Skocz do zawartości
TOmeKK

Sharp XD1E wszystkie rozmiary

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czym różnią się kineskopy

46, 42" od 37" w zalresie Matrycy Advanced Super View and Advanced Super View & Black TFT
Rozumiem że 46" ma kontrast 2000/10000 a 42" i 37" 1200/6000
Zauważyłem tez o czym w innym poście że 46" jest produkowany w Japonii a 42 i zapewne 37" na Tajwanie.

Czy wiecie cos o konkretnych różnicach sam nie wiem moze technologiczne???? Czy to chodzi o to, że tylko 46" produkowane sa jako matryce 8 generacji??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mjasinsk' post='20180' date='05.11.2006, 15:02 ']
Mam pytanie czym różnią się kineskopy

46, 42" od 37" w zalresie Matrycy Advanced Super View and Advanced Super View & Black TFT
Rozumiem że 46" ma kontrast 2000/10000 a 42" i 37" 1200/6000
Zauważyłem tez o czym w innym poście że 46" jest produkowany w Japonii a 42 i zapewne 37" na Tajwanie.

Czy wiecie cos o konkretnych różnicach sam nie wiem moze technologiczne???? Czy to chodzi o to, że tylko 46" produkowane sa jako matryce 8 generacji??????
[/quote]

Na tym forum są minimum w dwu miejscach informacje o XD1 - test po prawej stronie i poniżej wrażenia z użytkowania. Tam odpowiedź znajdziesz wielokrotnie.
Trochę wysilku proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysiłek podjalem i znalazłem :))) Chodziło mi o wskazanie różnic bo byc może ktoś porównywał lub gdzies wyczytał po za tym w postach jest mowa o matrycach z dodatkiem Black TFT ale w rozdzielczości 720p a nie 1080 wiec bardziej chodzilo mi o szczegolowa odpwoedz na szczegolowe pytanie choc zdaje sobie sprawe ze moze nie byc takiej odpowedzi

Aha sformułowanie KINESKOPY w pierwszym poscie to czystyyyy przypadek :)))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No kurcze ceny leca na leb na szyje to ciekawe po ile bedzie 37"

[url="http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=139608295"]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=139608295[/url]

8 100 za 42"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdaniem po Nowym Roku ceny zejdą w większości sklepów do ok. 7,5 tys. za 42" i ok. 10-11 tys. za 46".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wlasnie sie przymierzam do 42", zobaczymy w Poniedzialek czy ta oferta za 8100 to nie jakas sciema...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pewnie znajac zycie sciema....

Cos za duza roznica, no i czy to z Sharp Polska, bo z de to moze sobie kazdy sprowadzic a pozniej mic problemy z gwarancją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
w ofercie jest dwuletnia polska gwarancja instrukcja itd no i jest to sklep stacjonarny tez przy okazji wiec nie takie znowu widmo jak to bywa na allegro.
Warto przynajmniej sprawdzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No wiesz, polska gwarancja moze oznaczac gwarancję u nich....

A to wtedy napewno nie to samo co SHARP Polska....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no stary przeczytaj uważnie szczególnie zakładkę O NAS tam jest jasno napisane ze towar jest tylko i wylacznie od producenta w polsce lub dystrybutora w Polsce. Chyba ich sprawdze. Za dwa tygodnie (tak mysle) pomykam do rodzicow na poludnie to przejade sie nowiutka i wygodna autostrada :)))) (to tak zeby lekko wkurzyc wszystkich jezdzacych po Warszawie B) ) bo po jej otwarciu droga do Knurowa z godziny skrocila mi sie do 20-25 minut :) a widze ze maja otwarte tez w sobote

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hmm sklep naprawde istnieje, nie jest specjalnie duzy i czesto obok niego przejezdzam jadac do tesciow. Co prawda nigdy w nim ni ebylem jednak wielu znajomych dokonało tam zakupów innego sprzetu. Jesli ktos jest zainteresowany to w przyszlym tygodniu moge do nich zagladnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kto moze niech zagladnie o sprawdzi skad faktycznie pochodzi sprzet B)

Jesli to nawet jest Sharp Polska to jestem ciekaw jak zapatruje się Sharp na zanizanie o tak duzo sugerowanych cen detalicznych

I niech mi nikt nie mowi ze to tylko z korzyscia dla klienta ( oczywiscie patrzac od strony klienta to dobrze )- w taki spsob rozwala sie calkowicie rynek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Panowie widocznie chlopakom wystarczy 400 do 500 zł zarobku na sprzecie a chyba nie wuierzycie ze Saturn sprzedajac je po 9999 zarabia zaledwie 500 zł na nich :P))) ZArabia i to duzo...bardzo dużo bo ma bardzo duże koszty działalności a to że jest czlonkiem ogromnej sieci powoduje ze jest nie do pobicia przez mniejsze sieci lub lokalnych dystrybutorów majacych nawet po kilkanascie do kilkudziesieciu sklepow ale wcale to nie oznacza ze ma marże na poziomie 5% :P)) Naprawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ta cena 8.100 może być jak najbardziej prawdziwa. Zaintrygowała mnie jednakowoż i wywiedziałem się u wiarygodnego informatora, że Sharp Polska (najprawdopodobniej) dla dużych i ważnych klientów ma cenę hrtową za 42" XD1 ok 6000 netto czyli 7300 brutto. Ta cena - teoretycznie dla dużych czyli takiego Media Marktu - jest osiągalna też jednak dla mniejszych sklepów i nawet jeśli finalnie jest parę stów wyższa to i tak sprzedawcy zostaje te 400-500 zł. jeśli wystawia ten modrl za 8.100. Media Marktowi taki zarobek "nie przystoi" i dlatego u nich jest drożej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sa jeszcze jacys chetni z Warszawy ?
Bo ja jestem zdecydowany na 90% i jezeli sie przekonam to mozna zorganizowac jakis wspolny transport kilku sztuk :P
10% pozostaje na sprawdzenie realnosci oferty.
Juz nie jedno widzialem w wirtualnych sklepach. Mam nadzieje ze ten gosciu ma ten telewizor od reki albo jest w stanie je sprzedac w ciagu 2-3 dni

Edytowane przez MADRAFi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' post='19989' date='04.11.2006, 19:13 ']
normalnie przekonałem się już do innych technologii. :D [/quote]

a jeżeli to nie tajemnica to o jakiej technologii myślisz ?
co z tym pokazem tego ołtarzyka - wszyscy pewnie czekają?

ps
co masz na myśli pisząc o prezentacji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Też byłem w Saturnie. Niestety "N" nie daje możliwości oceny pracy tych paneli.
Discovery 50Hz w wydaniu ITI tnie się niemiłosiernie tak, że oczy boją.
Również materiał stary, słaby i rozmazany akurat leciał.
Przełączyłem więc na HD nsport. A tam to co zawsze. Czyli SD.
Szkoda bo Sharp powinien zadbać o materiały prezentacyjne czyli coś naprawdę godnego tych ekranów.
A konkurencja mocna i z wszyscy z generatoirami HD.
Philips, JVC, SONY i Samsung na przykład.
W sumie niezła już kolekcja LCD Full uzbierała sie w tym Saturnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgadza sie i przez to moglem naocznie stwierdzic a wlasciwie strasznie zawiesc sie na Samsungu serii F i M. Na firmowych materiałach promocyjnych widac było słabość paneli. Nieudana seria aczkolwiek nie tak nie udana jak Sony W2000 Ten panel to maskara. Obraz wyglada tak jakby ktos ekran caly czas polewał woda. Myslalem ze na OStrobramskiej jest uszkodzony Panel ale w Saturnie było dokładnie to samo słabe kolory i makabryczne rozmycie obrazu. Przy nim Samsung serii F to mistrz obrazu a Sharp wyprzedza go o dwa lata technologii. Cos sie Sony pozajaczkowało.
Tak wogóle to odsyłam do mojego postu o nowosciach Toshiby w Japonii. Kurcze wystartowaly we wrześniu panele takie jak nasza czyli europejska seria 67 ale tamte sa Full HD 1080p przyjmuja pełny 1080p z kompa oraz maja zlacze USB i LAN HDD. Wygladem wogole sie nie roznia choc maja duzo ciekawszy pilot. Poprostu niezły HIT. Oj obawiam sie ze te modele nie zostana przeniesione na rynek EU choc dziwie sie że nie ma przynajmniej 1080p. No chyba ze trzeba poczekac kilka miesiecy. Ale znowuc zekac i czekac. Chyba kupie tego Sharpa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadzwonilem,

Wszystko wyglada OK, cena 8100zl, transport na terenie kraju okolo 50 zl.

Towar legalny od SHARP Polska. Czas realizacji 1 dzien, nic tylko brac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera za pomoc w sprzedazy powinienem miec od nich 50 PLN od kazdego sprzedanego XD1 liczac od dzisiaj. :)))) he he po mieiiacu mialbym swoj za darmoche. :D))) Dajcie znac jak tos zrobi deal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Prosba do posiadaczy XD.
Ma on podobno tryb odwzorowywania 1 - 1. Prosze o test sygnalu SD np. z cyfry w trybie takim aby 1 punktowi obrazu odpowiadaly 4 pixele panela - przy rozdzilczosci 1080p jest to mozliwe.
Prosze o ocene jak SD wyglada w tym trybie w porownaniu do trybu z upscalingiem.

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='mjasinsk' post='20435' date='06.11.2006, 12:07 ']
Cholera za pomoc w sprzedazy powinienem miec od nich 50 PLN od kazdego sprzedanego XD1 liczac od dzisiaj. :)))) he he po mieiiacu mialbym swoj za darmoche. ;)))) Dajcie znac jak tos zrobi deal.
[/quote]

oj... cena się zmieniła na 8300 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Tom0000' post='20442' date='06.11.2006, 12:56 ']
Prosba do posiadaczy XD.
Ma on podobno tryb odwzorowywania 1 - 1. Prosze o test sygnalu SD np. z cyfry w trybie takim aby 1 punktowi obrazu odpowiadaly 4 pixele panela - przy rozdzilczosci 1080p jest to mozliwe.
Prosze o ocene jak SD wyglada w tym trybie w porownaniu do trybu z upscalingiem.

Dzieki
[/quote]

Hi,

a moze byc polsat zamiast c+? i jak to mam zrobic?

Mialem przez weekend czas wiec dostroilem mego XD i musze powiedziec ze nawet obraz na SD wysylany przez polsat jest pozadny. Taniec z gwiazdami- duzo kolorow oraz szybkie ruchy kamery- obraz jest bardzo ladny, zadnej pixelozy oraz smuzenia. Udalo mi sie na tyle ustawic Xd ze czarny kolor jest naprawde czarny a i wlosy tego wlocha od Kingi sa naprawde bardzo naturalne.

Musze przyznac ze obraz zalezy przede wszystkim od jakosci oraz sily sygnalu docierajacego do boxa. Wieczorem jakosc jest naprawde dobra ale za dnia jest juz niestety gorzej i to widac golym okiem. Kwadraciki oraz falowanie kolorow. Mysle ze nawet porzadna plazma tu nie pomoze.

Czekam z utesknieniem na n-ke oraz na HD FTA kanaly z astry. Ponoc bedzie je mozna tez ogladac.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba ktoś nakręcił koniunkturę, bo już nie 8100, a 8300 ;)
szkoda, trochę się firma dziwnie zachowuje
pozdrufka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moze dostali telefon od konkurencji ze maja dumpingowe ceny.
Czlowiek z Warszawy z ktorym rozmawialem byl wyraznie niezadowolony, ze ktos sprzedaje tak tanio (bylem drugi ktory probowal go namowic na obnizenie ceny)

Zastanawialem sie czy brac najtansza oferte czy jednak lokalnie by nie bylo problemow z gwarancja. No i prosze wyjasnilo sie, ze jednak lokalnie albo jeszcze poczekam az przestana wariowac z tymi cenami, gorzej gdy zaczna isc do gory przed swietami a pewnie zdrozeja. Edytowane przez MADRAFi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi