Skocz do zawartości
TOmeKK

Sharp XD1E wszystkie rozmiary

Rekomendowane odpowiedzi

janunio mówił, że jutro ma być w Saturnie z 8 sztuk. A może już są?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='onken' post='15629' date='18.10.2006, 22:17 ']Hmmm

Moze jestem za mało czepialski, ale jakos nie widze zeby na tych fotkach było coś strasznego...[/quote]

NIE WIDZISZ?, no widzisz, a ja widzę i no widzisz, każdy odbiera to inaczej,czyli widzisz ,że pewne sprawy są indywidualne, a tak serio, te pasy mogą niektórym nie przeszkadzać, ale dla HD-maniaków to jest porażka, pamiętajmy, że w Europie XD1 miały być dostępne od końca września a oficjalnie od 01.10, wiem, że był jakiś problem który był objęty tajemnicą, więc jest szansa, mała ale jes,t że to chodziło o nierównomierność podświetlenia.

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='pbuda' post='15567' date='18.10.2006, 20:01 ']Czekac na 37XD1E czy brac Toshke 37WL67 ARRRGGHHH, dylemat! Dobrze, ze Koziorozce sa cierpliwe :)

RS4 - nie wiesz kiedy maja wejsc 7 XD1? W ogole to moze i SharpSerwis by sie wypowiedzial :P Jakos ostatnio milczy...[/quote]

Chodzi o 37XD1?, początek listopada wg wszelkich znaków na ziemi i niebie.

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[font=Verdana]
Witajcie :)

Według pierwszych relacji nowy Sharp wnosi zupenie nowa jakosc w obrazie LCD.
Mam jednak pytanie czy ze wzgledu na wyzsza rodzielczosc obraz z kablowki bedzie gorszy czy tez nawet wyraznie gorszy?
Mam straszny dylemat bo nie wiem do czego sie przymierzyc.
Odleglosc od TV to okolo 4,50 m a sygnal zapodaje kablowka (multimedia).
Do tego podlacze odtwarzacz Kissa DP-558.
Do tej pory myslalem o plazmie Panasonic TH-42PV60E za 5470 PLN, LCD Sharp LC-37BV8E za 4900 PLN i ewentualnie jesli do takiego syngalu warto Sharp XD1.
Prosze pomozcie mi w wyborze. Jestem bardzo Ciekaw Waszych opini co do tego sprzetu.

Pozdrawiam

Dwight

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='RS4' post='15653' date='18.10.2006, 23:00 ']Chodzi o 37XD1?, początek listopada wg wszelkich znaków na ziemi i niebie.

RS4[/quote]

Woot! Dzieki.

[quote]A kredyt w Dla Idiotów?[/quote]

MM w Lublinie bedzie mialo tego Sharpa pewnie kolo swiat BN dopiero :) Do takich dziur jak moja nowe technologie z pewnym opoznieniem wchodza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plotka mówi:
20 szt na kraj.
Reszta na wiekanoc.
I jeszcz coś dla miłośników plazm Full HD.
Właśnie się dowiedziałem, że PIONEER 5000 to był tak dla jaj.
A o masowej produkcji należy zapomnieć.
Szkoda. Edytowane przez janunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zgadza się odnośnie Pionka
jeszcze nie wszedł na dobre do sprzedaży a juz widać jego koniec,
cholera dostarczyli nam 2 sztuki, przed wydaniem Kleintom kazało się, że nie posiadaja karty video z HDMI , zgroza

a jego koneic juz widać, w w przyszłym tygodniu do sprzedaży wchodzi nowa Plazma Panasonica 50" full HD
cena około 20tys !!! Także Pioneer dowidzenia

zgadza się odnośnie Pionka
jeszcze nie wszedł na dobre do sprzedaży a juz widać jego koniec,
cholera dostarczyli nam 2 sztuki, przed wydaniem Kleintom kazało się, że nie posiadaja karty video z HDMI , zgroza

a jego koneic juz widać, w w przyszłym tygodniu do sprzedaży wchodzi nowa Plazma Panasonica 50" full HD
cena około 20tys !!! Także Pioneer dowidzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='janunio' post='15705' date='19.10.2006, 08:17 ']Plotka mówi:
20 szt na kraj.
Reszta na wiekanoc.
I jeszcz coś dla miłośników plazm Full HD.
Właśnie się dowiedziałem, że PIONEER 5000 to był tak dla jaj.
A o masowej produkcji należy zapomnieć.
Szkoda.[/quote]
dojechały pod wieczór, 46XD1 10 szt Arkadia po12999. dziś na RTV bez vat . kupiłem wczoraj podobno przedostatni. co do opini o nim to mam tylko N-kę i widziałem ostatnie 5 minut meczu na n-sport w HD , było ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No Marian , nie wszystko Ci się wczoraj udało. Gratuluję TV ale z tym meczem to miałeś pecha. 5 minut szczęścia. To ciut mało.
Ale właśnie leci powtórka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='janunio' post='15721' date='19.10.2006, 09:16 ']No Marian , nie wszystko Ci się wczoraj udało. Gratuluję TV ale z tym meczem to miałeś pecha. 5 minut szczęścia. To ciut mało.
Ale właśnie leci powtórka.[/quote]
na razie jestem w pracy i mogę tylko przeglądać instrukcję , mimo że dziś ma być taniej - bez VAT to wolałem nie ryzykować bo nowa dostawa będzie chyba nieprędko ( podobno 16 na Polskę w saturnie )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nikt Ci nie sprzeda topowego produktu 22% taniej. Najwyżej Ci powiedzą, że chilowo brak co zresztą w odniesieniu do Sharpa będzie prawdą.
A może zwolnij sie do domu. Coś wymyśl. Katarek , kaszelek. No wiesz. Ja bym nie wytrzymał. Edytowane przez janunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='janunio' post='15725' date='19.10.2006, 09:25 ']Nikt Ci nie sprzeda topowego produktu 22% taniej. Najwyżej Ci powiedzą, że chilowo brak co zresztą w odniesieniu do Sharpa będzie prawdą.
A może zwolnij sie do domu. Coś wymyśl. Katarek , kaszelek. No wiesz. Ja bym nie wytrzymał.[/quote]
N mam od poniedziałku i jeszcze też nie miałem czasu się pobawić . kupiłem w MM na Górczewskiej , zero kolejki bo nie było anten. Dzięki temu mam antenę 90 i zrobiłem instalacę popd rekordera. sam to podłączyłem dzięki Waszym wskazówką na forum , wielkie dzięki że takie forum istnieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='marian_wierzbicki' post='15724' date='19.10.2006, 09:21 ']...i mogę tylko przeglądać instrukcję.. bo nowa dostawa będzie chyba nieprędko..[/quote]

[b]Gratualcje !!.[/b]

Pozazdrościć, że już są posiadacze tego LCD, którzy na własne oczy będą mogli wyjąsnić sobie (a i nam przy okazji - taka mam nadzieję) różne wątpliwości co do tego LCD : banding, red push, wejścia, truD (na różnych wejściach) - dużo tego! Jak działa dla SD a jak dla HD ? Jak sobie radzi ze sportem a jak z Discovery HD?

Wrzuć zdjęcia proszę cobyśmy sami mogli popatrzeć (z róznych sygnałów : dvd, sat , siatka). Im więcej informacji tym lepiej!

Mała pomoc - jeśli oczywiście będziesz chciał z niej skorzystać - u amerykanów są podane ustawienia zweryfikowane dla D62 - może się na coś przydadzą. (avsforum-adres na pewno znasz, są gdzieś tutaj na forum linki)

Mam tylko nadzieję, że niedługo i ja będę mógł to sam sprawdzać, bo już czekam i czekam. No a teraz to już zadzroszczę.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,
A mnie interesuje jedna istotna rzecz - czy prawidłowo działa przez HDMI z nboxem - bo tv nie ma componenta.
Problem gorszej jakości, a nawet kłopotów z nboxem po hdmi był sygnalizowany.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Adamm' post='15774' date='19.10.2006, 11:55 ']Witam,
A mnie interesuje jedna istotna rzecz - czy prawidłowo działa przez HDMI z nboxem - bo tv nie ma componenta.
Problem gorszej jakości, a nawet kłopotów z nboxem po hdmi był sygnalizowany.
Pozdrawiam[/quote]

Alez ten tele ma komponent po specjalnym kablu wpinanym w VGA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sorry, ale nie jestem fachowcem - jakaś przejściówka?
Nie mam zaufania do przejściówek.
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Adamm' post='15784' date='19.10.2006, 12:19 ']Sorry, ale nie jestem fachowcem - jakaś przejściówka?
Nie mam zaufania do przejściówek.
Pozdrawiam[/quote]

Poczytaj temat z testem LC 46XD1, HD1 tam masz wszystko opisane i sa też zdjęcia, oj lenistwo w szukaniu!!

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='AreckiW' post='13990' date='13.10.2006, 00:46 ']Właśnie trzymam najnowszą gazetkę z Saturna.

W dniach od 13-19.10 w promocji telewizor Sharp LC 46XD1 Full HD ten, na który wszyscy czekamy.

Za 12999 zł od ręki.[/quote]
Stanowczo odradam TV-Hdtv firmy SHARP jakosc tych telewizorow budzi spore zastrzerzenia zarowno odnosnie ich jakosci a w szczegolnosci zywotnosci matryc -zdecydowanie polecam jeden z najlepszych telewizorow HD (full scream) firmy P H I L I P S tzw. popularnie " Jaguar " ps. full srean wylacznie w wersji 37 cali i wiecej !!!
[font=Arial Black][i]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ariel35ciechanow' post='15851' date='19.10.2006, 15:25 ']Stanowczo odradam TV-Hdtv firmy SHARP jakosc tych telewizorow budzi spore zastrzerzenia zarowno odnosnie ich jakosci a w szczegolnosci zywotnosci matryc -zdecydowanie polecam jeden z najlepszych telewizorow HD (full scream) firmy P H I L I P S tzw. popularnie " Jaguar " ps. full srean wylacznie w wersji 37 cali i wiecej !!!
[font=Arial Black][i][/quote]
Witam,a co sadzisz o lcd Toshiby i Jvc ? chodzi mi o wielkosc 46 cali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='ariel35ciechanow' post='15851' date='19.10.2006, 15:25 ']Stanowczo odradam TV-Hdtv firmy SHARP jakosc tych telewizorow budzi spore zastrzerzenia zarowno odnosnie ich jakosci a w szczegolnosci zywotnosci matryc -zdecydowanie polecam jeden z najlepszych telewizorow HD (full scream) firmy P H I L I P S tzw. popularnie " Jaguar " ps. full srean wylacznie w wersji 37 cali i wiecej !!!
[font=Arial Black][i][/quote]

1. Co to jest full scream?
2. Philips 9731/d? To jest super? Ugh, jakis Thompson Full HD sobie z niektorymi materialami radzil lepiej, a szczerze mowiac ten Thompson byl do d..py... Naprawde, 37'' za 12k nie wyrozniajacy sie niczym poza jakims podswietleniem z tylu to troche za duzo... a jesli chodzilo o 9830, to fioletowa czern tez troche mija sie z celem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='ariel35ciechanow' post='15851' date='19.10.2006, 15:25 ']Stanowczo odradam TV-Hdtv firmy SHARP jakosc tych telewizorow budzi spore zastrzerzenia zarowno odnosnie ich jakosci [b]a w szczegolnosci zywotnosci matryc [/b]... wylacznie w wersji 37 cali i wiecej !!![/quote]

No trudno.... tylko, że dostawca matryc dla modelu 37" Philips jest ... SHARP.
Dobranoc. :);):D:):lol::lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='dwight' post='15683' date='19.10.2006, 00:35 '][font=Verdana]
Odleglosc od TV to okolo 4,50 m a sygnal zapodaje kablowka (multimedia).[/quote]

przy takiej odlegóości nie będzie tragedi
ja mam antene na dachu i da się oglądać 1program TVP - a jak ten juz się da to każdy inny jest lepszy
i moja odległość to 2,5-3m

pozd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi