Skocz do zawartości
sergio213

Nowy Blu-ray LG BD390

Rekomendowane odpowiedzi

Nie = to nie normalne. U mnie mogę włączać/wyłączać urządzenia USB na odpalonym BD390 i wszystko łapie.

U mnie też można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to normalne zjawisko jak włączę bluraya i później podłączę pendrive'a z filmem to MENU bluraya się zawiesza ( i chyba 3 górne okienka - tj. film , zdjęcia , muzyka ) nie są podświetlone i nie można ich włączyć ?

Obecnie muszę wypiąć , wyłączyć BD i potem podpiąć Pena i dopiero włączyć BD i wszystko śmiga :)

Ma ktoś coś takiego ?

A pena jak masz sformatowanego w NTFS czy Fat - mam NTFS i nie ma żadnego problemu zarówno z dyskami ja z pendrajfami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FAT 32/NTFS/FAT16 (!) - wszystko działa przy włączonym BD. Wyjmowanie i wkładanie (że tak powiem) nie stanowi problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązują do problemów z odczytem filmów mam pytanie i proszę o pomoc może ktoś da radę zrobić.

LG BD 390 w info podają że czyta kodek VC-1 , i owszem czyta na płycie blurej , ale jak już pobierzemy film z internetu kodowany kodekiem VC-1 to podaje że nie obsługuje .

Czy może jest tak jak z mkv -- problem z nagłówkiem i po przepuszczeniu przez program film działa na BD390 .

Pytanie.

Czy pliku m2ts kodowanego kodekiem VC-1 nie da się naprawić zmienic np. nagłówek aby był czytany przez BD390.

Edytowane przez HerGregor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pena mam w NTFS , ma 16 GB .

Formatowany był w programie HP USB Disk Storage Format Toll , V2.1.8

Może źle sformatowany

W programie są 3 opcje formatowania .

Edytowane przez thom1992

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawiązują do problemów z odczytem filmów mam pytanie i proszę o pomoc może ktoś da radę zrobić.

LG BD 390 w info podają że czyta kodek VC-1 , i owszem czyta na płycie blurej , ale jak już pobierzemy film z internetu kodowany kodekiem VC-1 to podaje że nie obsługuje .

Czy może jest tak jak z mkv -- problem z nagłówkiem i po przepuszczeniu przez program film działa na BD390 .

Pytanie.

Czy pliku m2ts kodowanego kodekiem VC-1 nie da się naprawić zmienic np. nagłówek aby był czytany przez BD390.

Zamieść gdzieś (hotfile, gdziekolwiek) minutę filmu. Spróbuję przekonwertować i sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy nową wersję softwaru. Wczoraj wieczorem odtwarzacz zaktualizował się do 8.08.544.B.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

It is supposed to fix problems experienced with recent releases such as Inception, Salt etc.

Ale nie piszą czy poprawia błąd, który miał starszy soft z synchronizacją DTS i ac3 na mkv...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamieść gdzieś (hotfile, gdziekolwiek) minutę filmu. Spróbuję przekonwertować i sprawdzić.

Szczerze to nie wiem jak wyciąć kawałek m2ts , a często kodowany film jest w kilkudziesięciu kawałkach , a to są te filmy których BD raczej nie przeczyta bo nie czyta BD z katalogu , nawet próby otwarzania filmu kodowanego obsługiwanym kodekiem ale kilkunastu częsciach z katalogu , skutkowały otwarzaniem w nieodpowiedniej kolejnosci co objawiało się oglądaniem kawałków filmu z różych momentów , ale w niepoprawnej kolejności.

Sprawdzę i poszukam takiego kawałka kodowanego kodekiem VC-1.

Może ktoś z forum widział gdzieś jakąś zajawkę kodowaną kodekiem VC-1, i podrzuci linka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mamy nową wersję softwaru. Wczoraj wieczorem odtwarzacz zaktualizował się do 8.08.544.B.

Z tego co wyczytałem w sieci nowy soft jest jeszcze gorszy od wersji z końcówką 42 jeśli chodzi o .mkv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracam z problemem odtwarzania plików mkv z płyt BD-R.

Zmarnowałem już 3 płyty BD-R :(

Próbowałem nagrywać BD-R w UDF 2.50, 2.00 i 1.50 i za każdym razem takiej płyty nie chce czytać BD390 :(

Co ciekawe z identycznymi ustawieniami zawsze najpierw nagrywałem BD-RE i odtwarzacz widział zawartość takiej płyty (z wyjątkiem kiedy wybrałem UDF 2.60).

Jak to nagrywać, żeby nie zmarnować kolejnej płyty? Proszę o pomoc. Czy oprócz wybrania odpowiedniego UDF (jakiego? - 2.50 będzie ok?) trzeba najpierw tworzyć ISO i potem nagrywać z obrazu? Czy to nie ma żadnego znaczenia ... ?

Pomocy! ...

Edytowane przez Arcy-Master

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wyczytałem w sieci nowy soft jest jeszcze gorszy od wersji z końcówką 42 jeśli chodzi o .mkv

podzielam po aktualce przez playera do najnowszej wersji nie widzi srt.i rozjeżdża się dzwięk,powrót do ....32

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powracam z problemem odtwarzania plików mkv z płyt BD-R.

Zmarnowałem już 3 płyty BD-R :(

Próbowałem nagrywać BD-R w UDF 2.50, 2.00 i 1.50 i za każdym razem takiej płyty nie chce czytać BD390 :(

Co ciekawe z identycznymi ustawieniami zawsze najpierw nagrywałem BD-RE i odtwarzacz widział zawartość takiej płyty (z wyjątkiem kiedy wybrałem UDF 2.60).

Jak to nagrywać, żeby nie zmarnować kolejnej płyty? Proszę o pomoc. Czy oprócz wybrania odpowiedniego UDF (jakiego? - 2.50 będzie ok?) trzeba najpierw tworzyć ISO i potem nagrywać z obrazu? Czy to nie ma żadnego znaczenia ... ?

Pomocy! ...

str.81 lub 82 tylko z plików iso.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

str.81 lub 82 tylko z plików iso.

Utworzyłem plik ISO (z UDF 1.50) a następnie nagrałem płytę BD-R z pliku ISO i ... kolejna płyta zmarnowana :(

Jeśli ktoś nagrywa płyty BD-R, które potem z powodzeniem odtwarza w BD390 to bardzo proszę o dokładną instrukcję ... wszystko po kolei ...

Jakim programem nagruwacie płyty, jakim tworzycie obraz ISO?

Ja cały czas robiłem to w Ashampoo Burning Studio 2010 ... przed chwilą ściągnąłem IMGBurn, ale boję się marnować kolejną płytę ... :/

Edytowane przez Arcy-Master

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podzielam po aktualce przez playera do najnowszej wersji nie widzi srt.i rozjeżdża się dzwięk,powrót do ....32

Na swoim odtwarzaczu nie zauważyłem takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utworzyłem plik ISO (z UDF 1.50) a następnie nagrałem płytę BD-R z pliku ISO i ... kolejna płyta zmarnowana :(

Jeśli ktoś nagrywa płyty BD-R, które potem z powodzeniem odtwarza w BD390 to bardzo proszę o dokładną instrukcję ... wszystko po kolei ...

Jakim programem nagruwacie płyty, jakim tworzycie obraz ISO?

Ja cały czas robiłem to w Ashampoo Burning Studio 2010 ... przed chwilą ściągnąłem IMGBurn, ale boję się marnować kolejną płytę ... :/

Napisałem Ci na pw.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem Ci na pw.

Pozdro

A mógłbyś napisać dla wszystkich?

Też mam problemy z tym BD...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z nim nie ma problemów trzeba tylko odpowiednio przygotować Image np.ANYDVD, obsługa programu jest bardzo prosta intuicyjna.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to normalne zjawisko jak włączę bluraya i później podłączę pendrive'a z filmem to MENU bluraya się zawiesza ( i chyba 3 górne okienka - tj. film , zdjęcia , muzyka ) nie są podświetlone i nie można ich włączyć ?

Obecnie muszę wypiąć , wyłączyć BD i potem podpiąć Pena i dopiero włączyć BD i wszystko śmiga :)

Ma ktoś coś takiego ?

no wlasnie tez tak mam, skoro czesc z nas ma ten problem, a czesc nie, to jak to naprawde jest ?

bedac w"glownym menu" odtwarzacza poprostu wkladacie do poktu hdd/pendrive i zaraz załapuje i menu jest aktywne ? czy moze cos sie naciska, czeka dluzsza chwile ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu załącza. ALE - podłączając telefon komórkowy (Desire) dopiero po kilki chwilach pojawia się niebieska ikonka pendrajwa. Wcześniej pojawia się szara i system zaczyna trochę mulić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy to komputer czy otwarzacz jak podłanczasz pendrajwa czy telefon system skanuje zawartośc nosnika by wiedziec co wyświetlić i czy są pliki które potrafi odczytać , czy podac brak danych.

Jak podłączysz dwa nosniki i jest to blurej i karta dużej pojemności to masz chwile czsu na wczytanie danych , a przy zdjęciach dużej pojemności to bardzo dużą chwilę jak otwarzacz wczyta zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to że bluray się wtedy zawiesza po podłączeniu pena to zależne jest od marki pena . Ja mam sandisk - myślę że to jeden z najlepszych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedź znaleziona w 2,5 minuty (a feee - wujek google zawsze pomaga, tylko czasami sięnie chce szukać):

Ustaw w mkvmerge dla audio i video compression none w extra options

Czyli dochodzi jeden step - przed odpakowywaniem w ts muxer trzeba film "przepuścić" przez MKVMErge.

Powód: domyślnie ustawiona kompresja nagłówków h264 w nowszych wersjach mkvtoolnix...

Co jest również problemem powodującym złe odczytywanie (lub brak odczytywania) przez BD390.

zastosowałem twój sposób teraz mam kilka plików ze scierzka audio i plik video, to trzeba połączyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to że bluray się wtedy zawiesza po podłączeniu pena to zależne jest od marki pena . Ja mam sandisk - myślę że to jeden z najlepszych :)

To co ty masz to mało ważne otwarzacz za każdym razem skanuje wszystkie porty czyl blurej czy pendrajw czy dysk twardy byś mógł wybrać co chcesz oglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastosowałem twój sposób teraz mam kilka plików ze scierzka audio i plik video, to trzeba połączyć?

Połączyć wszystko programem MKVMerge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi