Skocz do zawartości
  • 0
CarT_L

Podpięcie dżwięku z PC do telewizora

Pytanie

Witam. pisze z meczaca mnie sprawa. kupilem telewior 42 lg5000 i chce do niego podpiac PC-ta i pojawia sie problem. Mianowicie wprawdzie obraz wymiata ale dzwieku nie ma.Poczytalem...dowiedzialem sie ze potrzebny mi jest kabel jack- jack w mniejszej wersji.kupilem...podpinam jeden koniec do wyjscie w soundlbasterze live a drugi do telewizora. i co??kiszka !!nie ma dzwieku.nie wiem czy moze moja karta dzwiekowa jest zbyt stara?nie wiem. wkazdym badz razie jestem zalamany zaistniala sytuacja. tutaj chyba chodzi o jakies ustawienia czegos...ale nie wiem czy telewizora?czy kompa?bardzo prosze o pomoc!!pozdrawiam :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na karcie wpinasz do LINE OUT, w przypadku TV zapewne jest wejście minijack przy porcie VGA, nie powinno być żadnego problemu. Sprawdź ustawienia karty. Chyba, że korzystasz z innych portów - dvi (tylko obraz), hdmi ... więcej konkretów !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ja też mam problem.

PC mam podczepionego do tv (Philips 9603) przez DVI-HDMI. Dzwięk osobno do audio in L/R. Przypisałem dzwiek do odpowiedniego wejścia HDMI i niestety cisza.. Próbowałem pod wejscia boczne i też nic.

Sprawdzałem kabel jest ok,wyjscie z kompa ok (podłączyłem pod kino domowe i dzwięk był) Na tv nie ma.

Jaka może być przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

CarT_L, jakim kablem łączysz komputer z TV ?

Jeżeli Jest to HDMI, to musisz podłączyć go do portu oznaczonego HDMI/DVI. Wtedy aktywne jest wejście Audio PC (właśnie ten mini jack).

Edytowane przez Adam_2K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam. kaqblem łączącym komputer z telewizorem jest kabel hdmi po przejsci do kompa przez dvi bo na grafice hdmi nie posiadam.grafika to radeon x300.obraz jest wspanialy tak ze o to sie nie martwie.chodzi tylko odzwiek. mam kabel jack jack i wsadzam jeden konec do wyjscia z soundblastera live<zielone wyjscie>a drugiw rgb cos tam sound in.na pewno dobrze wpinam bo tak jest w instrukcj.i jest kiszka.nie wiem co jeszcze moge dodac aby sprecyzowac moj problem.pozdrawiam i prosze o pomoc`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

W TV masz 3 gniazda HDMI. PC-ta masz podłączyć pod to pierwsze, oznaczone 1(DVI), a audio tak jak masz i to wszystko. Działa na 100%, bo mam taki sam TV.

Jeżeli nie masz fonii, to znaczy, że albo nie wychodzi ona z kompa (sprawdź włączając w to gniazdko słuchawki), albo masz uszkodzony kabelek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Panowie a co na mój problem poradzicie? podczepiłem sie żeby nie zakladac takiego samego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Paweł, ja Ci nie pomogę bo nie znam Twojego TV. Chyba lepiej będzie jak założysz nowy temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wszystko działa...Dziekuje za podpowiedz.w 1920:1080 wymiata i dzwiek tez nie jest najgorszy.Dziekuje za zaintresowanie i pomoc. pozdrawiam

Edytowane przez CarT_L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi