lepiej od Pionka 508FD, to wybiorę Sharpa...., tak wygląda z mojej strony bycie "neutralnym".... :)
P.S. dla RS4:
1. Nie martwię się o energię i efekt cieplarniany, bo już nie raz wykazano, że zużycie prądu LCD i PDP jest niemalże identyczne przy tej samej wielkości ekranu.
2. Nikomu z moich znajomych i krewnych, ok. 10 osób, nic się do tej pory nie wypaliło na PDP.
3. Fioletowe węże to widzieli chyba Ci, co pili w trakcie trunki z procentami, czy pierwiastkami....
4. Nikomu nic nie buczy, się nie zawiesza, nie ściemnia i rozjaśnia na czarnym tle, nie podświetla nierównomiernie, nie ma gliny na twarzach, itd.....
W ten sposób możemy w nieskończoność wymieniać "argumenty" czy mity i opowieści z bajek.
To tak piszę dla dobra ogółu, żeby zachować równowagę argumentów i zdrowy rozsądek (a wystarczyło najpierw przeczytać moją sygnaturę....)
ehhh jołki połki.... :) a na żadną wojnę nie idę.... bo już nie trzeba, bo Pancerni są już nie tylko w TVP, ale i na Polsacie i Kino Polska, i od roku na pierwszych miejscach w sprzedaży w Empiku, Merlinie....sorry, to też nie jest fair...

Na koniec pytanie retoryczne: dlaczego wszyscy już szybko planujecie wymienić ten najlepszy TV na świecie na nowy model ????
Podpowiem: bo najlepszy jest teraz jeszcze (naj)lepszy :P

pozdrawiam

Edytowane przez AreckiW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, to ja trochę popolemizuję-różnica poboru prądu miedzy 52XD1 a panasonikiem 50PZ700 to 300W tzn Sharp ma o tyle niższy pobór prądu i @ cale większy ekran ;) , czy się nie wypaliło? hmm to ja stawiam każdemu "litra" który wypijemy i w tym czasie stały kontrastowy obraz na plaźmie, zobaczymy czy się nie wypali :), nie mów że nigdy nie widziałeś zółto-fioletowych przebłysków na ekranie plazmy, jest to niezależne od producenta, o minusach mojego LCD się wypowiadałem ale na " gliny na twarzach " , no proszę Cię tak to może jest na starych lcd-kach lub na jakiś noname-ach, na moim tego nie ma, a wiesz że ja nie mam zwyczaju ściemniać, a dlaczego planuję sprzedać 52XD1?? no przecież pisałem!! - za chwilę wychodzi HD1 i będzie lepszy, jak wyjdzie plazma, oled, czy jakaś inna technologia, lepsza od HD1 (lepsza tzn. taka której obraz będzie MI I TYLKO MI bardziej odpowiadał) to jak finanse pozwolą ją kupię.
Dla mnie w tej chwili 52xd1 jest najlepszym TV na rynku i to jest moje prywatne subiektywne zdania i nie oznacza to ,że nie ma wad, oczywiście że ma, ale w tej chwili ma ich najmniej w stosunku do plusów.
:) Mam nadzieję, że kupisz HD1 i to dopiero będzie heca :)
Miłego oglądania i ściskam Twoja dłoń

RS4+2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AreckiW - to jest - jak to było? - aha - nadużycie semantyczne z Twojej strony ;)

[quote]Dla dobra ogółu to my z nowym66 zakopaliśmy topór wojenny, ale nie wszyscy są w stanie to zrobić....niestety, zawsze sprawiedliwość musi być po "naszej" stronie....[/quote]

Nie, źle mnie zrozumiałeś. Nigdy nie traktowałem sprawy lcd vs plasma jako kwestię wojny - ja po prostu toleruję inne opinie. Te błędne również. Każdy ma prawo do trwania w swoim (imho błędnym) przekonaniu. Ale nie znaczy to, że będę milczał jak ktoś je w dalszym ciągu głosi. To tak jak z gustem : jednym z głupszych stwierdzeń jaki słyszałem jest : "nie ma czegoś takiego jak dobry gust. Tylko komuś się podoba coś, a innemu coś innego". Czy to oznacza, że nagle jeleń na rykowisku awansował na sztukę - Nie; czy rymy częstochowskie są poezją? - nie, itp, itd. Lubię utarczki słowne ale bez przesady. :)

RS4: - witam, po długiej nieobecności.

[quote]Dla mnie w tej chwili 52xd1 jest najlepszym TV na rynku i to jest moje prywatne subiektywne zdania i nie oznacza to ,że nie ma wad, oczywiście że ma, ale w tej chwili ma ich najmniej w stosunku do plusów.[/quote]

Po prostu święte słowa pierwszego sekretarza. [ btw : wielkość ma znaczenie - tylko, powtarzam [u]tylko[/u] 52 i nie mniej]

[quote]To co jakieś spotkanko jak będzie już HD1?[/quote]

Ja tez się piszę. :)

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi